Zkusil jsem telefon teď restartovat a stále se délka spuštění pohybuje v rozmezí 8-13 vteřin, což je malinko otravné (nikoliv nepřekousnutelné).
Do aplikace samozřejmě nevidím, ale přeci jen byť Lumia 800 je z dnešního hlediska HW slabý stroj, tak u jízdních řádů bych nečekal takovou dobu spouštění. Mám z toho takový pocit, že při startu aplikace se načítají všechny komponenty aplikace, místo toho, aby se inicializovaly až, pokud jsou potřeba, případně by se donačetly až v době, kdy už bych mohl vyplňovat obrazovku pro hledání spoje.
Pokud říkáte, že se nejedná o "normální" chování, jaké časy jste naměřil na redakční L800? Moje L800 zatím nikdy nenaznačovala, že by se chovala nějak "nestandartně", nebo, že by něco chroustala nepřirozeně dlouho, i přes to, že hodnotím pouze subjektivními pocity.
Ať jen nekritizuji, samotný update vítám a osobně ho beru jako přínos, zadávání času, je skvělé, nebo výběr zastávky z mapy se může taky v ojedinělých případech hodit.
Napadá mě ještě funkcionalita, kterou bych sem tam využil:
V aplikaci bych si nastavil, že chci například následující 2 hodiny automaticky vyhledávat spoje ze zastávky A do zastávky B a výsledky by se zobrazily na live tile ve strohé podobě jako číslo spoje a čas odjezdu, takto by se na velkou dlaždici vešly klidně i 3 sloupce těchto odjezdů (tedy dostatek, do další aktualizace live tile) a já bych vůbec nemusel otevírat aplikaci a veděl bych aktuální odjezd.
Praktický příklad využítí funkcionality:
Vím, že v 20:00 půjdu do hospody, tak si nastavím na dnešní večer od 23:00 do 01:00 zobrazovat odjezdy z hospody do místa bydliště.
Poté bude stačit jenom odemknout telefon, podívat se na live tile a vím co chci vědět ve většině případů, aniž bych musel zapínat aplikaci. Berte to čistě jako vhozenou myšlenku do placu a případně mě ukamenujte, že vymýšlím kraviny.