Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Lumia 930 - všeobecná diskuse

Post by imperator »

steelspace wrote:
No ja som to myslel tak...ze ked porovnam appky na iphone5 ....
iPhone 5 má o dost výkonnější HW, než L 920. Navíc aplikace na iOS jsou nativní, kdežto na WP a Androidu běží pod JIT kompilátorem (Což se teď google i MS snaží napravit, ARTem resp. Projectem N).

tak to znamená že ta cena L920 bola značne nadhodnotena teda...sice...toho času most inovative smartphone ever...bezdrotove nabijanie, pureview, ovladanie v rukaviciach, 60hz displej hah...

a to natívne vy JIT to bude presne to-ono sekundove zdrzanie ktoré sa už asi neodstrani...a aj keby sa dalo natívne - kto by to robil keď ani jednoduché apky sa nikomu nechce poriadne
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Sám uvidím, jak na tom bude L930 s 4 jádrovým CPU a 2 GB RAM. Myslím, že není důvod, aby resume "trval".
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

U některých app je resume stále vidět, i na L1520 i na L930.

Problém bude někde jinde než ve výkonu, buď mizerná optimalizace a nebo je někde něco špatně uvnitř systému.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Jde o to, o jak "resume" jde. Teoreticky funguje "resume" i bez zachování aplikace v paměti a to si musí aplikace sama stav pamatovat a nastavit.
steelspace
smartmaniak
smartmaniak

Post by steelspace »

Tak 930 už mám na stole, na první pohled výborně zpracovaný telefon, lehčí než 920. Displej na můj vkus příliš září, ale naštěstí se dá doladit v nastavení. Zakřivení displeje je úžasné.
Předběžné srovnání rychlosti - síla 930 je vidět např. v mapách nebo Storytelleru.
edkis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPhone 6s

Re: Lumia 930 - všeobecná diskuse

Post by edkis »

Nemate niekto podobny problem ale dnes som si zaobstaral L930 a hned som sklamany z displeja zrejme je to vadny kus. Na svetlych plochach chvilku blika napr otvorim google.com a obraz zacne rezonovat ako ked kamerou natocite obraz na monitore. Je to podobne ako na tomto videu: http://m.youtube.com/watch?v=M3jHOwE8MqA" onclick="window.open(this.href);return false;
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Nic takoveho nepozoruji ani na jedne 930 ze dvou.Nechal by si vymenit kus za kus.
Carlosso
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by Carlosso »

Dneska jsem si pro jednu byl a dopadlo to tak že nemám nic :D říkám prodavačce, prosím máte černou Lumii 930?A ona že jo a že pro ni jde.Nakonec přišla ale krabička už měla přeřízlou ochranou lepenku takže se v tom už někdo hrabal.Tak jí říkám a jinou nemáte?Tohle přece nemohu koupit, někdo už to používal (jsem na tom fakt háklivej) a ona že ne ani mi neřekla nazdar debi*e a odešla.To je úroveň.Tohle udělat já v práci tak letim ani nemrknu, zejtra se ještě mrknu na jednu pobočku a jak tam nebude tak nevim co :( asi mám po...Přemejšlim kam se můžu jet v Praze podívat, už ani nevim kde by je mohli mít.

Navíc to vlnění obrazovky mě nahání obavy :(
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Lumia 930 - všeobecná diskuse

Post by mberdych »

Vzdyt je vsude, Alza, Sunnysoft, tusim i Datart, to nestaci? Vsude za stejnou cenu.
Marty04
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia 8

Post by Marty04 »

Jaké máte zkušenosti s foťákem? Jak vypadají fotky v horších světelných podmínkách? A co video, na 1520 bylo večer poněkud zlé. :/
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Nakonec přišla ale krabička už měla přeřízlou ochranou lepenku takže se v tom už někdo hrabal.Tak jí říkám a jinou nemáte?Tohle přece nemohu koupit, někdo už to používal (jsem na tom fakt háklivej)
Souhlas, troufalost, to bych take nevzal.Telefon se ma prodavat novy a ne, ze je prelepka rozriznuta a ze uz se v tom nekdo hrabal. :roll:
Marty04 wrote:Jaké máte zkušenosti s foťákem? Jak vypadají fotky v horších světelných podmínkách? A co video, na 1520 bylo večer poněkud zlé. :/
Stejne jako na 1520, jedna se o nachlup stejnou cocku vcetne objednaciho cisla.A pro me jakozto majitele 1020 me nemuze ani 1520 ani 930 kvalitou nadchnout.Proste tohle neni primarne fotomobil, takovy malinko lepsi prumer.Spise na foceni a nataceni za dobrych svetelnych podminek.

930 proste neni vlakova lod, takovy mezimodel s kompromisy.
eugenzo
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Huawei Nova (dříve Lumia 925)

Post by eugenzo »

Malinko lepší průměr? :-O :-)
A ve kterých telefonech je nadprůměr nebo spíše super foťák, když ne v L1520 a 930? Samozřejmě když nepočítám L1020 to je prostě úplně mimo kategorie....bez konkurence.
Marty04
smartguru
smartguru
Zařízení: Nokia 8

Post by Marty04 »

htcjirka wrote:
Marty04 wrote:Jaké máte zkušenosti s foťákem? Jak vypadají fotky v horších světelných podmínkách? A co video, na 1520 bylo večer poněkud zlé. :/
Stejne jako na 1520, jedna se o nachlup stejnou cocku vcetne objednaciho cisla.A pro me jakozto majitele 1020 me nemuze ani 1520 ani 930 kvalitou nadchnout.Proste tohle neni primarne fotomobil, takovy malinko lepsi prumer.Spise na foceni a nataceni za dobrych svetelnych podminek.

930 proste neni vlakova lod, takovy mezimodel s kompromisy.
Takže Cyan nepřinesl nějaké vylepšení, co se týče fotografií a videa v horších světelných podmínkách?
musashi
nováček
nováček
Zařízení: iP564GB

Post by musashi »

Nevim, muj nazor je, ze N930 ma jeden z nejlepsich fotaku, co jsem zatim na mobilech videl.
Samozrejme muj nazor neni nejak relevantni, nemel jsem vsechny mozne varianty mobilu. Nicmene za posledni pulrok jsem mel snad vsechno ze soucasnych top modelu (5S, S4, S5, HTC One M7, M8, Z1) ... a tahle Nokia je vsechny strci bez problemu do kapsy.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Napr. Sony Z2, co se tyce foceni nekdy foti lepe sony, nekdy lumia, ale vicemene nastejno.
930 ani 1520 neni zadna hitparada co se foceni tyce bohuzel.Jiz davno dohnany standard, jen obsluzny sw ma Nokia lepsi, proto může někde nad konkurenci lehce vynikat/vyniká.

Tim, ze mam ale 1020, tak mam take hodně posunuty hranice.Tam teprve se da hovorit, ze clovek lepsi fotky z telefonu nevidel a predci i nektere levnejsi kompakty.Tam je to o tridy jinam.
Carlosso
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Carlosso »

No zítra ještě na jinou pobočku a jak se budou chovat jak prasata koupim to asi v Datartu nebo v Alze ale tam se docela taky bojim když přinesou už rozbalenou krabici...Co s tim? Tam se totiž nejdřív platí a potom se jde na výdej zboží.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

V Alze ti neprinesou rozbalenou krabici a vraci penize hned vedle, kdyz je problem.
Kolegackovi jsem tam bral v prubehu tydne 930 a nesedel zadni kryt + prach presne uprosred cocky.Hned to vzali zpatky a vystavili dobrobis.Dalsi kus nebyl, tak jsem bral v czc.
Vsehno hned kontroluju na miste.
Carlosso
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Carlosso »

Jo?Takže koukám že pár much ty 930 maj...No uvidím uvidím ;) díky kdyžtak se zastavim i tam.
Jo v czc jsem přemýšlel taky.A tam dobrý jo?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

To kazdy model ma a bude mit mouchy.Jak s oblibou pisu, co kus to original.Me Lumie v Setosu jsem take hned zkontroloval na miste, v klidu a detailne.Na cerne variante byly male odreniny v miste hrany hliniku a zadniho krytu.Pekne hnusne to svitilo na te cerne.Nic neuspechat.
Zadny vyrobce nekontroluje detailne uplne kazdy kus.
Carlosso
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Carlosso »

No snad budu mít štěstí :) Už dlouho na ní čekám.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”