Microsoft Lumia 535: Všeobecná diskuze
4 veigy
Tak jako tobě mi ten telefon funguje úplně stejně. Jen ten bug s Here Drive nemám
Takže se asi shodnem na tom, že je to telefon poplatný ceně a kdo ho nebude zkoumat bude spokojen a kdo ho zkoumat bude může asi reklamovat. Dnes jsem schválně zkusil promačkat v obchodě Lumie 520, 630, 730, a 1320 a ani jedna neudělala ten náhodný dotyk při silnějším zmáčknutí kraje displeje. Takže asi je to konstrukční vada.
Tak jako tobě mi ten telefon funguje úplně stejně. Jen ten bug s Here Drive nemám
Takže se asi shodnem na tom, že je to telefon poplatný ceně a kdo ho nebude zkoumat bude spokojen a kdo ho zkoumat bude může asi reklamovat. Dnes jsem schválně zkusil promačkat v obchodě Lumie 520, 630, 730, a 1320 a ani jedna neudělala ten náhodný dotyk při silnějším zmáčknutí kraje displeje. Takže asi je to konstrukční vada.
Až do včera mi moje L535 DS šlapala vcelku bez problémů (když nepočítám, že si úplně nerozumí s mojí SD kartou, dnes vyzkouším jinou abych viděl kde je problém)..
Víc než dva prsty při ovládání telefonu nepoužívám a tak jsem problém s multitouch nějak výrazně nepocítil. Včera ráno jsem ale ani nemohl napsat sms, poté se to zas zlepšilo a dnes ráno se to opakovalo. Zjistil jsem, že problém s multitouch je výrazně horší při nabíjení telefonu. Můžete to někdo vyzkoušet, jestli se vám při nabíjení problém také zhoršuje?
Jinak mám vše aktuální a hw 3.0.0.0
Víc než dva prsty při ovládání telefonu nepoužívám a tak jsem problém s multitouch nějak výrazně nepocítil. Včera ráno jsem ale ani nemohl napsat sms, poté se to zas zlepšilo a dnes ráno se to opakovalo. Zjistil jsem, že problém s multitouch je výrazně horší při nabíjení telefonu. Můžete to někdo vyzkoušet, jestli se vám při nabíjení problém také zhoršuje?
Jinak mám vše aktuální a hw 3.0.0.0
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Kamarád, co má L535 mi už také říkal, že pozoruje při nabíjení větší problémy.... U mojí L535 nepozoruji zhoršení při nabíjení...
-
iljusin66
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7
Máš originální nabíječku? Případně, máš možnost zkusit jinou nabíječku? Protože mě tohle (na jiné Lumii) dělala jen jedna konkrétní nabíječka.bedy wrote:Můžete to někdo vyzkoušet, jestli se vám při nabíjení problém také zhoršuje?
Když procházím zahraniční fóra a a FB microsoft Lumia Czech, tak mne to od 535 začíná docela odrazovat. Na fórech info o tom, že bug s dotykem je i v telefonech koupených třeba 18., 19.1 a update nepomáhá, na FB Lumie je info ze 14.1.:
"V této chvíli probíhá postupné uvolnění aktualizace Lumia Denim, kterou v telefonu Lumia 535 už je předem nastavená. Kdy se vydá aktualizace k odstranění potíže s displejem, v této chvíli nemáme konkrétní informaci. "
Už jsem dokonce začal uvažovat o koupi Prestigio 8500 - cenově a asi i výkonově podobné jako L535, dobré recenze a hlavně funkční. Jediné, co mne zarazilo, je info na stránce výrobce, že pro práci s dokumenty obsahuje Office365. Jak je to u Lumie 535 (a Lumií obecně) - je tam "plnohodnotná" instalace Office nebo taky jen "předplatné" Office365?
"V této chvíli probíhá postupné uvolnění aktualizace Lumia Denim, kterou v telefonu Lumia 535 už je předem nastavená. Kdy se vydá aktualizace k odstranění potíže s displejem, v této chvíli nemáme konkrétní informaci. "
Už jsem dokonce začal uvažovat o koupi Prestigio 8500 - cenově a asi i výkonově podobné jako L535, dobré recenze a hlavně funkční. Jediné, co mne zarazilo, je info na stránce výrobce, že pro práci s dokumenty obsahuje Office365. Jak je to u Lumie 535 (a Lumií obecně) - je tam "plnohodnotná" instalace Office nebo taky jen "předplatné" Office365?
-
lacikaboss
- přispěvatel

- Zařízení: Lumia 820
Pisanie sms na nabijacke:
od HTC:
Netusimm. Baaba je v kuchyni, ale vssimla som ssi. Cakam kedY sa momentlne zobudi pato
od Nokie:
Netusim. Baba je v kuchyni, ale vsimla som si. Cakam kedy sa momentalne zobudi pato.
od HTC:
Netusimm. Baaba je v kuchyni, ale vssimla som ssi. Cakam kedY sa momentlne zobudi pato
od Nokie:
Netusim. Baba je v kuchyni, ale vsimla som si. Cakam kedy sa momentalne zobudi pato.
Jenom pro info dnes jsem hodil Lumii na reklamaci, hezky ukázal co dělá a neměla by a co naopak nedělá a měla by. A jsem zvědav jak se k tomu postaví. Zakoupeno v MP a reklamováno tamtéž.
Když to je viditelná vada, tak v arvatu nejspíš během týdne vymění celý displej a telefon bude snad v pohodě.
Nebyl bych takovy optimista. V arvatu jsem jiz 3x reklamoval Lumii 630 a stale neni opravena. Reklamoval jsem soucasne nefunkcni bluetooth, GPS a sensor naklonu. Na 1. reklamaci opravili GPS, na 2. reklamaci neopravili nic, ze se zavada neprojevila, na 3. reklamaci opravili bluetooth. Sensor naklonu stale blbne. Az me prejde vztek, tak jim to tam poslu znovu.
No já jsem zvědavý protože mě zajímá jak chtějí opravit něco co vypadá pomalu na výrobní vadu. A pokud to bude ve stylu že závada se neprojevila tak vlastně potvrdí že to je vlastnost telefonu. A to je blbost.
-
bigt
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nexus 5X, Nvidia Shield K1, Acer 1810TZ
Pošli závady natočené na videu na přiloženém cd...NiceOne wrote:Nebyl bych takovy optimista. V arvatu jsem jiz 3x reklamoval Lumii 630 a stale neni opravena. Reklamoval jsem soucasne nefunkcni bluetooth, GPS a sensor naklonu. Na 1. reklamaci opravili GPS, na 2. reklamaci neopravili nic, ze se zavada neprojevila, na 3. reklamaci opravili bluetooth. Sensor naklonu stale blbne. Az me prejde vztek, tak jim to tam poslu znovu.
Jak tak hledám, co nového v kauze "lumia 535 a dotyky", narazil jsem na tyhle úžasné rady Microsoftu, jak se s tím bugem vypořádat:
http://www.microsoft.com/en-ae/mobile/s ... c=FA144183" onclick="window.open(this.href);return false;
Docela úsměvné.
http://www.microsoft.com/en-ae/mobile/s ... c=FA144183" onclick="window.open(this.href);return false;
Docela úsměvné.
- amentma
- častý přispěvatel

- Zařízení: Galaxy S8, iPhone 7, zvysky Lumie, ...
Práve pre natahovania typu "zavada sa neprejavila" som to vzdal hneď na začiatku, vrátil som ho formou odstupenia od kúpnej zmluvy. Ak bude potvrdene ze je to opravitelne updatom (o čom pochybujem) alebo prídu novšie hw revizie bez tejto chyby, budem riešiť nový nákup...
Presne to jsem udelal. Vratili mi to, ze je to opravene, ale neni, je to porad stejne. Lip uz to natocit nedokazu: https://www.youtube.com/watch?v=Su71E0suyow" onclick="window.open(this.href);return false;bigt wrote:Pošli závady natočené na videu na přiloženém cd...
No taky bych to vrátil ale ... koupil jsem telefon normálně u pultu osobně a nejsem si jist, že by se na mě vztahovala 14 dení ochraná lhůta na vrácení zboží. Asi ne. A upřímě si myslím že nový soft může vyřešit přesnost dotyku ale ne to že při silnějším zmáčknutí displeje na okraji se dotyk posouvá ke středu telefonu. Takže nakonec zmačknete co ani nechcete. To je nejspíš daň za konstrukci a to že je to velký ale laciný telefon. Nicméně 630 to nedělá a ani žádná jiná Lumie tak proč tahle.
- Daff_Cz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Re: Microsoft Lumia 535: Všeobecná diskuze
To, že je to levný telefon, tuhle chybu vůbec neomlouvá. Doufam, že za tohle dostal někdo padáka na minutu, vypustit takovej zmetek, obzvlášť, když je to první Microsoft telefon... Ale i kdyby to byl miliontý telefon, stejně by to byla hrubá chyba...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Tohle je proste fail a spatny vstup do povesti znacky.
To se shodnem ale zatím to vypadá podle toho odkazu co sem dal "kope" že za chvíly budou k tomu telefonu dávat návod co se může a co ne - aby fungoval. 
Dneska po cestě z práce jsem se stavil v Datartu, jen abych si nechal 535 ukázat a podíval se, jestli se už náhodou na českých pultech neobjevily telefony s HW rev. 5.0.0.0.0 (datart v Letňanech ještě minulý týden neměl tenhle typ naskladněný). Prodavač mi ho bohužel moc nechtěl dát do ruky a procházel menu sám, ale verzi HW najít nedokázal - jen info o tom, že datum sestavení je 22.12. 2014. Nicméně jsaem si všiml, že při skákání v menu musel celkem často kliknout několikrát, aby se něco stalo. Ale jinak se mi ten telefon moc líbil, nemít ten bug (resp. nevědět o něm), nesu si ho domů.
Dobrý den, může mi někdo prosím "polopaticky" napsat, jak zjistím tu HW verzi revize? Díky