Windows 10

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
iljusin66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7

Windows 10

Post by iljusin66 »

Jdu to zkusit nahodit na tablet Onda v975W, tak uvidím jak je to použitelné. Mělo by to by to na něm chodit
Rodneu
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 820

Windows 10

Post by Rodneu »

Nevítě někdo proč mi nejde aktualizovat přes Windows uptade? Nechce mi W10 najít. (soubor jsem stáhnul, příprava na aktualizaci proběhla, restart, a nic nenašlo). Mám W8.1
Stevik
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card

Windows 10

Post by Stevik »

A zustava ti taky ve Windows Update update s w10? I prestoze se nekolikrat instaloval?
Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Honor 8

Windows 10

Post by Sentinel65 »

Vcera jsem zkusil navalit W10 jako update pres Win7 pomoci stazeneho souboru, po restartu se nabidla v update aktualizace na Win10 TP. Stahovani (v mem pripade to bylo 2,2 GB) probehlo k memu prekvapeni velice rychle stejne jako "instalace". Po restartu probehla klasicka instalace, tady uz to trvalo o poznani dele, nekolik restartu az nakonec system bez problemu nabehl, stahla se pak jeste jedna mala aktualizace a po boot se nabidla volba spusteni Win10 TP nebo Roolback tj. vraceni zmen zpet k predchozi verzi systemu Win7.
Co bych hodnotil negativne je to, ze v systemu bude po instalaci spousta "komercnich" aplikaci, ktere na Win 7 nejsou a nejsem si jist, ze bych je vyuzival i na Win10. Jinak prostredi rychle, stabilni, ovladace fungovaly, trochu mi nesedlo pismo ve volbe START.
Po restartu jsem dal volbu Rollback a bez problemu mi nabootoval Win7 beze ztraty dat. Uvidime pozdeji, az bude nejaka verze, ktera uz se bude dat oznacit jako finalni.
laco73
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: , LG G2, Miix 2 8" 3G

Windows 10

Post by laco73 »

Prosim vas, jak nabotujem zpátky do puvodních XP? Zjistil jsem ze W10 sekají na notebooku.
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S7 Gold

Windows 10

Post by Luks »

No XP přechod neumožnujou pokud vim,takže pokud jsi to normálně nainstaloval bez zálohy tak nijak.

//Jinak jsem na W10 přešel před 2 dny z W8.1 a zatim pozoruju že žerou o 1GB ram víc než mi brali po startu 8.1 a IE padá každou chvíli.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: ***

Windows 10

Post by JirkaTom »

Luks: Na jaké mašině ?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Windows 10

Post by tslany »

Přes group policy jsem nastavil, ať mě laskavě Windows Update upozorní ještě před tím, než vůbec začne stahovat aktualizace (protože tam tato volba ani nikde není). No a co se nestalo, vyběhla tabulka, že jsou aktualizace, a na výběr Restart a Close, dal jsem Close, no a za půl hodiny se mi z ničeho nic PC restartoval uprostřed rozdělané práce. Takže tímto na W10 kašlu minimálně do RTM, a pokud i to bude stát za starou bačkoru, tak doufám, že nebudu muset ve Win8.1 zakázat WU, aby mi neustále nevyskakovala hláška o přechodu n Win10, příp. se to jednoho dne uráčilo samo, a tu aktualizaci provedlo bez mého vědomí.
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Windows 10

Post by finchcz »

no ty ses expert, jen co je pravda, pouzivat developer preview verzi systemu na ostrou praci...
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by tslany »

Jak jinak se mám zapojit s testováním systému? Tím, že ho občas spustím do virtuálu, dvakrát kliknu, a vypnu ho? To jim teda pomůžu s vývojem... Raději to spustím naostro, a budu pomáhat s feedbackem, ostatně jak jsem to dělal i s Vistou a 8 (ačkoliv tam toho feedbacku moc nebylo). Kdyby se jednalo o pád systému, nebo něco, neřeknu půl slova, ale jen tak to restartovat, a nedat možnost volby, no to je pěkná volovina, a vzhledem ke skutečnostem nepředpokládám, že to v RTM bude jinak. Jinak Word se mi samozřejmě sám průběžně ukládá, takže jsem o nic nepřišel, ale naštvalo mě to dost, že jsem byl takto přerušen.
laco73
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: , LG G2, Miix 2 8" 3G

Windows 10

Post by laco73 »

W 10 jsou nenažrané. 1GB RAM mu je málo. Seká to a Explorer padá a nestíha. Mám Core 2 duo a tam desítky nestíhaj. Každá banální operace trvá věčnost.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by JirkaTom »

laco73: Napiš prosím velikost paměti, stav a typ HD, typ mašiny... Aby to bylo trochu objektivní... :)
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Windows 10

Post by murder »

tslany když ty si strašně odporuješ. Vědomě jsem šel do 10 abych mohl testovat ---------- naštvalo mě dost, že jsem byl takto přerušen...
Ale to je přeci ono, to je to testování, když to chci, tak mě to nemůže rozčílit..... Informuj je, že to dělá a že to je takto blbě.... a testuj dál....
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by tslany »

Na Athlonu Neo L335 (X2 1.6GHz K8 65nm 256kB L2) je CPU věčně nad 50%, v idle se dostane mírně pod 30% a tam to končí. Na nulu, jako v osmičkách, ani náhodou. Využití paměti jsem nesledoval, takže nevím. Jak se chová na desktopu, těžko říct, tam jsem 10 zatím neinstaloval, od toho tu mám vyčleněný právě jeden notebook, na kterém mi není líto provozovat cokoliv, vč. javy. Ale chovalo se to tak i v předchozím buildu, řekl bych, že to je právě spojeno s tím, že je to testovací verze, ve finále to bude snad v pohodě.
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Windows 10

Post by finchcz »

tslany wrote:...ale jen tak to restartovat, a nedat možnost volby, no to je pěkná volovina, a vzhledem ke skutečnostem nepředpokládám, že to v RTM bude jinak...
a ja zase predpokladam, ze to je takto pouze v preview verzi a ze v RTM to bude tak, jako vzdy :) prece tam nenechaji nemoznost nastavit updaty rucne a navic po jejich instalaci automaticky reboot do 24hodin (takto to bylo v buildu, ktery jsem lehce testoval pred Vanoci)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by tslany »

To by tam ta možnost asi někde byla, v předchozím buildu tam byla, jen byla zašedlá (přenastavil jse mto ručně v gpeditu), mometnálně to na jakékoliv nastavení hází bobek, a instaluje to vše, co mu WU podstrčí (takže se mi zcela nedobrovolně aktualizoval i Office 2013 SP1, všechny ty stovky megabajtů co tam jsou aktualizací, a zrovna Office jsem já nikdy nijak extra neaktualizoval, přišlo mi to jen jako bobtnání s nulovým účinkem). Ani tam nejde naházet ručně doporučené aktualizace, prostě to vybralo všechno a nazdar.
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by JirkaTom »

Já druhý den běžím jenom na W10. A absolutně žádný problém... (sestavu jsem psal dříve)
Aktualizaci jde nastavit. (start - seting - aktualizace o obnovení - upřesnit možnosti)
Jediné, co jsem zkoušel, ale nedobíhá to, je Inteligentní úložiště... U WP8.1 to ale běží taky hrozně dlouho...

EDIT: Na hlavní PC W10 ale nedám, je to přece jen preview...
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by tslany »

No já upřesnil možnosti, upravil group policy, a stejně to tam ty aktualizace natáhlo...
Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: iPhone 5s

Windows 10

Post by Radeczek »

Jirka_t wrote:Aktualizaci jde nastavit. (start - seting - aktualizace o obnovení - upřesnit možnosti)
Opravdu tam můžeš nastavit, zda se ti mají aktualizace stahovat a můžeš si vybrat, co z aktualizací nainstaluješ? Vždyť tam jediné nastavení je, v kolik hodin se aktualizace nainstalují :)
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak

Windows 10

Post by JirkaTom »

Je tam tohle:

Image

Myslím, že na nastavení to stačí....
Za celou dobu existence W8 (od W8CP až do dnes) jsem vždy instaloval VŠECHNY aktualizace... Nemám čas ani náladu řešit nějaké nekompatibility, způsobené tím, že nějaká aktualizace není nainstalovaná...
Post Reply

Return to “Windows 10 Mobile”