[app] Lumia Camera - aplikace fotoaparátu od Microsoft
[app] Lumia Camera - aplikace fotoaparátu od Microsoft
zdar
jednoducha otazka..foti to naozaj lepsie na auto,ako default win appka ?
jednoducha otazka..foti to naozaj lepsie na auto,ako default win appka ?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nokia Camera
V poslednich verzich cim dal lepe a rozhodne lepe nez default, aspon u telefonu s lepsim fotomodulem.U Lumii s horsim fotomodulem 520,620 a dalsich to asi tak videt nebude.Zaklad je kvalitni HW komponent a pak az sw.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Nokia Camera
ne.
Pokud si s tím nebudeš hrát a nebudeš mít jasný záměr, bude to fotit +- stejně. Alespoň mé rozsáhlejší pokusy mi to na lumii 920 tak nějak potvrdily. Taky je asi rozdíl na verzi OS, verzi FW, typu telefonu a typu scény.
Pokud si s tím nebudeš hrát a nebudeš mít jasný záměr, bude to fotit +- stejně. Alespoň mé rozsáhlejší pokusy mi to na lumii 920 tak nějak potvrdily. Taky je asi rozdíl na verzi OS, verzi FW, typu telefonu a typu scény.
-
htcjirka
- smartmaniak

Nokia Camera
Nokia Camera na automatiku oproti default aplikaci na automatiku mnohem lepe vyhodnoti scenu, parametry zaverky apod, nez defaultni aplikace, za tim si stojim.A pokud je cas, tak manualni rezim je to uplne nejlepsi.
Nokia Camera
chcel som pocut vas nazor..
tiez sa mi zda ze to dost zavisi od sceny a ze NC foti v niektorych scenach lepsie..
keby trochu zapracovali este na rychlosti spustania,tak by to bolo ok
tiez sa mi zda ze to dost zavisi od sceny a ze NC foti v niektorych scenach lepsie..
keby trochu zapracovali este na rychlosti spustania,tak by to bolo ok
Re: Nokia Camera
Dle mého to na automatiku dělal +/- stejne fotky jako default, i velikostne jsou stejne. Naopak rozdíl jsem pozoroval při focenim v Proshot, fotky ni přijdou lepší a jsou i datově vetší, tudíž asi menši komprese.
Nokia Camera
Osobne som nedavno zmenil Nokia Camera za default appku, lebo ma vytacalo to pomale spustanie Nokia Camera. Po par fotkach som to ale zmenil spat, kedze default appka robi o triedu horsie fotky, hlavne co sa tyka ostrosti. Najlepsie to bolo vidno, ked som potreboval odfotit nejaky dokument. Takze aj ked ma pomalost spustania Nokia Camera neskutocne vytaca, nemam inu moznost ako to jednoducho prekusnut.
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 640DS
Nokia Camera
ale třeba naopak detaily (makro) dělá systémová appka lepší. Nokia kamera mi nezaostří.
-
Ziegelfeld
- přispěvatel

- Zařízení: NOKIA Lumia 930
Re: [app] Nokia Camera - aplikace fotoaparátu od Nokia
Dnes ProShot free
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
[app] Nokia Camera - aplikace fotoaparátu od Nokia
Četl jsem to tedy už před pár dny, ale konečně se tato informace dostala i na české servery.
HTC One for Windows Phone obsahuje natáčení ve fullHD s 60 FPS, umí sejmout fotku během natáčení videa a má jednoduchý HDR mód.
Docela mě překvapuje, že MS/Nokia tyto funkce ještě neintegrovala, ale vzhledem k okolnostem se asi nejedná přímo o limitaci Windows Phone a nebo toto povolil MS v GDR1.
Snad se brzy tyto funkce dostanou i pro uživatelé Lumii, protože třeba L1520/930/1020 by si určitě více možností natáčení videa zasloužila.
HTC One for Windows Phone obsahuje natáčení ve fullHD s 60 FPS, umí sejmout fotku během natáčení videa a má jednoduchý HDR mód.
Docela mě překvapuje, že MS/Nokia tyto funkce ještě neintegrovala, ale vzhledem k okolnostem se asi nejedná přímo o limitaci Windows Phone a nebo toto povolil MS v GDR1.
Snad se brzy tyto funkce dostanou i pro uživatelé Lumii, protože třeba L1520/930/1020 by si určitě více možností natáčení videa zasloužila.
Tak on bude rozdíl v náročnosti výpočtu, ukládání atd pro ten 4mpix čip HTC vs čipy nokie (o 1020 ani nemluvě).
-
Blooddrunk
- častý přispěvatel

- Zařízení: iPhone :P
Za mě musím říct, že NC na mé 925 dělá mnohem lepší fotky a to i co se ostrosti týče.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Sinpa: Umí to konkurenční Android telefony s dobrými foto čipy (Z2, Z1, S5, NOTE III), proč by to neměla umět Lumia ?
Jediné co bych bral je, že 1020 je už prostě stará a železo to nestíhá ale u L930/1520 nevidím důvod aby toto nebylo součástí kamery.
Jediné co bych bral je, že 1020 je už prostě stará a železo to nestíhá ale u L930/1520 nevidím důvod aby toto nebylo součástí kamery.
-
htcjirka
- smartmaniak

Protoze v tom bude treba marketing a nalakani az u dalsich novych modelu napr.u L930/1520 nevidím důvod aby toto nebylo součástí kamery.
Včera jsem upgradoval z L720 na 830 a jsem trochu mimo z Nokia Camera. Ta aplikace se chová jinak než jsem byl doteď zvyklý. Když ji zapnu a zamířím někam, tak sama zaostřuje a pokud jsou v záběru lidi, tak jim orámuje obličeje modrými čtverečky a poté při namáčknutí tlačítka už neostří ani si nepřisvítí diodou, manuálně ostří jen v případě že zamířím na nějaký blízký objekt... Oproti tomu Microsoft fotoaparát zaostří a přisvítí vždy když tlačítko namáčknu.
Takže se chci zeptat... takhle se ta aplikace chová u vyšších Lumií?
Takže se chci zeptat... takhle se ta aplikace chová u vyšších Lumií?
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

L820 taky chytá obličeje a ostří si je předem.
Nejsem si jistej jestli to dělá i vestavná fotoaplikace.
Používám většinou Nokia Camera.
No mně Nokia Camera předem nikdy dřív neostřila a ani si nechytala obličeje. Vždy jsem musel namáčknout, rozsvítila se dioda a zaostřilo se na střed. Možná to bude tím, že 720ka jako zařízení s 512mb ram má tu aplikaci nějak osekanou....Radim Stehlík wrote:L820 taky chytá obličeje a ostří si je předem.
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

ono to ty obličeje chytne jen když jsou dost výrazný. třeba děcka když se koukaly trochu bokem tak nic, podívali se na mě a chytlo je to