Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Lumia 930 - všeobecná diskuse
Já zatím taky ne, na 620,820 a 930 to šlo krásně, jednu dobu jsem měl doma i 520 a tam to šlo taky dobře.Ale docela se divím proč mi to na Androidu za 15-17 tisíc nejde tak dobře jako na Lumii za 4 tis (620).
Rychlost fixace GPS u 930ky je bezproblémová jak píše htcjirka. Na mnou testovaném kusu jsem ale objevil jiný problém – při světlém pozadí (třeba v navigaci) pokud telefon využívá datové komunikace na pozadí, tak se na displeji objevují nepříjemné pruhy (vlnění). Není to nějak extra výrazné, ale při bližším zkoumání se toho všimnout dá. Má někdo stejný problém?
A další věc, v nastavení IE mi chybí možnost změny Bingu za Google, tahle položka tam vůbec není (už to řeším i s CZ Nokií, jestli nemám nějaký chybný fw v telefonu).
A další věc, v nastavení IE mi chybí možnost změny Bingu za Google, tahle položka tam vůbec není (už to řeším i s CZ Nokií, jestli nemám nějaký chybný fw v telefonu).
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
na 630tke tiez nemam zmenu bingu na google... je to nejaka EU talianska distribucia
- Carlosso
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 930
Jiří Hrma : A děje se to po delší době nebo hned ze začátku?Otázka je jestli to je wf problém nebo nějaká hw vada 
Jinak co jsem četl o výdrži tak nic moc teda
http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia ... sions.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak co jsem četl o výdrži tak nic moc teda
http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia ... sions.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ja se vydrze bal, prave na zaklade WP central i v sekci Icon a nemohu potvrdit, vydrz mam primo luxusni a to jeste baterie neni "sednuta".
Jinak zmenu z Bing na Google mam.
Cislo revize FW napr. bile varianty 930 mam 02061.00066.14252.51001
Jinak zmenu z Bing na Google mam.
Cislo revize FW napr. bile varianty 930 mam 02061.00066.14252.51001
Tak z toho jsem se fakt posadil na zadek. A dost me to toci, pze uz jsem dneska nekolikrat nezaregistroval prichozi hovor a reagoval na nej az s dost velkym zpozdenim. Coz se v praci nesetkava uplne s pochopenim :DRadeczek wrote: Ne, neumí. Vibruje pouze na začátku melodie. Takže máš-li vyzváněcí melodii dlouhou 5 sec, zavibruje každých 5 sekund, pokud máš 30 sekundovou melodii, bude vibrovat vždy po 30 sekundách. Zřejmě je velmi složité, pro vývojáře z Microsoftu, tuto záležitost vyřešit.
Kdo tohle vymysli? A jaky je smysl odklon od bezne zavedeneho pojeti vibraci? Ma to nejaky smysluplny prinos?
Tyhle veci mi proste hlava nebere ....
- eugenzo
- přispěvatel

- Zařízení: Huawei Nova (dříve Lumia 925)
To mě zase udivuje, že tuhle kombinaci vibrace + zvonění někdo využívá. Já mám buď zapnuté samotné vibrace (především v noci) nebo samotné zvonění. Pokud se přes den pohybuju, což dost často, tak vibrace stejně v kapse necítím. Navíc si myslím, že vibrace + zároveň zapnuté zvonění zbytečně spotřebovává baterii.
Inu, zde je krasne videt, ze vyvojari se proste nemuzou zavdecit vsem 
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
iPhone 5 má o dost výkonnější HW, než L 920. Navíc aplikace na iOS jsou nativní, kdežto na WP a Androidu běží pod JIT kompilátorem (Což se teď google i MS snaží napravit, ARTem resp. Projectem N).No ja som to myslel tak...ze ked porovnam appky na iphone5 ....
Priznam se, ze ja jsem z toho telefonu uz dost otravenej.
Po prvotnich rozpacich, kdy jsem ho chtel obratem prodat, prislo obdobi, kdy jsem mu prichazel na chut ... a pravda je takova, ze se mi zacinal dost libit.
Ted se ale nejak zacinaji kupit dalsi a dalsi neprijemnosti a ta trpelivost zacina pretekat.
Ac nerad, asi si budu muset zase odskocit zpatky k Androidu, nez se definitivne vratim zpatky na iOS.
Je to ale velka skoda, proti Androidu ma ten system urcite co nabidnout a N930 je pekny kus HW :(
Po prvotnich rozpacich, kdy jsem ho chtel obratem prodat, prislo obdobi, kdy jsem mu prichazel na chut ... a pravda je takova, ze se mi zacinal dost libit.
Ted se ale nejak zacinaji kupit dalsi a dalsi neprijemnosti a ta trpelivost zacina pretekat.
Ac nerad, asi si budu muset zase odskocit zpatky k Androidu, nez se definitivne vratim zpatky na iOS.
Je to ale velka skoda, proti Androidu ma ten system urcite co nabidnout a N930 je pekny kus HW :(
Re: Lumia 930 - všeobecná diskuse
A co třeba chybí?
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Je to jenom zvyk, že to funguje jinak. iPhone má mouchy zase jinde.
Ja chapu, ze jde o zvyk ... spoustu veci se taky snazim obejit a jsem pomerne tolerantni.
Nicmene v globale proste nechapu, proc je spolecnost schopna udelat skvelou aplikaci na iOS ci Android a ta stejna spolecnost aplikaci pro WP naprosto odflakne. Nektere ten system pro zmenu ignoruji uplne.
Takze ve vysledku, kdyz chcete neco pouzivat, je to o drbani se pravou rukou za levym uchem. A mne nejak chybi motivace k tomu, tyhle ustupky delat, kdyz to jde jinde jednoduseji a pohodlneji.
Ze by ten system byl o tolik lepsi, aby mi to za to stalo, to asi bohuzel ne. Nicmene chapu, ze tohle je hodne individualni, nekdo muze byt s tim systemem naprosto spokojeny ...
Nicmene v globale proste nechapu, proc je spolecnost schopna udelat skvelou aplikaci na iOS ci Android a ta stejna spolecnost aplikaci pro WP naprosto odflakne. Nektere ten system pro zmenu ignoruji uplne.
Takze ve vysledku, kdyz chcete neco pouzivat, je to o drbani se pravou rukou za levym uchem. A mne nejak chybi motivace k tomu, tyhle ustupky delat, kdyz to jde jinde jednoduseji a pohodlneji.
Ze by ten system byl o tolik lepsi, aby mi to za to stalo, to asi bohuzel ne. Nicmene chapu, ze tohle je hodne individualni, nekdo muze byt s tim systemem naprosto spokojeny ...
Me nejvice vadi mala nabidka kvalitnich her, co jsou normalne na Android i iOS.
Uz jsem byl skoro rozhodnuty prodat S5 a vyzkouset 930-ku, ale po shlednuti Storu a nabidky her jsem si to rozmyslel.
Uz jsem byl skoro rozhodnuty prodat S5 a vyzkouset 930-ku, ale po shlednuti Storu a nabidky her jsem si to rozmyslel.
Mne naopak hry vubec netrapi. Navic v tomhle smeru podle me naprosto jasne vede iOS.
A co jsem mel zkusenost, tak ty hry na iOSu chodi vyrazne lepe nez na top modelech Androidu.
Kazdopdne ja tuhle prohlidku storu pred zmenou neudelal a byla to veru vec nerozumna :D
Druha vec je ta, ze v tom storu je silenej bordel. Zkusil jsem hledat veci jako treba Google Maps ... ta aplikace neexistuje, ale kdo se v tom balastu, co Store vyplivne, ma vyznat?
A co jsem mel zkusenost, tak ty hry na iOSu chodi vyrazne lepe nez na top modelech Androidu.
Kazdopdne ja tuhle prohlidku storu pred zmenou neudelal a byla to veru vec nerozumna :D
Druha vec je ta, ze v tom storu je silenej bordel. Zkusil jsem hledat veci jako treba Google Maps ... ta aplikace neexistuje, ale kdo se v tom balastu, co Store vyplivne, ma vyznat?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Na co Google Maps, kdyz WP ma sve mnohonasobne lepsi Here Maps?Pokud chci zejmena Google aplikace nebudu prechazet na Windows Phone, ten ma svoje mapy, uloziste apod.
Asi spatne zvoleno, ale byl to jen priklad ... Smeroval k tomu, ze ten Store je plny balastu a kvalitni aplikaci, aby clovek pohledal. Ale pripoustim, ze to je problem i ostatnich storu. Ale tam se alespon daji najit ty kvalitni aplikace 
Ale aby to nevypadalo, ze hazu na WP a N930 spinu ... tak to mysleno neni. HW se mi libi moc, OS ma urcite potencial, ale proste zjevne to neni vhodne pro kazdeho
Ale aby to nevypadalo, ze hazu na WP a N930 spinu ... tak to mysleno neni. HW se mi libi moc, OS ma urcite potencial, ale proste zjevne to neni vhodne pro kazdeho
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
docela slušný jsou gmaps pro - umí i streetview, dají se volit mapy od různých providerů.. ale stejně používám raději kombinaci mapy.cz / here
Ja vim, ze je to pitomost, ale mne treba hrozne vadi, jak v te navigaci od Nokie (Here) ten kurzor poskakuje.
Pouzival jsem jak na iOS tak na Androidu Sygic a tam se ten kurzor, znazornujici pozici, plynuje posouva. Tady se pohybuje takovymi priskoky a desne me to irituje :D
Pouzival jsem jak na iOS tak na Androidu Sygic a tam se ten kurzor, znazornujici pozici, plynuje posouva. Tady se pohybuje takovymi priskoky a desne me to irituje :D