Nokia Lumia 1520: Všeobecná diskuze

Diskuzní fóra věnovaná modelům Lumia 1520, 1320 a fotomobilu 1020
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Tade »

O restartech telefonů se mluví na všech platformách. Někdo to má jednou za rok, někdo častěji. Kdyby to bylo obden, dost by mně to vadilo, ale takhle to přežiju. Na to mám WP pořád dost rád. Navíc telefon bych chtěl mít alespoň dva roky, takže pokud nejsou nějaké závažné důvody, nepřipadá v úvahu ho měnit. Natož risknout jiný systém :)

Když jsem měl hloupý telefon, byl jsem zvyklý ho každý den před spaním vypnout a ráno zapnout. Nečinilo mi to žádný problém, jenže tam fungoval budík i při vypnutém přístroji. No asi to tu nemá cenu řešit, je to už dost OT :)
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Re: Nokia Lumia 1520: Všeobecná diskuze

Post by Daniel Fibikar »

Samovolne vybijeni je mýtus, kterým trpí několik uživatelů na Smartmanii. Spis než vlastnosti to jsou chyby nekde v app ci HW chyby kusu. Lumia 1520 zadnym samovybijenim netrpi za tím si stojím. Hlavně ji vlastním a kdyby tuto chybu mela tak to resim se servisem nebo to kopnu do zadku a koupim si jiny telefon.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Post by mberdych »

Takze si to vlastne pisatel vymyslel :-). Hele chlapi, je fuk jestli je to apka nebo system, stavat by se to nemelo. Nerikam, ze se Vam to nemůže stát ani jinde, to ale nic nemeni na tom, ze je to problem a melo by se o tom mluvit.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

My nerikame, ze ten problem neni, precti si diskuzi celou a poradne a od prvopocatku, zrejme jsi to neudelal.
Bylo mu odpovezeno, ze to zpusobuje jedna z jeho aplikaci.Jde o to najit tu spatnou.Nevylucuje se ani HW chyba.
Pak tu prispechal znamy rypal mmmm, ktery to tady shazoval, ze to neni aplikaci, ale nastinil to jako standard a problem samotnych WP a ze tim trpy kazdy WP telefon ci Lumie.A to je o co se tu preme.
Netrpi tim kazda Lumie/WP telefon, je to problem dane/nejake doinstalovane aplikace a na kazdem OS se najde spatne napsana aplikace a nikdy nebude doba, ze budou uplne vsechny aplikace dalsich stran prefektni ve 100%, na zadnem OS.Tento problem znaji i ostatni OS, iOS, Android i BB nevyjimaje.
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

Takže na 1520 sa mi zo za 2 mesiace čo ju mám stalo už dva krát a to dnes.Keďže bola ráno KO, hneď po "prebratí" som jej spravil Soft Reset, počkal nech sa trochu nabije a musel som ísť preč.Cestou v aute som ju ešte dobil na rovných 50%.Keďže som momentálne na vidieku, tak až po nejakých 3 hodinách som telefon išiel skontrolovať a znova to isté, vybitý do mŕtva.Takže neviem, čaká ma asi HR :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nejlepe a podchytit vadnou aplikaci, urcite nedelat obnovu.Me takhle vytrestala aplikace System Tiles a to hned dvakrat.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak

Post by mberdych »

Htcjirka : v poho, ja reagoval na vetu, ze je to mytus. V zasade je jedno jestli je to system a nebo apka, kdyz to system dovoli.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

mberdych: To co rikas je hloupost. Je to mýtus. Tvrdit, ze tím trpí kazda Lumie na základě par vzorku je hloupost.

Chce to trosku soudnosti. Identifikovat něco jako hotovou věc, ze proste tak to je nejde. Ale je nutné zhodnotit všechny faktory, kdyby kazda Lumie trpěla samovybijenim tak se asi zvedne daleko vetsi nevole než tyhle alibisticky rypave kecy co si nekde někde precte nebo má vadny kus telefonu, nebo za to muze nejaka app. To samé se muze stát u Androidu i iOS ale tam to nikdo nehani. Vytvarite tady umely problém.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Boze, ty jsi natvrdly, to, ze se to tobe deje, neznamena automaticky, ze tim trpi vsichni a vsechny Lumie.A take ze netrpi.
Timpadem to neni standard a bude to i u tebe nejakou aplikaci, kterou jsi zvykly pouzivat (kdyz se ti to deje na vsech telefonech co jsi vlastnil), tak proto neco udelej a zacni patrat postupne co jsi do telefonu natahnul.Zacni HR.
navrhuji, aby se zde vyjadřovali primárně majitelé 1520 a také, aby se téma samovybíjení, které zde každé nalezne v mnoha archivních příspěvcích a se znalostí angličtiny i v mnoha jiných debatách po celém světě, zde ukončilo
Navrhuji, aby jsi prestal sirit dezinformace a dal si do poradku telefon co se aplikaci tyce anebo jej reklamoval.Pak nebudes muset nechavat telefon pres noc na nabijecce. ;-)
mberdych
smartmaniak
smartmaniak

Post by mberdych »

Maxxz: promin, ale co to placas? Ja prece nerikam, ze to ma kazda Lumie, ale zaroven vidim, ze tim nekteri trpi. At za to muze app a nebo system, ktery ji to dovoli je jedno. Proste to tak je. Nekteri tu tvrdili, ze to neexistuje a na to jsem reagoval. A ano, na iOSu jsem se s tim potkal take, tedy v podani aplikace. Ani tam jsem to neomlouval.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Tady se nikdo nepře jestli se to deje anebo ne, nebo, ze by chtel nekdo neco omlouvat.
Jeden natvrdly tvrdi/dezinformuje, ze se to deje na vsech Lumiich.O to tu jde.

Jinak do Maxxze se netreba trefovat, to ze dela v prodeji nic neznamena ani nijak nezasahuje do toho, jak zde prispiva. Naopak ma nadhled i objektivitu bez ohledu na OS.Nekomu tu bohuzel dosly argumenty, tak svuj mytus, ze se to deje na vsech Lumiich potrebuje hlava co hlava prosadit neustalym rypanim (nyni jeste do profese prispivajiciho) jako to dela od vstupu na toto forum.Na to co tu mmm nyni jako mmmm v minulosti zpusobil by se mel hodit do klidu.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Tohle tzv.samovybíjení jsem nezažil za rok a půl u L920 ani teď u L1520, ani moje manželka na L820 za necelý rok či kolega s L925, ani jednou. Ano, občas místo 0-2 procent za noc ubylo třeba 10, což jsem přikládal nějaké nezavřené aplikaci, ale jelikož to bylo max. jednou za čtvrt roku, neřešil jsem to. Takže tenhle problém neznám a pokud existuje, tipoval bych nějakou appku příp. vadný HW (např.SD kartu atd)
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

mberdych: Mozna jsem to predpojal, ale tvrdí to tady na stránce zpět mmmm.

Někdo má problém nerovná se ze vsehny Lumie a potažmo Lumia 1520 tím trpí.

Mmmm. Nejsem prodavač, jen tak mimochodem. Na prodejně vůbec nefiguruji a uprimne nerozumím jak by to melo nějak souviset s tím co píšu an forum. Tady jsem sám za sebe, uživatel jako ty. Upřímně jestli si myslíš, ze mě nějak urážíš tak se pletes. Takových chudačku jako jsi ty je mi spíše líto. Dej si pohov a svoje bludy si jdi šířit někam jinám.
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

Tak ľudia, už to vyzerá byť v poriadku.Pomohol 2x Soft Reset.Osobne, keď musím niekde ráno vstávať, na budík sa jednoducho nespolieham už od L920, používam staručkú nokiu, a viem že ma stále zobudí.
Ale k veci.Mohli by sa tomu v MS nejako vyvarovať, je to veľmi nepríjemne, pre mňa ako tak nie, ale keď by som pracoval a telefón by ma napr. nezobudil koli "samovybíjaniu" tak by sa to dosť ťažko vysvetľovalo.Tak dúfam, ze to s príchodom FW Cyan bude doriešené a viac v tomto slova zmysle to nebudem musiet prispievať :)
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

Bude to aplikaciou. Ani na L820, ani na L920, ani 1520 sa nevybija. Najviac čo mi zobralo cez noc bolo na L920 10%, tušil som ktora app to bude, odinštaloval som ju a bol pokoj. Okrem počasia, FB, IE a pár hier mam všade vypnuty beh na pozadi, a za ten rok sa to ani raz nestalo ani na jednom zariadeni. V rodine mame viacero lumiji a tiež sa to nikomu nestalo.

Takže doporučujem najsť vadnu aplikaciu, vypnuť beh na pozadi/odinštalovať a mate pokoj :wink:
cleo.25.gr
nováček
nováček
Zařízení: Nokia lumia 1520

Post by cleo.25.gr »

Chcem sa spýtať či je to chyba alebo vlastnost telefonu.
Včera v noci som si prezeral net a vsimol som si zaujimavu vec. Keď som mal jas na minime tak hore na displeji jedna polovica bola akoby slabšie osvetlena a vznikal tam taký akože flak alebo neviem ako to nazvať. Pri zvýšení jasu to bolo už ok.
Dakujem
bosspetr
nováček
nováček
Zařízení: microsoft 950 XL

Post by bosspetr »

zdravím všechny, jsem čerstvý majitel lumie 1520. mám na vás pokročilé zatím dva dotazy
1. soft reset je vypnutí a zapnutí telefonu ?
2. jak se vypíná telefon, podle návodu podržím tlačítko posunu displej dolů, telefon napíše nashledanou, vypne se ale za chvíli se zase sám zapne a je tam úvodní obrazovka.
stomas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by stomas »

1. ano
2. nemáš telefon připojený k nabíječce?
chmeldas
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"

Post by chmeldas »

bosspetr:
Soft reset jde provést i pomocí kombinace volume down a tlačítka vypnout. Stačí podržet na cca několik vteřin.
Jo vypínáš ho správně, ale takhle se chová telefon jen, když je připojený k nabíječce.
bosspetr
nováček
nováček
Zařízení: microsoft 950 XL

Post by bosspetr »

díky za odpovědi, telefon byl připojen k nabíječce.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 1520/1320 a 1020”