Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse
inak kvalita fotiek oproti 520 nie je nejak extra..je to samozrejme lepsie,ale cakal som viac..
v nastavení foťáku máš možnosti:
JPEG 5MP
JPEG 5MP + 19 MP
JPEG 5MP + DNG (19 MP)
JPEG 5MP
JPEG 5MP + 19 MP
JPEG 5MP + DNG (19 MP)
pocuvajte, mam dve otazky:
1. je nejake velkostne obmedzenie na prijimanie suborov cez bluetooth? Kamarat sa mi snazil poslat subor (1,2mega) a nic to neurobilo, vypisalo ze zariadanie nepodporuje tuto velkost suboru, potom skusil mensiu (400kb) velkost a vsetko prebehlo ok.
2. daju sa nejako nastavit MMS bez toho aby som zapol internet? Som v 90% pokryty wifinou a nepotrebujem data, takze tym padom ani MMSky mi nejdu prijmat.
1. je nejake velkostne obmedzenie na prijimanie suborov cez bluetooth? Kamarat sa mi snazil poslat subor (1,2mega) a nic to neurobilo, vypisalo ze zariadanie nepodporuje tuto velkost suboru, potom skusil mensiu (400kb) velkost a vsetko prebehlo ok.
2. daju sa nejako nastavit MMS bez toho aby som zapol internet? Som v 90% pokryty wifinou a nepotrebujem data, takze tym padom ani MMSky mi nejdu prijmat.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Mam, nic neslysim, takze zaplatpabu jsem mozna jen hluchyDej ucho na to trafo, které se strka do zásuvky. Ale nesmis při tom nabijet. Je tam z toho slyset, jakoby se tam něco otáčelo, takovy divny zvuk. Jakmyle na bezdrat polozis telefon, zvuk ustane
To co popisoval uživatel u klasicke nabíječky je uplne jiny pripad a je to opravdu slyset bez prikladani ucha.
Koukal jsi na fotky nekdy v plnem rozliseni na poradnem monitoru/PC?To je uplne neporovnatelne s 520, neblazni..relouth wrote:inak kvalita fotiek oproti 520 nie je nejak extra..je to samozrejme lepsie,ale cakal som viac..
koukal..myslim ze mam dobre oko a 930 ma sklamala
neporovnatelne ? to ani nahodou
neporovnatelne ? to ani nahodou
-
htcjirka
- smartmaniak

Pak bud mama neumi totalne fotit/zaostrit nebo ty hodne spatne vidíš.Fotky z Lumie 520 a 930 jsou neporovnatelne a to vyrazne.
ani nie
proste som cakal viac a prestan tu pisat nieco o neporovnatelnosti..slepy si zjavne ty
koncim debatu na tuto temu..zaslepeny clovek tazko nieco prijme
btw..oba su to len telefony..tj fotky z oboch za vela nestoja
koncim debatu na tuto temu..zaslepeny clovek tazko nieco prijme
btw..oba su to len telefony..tj fotky z oboch za vela nestoja
-
htcjirka
- smartmaniak

Tezko muzu byt zaslepeny, když uz 930 ani nevlastnim, ale ten rozdil ve foceni je opravdu propastny.Pokusim se zítra nafotit nejake stejne sceny oběma telefony a hodit to sem.
Souhlas, oba jsou to telefony a profi fotky z toho nejsou, ale z 520 leze oproti 930 opravdu hruza, kde clovek hned na první pohled pozna, ze je to z nejakeho nižšího modelu.
Zitra v praci sezenu tyto dva kousky a hodim sem fotky.
Male houpani beru, ale tohle uz je opravdu moc..
Souhlas, oba jsou to telefony a profi fotky z toho nejsou, ale z 520 leze oproti 930 opravdu hruza, kde clovek hned na první pohled pozna, ze je to z nejakeho nižšího modelu.
Zitra v praci sezenu tyto dva kousky a hodim sem fotky.
Male houpani beru, ale tohle uz je opravdu moc..
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
To je samozřejmě hloupost říct, že není prakticky vidět rozdíl mezi L520 oproti L930.
1. První rozdíl je v detailech, samozřejmě fotoaparát L930 vyfotí scénu daleko detailněji a ostřeji a to nejen díky rozlišení.
2. Stabilizace obrazu, nejen dokáže zachránit fotky před úplným rozmazáním lehkým pohybem, ale dokáze senzor nechat nasnímat více světla.
3. Oversampling, který z 20 MPix fotky vykouzlí detailní 5 MPix fotku, která je pomocí speciálního algoritmu zmenšena na výsledné 5 MPix rozlišení z plného rozlišení skoro 20 MPix.
4. Aparatura, už jen velikost senzoru rozhoduje o tom jakou kvalitu je schopen čip vyprodukovat čip L930 je skoro 2x větší než u L520.
Srovnání s L920 je velmi složité, protože L920 má jiný senzor, prostě jinou aparaturu. Světelnost L920 je f/2.0 oproti f/2.4 u L930. Fotky speciálně za tmy nebo šera prostě budou o něco lepší u L920. U L930 se musí v manuálu použít třeba jiná rychlost závěrky, což je trošku limitující, protože za stejných podmínek čip z L920 dokáže mít světlejší snímek než L930, která to může dohánět pouze vyšším ISO a jinou rychlostí závěrky. Na druhou stranu ze svých osobních zkušeností s L920 vím, že automatika velmi často udělala fotku sice za šera hodně světlou, ale za to absolutně zničila atmosféru snímku, přesvětlila jej moc. Což opět řeší korekce manuálním nastavením. Oproti L920 ale L930 vyniká za normálního světla, kdy produkuje nejen ostřejší ale také detailnější fotky.
Takže abychom se dobrali absolutní pravdy. L930 je takový balanc mezi kvalitou za normálních světelných podmínek a v situaci kdy je světla prostě málo. L920 vyniká jen v té druhé části. Ovšem s oběma telefony lze vyfotit super fotky, jen je potřeba používat manuální nastavení.
1. První rozdíl je v detailech, samozřejmě fotoaparát L930 vyfotí scénu daleko detailněji a ostřeji a to nejen díky rozlišení.
2. Stabilizace obrazu, nejen dokáže zachránit fotky před úplným rozmazáním lehkým pohybem, ale dokáze senzor nechat nasnímat více světla.
3. Oversampling, který z 20 MPix fotky vykouzlí detailní 5 MPix fotku, která je pomocí speciálního algoritmu zmenšena na výsledné 5 MPix rozlišení z plného rozlišení skoro 20 MPix.
4. Aparatura, už jen velikost senzoru rozhoduje o tom jakou kvalitu je schopen čip vyprodukovat čip L930 je skoro 2x větší než u L520.
Srovnání s L920 je velmi složité, protože L920 má jiný senzor, prostě jinou aparaturu. Světelnost L920 je f/2.0 oproti f/2.4 u L930. Fotky speciálně za tmy nebo šera prostě budou o něco lepší u L920. U L930 se musí v manuálu použít třeba jiná rychlost závěrky, což je trošku limitující, protože za stejných podmínek čip z L920 dokáže mít světlejší snímek než L930, která to může dohánět pouze vyšším ISO a jinou rychlostí závěrky. Na druhou stranu ze svých osobních zkušeností s L920 vím, že automatika velmi často udělala fotku sice za šera hodně světlou, ale za to absolutně zničila atmosféru snímku, přesvětlila jej moc. Což opět řeší korekce manuálním nastavením. Oproti L920 ale L930 vyniká za normálního světla, kdy produkuje nejen ostřejší ale také detailnější fotky.
Takže abychom se dobrali absolutní pravdy. L930 je takový balanc mezi kvalitou za normálních světelných podmínek a v situaci kdy je světla prostě málo. L920 vyniká jen v té druhé části. Ovšem s oběma telefony lze vyfotit super fotky, jen je potřeba používat manuální nastavení.
to si vydedukoval z histerickeho chovania htcjirky? lebo ja som take nieco vobec nenapisal..pisem len ze ma 930 sklamala a ze som cakal viac oproti 520 ;) samozrejme ze 930 foti lepsiemaxxz wrote:To je samozřejmě hloupost říct, že není prakticky vidět rozdíl mezi L520 oproti L930.
tu je porovnanie s 925.. a 520 nefoti tak neporovnatelne horsie
https://www.youtube.com/watch?v=MGWDh2frZeQ" onclick="window.open(this.href);return false;
-
htcjirka
- smartmaniak

Boze, porovnávat fotku/y z videa na youtube, to uz je celkem sila.. 
jirko klud,je to len telefon,nie penis 
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Oproti L520 si čekal víc ? Mohu ti taktéž udělat porovnávací fotky. L930 je několikanásobně lepší než L520. Pokud to nevidíš, tak ti nevím...
mam tie dva fony teraz pri sebe a porovnavam ich fotky..skus si zohnat 520 nafot s nim nieco a porovnaj..potom sa tu mozme bavit..vy ste hrozni chlapi..to fak neuznate nazor niekoh ineho ? 
a pojmy "nekolikanasobne lepsi" patria do materskej skolky
/
koncim na tuto temu,nech vas tu kludne aj porazi,ze si niekto s low end dovolil porovnavat tie vase vlajkove lode :D
a pojmy "nekolikanasobne lepsi" patria do materskej skolky
/
koncim na tuto temu,nech vas tu kludne aj porazi,ze si niekto s low end dovolil porovnavat tie vase vlajkove lode :D
-
htcjirka
- smartmaniak

relouth: To nikdo nepise kvůli predhaneni, ale proste to tak je, ten rozdil je proste dosti znatelny.
Neco jako kdyby jsi napsal, ze není nejak velky rozdil v jizdnich vlastnostech a komfortu mezi Skodou Favorit a poslední Skodou Octavii.
A na takovou blbost jakou jsi napsal se proste musí reagovat.
Neco jako kdyby jsi napsal, ze není nejak velky rozdil v jizdnich vlastnostech a komfortu mezi Skodou Favorit a poslední Skodou Octavii.
A na takovou blbost jakou jsi napsal se proste musí reagovat.
Přesně tak, zvykl jsem si i já rychle. U GS jsem měl nastavený náhled, takže bylo potřeba mávnout rukou nad proximity senzorem. Dneska se mi zdá jednodušší poklepat kdekoli na displej. A navíc nevidím pouze obrazovku GS, ale zamykací obrazovku, na které je více informací. A jednoduchým tahem se dostanu i při zamknutém telefonu do centra akcí, kde uvidím další podrobnosti.
Ja som si zatial este nezvykol, ze vytiahnem telefon z vrecka - a nic. Inak vnimam 930 velmi pozitivne, vratane foto.
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
trosku alibisticke vyjadrenia ... pises akokeby minule modely s Gs nemali double tap... to by som chapal... ale tam si mal aj glance aj double tap... a zrazu je double tap vyhodaJiriE wrote:Přesně tak, zvykl jsem si i já rychle. U GS jsem měl nastavený náhled, takže bylo potřeba mávnout rukou nad proximity senzorem. Dneska se mi zdá jednodušší poklepat kdekoli na displej. A navíc nevidím pouze obrazovku GS, ale zamykací obrazovku, na které je více informací. A jednoduchým tahem se dostanu i při zamknutém telefonu do centra akcí, kde uvidím další podrobnosti.
glance je dobry hlavne, ked vytahujes fon z vrecka..tam to dvojtukom nenahradis
-
milennium
- smartstar

- Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Sorry, jsem asi trotl, ale kde se dá v Lumii 930 nastavit velikost a počet dlaždic ? Připadá mi že by to mělo být někde v nastavení "Úvodní obrazovka + motiv", ale nikde to tam nevidím.
Díky za info, už jsem s WP nějak vypadnul...
Díky za info, už jsem s WP nějak vypadnul...