Synchronizace Facebook kontaktů
Ahoj,
nedaří se mi synchronizovat Facebook kontakty u některých aplikací (např. Whatsapp nebo Viber). Obě aplikace zobrazují pouze kontakty uložené v Google účtu který používám pro ukládání kontaktů. A i když jsou ve filtrování kontaktů Facebookové kontakty povolené, v seznamu kontaktů aplikace se nezobrazují.
Dá se to obejít tak, že ručně vytvořím nový kontakt na Google účtu a pomocí linku ho spojím s tím Facebookovým. Pak Whatsapp i Viber tento kontakt zobrazí.
Existuje nějaký jednoduchý způsob jak kontakty z Facebooku používat ?
nedaří se mi synchronizovat Facebook kontakty u některých aplikací (např. Whatsapp nebo Viber). Obě aplikace zobrazují pouze kontakty uložené v Google účtu který používám pro ukládání kontaktů. A i když jsou ve filtrování kontaktů Facebookové kontakty povolené, v seznamu kontaktů aplikace se nezobrazují.
Dá se to obejít tak, že ručně vytvořím nový kontakt na Google účtu a pomocí linku ho spojím s tím Facebookovým. Pak Whatsapp i Viber tento kontakt zobrazí.
Existuje nějaký jednoduchý způsob jak kontakty z Facebooku používat ?
Nainstaluj si aplikaci Facebook a sesynchronizuj. Tak se Ti objeví i FB kontakty v telefonu v kontaktech a tím pádem i v ostatních aplikacích.
Facebook nainstalovaný mám, a FB kontakty mám v telefonu taky (v People kontaktech) včetně telefonních čísel. Můžu posílat SMS, volat, atd. Tyhle kontakty se mi ale nezobrazujou ve Viberu ani WhatsApp.
Všechny aplikace jsou aktualizované a ve filtrech kontaktů jsou povolené všechny účty, včetně Facebooku.
Abych byl přesnější: V kontaktech telefonu mám Facebookové kontakty i s tel. čísly. WhatsApp všechny moje kontakty zobrazuje v záložce "All", i ty Facebookové, ale už bez telefonních čísel. Tím pádem je nemůžu používat. A Viber FB kontakty nezobrazuje vůbec, i když jsou povolené ve filtru kontaktů.
Všechny aplikace jsou aktualizované a ve filtrech kontaktů jsou povolené všechny účty, včetně Facebooku.
Abych byl přesnější: V kontaktech telefonu mám Facebookové kontakty i s tel. čísly. WhatsApp všechny moje kontakty zobrazuje v záložce "All", i ty Facebookové, ale už bez telefonních čísel. Tím pádem je nemůžu používat. A Viber FB kontakty nezobrazuje vůbec, i když jsou povolené ve filtru kontaktů.
U Whatsapp se mi také neukazují telefonní čísla u kontaktů z facebooku...
Viber ukazuje kontakty z Facebooku i s čísly a neřekl bych, že bych někde něco nastavoval. Ale neplatí to pro všechny kontakty. Někteří uživatelé, skoro bych řekl že většina, nemá telefonní číslo na Facebooku vyplněno, takže se nemá co zobrazit.
Viber ukazuje kontakty z Facebooku i s čísly a neřekl bych, že bych někde něco nastavoval. Ale neplatí to pro všechny kontakty. Někteří uživatelé, skoro bych řekl že většina, nemá telefonní číslo na Facebooku vyplněno, takže se nemá co zobrazit.
Jestli se nepletu tak obě aplikace pracují s telefonními čísly. Když se poprvé přihlašuju do Viberu tak zadávám svoje telefonní číslo.
Co se týká WhatsApp, tak v seznamu "All" je seznam všech mojich kontaktů. Ale jenom u těch, které mám uložené zároveň v telefonu (Google účet), je po "rozkliknutí" kontaktu napsané i telefonní číslo a vedle něj tlačítko pro odeslání zprávy a tlačítko pro hovor. U FB kontaktů je tenhle detail úplně prázdný.
Viber mi nezobrazuje ani ty uživatele, kteří mají na FB vyplněné číslo. Až po tom, co k FB manuálně linknu kontakt s telefonním číslem, se kontakt zobrazí v seznamu. Když ve filtru kontaktů nastavím jen Facebook, zobrazí se jen ty kontakty, jejichž číslo mám uložené zároveň na Google účtu, i když samotný Google účet není povolený ve filtru.
Co se týká WhatsApp, tak v seznamu "All" je seznam všech mojich kontaktů. Ale jenom u těch, které mám uložené zároveň v telefonu (Google účet), je po "rozkliknutí" kontaktu napsané i telefonní číslo a vedle něj tlačítko pro odeslání zprávy a tlačítko pro hovor. U FB kontaktů je tenhle detail úplně prázdný.
Viber mi nezobrazuje ani ty uživatele, kteří mají na FB vyplněné číslo. Až po tom, co k FB manuálně linknu kontakt s telefonním číslem, se kontakt zobrazí v seznamu. Když ve filtru kontaktů nastavím jen Facebook, zobrazí se jen ty kontakty, jejichž číslo mám uložené zároveň na Google účtu, i když samotný Google účet není povolený ve filtru.
- Freeloader
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia 8
neviem ci to chapem spravne nechce sa mi to citat cele, ale myslim ze tvoj problem je v tom ze v "People hub" mas nastavene aby ti filter zobrazoval aj ludi z facebooku, to znamena ze ti tam toho cloveka zobrazi aj ked v skutocnosti nemas jeho cislo (tym padom logicky viber si ho nema odkial vycucat) takze musis mat normalne pevne ulozene cislo hotmail/gmail na Ferka Jozka a potom ho mozes popripade prelinkovat s FB.. takze vo vysledku tam budes mat Ferko a hore Facebook/Hotmail/Gmail/ daky Skype popripade.. ale ked mas cisto len facebook toho cloveka v people hube tak samozrejme ze ti viber nema odkial dat jeho viber ked nemas jeho cislo 
Mám tam nastavený filtr na zobrazování kontaktů pouze s telefonním číslem. Můžu jim volat, psát SMS. Ale nejsou teda uložené v žádném mojem účtu (Google/Outlook/...). Což bude asi ten problém.
Každopádně mi příjde zvláštní pokud to takhle fungovat má.
Každopádně mi příjde zvláštní pokud to takhle fungovat má.
- Freeloader
- stálý přispěvatel

no niekde bude chyba pretoze NIE JE MOZNE ulozit cislo bez toho aby si si zvolil ci ho ulozis an hotmail alebo gmail 
skusil som si teraz uzit nahodne cislo a automaticky mi ho ulozilo pod hotmail
skusil som si teraz uzit nahodne cislo a automaticky mi ho ulozilo pod hotmail
A kolik účtů máš v nastavení -> emails+accounts ? Já tam mám Microsoft (Outlook) a Google account. Když přidávám nový kontakt, tak hned pod fotkou kontaktu je roleta "save to" a v ní mám na výběr Google a Outlook
Tady je Screenshot:

Tady je Screenshot:

- Freeloader
- stálý přispěvatel

jeden hotmail a 2x gmail
hotmail mam na kontakty a gmaily na maily, ja tam tu polozku nemam save to, ja mam rovno hore ze Novy kontakt (Hotmail) ako mas aj ty NEW GOOGLE CONTACT
edit: skus sa pohrabat v nastaveniach synchronizacie, ja som si nastavil aby mi kontakty ukladalo len na hotmail tak asi preto tam nemam tu moznost
hotmail mam na kontakty a gmaily na maily, ja tam tu polozku nemam save to, ja mam rovno hore ze Novy kontakt (Hotmail) ako mas aj ty NEW GOOGLE CONTACT
edit: skus sa pohrabat v nastaveniach synchronizacie, ja som si nastavil aby mi kontakty ukladalo len na hotmail tak asi preto tam nemam tu moznost
Tohle je jen ale taková prkotina. Pořád se mi nepodařilo dostat FB kontakty (ty s vyplněnými tel. čísly) do dalších aplikací.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak lidem co psali výš, to funguje.
Jestli jsem to dobře pochopil, tak lidem co psali výš, to funguje.
- Freeloader
- stálý přispěvatel

ako hovorim, asi to bude tym ze tam mas len cisto FB ucet s telefonnym cislom, neni to cislo ulozene na "pevno" na simkarte takze musis mat asi k tym kontaktom hotmail/gmail (asi)
neukazuje ti vsetky kontakty? ci iba tie ktore mas iba cisto fb+cislo, mas vobec take ktore mas ulozene na gmail/hotmail?
neukazuje ti vsetky kontakty? ci iba tie ktore mas iba cisto fb+cislo, mas vobec take ktore mas ulozene na gmail/hotmail?
Neukazuje to "jenom FB" kontakty. Když si to číslo uložím na Google/Outlook tak stačí dát refresh kontaktů ve WhatsApp nebo Viberu a funguje to normálně.
Ono mně to nijak zvlášť nevadí, ale takhle ručně zadávat třeba 150 kontaktů jeden po druhém a linkovat to na FB kontakty není žádná radost.
Navíc někdo už tady psal že mu WhatsApp bere i pouze FB kontakty.
Ono mně to nijak zvlášť nevadí, ale takhle ručně zadávat třeba 150 kontaktů jeden po druhém a linkovat to na FB kontakty není žádná radost.
Navíc někdo už tady psal že mu WhatsApp bere i pouze FB kontakty.
na co je dobre mat fb kontakty vo whatsapp ked im z whatsaap nemozes napisat ?
pytam sa z nevedomosti,neutocim
pytam sa z nevedomosti,neutocim
To je právě to čemu nerozumím. Navíc vzhledem k tomu, že WhatsApp patří Facebooku bych čekal, že ty aplikace budou spolupracovat.
s WA do FB nenapises ani keby si sa pototo