Microsoft Lumia 535: Všeobecná diskuze
Tak jsem si dneska byl osahat 535 v Mobil Pohotovosti. Přeci jen, číst si tady o těch problémech není totéž, jako zažít je na vlastní "prsty". Byla to HW revize 3.0.0.0, čísla FW jsem neopisoval, bylo tam dost lidí a u toho pultu, kde jsem to zkoušel,mi docela "funěli" na záda.
Na telefonu samozřejmě nebyla aplikace na test multi touch a nebyla možnost jí na prodejně nainstalovat, tak jsem ozkoušel to, co jste popisovali tady:
- zkusil jsem proklikat dlaždice - nezdálo se mi, že by tam byl problém
- posouvat mezi obrazovkami - zase se mi nezdálo, že by byl problém
- "pomačkat" displej v krajích, jestli se objeví náhodný stisk uprostřed displeje, jak tady někdo psal - nic takového nenastalo
- pak jsem si otvřel dokument v Office (nějaký, který byl jako vzorový v telefonu) a zkusil jsem v něm přecházet, zoomovat a psát (včetně mezerníku, kde jsem trochu přitlačil, protože někdo na zhraničním fóru tuším popisoval problém právě i při používání mezerníku) - zoom se mi zdál bez problémů, psaní bez překlepů.
Prostě se mi ten telefon zdál ok a kdybych o těch problémech nečetl, tak mne ani nenapadne, že nějaké má. Možná, že to je jen tím, že jsem neměl v ruce nic "lepšího", ale to co jsem měl dneska v ruce se mi zdálo na normální provoz úplně v pohodě.
Mimochodem, nevíte, jestli 14-ti denní lhůta platí, i když zboží objednám přes e-shop a pak si ho vyzvednu osobně na prodejně?
Na telefonu samozřejmě nebyla aplikace na test multi touch a nebyla možnost jí na prodejně nainstalovat, tak jsem ozkoušel to, co jste popisovali tady:
- zkusil jsem proklikat dlaždice - nezdálo se mi, že by tam byl problém
- posouvat mezi obrazovkami - zase se mi nezdálo, že by byl problém
- "pomačkat" displej v krajích, jestli se objeví náhodný stisk uprostřed displeje, jak tady někdo psal - nic takového nenastalo
- pak jsem si otvřel dokument v Office (nějaký, který byl jako vzorový v telefonu) a zkusil jsem v něm přecházet, zoomovat a psát (včetně mezerníku, kde jsem trochu přitlačil, protože někdo na zhraničním fóru tuším popisoval problém právě i při používání mezerníku) - zoom se mi zdál bez problémů, psaní bez překlepů.
Prostě se mi ten telefon zdál ok a kdybych o těch problémech nečetl, tak mne ani nenapadne, že nějaké má. Možná, že to je jen tím, že jsem neměl v ruce nic "lepšího", ale to co jsem měl dneska v ruce se mi zdálo na normální provoz úplně v pohodě.
Mimochodem, nevíte, jestli 14-ti denní lhůta platí, i když zboží objednám přes e-shop a pak si ho vyzvednu osobně na prodejně?
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Ano, 14 dní platí při sjednání objednávky přes internet, jak si jí převezmeš už je jedno. Doporučuji vyzkoušet. Podotýkám, že stisknutí na krajích musí být relativně silné, aby se vyskytl náhodný dotyk.
To veigy: Dík za upřesnění. Mimochodem, ty 535 ještě máš nebo jsi jí taky vracel?
Ano to stisknutí musí být silnější ale co je zvláštní že pokud leží telefon na tvrdé podložce (stůl např) tak to až tak silné být nemusí. Teda alespoň u mne to tak bylo. Ale asi je to kus od kusu.
-
petradler
- už mám dva příspěvky

- Zařízení: Microsoft Lumia 535 DS
Tak jsem si Lumii 535 DS koupil.Nevim jestli nemám říci bohužel.Asi po čtyřech hodinách provozu,kdy jsem vše nastavoval,zhasl displej a už se nerosvítil,takže hned druhý den putoval na reklamaci.Takže se můžu k telefonu vyjádřit až teď po čtrnácti dnech co se vrátil zpět s vyměněnou základní deskou.Telefon se mi po konstrukční stránce jeví celkem slušný,že by plaval v krytu jak se někde objevilo,to určitě ne.Kryt sedí a lícuje a ani v ruce neklouže.Zvuk je taky slušný,i displej.Myslím že za tu cenu velice dobrý ,ale je tu velké ALE.Reakci dotykového displeje považuji,uvážím-li,že jde o prvotinu Microsoftu,za katastrofu.Multitouch prakticky nefunkční,maximálně tak dva prsty a to je musíte mít tak dva cm od sebe a moc netlačit,protože pak se objevíjinde jiný dotyk,který neexistuje,při přiblížení prstů k sobě dotyky přeskakují či mizí.Proti L520,která v pohodě zvládne pět prstů,neporovnatelné.Jelikož je měněna deska tak je nahrán aktuálni software,ale moc to nevyřešil.Nicméně když se telefon používá běžným způsobem tak se zmíněná vada prakticky nedá zpozorovat.Přesnost dotyku je dobrá,při psaní nedochází k překlepům a ovládání také v pohodě.Probuzení poklepáním bez problémů.K těm dochází,když telefon leží na stole a víc tlačíte na displej,třeba na mezerník.To potom místo mezery napíšete i román,aniž byste hnuli prstem.Pri držení v ruce je psaní v pořádku.I přes to jde o slušný telefon,ale očekával bych od Microsoftu,že uznají svoji chybu a telefony vymění.Myslím,že taková firma by tak učinit měla,pokud chce uspět na mobilním trhu a získat si zákazníky a ne udělat z této vady vlastnost,protože takhle si dobrou reklamu nedělá.Ale asi to dopadne tak že na ty b..ce co si to koupily se vykašlou,hlavně že prachy jsou doma.Jinak telefon to špatný není a při běžném provozu si prakticky ničeho nevšimnete,ale je tu ALE.
-
veigy
- smartmaniak

Re: Microsoft Lumia 535: Všeobecná diskuze
Jenom se zeptám, kde potřebuješ víc než dva prsty na multitouch, kromě touch testu?
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
třeba hry
piano app napr ;)
-
lacikaboss
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 820
stale som hral len s jednym prstom :D
akord stlacis jednym prstom extemne tazko 
-
lacikaboss
- přispěvatel

ale ja viem zahrat len kohutik jaraby, medvedku daj labku a kopala studienku.
ziadne akordy
ziadne akordy
-
lacikaboss
- přispěvatel

https://www.youtube.com/watch?v=0m15ArwIsyk" onclick="window.open(this.href);return false;
moj test a porovnanie dotyku lumie 535 a starsej vlajkovej lodi od HTC, HD7.
moj test a porovnanie dotyku lumie 535 a starsej vlajkovej lodi od HTC, HD7.
-
veigy
- smartmaniak

Zajímavé... mě takhle teda dva prsty vůbec neblbnou, pouze až když je přiblížím moc k sobě, tak se sloučí.... Asi to taky zkusím natočit někdy
džízs..toto fakt pustaju von ? 
Bohužel ano. Já mám z tohoto důvodu tel na reklamaci a čekám obligátní ZÄVADA se NEPROJEVILA
Bohužel jsem kupoval telefon osobně v prodejně.
-
lacikaboss
- přispěvatel

po nahodeni temperovaneho skla citim zlepsenie.
zajtra mozno zvysi cas na natocenie videa.
Asi to bude fakt, tou velkostou panelu a temperovane sklo, lahko znizi jeho prehybanie.
zoomovanie sa viditelne zlepsilo.. rozozna uz aj 4 prsty, co pred tym nedokazal ani po opakovani.
kraj pod silnym tlakom je stale trosku labilny.
thx.: Imperator ;)
zajtra mozno zvysi cas na natocenie videa.
Asi to bude fakt, tou velkostou panelu a temperovane sklo, lahko znizi jeho prehybanie.
zoomovanie sa viditelne zlepsilo.. rozozna uz aj 4 prsty, co pred tym nedokazal ani po opakovani.
kraj pod silnym tlakom je stale trosku labilny.
thx.: Imperator ;)
Sakra s tím sklem by to asi fakt mohlo být lepší. Je to to tvrzený sklo od Nillkin ?
Zdravím všechny a pro informovanost : dnes jsem dostal od MP sms, že reklamace vyřízena. Říkam si pohoda a razím pro telefon nebo koruny, ale jak jsem předpokládal - ZÁVADA se NEPROJEVILA = přehrání firmware - vše dle servisu OK. Tak jsem telefon vyzkoušel a bylo to snad jěště horší, čili jsem to názorně ukázal chlápkovi co to se mnou vyřizoval, i on to vyzkoušel a došli jsme k závěru, že to v servisu nikdo ani nezkusil. Takže Lumia jede fofrem zpátky i s natočeným projevem poruchy (nabídnuto přímo pracovníkem MP) a společně s emailem od šéfové reklamačního (taky se přišla podívat i vyzkoušet) zpátky do servisu. Jedině co mě zarazilo, že reklamace která se vrátí s tím, že závada se neprojevila se vlastně nepočítá do reklamací nutných k vrácení peněz. Podotýkám, že jsem se choval slušně a ani jsem nezvýšil hlas, a velmi mě překvapil přístup pracovníka MP. Tímto mu děkuji.
A to mám kamárada který při reklamaci hodil telefon do zdi která byla za tím s kým reklamaci řešil a reklamace byla vyřešena kladně (ale to už je dlouho). Asi kouzlo osobnosti. 
Můžu se zeptat, která pobočka MP? Rozhodl jsem se, že L535 přeci jen risknu, tak abych případně věděl, kde nakupovat a kde bude vstřícný přístup při případné reklamaci 
-
lacikaboss
- přispěvatel

nejake 2.15D .. tvrdost 9HKruzitk0 wrote:Sakra s tím sklem by to asi fakt mohlo být lepší. Je to to tvrzený sklo od Nillkin ?
povedal som si, ze ak je to sposobene velkostou digitizeru, tak tvrdene sklo bud tomu pomoze a zpevni ho. Alebo ta olejofobicka vrstva co je na tvrdenom skle zhorsi dotyk a sklo sa odstrani.
Nastastie je to ta prva varianta. Ale uz nestaci pohladkat display ako som bol zvyknuty, ale dat mu regulerny dotyk.
videjko dam, ale neviem kedy.