Nokia Lumia 1520: Všeobecná diskuze
- František Šafr
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Mi 8
Těch pár dnů už vydržíme. 
-
cleo.25.gr
- nováček

- Zařízení: Nokia lumia 1520
Ahojte.
Kedze rozmyslam nad prechodom z androidu na wp konkretne na L 1520 tak by ma zaujimalo par veci ci ,, dokaze '' wp to co vyuzivam na androide.
1, chodim behat a chcem zaznamenavat trasu + veci s tym suvisiace rychlost priemerne tempo ...
2, stahovat filmy, hudbu bez potreby pripajania k pc rovno z hdd ci flasky
3, pripojenie bt sluchatok na pocuvanie hudby
4, pripojenie k gmailu
5, je uz v zaklade program na pracu z dokumentamy alebo treba dokupit. Reader by mal byt urcite len ci sa daju aj upravovat alebo vytvarat nove
6, pozeranie filmou bez potreby konvercie
nastavenie aj 15 budikou ( budi ma tak 10ty
)
7, je su niekto kto presiel z samsung galaxy s5 co by vedel povedat hlavne minusi oproti s5
Dakujem za odpovede.
Nezneste ma prosim pod ciernu zem ale posledne co som mal wp bol port na htc hd2 a od vtedy sa toho mraky zmenilo a nemam az taky prehlad.
Edit : ocislovat ma to nenapadlo ale urcite to bude jednoduchsie.
Kedze rozmyslam nad prechodom z androidu na wp konkretne na L 1520 tak by ma zaujimalo par veci ci ,, dokaze '' wp to co vyuzivam na androide.
1, chodim behat a chcem zaznamenavat trasu + veci s tym suvisiace rychlost priemerne tempo ...
2, stahovat filmy, hudbu bez potreby pripajania k pc rovno z hdd ci flasky
3, pripojenie bt sluchatok na pocuvanie hudby
4, pripojenie k gmailu
5, je uz v zaklade program na pracu z dokumentamy alebo treba dokupit. Reader by mal byt urcite len ci sa daju aj upravovat alebo vytvarat nove
6, pozeranie filmou bez potreby konvercie
nastavenie aj 15 budikou ( budi ma tak 10ty
7, je su niekto kto presiel z samsung galaxy s5 co by vedel povedat hlavne minusi oproti s5
Dakujem za odpovede.
Nezneste ma prosim pod ciernu zem ale posledne co som mal wp bol port na htc hd2 a od vtedy sa toho mraky zmenilo a nemam az taky prehlad.
Edit : ocislovat ma to nenapadlo ale urcite to bude jednoduchsie.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
- pripojenie bt sluchatok na pocuvanie hudby - ano
- pripojenie k gmailu - ano
- stahovat filmy, hudbu bez potreby pripajania k pc rovno z hdd ci flasky - zatím ne
- nastavenie aj 15 budikou - ano
- pripojenie k gmailu - ano
- stahovat filmy, hudbu bez potreby pripajania k pc rovno z hdd ci flasky - zatím ne
- nastavenie aj 15 budikou - ano
-
cleo.25.gr
- nováček

Dakujem za odpovede
Este ma napadli
1, je nevyhnutnost zune alebo si veci kopirujem ako na dalsie usb po pripojeni k pc?
2, to office je plnohodnotne aj s excelom na stale alebo je to iba trial na urcity cas a potom ho treba zakupit?
3, to bezdrotove nabijanie pojde z hociakej nabijacky alebo je to iba specialne upravene na nokiu. Pytam sa preto lebo mam bezdrotovu nabijacku samsung ktoru teraz pouzivam a bola by hlupost kupovat dalsiu za kopec penazi. Uz som si tak nejako zvykol na to bezdrotove nabijanie.
Este ma napadli
1, je nevyhnutnost zune alebo si veci kopirujem ako na dalsie usb po pripojeni k pc?
2, to office je plnohodnotne aj s excelom na stale alebo je to iba trial na urcity cas a potom ho treba zakupit?
3, to bezdrotove nabijanie pojde z hociakej nabijacky alebo je to iba specialne upravene na nokiu. Pytam sa preto lebo mam bezdrotovu nabijacku samsung ktoru teraz pouzivam a bola by hlupost kupovat dalsiu za kopec penazi. Uz som si tak nejako zvykol na to bezdrotove nabijanie.
-
Rehor J Zacek
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32
Re: Nokia Lumia 1520: Všeobecná diskuze
Zune už nemusí být, dokonce s ním ani WP 8 nekomunikují
Office je plnohodnotné
Bezdrátová nabíječka, pokud používá standard Qi, taky pojede....
Office je plnohodnotné
Bezdrátová nabíječka, pokud používá standard Qi, taky pojede....
- František Šafr
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Xiaomi Mi 8
to cleo.25.gr: Nemějte obavy. Platforma WP je od aktualizace na WP8 (ještě lépe na WP8.1) skutečně o velký kus dál a zrovna s modelem Lumia 1520 si budete přímo užívat. Já měl pochyby a uvažoval jsem o přestupu k Applu, ale po zkušenosti s Lumií 1520 posílám na dlouhou doby mé myšlenky o přechodu hodně hluboko pod zem. 
- mato289
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi Max
Zdravím, potreboval by som poradiť.Používa niekto nejaké vodotesné púzdro na tento telefón ? Pozrebujen ho či už na túry, aby sa do telefónu nedostal pot no najmä na dovolenku k moru.Ak áno, tak aké ? + prípadný odkaz na kúpu. 
Ďakujem
Ďakujem
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Windows Phone podporuje http://en.wikipedia.org/wiki/Media_Transfer_Protocol, takže kopírovat média z PC lze a to bez nutnosti instalovat jakýkoliv software a funguje to i na linuxu.cleo.25.gr wrote: 1, je nevyhnutnost zune alebo si veci kopirujem ako na dalsie usb po pripojeni k pc?
-
l0lz
- smartguru

- Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000
K tomu vodotesnemu puzrdu http://store.wpcentral.com/aquapac-hand ... 04A593.htm" onclick="window.open(this.href);return false; :D btw. tie telefony nie su z papiera, ked mne prezil zatial akzdy telefon aj silny dažď tak pot tomu neubliži vobec, ale to more... nevidel som moc vodotesne puzdra natak velky telefon, iba to jedno :D https://www.youtube.com/watch?v=JiQ1aLVINuY" onclick="window.open(this.href);return false;
-
cleo.25.gr
- nováček

Ahojte.
Tak som po nechcenej prestavke (písalo mi že som vykazany s fora do dneska aj keď nechapem prečo respektíve čím som porusil pravidlá fora že som bol vykazany. Dal som tu 2 prispevky z otazkamy podľa mňa celkom normálnymi a hneď vykazanie? No nič dufam že sa to tu nestava často. )
Zaobstaral som si tento super stroj a musim povedať, že je to super. Už len čakám na wp 8.1 a dufam že bude ešte dokonalejsie ako je to teraz.
Tak som po nechcenej prestavke (písalo mi že som vykazany s fora do dneska aj keď nechapem prečo respektíve čím som porusil pravidlá fora že som bol vykazany. Dal som tu 2 prispevky z otazkamy podľa mňa celkom normálnymi a hneď vykazanie? No nič dufam že sa to tu nestava často. )
Zaobstaral som si tento super stroj a musim povedať, že je to super. Už len čakám na wp 8.1 a dufam že bude ešte dokonalejsie ako je to teraz.
- mato289
- smartguru

Sorry za OT, no to isté sa stalo mne..bol som vykázaný z fóra, no ukazovalo mi to iba cez mobilné dáta, cez wifi mi neukazovalo žiadne vykazanie...nie som si vedomý žiadného porušenia..
-
cleo.25.gr
- nováček

Sorry za ot ale mne sa nedalo prihlásiť ani cez comp.
Mavate aj vy čas cca 2 minúty pozadu? Mam automatiku. Porovnaval som s počítačom a aj inými mobilmi čo boli na automatiku.
Mavate aj vy čas cca 2 minúty pozadu? Mam automatiku. Porovnaval som s počítačom a aj inými mobilmi čo boli na automatiku.
mato289, cleo.25.gr: Velice se omlouvám za to, že jste se na web nemohli přihlásit a byli jste vykázáni. Pravděpodobně máte stejnou IP adresu jako některý z hříšníků, jehož IP byla na určitou dobu dočasně zabanována (například za urážení a nadávky v komentářích či vyvolávání flamewar). Rozhodně to tedy nebylo nic, co by mělo být mířeno přímo na vás, jen došlo ke shodě IP adres :(
- mato289
- smartguru

Ty vole, tak dnes ráno som ostal riadne zarazený.Spat som išiel s tým, že som mal okolo 88% batérie.Rano sa zobudím, klepem po displeji no nič sa nedeje.Skúsil som ho zapnúť bočným tlačidlom no telefon len zavibroval a znázornil úplne vybitú batériu.To by mi až tak nevadilo, no po zapnutí je v telefóne iný dátum (22.5.2014) a čas úplne mimo a v šetriči batérie je všetko vymazané .Neviete niekto, čím to mohlo byť ?? Žiadne app som posledný tyžden neinštaloval a večer mi na pozadí nič nebežalo, rovnako ani žiadne aktualizácie app.
-
htcjirka
- smartmaniak

I tak se musela zakousnout nejaka aplikace.Tim, ze se telefon vybil nezustalo po tom ani pamatky.
-
htcjirka
- smartmaniak

Samovybijeni je zpusobeno nejakou z aplikaci, visicim procesem, zadne chytraceni ale hola realita.
Na vsech doposud vlastnenych telefonech s WP se me to stalo pouze dvakrat a zahy jsem i odhalil, ze to bylo zpusobeno jednu z aplikaci, ktera to nahodne zpusobovala.A nebyl jsem jediny nejen na tomto foru, kdo odhalil, ze je to vadnou aplikaci.Vlastnost WP to neni, je to vzdy zpusobenou jednou z aplikaci.
Staci tedy najit "vadnou" aplikaci, resit tak ktera to zpusobila a ne to resit laxne telefonem v noci na nabijecce
Na vsech doposud vlastnenych telefonech s WP se me to stalo pouze dvakrat a zahy jsem i odhalil, ze to bylo zpusobeno jednu z aplikaci, ktera to nahodne zpusobovala.A nebyl jsem jediny nejen na tomto foru, kdo odhalil, ze je to vadnou aplikaci.Vlastnost WP to neni, je to vzdy zpusobenou jednou z aplikaci.
Staci tedy najit "vadnou" aplikaci, resit tak ktera to zpusobila a ne to resit laxne telefonem v noci na nabijecce
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Lumia 1520 žádným samovybíjením netrpí.
Pokud máš nainstalovanou DP verzi, tak to částečně lze připsat i jí, čeká se na update FW, který bude velmi podstatný pro celkovou funkci. A jak správně říká htcjirka ve většině případů toto způsobuje nějaký zacyklený proces na pozadí nebo aplikace.
Pokud máš nainstalovanou DP verzi, tak to částečně lze připsat i jí, čeká se na update FW, který bude velmi podstatný pro celkovou funkci. A jak správně říká htcjirka ve většině případů toto způsobuje nějaký zacyklený proces na pozadí nebo aplikace.
-
htcjirka
- smartmaniak

Jelikoz je mraky tech, dokonce si s jistotou dovolim tvrdit vetsina, kterym se Lumie nikdy samovolne za roky nevybila je vice nez jasne, ze to je aplikaci a nikoliv samotnym OS.
Je to spatne napsanou aplikaci a na uplne cistem telefonu bez jedine doinstalovane aplikace ti to neudela.Neudela to to ani s sadou overenych aplikaci dalsich stran, coz clovek odchyta az po dlouhodobejsim pouzivani tohoto systemu a vzdy si clovek ze Store muze stahnout nejakeho "Cerneho Petra".
Zas tak rad ten system nemam, aby zkousnul nejake samovybijeni a tim padem nespolehnuti se na telefon.To si nemohu dovolit.Takovy OS by uz sel davno z domu.
Je to spatne napsanou aplikaci a na uplne cistem telefonu bez jedine doinstalovane aplikace ti to neudela.Neudela to to ani s sadou overenych aplikaci dalsich stran, coz clovek odchyta az po dlouhodobejsim pouzivani tohoto systemu a vzdy si clovek ze Store muze stahnout nejakeho "Cerneho Petra".
Zas tak rad ten system nemam, aby zkousnul nejake samovybijeni a tim padem nespolehnuti se na telefon.To si nemohu dovolit.Takovy OS by uz sel davno z domu.
Před cca dvěma týdny se mi to stalo také. Měl jsem před spaním 80-90%. Spánku moc nedám, takže 5-6 hodin. Ráno jsem se vzbudil dříve a všiml si, že telefon nemá zapnutý glance screen. Tlačítko power telefon ani nezapnulo. Nejdříve jsem myslel, že je L820 v křemíkovém nebi, ale pak mě rozespalého napadlo ho dát do nabíječky. Před nedávnem se mi také stalo, že telefonu ráno nešel reproduktor ... ani hudba, vyzvánění, nic. Restart pomohl. Jen výjimečně mám telefon přes noc mimo nabíječku, ale i tak mu prostě nevěřím a vždy si ještě nastavuji budík. Dělal jsem to tak snad už od základní školy a několikrát se to vyplatilo. Zvláště, když člověk pracuje ... vysvětlovat někomu, že to bude dělat jedna z desítek aplikací a musím zjistit která nebo to bude kvůli DP 8.1
No nevím. Když už to tu píši, telefon mám teď rok a od začátku je u mě pravidlem, že musím párkrát do měsíce restartovat. Telefon se zasekne nebo nějaká aplikace prostě nefunguje ani po zavření a opětovném otevření. Mám to tak od WP 8 až teď po 8.1. Nedělám si ale iluze, že ostatní systémy jsou na tom lépe.
-
htcjirka
- smartmaniak

Tak s tim se nespokojil a uz bych brousil u jineho systemu ci telefonu..Tohle opradu neni standardni chovani a netoleroval bych ho.Prave to, ze nic takoveho neznam me u teto platformy drzi.Jak by se me neco takoveho zacalo dit, byl by to pro me dosti padny duvod odejit od WP.telefon mám teď rok a od začátku je u mě pravidlem, že musím párkrát do měsíce restartovat. Telefon se zasekne nebo nějaká aplikace prostě nefunguje ani po zavření a opětovném otevření.