kvalitní ne moc velký DUAL SIM

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Post Reply
Dex9
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Samsung

Post by Dex9 »

Už nějaký ten pátek prolízam internet a snažím se najít, pro mě, nejvhodnější tlf. Požadavky nemám nijak přehnané, ale i přes to mám pocit, že kvalitní vyvážený telefon prostě v dnešní době ještě neexistuje. Několik tipů mám, ale každý má nějaké mouchy...
Co tedy hledám:
+cena kolem 5 tisíc -- klidně i o málo víc, když to za to bude stát, 12 tisíc ale za telefon dát odmítám
+rozměr pod 5", tzn. max 4,7 -- začal jsem ale spíš preferovat skutečný rozměr přístroje a maximum bych viděl na rozměru 135x67mm
+baterie -- jako hranici jsem si stanovil 2500mAh, ale prostě aby telefon vydržel při standartním použití 3 dny a víc (standartní použití = několi hovorů, několik SMS, několik mejlů, hodina internet, hodina GPS, kombinovaně příjem wifi/data)
+GPS -- aby fungovala aspoň průměrně, na rychlosti mi nezáleží, spíš aby neskakala v rozmezí stovek metrů, prostě kvalitní autonavigace s přesností dejme tomu do 10m)
+průměrný foťák -- nechci žádné profi fotky, prostě aby se i při zataženým dni dala udělat pěkná fotka schopná i vytisknout
+systém bez sekání, kterej si poradí s několika aplikacemi zaráz, hry nehraji, ale nechci být omezovanej např. nízkou RAM

A co jsem tedy zatím našel a zalíbilo se mi + co mi vadí:
Xiaomi Redmi 1S -- slabá bateri, mírně větší rozměr
JiaYu G4S -- špatná GPS, jinak asi favorit
myPhone NEXT -- slabší baterie, starší systém

Kdyby existovalo něco jako Xiaomi Mi2s s tou větší baterií (3100mAh), ale v DUAL SIM, měl bych asi vybráno :)

Takže otázky na zkušené. Měl by někdo nějaký další typ? Doporučili by jste některý z vybraných felefonů ? Víte někdo o něčem novém co se chystá v brzké době na trh a vyplatí se na to počkat?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Z vlastní zkušenosti mohu doporučit myPhone Next. U chytrých telefonů za málo (ale i více) peněz nepočítej s extra dlouhou výdrží baterie, která je nejslabším článkem těchto přístrojů. Dle tvých požadavků by ses mohl na max. 2 dny dostat, ale vzhledem k tomu, že tento typ akumulátorů nemá rád hluboké vybíjení, je určitě lepší nabíjet jej vždy, kdy je v dosahu nabíječka. Časté vybíjení pod 50% začíná být již nepříznivé pro baterii, rozhodně je lepší nabíjet při poklesu pod 70 - 50%. Čekat ale, až bude kapacita na minimu nebo dokonce do úplného vybití, je pro baterii pomalým zabijákem.
U myPhone Next vůbec nevadí, že má starší verzi androida (4.1.2). Je to nejrozšířenější a stále moderní systém a není třeba se ničeho bát. Nářků na KitKat je poměrně dost a v určitých funkcích je omezen, což se zjistí až během používání.
V každém případě (a v mém konkrétně) je to telefon svižný a neseká se. S použitím alternativního launcheru lze dát telefonu zcela nový rozměr a to, jaký tam je OS tě přestane brzy zajímat. Důležité je, že telefon "chodí".
Dex9
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Samsung

Re: kvalitní ne moc velký DUAL SIM

Post by Dex9 »

A jak je na tom Next s GPS?. Jestli se nepletu, tak má taky mediatek...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

Ano, má MTK, já ale GPS jako navigaci nepoužívám, tak nemohu nic uvést, ale v recenzích na Heureka.cz se tvrdí, že navigace funguje skvěle, taktéž v příslušném vlákně na androidforum.cz. Já jsem pouze udělal fix GPS s pomocí návodu a podle toho se fixnul rychle a bez problémů. Podle mě se problémy kolem MTK příliš zveličují a neplatí pro všechny přístroje s tímto čipem.
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”