Surface Pro 3

Diskuze věnovaná tabletům s operačním systémem Windows 8.1 & Windows 10
datinko
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S6 Edge+

Re: Surface Pro 3

Post by datinko »

Nad červenou premýšlam.. Chcem mať aspoň 2... (celkovo, červená + modrá)
motylu
nováček
nováček
Zařízení: Surface Pro 3 (i5, 4 GB RAM), Nexus 7 (2012)

Post by motylu »

wallax wrote:No mal som si dať ochrannú fóliu hneď na dobrý kus :-( už som našiel mikro škrabančeky...
Máš nějakou odzkoušenou fólii na displej, na který se dá bez problému psát perem? Já totiž už zkoušel dvě:
  • 1. Prvně tuhle sadu na celý tělo od XtremeGuard (http://www.ebay.com/itm/Genuine-XtremeG ... 35d6f6f09b), ze který mám použitý jen fólie na zadní stranu, fólie jsou dost silný a neklouzají z ruky. Bohužel po fólii na displej neklouzal ani hrot pera, rozpoznávání bylo hodně nepřesný a ve fólii zůstávali obrysy napsaného textu.
    2. Potom hodně objednávanou fólii od Hellfire Trading (http://www.ebay.com/itm/Hellfire-Tradin ... 1e9200d189), která je o poznání tenčí, než je ta předchozí, ale je dost hrubá, takže psaní je zase krkolomný, protože hrot pera po fólii neklouže jako po samotným disleji, ale dře - odírá se fólie a tím pádem i hrot pera.
Jestli máš nějakej tip, tak se prosímtě poděl, protože tyhle fólie jsou fakt děsný, a bez fólie se bojím možnejch rejhanců. Díval jsem se i na fólie přímo z MS Store - nejenže jsou dost drahý, ale co se týče použitelnosti, tak je to podle příspěvků tak 50 na 50. Polovina je nadmíru spokojená, polovina to zas dost haní...
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Surface Pro 3

Post by tslany »

Nevím, co je na hrubší fólii špatného, Tablet PC měly většinou matnou povrchovou úpravu displeje (před tím, než přišla ejPed mánie, a hurá patlat na displej prsty), hroty ve stylusu vyměnitelné (to snad Microsoft do takového produktu jako Surface dal také, ne?), takže osobně bych se tomu nebránil. A "neklouzání" stylusu bych bral jako featuru, nikoliv jako bug, ať to je jak na papíru, kde to také neklouže :)
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

Ja som su sice na surface ešte nedal, ale som ju priložil, a fungovalo zatial všetko super. Kupil som tú, čo sem dával Wallax.
http://www.ebay.de/itm/3X-kwmobile-Disp ... OU:US:3160" onclick="window.open(this.href);return false;
Počkal by som až na jeho vyjadrenie, alebo až ked ju prilepim ja :grin:
l0lz
smartguru
smartguru

Surface Pro 3

Post by l0lz »

tslany, čo stym perom chceš robit, že chceš menit, hrot? :grin:
motylu
nováček
nováček

Surface Pro 3

Post by motylu »

Tak hrot bych řekl, že výměnej není, nikde v nabídce to na MS Store není. Ale měnit kvůli špatný fólii hrot na peru, který stojí několikrát tolik??!! Jinak hrubá fólie je na psaní perem dost nepohodlná a psaní je míň přesný, samotnej hrot totiž nijak moc kluzkej není, takže ve spojení s drsnou fólií na tom prostě pořádně psát text nejde. Asi stejně nakonec skončím u skleněný fólie z MS Store, namísto těchhle levnejch plastovejch. :???:
l0lz
smartguru
smartguru

Surface Pro 3

Post by l0lz »

OK. Tak nalepil som na surface foliu, čo som sem pridal link. (na 2. pokus) Poviem Vám, Surface pro 3 ma strašne velkú plochu na lepenie fólie, podla mňa je to úplna zbytočnosť. Keď už niečo, tak radšej sklenenú fóliu.
Prvá fólia išla celkom super. ale pri poslednom kroku, ako som mal strhnúť kryciu časť, tak sa vytvorili bubliny aj pod hlavnou fóliou :???: , na druhy krat sa to už nestalo.

Čo sa týka písania perom... Je to asi rovnako presné, ale má to dlhšiu oneskorenosť, a je to proste iné. Takže zajtra pôjde asi aj táto fólia dole, ešte uvim.
Surface nieje telefon, ktory sa nosi po vačkoch. Este + hadam každý ma type cover, čo chrani displej si myslim dostatočne.
Creyzy
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 6s 64 GB, MacBook Pro 2015, Apple Watch

Surface Pro 3

Post by Creyzy »

Ahoj všem, docela vážně uvažuji nad pořízením Surface Pro 3. Nyní využívám Macbook Air a iPad Air a pohrávám si s myšlenkou, že bycj tyto zařízení nahradil právě tímto kouskem. Rád bych se zeptal, jak jste se zařízením spokojeni? Můžete klidně uvést plusy a mínusy :) Jak jste na tom s výdrží na baterii a poslední otázka kde případně nejlépe Surface zakoupit? Budu moc rád, ža každý příspěvek :)
motylu
nováček
nováček

Surface Pro 3

Post by motylu »

Já jsem zatím celkově spokojenej, můžu jen doporučit! Co se týče konstrukčního zpracování, tak to nemá chybu, fakt všechno pěkně sedí, nikde nic nevrže, neskřípe. Hodně doporučuju dokoupit klávesnici Type Cover 3, na který se hodně příjemně píše a její podsvětlení se taky nejednou velice hodí. Magnetický přichytávání je dobrá vychytávka, nemusí se nic přesně zacvakávat, silný magnety si vždycky najdou správnou cestu, jak klávesnici bleskurychle připojit. To samý platí i o nabíjecím konektoru. Možnost psaní a kreslení perem je jedním slovem úžasná, přesnost pera je hodně dobrá. Pero je akorát do ruky, hmotnostně srovnatelný s obyčejnejma propiskama, takže psaní je hodně realistický. Mám verzi i5/128 GB SSD/4 GB RAM a zatím mně plně dostačuje. Je teda fakt, že všechny běžící procesy ve Win 8.1 Pro 64bit + antivirus od Esetu kousají skoro o 300 MB RAMky víc než v předchozím Win 7 Pro, ale všechno běží plynule. Co se týče baterie, tak jsem zatím neměřil, kolik to celkově vydrží, ale na jednání při psaní poznámek ve OneNote, prohlížení ve Wordu a zapnutý Wi-Fi (+ samozřejmě Bluetooth pro pero) mně to uzme cca 7-10 % z kapacity za hodinu. Jinak žádný náročnější programy nebo hry jsem na tom zatím nezkoušel, takže to se musí podělit o zkušenosti kdyžtak ostatní. Teď akorát řeším problémy s vyhovující fólií, která by co nejmíň narušila přesnost a ergonomii psaní perem na displeji ve srovnání s displejem bez fólie, ale pravděpodobně v týdnu objednám skleněnou přímo z MS Store, protože vyhazovat peníze za levný plastový nemá zřejmě u tohoto zařízení smysl... Takže za mě ANO, já ho můžu vřele doporučit!

P.S.: Nejlevnější je to pravděpodobně pořád z Lucemburskýho MS Store, já ho odtud kupoval telefonicky přes českej MS Store v předvánoční slevě za 869€, klávesnicu mám kvůli anglickýmu rozložení z Irska za 134,99€.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Surface Pro 3

Post by Radek Hulán »

Creyzy wrote:Ahoj všem, docela vážně uvažuji nad pořízením Surface Pro 3. Nyní využívám Macbook Air a iPad Air a pohrávám si s myšlenkou, že bycj tyto zařízení nahradil právě tímto kouskem.
Surface 3 Pro je super zařízení, pokud primárně potřebuješ notebook.

Já měl doma desktopové PC, 14" notebook a 8" tablet (plus 10" iPad). Kdykoliv jsem zapnul tablet, tak jsem dříve či později potřeboval něco více napsat, delší email, nebo i blbý delší komentář na Facebook, zpracovat fotku, pracovat se soubory, a to na iPadu nešlo vůbec a na 8" tabletu s Windows ne moc pohodlně. Takže jsem více a více šahal po notebooku a nakonec se přistihl, že tablet zapnu 1x měsíčně. Používal jsem JEN notebook.

Surface 3 Pro tento problém řeší, prostě nacvakneš tabletu klávesnici a pokračuješ s "notebookem". Navíc má citlivé pero na kreslení i ovládání, do USB 3.0 připojíš klidně Ethernet kartu či HDMI/VGA port a promítáš prezentaci v zasedačce.

Za mě ideální zařízení 2v1.

Prodal jsem notebook i tablet, iPad dal jinam, a používám jen Surface. S Docking station by mohl nahradit i desktopové PC, ale toho jsem se zatím nevzdal :)

Pokud nicméně potřebuješ *primárně* tablet, tak je Surface moc těžký (800g je prostě moc na držení v jedné ruce). Otázkou je, kdo to takto potřebuje, primárně matlátko, snad děti na hry...

Takže pokud primárně pracuješ, a občas si chceš "zamatlat" (třeba si něco přečíst ve Flipboardu), tak Surface 3 Pro je rozhodně lepší než tahat Macbook Air plus iPad Air .
Creyzy
nováček
nováček

Surface Pro 3

Post by Creyzy »

To Radek Hulán: Přesně tak, hlavně kvůli práci. Rozhodně více využívám Air než tablet. Jsem často na cestách a tahám v taške jak NTB tak iPad. Tímto bych odboural nosit 2 věci. Někdy se mi nechce zapínat NTB a chci být jen třeba na tabletu. Ptal se třeba někdo na českém zastoupení Microsoftu, zda plánují u nás uvést do prodeje Surface? Mrzí mě, že se u nás nedá ofiko koupit.
l0lz
smartguru
smartguru

Surface Pro 3

Post by l0lz »

S dopravou... Zavolaj na česky/slovensky Microsoft, oni ti ho dovezu pred dvere. čo sa tyka poštovneho, tak z nemecke neviem že by sa niečo platilo, a z luxemburska, kde je tablet o 40€lacnejšiako v Nemecku poštovne stoji okolo 20€ (aspon čo viem) ja ho mam z USA, takže neviem povedať uplne presne
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Poštovné je po celé Evropě zdarma a podpora/záruka je lepší, než kdyby to tady nějaký prodejce prodával. Já osobně jsem se s lepším jednáním, než u MS, v ČR nikde nesetkal.
motylu
nováček
nováček

Surface Pro 3

Post by motylu »

Přesně tak, jak píše spellshaper. Poštovný je z MS Store v rámci celý Evropy zdarma. Já jsem všechno řešil přes český zastoupení po telefonu. Velice příjemnej borec na druhý straně mně sehnal aktuálně nejvýhodnější nabídku, což bylo a myslím, že i pořád je, z Lucemburska. Výhodou Lucemburska je taky 2 letá záruka, což třeba na klávesnicu z Irska už mám jen rok. Doveze to UPS v podstatě až přede dveře, jeden den večer se to objednalo, druhej den to vyexpedovali a třetí den jsem to měl v 10 dopoledne z Lucemburska doma.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Surface Pro 3

Post by Radek Hulán »

Mimochodem, používám se Surface tuto redukci do USB 3.0:
http://www.czc.cz/dell-adapter-usb-3-0- ... 30/produkt" onclick="window.open(this.href);return false;

Doplní HDMI, D-Sub (VGA), Ethernet a USB 2.0, zapojuje se do USB 3.0 portu. Nutnost na prezentace a meetingy, přes HDMI se člověk napojí na projektor (je to jako druhá obrazovka) a Ethernet je jasný. Funguje 100%.
spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Surface Pro 3

Post by spellshaper »

Přidám čerstvou zkušenost s podporou Surface. Ve středu večer jsem nahlašoval závadu pera (jak už jsem zmínil, přestala mi fungovat BT část na otevíraní OneNote) a dnes již mám nové. Opět mi se vším pomohli a chování naprosto profi a příjemné (byl to support chat v AJ).
V případě Surface se opravdu není nutné bát toho, že není v místních obchodech.
Creyzy
nováček
nováček

Surface Pro 3

Post by Creyzy »

Všem Vám moc děkuju za rady a názory. O té 2 leté záruce jsem nevěděl, pak je to naprosto v pořádku. Dnes to ještě promyslím a případně se zítra obrátím na linku MS :) Jinak ta redukce je taky parádní věci a pokud se pro Surface rozhodnu, určitě jí pořídím :)
l0lz
smartguru
smartguru

Surface Pro 3

Post by l0lz »

Nedavno som tu pisal, že mi ventilator vydava divny zvuk.. Včera som surface pri spustenom chladiči skusil nakolniť, a niečo tam poriadne zachrapčilo... Toto asi nebude v poriadku :grin: či? https://www.youtube.com/watch?v=FCJpc56crFc" onclick="window.open(this.href);return false;

Správa sa to uplne rovnako ako na tomto videu (možno o niečo menej) https://www.youtube.com/watch?v=nrJcAm56LJw" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslim že budem volat microsoftu... Ako je to u Vás ?
DrakeCZ
nováček
nováček
Zařízení: ASUS T100 32 GB

Surface Pro 3

Post by DrakeCZ »

Zdravím všechny! Jako někteří zde přede mnou, i já zvažuji koupit Surface Pro 3 s Type cover. Mám stary notebook, který už dosluhuje a i baterka je v háji, takže o mobilitě není možné už hovořit. Pracuji na OSVČ jako obchodní zástupce pro O2 a Surface by se mi hodil jako prezentační nástroj, primárně jako náhrada za notebook a občas i na zábavu. Líbí se mi koncept magnetické klávesnice a ze zdejších příspěvků jsem pochopil, že je Surface i kvalitně provedený. Navíc mám už zkušenosti s Win8.1, které mi vyhovují (Mám asus T100). Nicméně řeším cenu, která mi v přepočtu na koruny přijde fakt dost, tedy pokud bych volil variantu 128 GB, tak bych zaplatil s type cover něco kolem 27 000 Kč s DPH? Nedá se sehnat někde přeci jen levněji? Dále se chci zeptat, kolik mám k dispozici GB u 128 GB varianty? Předpokládám, že to nebude plných 128? Pak otázka pro ty, co pracují na Surface přeci jen více, nevadí vám velikost displaye? Zda není na delší práci přeci jen malý? Teď mám notebook s 15 palci. Uvažuji také i o dalších variantách jako třeba o Asus Transformer Book T300 Chi, který by měl brzy přijít na trh a který se tváří hodně podobně, ale měl by být levnější. Nicméně ten zase nemá USB. Díky všem za podněty a rady. 8-)
PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

Surface Pro 3

Post by PetrCBR »

Na 128GB verzi budes mit cca 95GB volnych.
Post Reply

Return to “Tablety a další zařízení”