Prestigio Multiphone 8400?
-
Mahtiel
- smartmaniak

- Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Pomáhám bratrovi s výběrem mobilu. Prioritou je relativně nízká cena a dobrý foťák. Osobně mám Nokii Lumii 520, ale té chybí led dioda. Bratr neumí anglicky, tak bych se bála Androidu, WP by měly být bezpečnější. Přemýšlím pro něj o Prestigiu Multiphone 8400 s WP 8.1. Nějaké rady nebo zkušenosti? Případně by mobil mohl být i bez OS nebo se Symbianem, podmínkou je dobrý foťák a pro jistotu i bezpečnost. Nebo kamarád mi doporučil, ať seženu bazarovou Nokii 808. 
Ahoj, možná ti pomůžu s rozhodováním. Prestigio 8400 jsem si koupil na zkoušku, jestli budu schopný pracovat s windows phonem. Zatím to vypadá, že ho vrátím, ale koupím větší 8500.
Telefon to určitě není špatný, zpracování ujde, pouze chrastí tlačítko hlasitosti. Displej je moc hezký, celkem čitelný na slunci. Fotoaparát nefotí zle, ale problém je, že nemá autofocus. Baterie by měla při střídmém použití vydržet dva dny.
Kvalita hovoru je výborná, až mě to překvapilo. U mého Zopa je to o hodně horší.
Jestli budeš mít nějaký dotaz, napiš.
Telefon to určitě není špatný, zpracování ujde, pouze chrastí tlačítko hlasitosti. Displej je moc hezký, celkem čitelný na slunci. Fotoaparát nefotí zle, ale problém je, že nemá autofocus. Baterie by měla při střídmém použití vydržet dva dny.
Kvalita hovoru je výborná, až mě to překvapilo. U mého Zopa je to o hodně horší.
Jestli budeš mít nějaký dotaz, napiš.
-
Mahtiel
- smartmaniak

Všude ovšem píší, že autofokus má :(
-
Mahtiel
- smartmaniak

Docela se tu chválí Nokia Lumia 720, ale ta je zas dvakrát dražší a některé parametry má horší, ale na 520ce mi WP šlapou svižně, tak by to mohlo být stejně. Trochu se obavám, aby obdobně jako v případě WP 7.8 neskončila podpora řady jako je 520, 620, 720...
O tom, že má autofocus, píšou všude. Taky jsem si myslel, že tam bude. Lumii 720 jsem chtěl, ale potřebuju telefon s klasickou sim kartou. Displej 8400 je proti 520 naprosto skvělý. Na to, že ten telefon stojí 2300 kč.