HTC Wings konečně prodeji i v České republice

Diskuze o smartphone telefonech HTC S710a S730
PatrikB
nováček
nováček

co čeština a klávesnice?

Post by PatrikB »

Zdravím všechny již majitele.
Jeden rychlý dotaz ohledně lokalizace klávesnice:
- předpokládám česká T9 na malé klávesnici
- předpokládám česká XT9 na "velké" klávesnici
Je to tak? Lze psát na velké klávesnici česky?
Lze psát přímo znaky s diakritikou (nějaká kombinace kláves,...)?

Moc díky, tohle je pro mne poslední KO kritérium pro nákup...
b238
nováček
nováček

Regulace podsviceni S730?

Post by b238 »

Prosim o info: je nejak regulovatelne podsviceni displeje na S730? (Existuje nejaka moznost (hack?) jak regulovat podsviceni na S710?).
mdop
přispěvatel
přispěvatel

Post by mdop »

Jaké žere Wings karty?
Raději jsem šáhnul po rychlém 2 GB SanDisku a bez problémů. Ale také by mě zajímalo porovnání SDHC vs normal co do rychlosti.
- předpokládám česká T9 na malé klávesnici
- předpokládám česká XT9 na "velké" klávesnici
Je to tak? Lze psát na velké klávesnici česky?
Lze psát přímo znaky s diakritikou (nějaká kombinace kláves,...)?
Slovníky s češtinou na obou klávesnicích fungují. Zadat konkrétní znak s diakritikou jde snad jen tak, že se zmáčkne poýadované písmeno a vybere z možných voleb (např chcete napsat jen "í", tak zmáčknete "i" a vyberete druhé v pořadí, "í").

Jinak S730 je pořád pěkně rychlá (jak procesor, tak přístup k pamětím a data), ale začíná mě štvát ram, která po delším surfování, otevírání a zavírání programů stále klesá a klesá až nakonec nejde otevřít už ani stránka v IE programy se začnou zavírat i když je spuštěný jen jeden.
frunta_sti
nováček
nováček

Post by frunta_sti »

OK
Díky moc za odpovědi i rady. Rozhodně to byly info, které jsem potřeboval a jinde nenašel.
F
PatrikB
nováček
nováček

ram....?

Post by PatrikB »

diky za informace o klavesnici.

co ta RAM? je to opravdu tak nepouzitelne? co to znamena po chvili surfovani?

kdy se muzeme tesit na slibovanou recenzi?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

recenze bude v prubehu pristiho tydne. Ja si na operacni pamet RAM stezovat nemohu a s rychlosti i stabilitou wingse jsem spokojeny. Problemy nenastanou ani pokud si na pozadi pustim MP3 soubory, Slicka na chatovani pres ICQ/MSN a do toho prohlizim internetove stranky (pripojen pres Wi-Fi). Jen s tou GPS jsem zatim neuspel...
mdop
přispěvatel
přispěvatel

Post by mdop »

Funguje nahrávání i protistrany u telefonních hovorů (nějak mi AudioNotes nahrálo pouze mě)?
Když např. edituji post o několika řádcích na fórech přes Operu Mini, tak po dokončení editace v textboxu celý midlet spadne... :-(

Image
Pravidelny restart, budik, filemenager... Pak vse ukoncim, ctu si rano po ceste zpravy a pouze toliko pameti. Kdyz vse uvolnim, tak zbyde nejakych 13 MB. Na Qteku se stejnymi procesy na pozadi jsem mel temer 25. Casto ted vidim out of memory exceptions a to, jak program diky pameti prestane vykreslovat grafiku a je pristupnw jen menu. Nakonec pak denne restartuju pomalu tak desetkrat!
MrProchy
nováček
nováček

Post by MrProchy »

mdop wrote:
Jaké žere Wings karty?
Raději jsem šáhnul po rychlém 2 GB SanDisku a bez problémů. Ale také by mě zajímalo porovnání SDHC vs normal co do rychlosti.
Mám 6GB Sandisk MicroSDHC. A ta rychlost mě položila do kolen. Protože karta je deklarovaná jako Class 4, což by mělo dle SD2.0 specifikace odpovídat 4MB/s pro zápis. Nicméně přes přiloženou čtečku dosahuji rychlostí okolo 12MB/S pro zápis i čtení !!

A co se týká rychlosti v mobilu, to vůbec nemá cenu řešit. Karty pod ty 4MB/s se už dnes asi težko koupí a toho podle mne žádný mobil nedosáhne. Můj Tytn mezi kartou a storage pamětí přesouvá cca 750KB/s (to tedy není jen čtení ale asi v tom takový rozdíl nebude).

EDIT: Tak jsem to test kratkym kodem.
TYTN (rychlost cteni)
INTERNI storage : cca 6200KB/S
Pametova Karta : cca 2300KB/S

Nemyslim ze je MicroSD karta s rychlosti pod 2MB/s.
mdop
přispěvatel
přispěvatel

Post by mdop »

No, tak to je rychlý slušně. Obával jsem se toho, že SDHC bude stejně "rychlé", jako můj pomalý Kingston.

Sandsisk Ultra II 2 GB v S730:
write 760.68 kB/s
read 1976.20 kB/s

Kingston 1 GB v Qteku:
write 30.80 kB/s (opravdu je to takhle pomalý, ve čtečce to není o moc rychlejší)
read 639.80 kB/s
MrProchy
nováček
nováček

30KB/S??

Post by MrProchy »

30KB/S ?? To musí být něco špatně. Moje 7let stará 32MB MMC karta zapisuje nějakých 600.

Zkusil bych přeformátovat, a pokud to nepomůže, tak reklamace, pokud ji máte ještě v záruce. Pokud ne, tak asi rovnou do koše.
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy

Post by jivo »

Tak podlouhe dobe zase na netu a pokracuji
Tak s tou pameti je to poravdu spatne. Automaticky mas ve startmenu autokeylock, clockontop, DontReminder a VitoCopyPaste. Po startu mam kolem 13Mb, coz je OK. (pokud dam standart home, tak 15MB).
Ale neco ji spatne uvolnuje. Testuji si Operu a Tomtoma. Do toho obcas icq, Solitar, PTAB apod, a pak mam najednou jen 2MB a nic nespustim. Pomaha restart.
Jinak k tem Officum, jsou na nic. Zkuste PTAB. Ja potrebuji hlavne excel a ten me jeste nezklama. Ty MS neco nedokazi otevrit. Pouzivam obycejne sesity se zalozkama a vzorcema.
Dal baterka dost prekvapuje. Vydrzi dele nez muj Mteor. Naprosta spokojenost.
Qwerty jsem jeste nepouzil.
Chyby tam moznost sdileni WIFI (internet sharing). Jinak na WIFI se pripojim a pracuji i tam, kde muj IMB Thinkpad T zadnou sit nechytne. Naprosto prekvapiva a prijemna skutecnost.
Jinak npr, muj oblibeny Soliter vypada oproti tomu z Mteroru jako z 80286. Ale jen po graficke strance veci.
Narozdil od Mterou jsem jeste nikdy nemel problem s ukoncenim nabijeni ci nenabijenim. Nekde to tu na foru je a jiz jsem na to take reagoval.
Dale se zde vyskytl problem mezi Wingsem a moji BT Handsfree Motorola. Mam to sparovane, ale obcas po zapnuti Bt a HF se sice spoji, ale nefunguje. Musim se bud prozvonit, nebo editovat zarizeni ve Wingsu. No, moc to neboli, ale je to divne. Jinak simbol HF na telefonu bezi. Popravde obcas ho nenajde ani muj notas. Musim povolit visiable, abych se pripojil. Pochopitelne, vse je jiz sparovane. Bude tam nejaky bug.
Dale to tlacitko pro commanagera je super. Bohuzel, absence tlacitka po SMS me nuti pouzvat ten povedeny, ale dost nenazrany homescreean od HTC.

Dal se zeptam, mam ve startmenu btdake.exe a PKG.exe (teda lnk, ale odkazuji na exe). Jeste jsem to moc nezkoumal, ale co to je ? Jsem zatim linej delal podadresar a testovat, co to udela, kdyz to tm nebude.

Shrnuto, zatim stale super spokojenost. Velikostne akorat padne do ruky, displey se zda obrovsky. Takze ackoliv neni 100%, doporucuji.

Jinak dotaz na nejakeho hw rejpala, jak je tam pamet ? Integrovana, Chip apod ? No, ze kdyz to ma chip u HTC stejnej CHIP, treba by tam slo nejak dostat 128MB. V servisu to asi neudelaji, ale kdo opravuje MB apod by to mohl zvladnout. Byl bych zajemce.
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy

Post by jivo »

Jo, jeste takova mal reklama na jeden asi Cz produkt. Ten PTab, co s uspechem zatim testuji a doporucuji a je kompatibilnejsi s XLS nez Excel je tady
http://www.z4soft.com/
http://www.osymo.com/smartphone-office/

Jinak doporucuji si precist about. Docela potesi, kdyz je neco super a puvodem nase.
Michael Jaroň
nováček
nováček

Post by Michael Jaroň »

Přijde mě ten přístroj super, až na pár věcí:
- i po týdnu se mě stane že zmáčknu jinou klávesu než chci, např. HomeScreen a vypadnu ze zadávání tekstu atd
- ještě jsem neměl nikdy více volné paměti než 18 MB a to jen po tvrdém restartu
- k tomu ještě zřejmě skutečně špatně uvolňuje použitou paměť
- mám O2 a nejdou mě wap stránky zdarma u operátora (už to psal někdo jinde) a na O2 zatím říkal že to je bohužel věc HTC s WM 6 že má internet prohlížeč "špatný" pro "skutečné" ne html wapové stránky
- co mě vadí obecně je že nesynchronizuje poznámky s Outlookem
Crozz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Sony Xperia S a Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G

Post by Crozz »

mno já sem určitě spokojený je to můj první mobil s windows mobile,nejvíc zamrzí ram ale dá se stím sžít,opera hodně žere,bohužel nefotí v macro,mobil je dost rychlý skvěle se sním čtou pdf přes adobe i foxit reader,t9 není špatná jen se divně chová v opeře a často nabízí i zadané http adresy,přes qwerty klávesnici se píše velmi dobře ale raději vypínám xt9,mobil padne dobře do ruky,ještě sem si všiml že při cestě Ústí Praha vlakem je to nepoužitelný na net protože to má asi dost citlivý přijímač gsm takže furt skáče signál podle síly intenzity a padá internetové spojení s N70 jsem na stejné trase byl na netu po celou dobu jízdy takže dost velký zklamání a taky musím restartovat mobil když se mi mění signál a připojení se nechce chytit
klenovcok
nováček
nováček

Post by klenovcok »

Přidám pár zkušeností:
- spárování s GPS modulem GB737 a TT6 proběhlo v pohodě na COM8 jen s použitím FakeCursoru, který jsem umístil do stejné složky jako spouštěcí soubor pro TT6 a poté s kurzorem nastartoval TT6. Nezdařilo se přemapování kláves (i tak FakeKursor je potřeba jen na výběr mapy a COM portu, u ostatních se dá vystačit s číselnou klávesnicí, s velkou klávesnicí moc neuspějete),
- při zapnutí TT6 se automaticky zapne BT signál,
- rychlost hledání v kontaktech je excelentní !!! mám přes 1700 kontaktů v telefonu a odezva je blesková, jediná výtka při úpravě kontaktu je třeba vždy zkontrolovat položku "Uložit jako", pokud máte nastaveno jiné než výchozí nastavení, tato položka je až na konci údajů o kontaktu,
- při přehrávání filmů ve formátu 3GP se mi plně osvědčil dodaný WMP, u jiných přehravačů TCMP se projevovaly chyby v obraze nebo občas nešel zvuk,
- vypínání aplikací - jak vypnout fotoaparát a WMP přímo v programu,bez použití Správce úloh ?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

klenovcok: WMP a dalsi aplikace nejdou ukoncit primo, ale doporucuju do Wingse nahodit spickovy programek SmartToolkit, ktery ma v sobe integrovany TaskManager a spoustu dalsich funkci, a s nim dostane prace s telefonem uplne novy rozmer (umi i Copy, Paste, Cut, Screenshoty, skiny...), navic na rychlosti telefonu to vubec nepoznas.
klenovcok
nováček
nováček

Post by klenovcok »

to admin: SmartToolkit R09 jsem zkoušel, kdyby párkrát nezamrzl tak ho používám, asi se to stalo i více lidem, podobně i se skiny. Zjednodušil jsem to tím, že jsem méně používané programy ve start menu hodil do nové složky, takže mi vše potřebné zůstalo jen na na dvou obrazovkách, takže to zas nemám tak daleko a telefon nezamrzá.
Jeremi
nováček
nováček

Post by Jeremi »

zdravim mozno budem otravny ale kedy bude ta recenzia som na nu velmi zvedavy dakujem :tlem:
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

moc se omlouvam, ale momentalne nejsem schopny rict presne datum. Pripravuji urputne jeste dalsi webovy projekt, ktery se musi vcas dodelat. Je mozne, ze ji stihnu do konce tydne, ale spise se objevi az na zacatku toho pristiho.
Post Reply

Return to “HTC S710/S730”