Jaký systém a model zvolit
hojte,
prosím o pomoc výběrem nového mobilu. Doteď jsem používal Lumii s Windowsem a byl jsem v podstatě spokojen (nejsem náročný).
Co je pro mě důležité:
Možnost navigace (i za poplatek)
Možnost synchronizace kontaktů, kalendáře, úkolů s windows outlook
Dobrý fotoaparát.
A to je v podstatě vše. Každou vychytávku navíc ocením, ale není to pro mě důležité.
Cenový strop mám 20 000 Kč.
Moc děkuji za pomoc
Jakub
prosím o pomoc výběrem nového mobilu. Doteď jsem používal Lumii s Windowsem a byl jsem v podstatě spokojen (nejsem náročný).
Co je pro mě důležité:
Možnost navigace (i za poplatek)
Možnost synchronizace kontaktů, kalendáře, úkolů s windows outlook
Dobrý fotoaparát.
A to je v podstatě vše. Každou vychytávku navíc ocením, ale není to pro mě důležité.
Cenový strop mám 20 000 Kč.
Moc děkuji za pomoc
Jakub
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
Jaký systém o model zvolit
No to bude asi oříšek, co umí WP víš, pro iOS je k dispozici iTunes aplikace pro synchronizaci s Outlookem, který jistě zvládne údálosti a kontakty, ale úkoly, to možná požene do iCloudu.
U Androidu to bude ještě těžší. Sám o sobě Android od Google nemá žádný nástroj pro synchronizaci, takže je to na bedrech výrobce. Určitě něco umí Kies od Samsungu a HTCSync od HTC, ale to se chce podívat jim na web nebo možná lépe nainstalovat a prověřit (i iTunes). Ostatní výrobci osobně nevím, co mají k dispozici, LG by něco mohlo by mít. Ony ty úkoly jsou furt takový zanedbávaný:-/
U Androidu to bude ještě těžší. Sám o sobě Android od Google nemá žádný nástroj pro synchronizaci, takže je to na bedrech výrobce. Určitě něco umí Kies od Samsungu a HTCSync od HTC, ale to se chce podívat jim na web nebo možná lépe nainstalovat a prověřit (i iTunes). Ostatní výrobci osobně nevím, co mají k dispozici, LG by něco mohlo by mít. Ony ty úkoly jsou furt takový zanedbávaný:-/
Pokud jsi s WP spokojen, tak bych si počkal na ten "remake" HTC one s WP. Do Lumie 930 bych osobně nešel (zkus ještě vydržet na nějaký další "high-end")
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
na mall.cz ted maji 1020ky za 9990,-
-
minimax
- přispěvatel

- Zařízení: LG Optimus L9
Podle tvych pozadavku a cenoveho stropu muzes s klidem jit do cehokoliv,androida nevjimaje.
Synchronizaci s outlookem ti umozni programek MyPhoneExplorer Client (a jsou i dalsi).
Klasickou synchronizaci s PC nabizi jak vyrobci,mam LG a to ma LG PC suite.Pres to se da synchronizovat od kontaktu pres fota vse.Dalsi nastroje pak nabizeji druhe strany jako je treba AirDroid,ten to umi i pres WiFi a nabizi i spoustu veci navic.Jako dohledani telefonu pri strate,nebo malickost jako prozvoneni kdyz ho nemuzes najit (velke plus programu je v jednoduchosti).
Navigace,android ma google maps ty nejsou spatne.
Osobne pouzivam aplikaci Vaze,je zdarma a umi informovat pres komunitu i o policejnich hlidkach a podobne.Koukal jsme ze Vaze je i pro WP.Pro android je navigacnich programu spousta a urco by sis vybral i ty.
Vyhoda androidu je i v tom ze te nenuti synchronizovat telefon s PC pres kabel,ale muze vse delat jednoduse pres WiFi pripojeni.
LG G3 a Samsung 5S taky jako vetsina Lumii nabizi bezdratove nabijeni.Takze myslim ,ze by sis mohl vybirat ted s vrcholu LG G3,Samsung 5S,Lumia 930.Zkoukni je,zajdi se na ne podivat nazivo a osahat si je,jestli ti sednou i rozmerove.
Co se tyce foceni top modelu iPhone,Lumia 930,LG G3 je hezky clanek na mobilmania.cz Je tam i odkaz na porovnani Lumii 930 a 1020.
http://www.mobilmania.cz/clanky/bitva-t ... fault.aspx
Synchronizaci s outlookem ti umozni programek MyPhoneExplorer Client (a jsou i dalsi).
Klasickou synchronizaci s PC nabizi jak vyrobci,mam LG a to ma LG PC suite.Pres to se da synchronizovat od kontaktu pres fota vse.Dalsi nastroje pak nabizeji druhe strany jako je treba AirDroid,ten to umi i pres WiFi a nabizi i spoustu veci navic.Jako dohledani telefonu pri strate,nebo malickost jako prozvoneni kdyz ho nemuzes najit (velke plus programu je v jednoduchosti).
Navigace,android ma google maps ty nejsou spatne.
Osobne pouzivam aplikaci Vaze,je zdarma a umi informovat pres komunitu i o policejnich hlidkach a podobne.Koukal jsme ze Vaze je i pro WP.Pro android je navigacnich programu spousta a urco by sis vybral i ty.
Vyhoda androidu je i v tom ze te nenuti synchronizovat telefon s PC pres kabel,ale muze vse delat jednoduse pres WiFi pripojeni.
LG G3 a Samsung 5S taky jako vetsina Lumii nabizi bezdratove nabijeni.Takze myslim ,ze by sis mohl vybirat ted s vrcholu LG G3,Samsung 5S,Lumia 930.Zkoukni je,zajdi se na ne podivat nazivo a osahat si je,jestli ti sednou i rozmerove.
Co se tyce foceni top modelu iPhone,Lumia 930,LG G3 je hezky clanek na mobilmania.cz Je tam i odkaz na porovnani Lumii 930 a 1020.
http://www.mobilmania.cz/clanky/bitva-t ... fault.aspx
Děkuji všem za názor - to jsem potřeboval.
Zeptám se ještě na jednu věc. Nikdo tady moc nemluví o iPhone. Není to dobrá volba?
Zeptám se ještě na jednu věc. Nikdo tady moc nemluví o iPhone. Není to dobrá volba?
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
iPhone je dobrá volba (5s), nicméně někoho může odradit poměrně malá úhlopříčka displeje. Já bych se s takto malým displejem už nespokojil, obzvláště když jsem zvyklý z lumie 920 na 4,5"
-
uni
- smartmaniak

JakubR: Jak nikdo, vždyť to máš hned v prvním příspěvku (iTunes app = iPhone) 
-
minimax
- přispěvatel

Osobne s nim nemam zadnou zkusenost,vzdy me odrazovala prave ta uzavrenost systemu,specialni konektor ,drahe prislusenstvi,prakticky vsechny aplikace placene.Jinak tady by se mozna vyplatilo pockat na novinku.Ne ze by pak klesa cena starsiho zarizeni
,ale novinka bude mit pry vetsi displey.
-
MKLumia1020
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1020
Minimax - Znáš OneDrive a umíš ho používat.....? Kam se strká kabel do zdi nebo do umyvadla.......? ;) u 1020 používám kabel jen když chci RAW (DNG) soubory.
-
minimax
- přispěvatel

Jo znam,nemam rad cloudove sluzby,ukladat sve soukrome veci na cizi servery.A ze by slo WP-ka synchronizovat jinak nez pres kabel ses dosud nezminil a to jsem se te ptal.
Kdyby jenom apple dal cenovku odpovídající hardwaru telefonu. U Applu hlavně kupuješ značku ;)
-
uni
- smartmaniak

Boha, to ještě někdo tomu nesmyslu věří?
-
MKLumia1020
- častý přispěvatel

minimax - Věříš že ve tvém PC připojeném k internetu jsou tvá data bezpečnější než v cloudu od MS? Když jsem byl malej taky sem věřil na Ježíška :D
-
minimax
- přispěvatel

Mas dnes blbej den
ze hloupe popichujes?
A ano mam radeji sve veci u sebe,mam s toho lepsi pocit,tod vse.Ze druhy pouzivaji cloud je mi fuk nikomu to nerozmlouvam,jehich volba.Co se tyka kabelu a zastrcek,prijde mi komfortni nemuset je pouzivat x krat dene.Na vic mam male deti takze rad drzim mobil a jina zarizeni z jejich dosahu,maj totiz tendence kabliky vytrhavat a mobil poustet na zem 
-
MKLumia1020
- častý přispěvatel

Ale né, jen sem si rejpnul, když ti to takhle nevyhovuje OK. Jen sem chtěl naznačit, že to jde i jinak 
-
minimax
- přispěvatel

Tak ja se preci do WP nenavazim.Jen ne kazdemu vyhovuje to same,proto se taky na trhu tem trem platformam dari ne.
-
TomSoft
- stálý přispěvatel

- Zařízení: LUMIA 950 XL
Každý jsme jiný... a vo tom to je 
-
MKLumia1020
- častý přispěvatel

minimax - a jak často tu synchronizaci potřebuješ - že píchat kabel několikrát denně - jako nevím ale - pokud jde třeba o fotky - vyfotím a v momentu kdy přijdu domů - wi-fi - se to samo sesynchronizuje podle poctu prenesených dat mám bez šáhnutí na telefon fotky během několika sekund až minut v počítači - JPEG - na ukázky a prohlížení - pokud chci upravovat v Adobe pak píchnu kabel a stáhnu DNG. Kontakty, maily, kalendář, poznámky - to vše funguje samo a bez kabelů.....
-
minimax
- přispěvatel

Jasan synchronizace probehne vecer,ale pres AirDroida vyrizuju SMS-ky i hovory.Pak jsem serialovej a knizni silenec.Takze casto si do mobilu cpu knihy ci serialy.Moje pani je na materske takze jako ja foruje
jenze s jinyma maminama a tam vyzaduji fota.Ty mam ja v mobilu,takze jen sedndu k notasu ona si vybere a ma to tam.Jasan ne kazdy to tak ma ,ale proc tu oznost nenabidnout ne .) mit jeste bezdratove nabijeni a jsem max. hapy.
A jak jsem uz rikal k vuli prckovi nemam mobil u PC (protoze rad casto prijde a chce na me sedet) mobil mame oba dva v kuchyini na lince blizko zasuvky
A jak jsem uz rikal k vuli prckovi nemam mobil u PC (protoze rad casto prijde a chce na me sedet) mobil mame oba dva v kuchyini na lince blizko zasuvky