Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

Ahoj,

přátelé, kamarádi. Dnes jsem ráno prožil nemilé překvapení. Nenaskočil telefon - Lumia 920 (OS WP 8.0). Absolutní nula. Než budu pokračovat s vysvětlením, potřebuji jednu věc. Včera se mi aktualizovala nějaká aplikace (myslím, že dvě). Nemůžete mi napsat, které aplikace jste včera, tedy v sobotu obdrželi pro aktualizaci na Nokia Lumia 920? Já si nemohu vzpomenout, jen mě paradoxně napadlo, že ta jedna může způsobit problém. Ani nevím proč, zřejmě jsem o tom v minulosti (při aktualizaci této) někde četl a tak se mi to vybavilo.

A teď popořádku. Včera jsem dost dělal s telefonem. Byl skoro úplně nabitý. Jednou, možná dvakrát jsem ho vypnul a zapnul. Řešil jsem přenos multimédií na/z TV a chytal stream přes MoliPlayer. Došlo k nezobrazení streamu z TV, ale jak jsem později zjistil a překontroloval na PC, chyba byla na mé straně, neboť TV stream posílá jen za určitých okolností.

Pak jsem měl po dlouhé době telefon přímo kabelem napojený na PC. Do složky HUDBA jsem dal jedno vyzvánění. Chtěl jsem ho přes BT poslat kolegyni, které se líbí. Jenže, jenže se vůbec v přehrávaných médiích nezobrazí, přičemž mně normálně hraje na SMS (samozřejmě, pokud je ve složce RINGTONES). Překvapuje mě neochota zobrazit soubor typu MP3. Proto mám na vás druhý dotaz. Lze nějak zajistit zobrazení tohoto souboru, resp. ho donutit k přenosu přes BT na jiný telefon?

Takže po experimentech jsem ještě v noci nechal proběhnout aktualizaci. Protože jsem hlava stará, tak si nepamatuji, zda jsem i po ní telefon restartoval, ale myslím, že ne. Nakonec jsem telefon normálně a korektně vypnul - tlačítkem a posunutím pruhu na displeji. HOTOVO.

Ráno vstanu a nic. Mačkám tlačítko - nula. Napadlo mě, že se kvůli něčemu vybil, což by ale bylo zvláštní, když byl vypnutý. Dal jsem ho na nabíječku a nic. Zkoušel jsem soft reset a nic. Tak jsem mu dal chvíli dýl času. Sáhl na záda a zjistil, že je lehce zahřátý (předpokládám, že od nabíjení), no a zkusil jsem znovu soft reset (stiskl jsem zároveň snížení hlasitosti a startovací/vypínací tlačítko, resp. držel je celkem dlouho.) Naskočil. Hurá.

Stejně se mně to ale nelíbí. Můj pocit je, že za tím stojí včerejší aktualizace NĚČEHO na co si nemůžu vzpomenout. Pomůžete mně? Abyste nemuseli číst celý příspěvek, dotazy jsou zvýrazněny.

Předem díky
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

k dotazu s mp3 - ve wp8.1 (už se to nauč, ne WM, ale WP :-) ) se dají soubory (třeba pomocí čerstvého "files" od MS, nebo jiného souborového manageru) normálně sdílet. Z jakékoliv složky. Mailem, modrozubem, jak chceš..
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

mimonaut díky - upraveno. Už jsem to uměl, jen jak jsem byl po ránu v šoku, bo telefon nefungoval a já ho urgentně potřeboval, tak jsem zmaten ještě více než normálně :-D

Stejně mě zaskočilo, že když si to MP3 vyzvánění dám do složky s hudbou, tak ho nevidím. Schválně jsem tam nakopíroval další hudbu a ta byla OK. Ještě jsem zkusil toto vyzvánění dát do jiné složky s další hudbou kterou vidím. A nic.
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

To opravdu nikdo neví, co se mu včera aktualizovalo za aplikace? Lze to někde vůbec zjistit v rámci systému, anebo třeba na WP Store?
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

V WP8.1 je historie stahování. Mně se včera aktualizovaly:
Rage on Wheels, Space Weather, Skyscanner, WhatsApp, systémové Zobrazení, předtím 29.5. Multishare, Weather Flow, Tapatalk
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2

Post by veigy »

Mě se aktualizoval: Start Background HD, WhatsApp, Novinky.cz, Tapatalk, Nokia Play to, Melodia.

K tématu výše (stativ) dodávám foto narychlo postaveného stojánku. http://1drv.ms/T4KEez" onclick="window.open(this.href);return false;
sasmen
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by sasmen »

Ahoj asi před 10 dny mi začal blbnout mobil (mám tam WP 8.1). Projevuje se to tak že, když mám nastavený jas podle okolí tak displej úplně ztmavne na nejnižší hodnotu jasu, když vypnu displej a následně ho zapnu tak to trvá a pár vteřin než se zapne a některé aplikace se nechtějí spustit. Tento stav zmizí po restartování telefonu, ale pak to znova začne blbnout. Zkoušel jsem 2x hard reset jednou s obnovou dat a podruhé bez obnovy dat ale pokaždé to začalo blbnout. Poslední možnost je vrátit tam WP8, ale zde mám další problém když spustím NSU a připojím telefon tak NSU ho nenajde, ale v počítači je telefon zobrazen normálně. Za případné rady a tipy předem děkuji.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Dnes vyšla aktualizace WP8.1, má mimo jiné vylepšovat displej, tak zkus updatovat, třeba to pomůže...
lm920
nováček
nováček
Zařízení: 920

Post by lm920 »

Nevite někdo náhodou kdy vyjde oficiálně aktualizace wp 8.1 ? Operátora mam O2
lamorak
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by lamorak »

xxxdvorixxx wrote:Mimo to, jak je na tom spolupráce s externím mikrofonem? Umí to Lumie?
Pokud připojíš mikrofon přes 4pin jack, tak ano.

EDIT: Potřebuješ něco takového Image
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by finchcz »

xxxdvorixxx wrote:Mimo to, jak je na tom spolupráce s externím mikrofonem? Umí to Lumie?
taky by neskodilo trosku vlastni iniciativy... podle toho, co jsem dogooglil, tak umi, zbytek snad zvladnes sam ;)
xxxdvorixxx
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 5S / Macbook Pro / Lumia 930

Post by xxxdvorixxx »

Díky. Na WPcentralu jsem to nějak nezjistil. (upřímně je jednodušší se zeptat zkušenějších, něž věnovat půl hodiny googlení a utrácení času dětem v Číně, co roztáčí kolo na elektřinu)

//Propojení Premiere Pro a AF.
sasmen
nováček
nováček

Post by sasmen »

Ahoj včera jsem zde psal o problému s telefonem bohužel i po aktualizaci stále blbne. Tak bych rád přešel zpátky na WP8 ale když spustím NSU a připojím telefon tak NSU ho nenajde, ale v počítači je telefon zobrazen normálně. Nevíte někdo jak tento problém vyřešit?
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Já jsem to dělal přes Nokia Software Recovery Tool, u L620 mi to před měsícem prošlo normálně.
sasmen
nováček
nováček

Post by sasmen »

Díky za radu ale stejně to ten telefon nenašlo. Tak sem to zkusil na jiném PC a tam už to konečně šlo takže sem se vrátil k WP8, ale telefon stále blbne takže ho pošlu na reklamaci.
Fireboss15
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Sony Xperia Z1

Post by Fireboss15 »

Ja teraz potrebujem z mobilu odstrániť vírus Tapsnake, raz mi z neho zblbol celý mobil, ked som mal 8 a to bolo presne v ten deň, keď som sa snažil nainštalovať 8.1, teraz ho tu mám zase a potrebujem ho odstrániť. Poraďte prosím ...
veigy
smartmaniak
smartmaniak

Post by veigy »

Jak se ti podařilo dostat virus do WP? Jak se to projevuje?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Rozhodne jsi si nemohl do telefonu dostat virus, WP to neumoznuji ani kdyby jsi se rozkrajel.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Hlavně neplaš! Žádný virus ve WP nemáš a ani mít nemůžeš. Jestli ti nějaká webová stránka / scanner hlásí, e ho máš, je to obyčejný podvod. Tapsnake je virus z phisingu, který se objevuje na androidu. Problemy můžeš mít v rámci falešných google aplikací. Stačí je smazat.

Nicméně virus ve WP mít opravdu nemůžeš.
jaroslavii
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 830

Post by jaroslavii »

Co neni muze byt. :grin:
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”