Příspěvek
od Jerry7650 » úte pro 02, 2014 17:58
Tak dnes jsem pořídil Acer W4 - 820 za 4990Kč z Alzy, konfigurace Atom 3740 (o něco lepší než to co se ted dává 3735, např. dvojnásobná propustnost pamětí), 2 GB RAM, 64GB integrované eMMC. A tady jsou první dojmy:
1. Zařízení poměrně těžké (420g), už se to opravdu pronese na to, že je to 8ka.
2. Jako volné místo mi to hlásí zhruba 45GB - paráda.
3. displej vypadá dobře, rozlišení "jen" 1280x800 mi vůbec nevadí, spíš naopak. Desktop je pořád použitelný, když bych měl 1920x1080, musel bych škálovat a to řada aplikací neumí .
4. Foták jen do počtu
5. Koupil jsem si k tomu i pouzdrou Acer Crunch a je to teda nic moc. Na to, co má třeba Apple to nemá ani omylem. Aby to drželo tvar jako podstavec, budu to muset pořádně ochodit a pak to bude vypadat "jetě". Navíc to nemá žádny magneticky držák, takže po delší době vytvarování do podstavce, máte na displeji "zmuchlané cosi" místo rovné krycí plochy.
6. Windows Store - tady se zastavím asi nejvíce. Už je to dlouho, co jsem na PC dal Win 8. Metro rozhraní jsem okamžitě vypnul a za celou dobu tam nešel. Přiznám se, že jsem vůbec netušil, že Store pro Win 8.1 je stále taková TOTÁLNÍ TRAGEDIE i dnes!!! Vůbec se nedivím, že ho mají prodejci spoustu vrácených ve 14denní lhůtě.
Budu velmi rád, když mě někdo opravíte, třeba blbě hledám, každopádně třeba Google - jediná """aplikace""" je Google search, což není apliakce, ale jen ůvodní web google v podstatě. Kde je Email, Kalendář, Drive pro Metro??? A to nemluvím o tom, že jako 6tou aplikaci na výraz "Google" mi to ukazuje karetní hru Freecell, souvislost s Googlem nulová, to slovo není ani v popisu, pokud jsem se dobře díval. Nebo třeba Facebook, jen jakési nesmyslné aplikace s maximílně desítkami komentářů. Schválně jsem zkoušel ty nejstahovanější věci na Androidu...
Opravdu je to takový otřes nebo dělám něco špatně? Předpokládám, že aplikace pro Widnwos phone 8 na našem tabletu neběží, že?
7. I předinstalované aplikace na Metro jsou otřes. Třeba Kalendář. Má to vůbec nejaké nastavení? Já se do něho nemohl dostat. Jediné tlačítko co vidím, když šoupnu prstem zdola nahoru je "synchronizace". Nastavit nejde vůbec nic, je to uplně k ničemu. Dělám opět něco špatně???
PS: Tento tablet jsem si nekupoval kvůli Metru, potřebuji desktop a budu prakticky jen na něm. To píšu jen proto, abych se vyhnul odpovědím ve směru, že se nemám čemu divit a měl jsem si to zjistit. Takže jsem s tabletem maximálně spokojený, jen to Metro mě fakt zaráží, že za ty skoro 2 roky co ho mám na desktopu se to vůbec nikam nehnulo.