Zpracování videa ze smartphone
-
veigy
- smartmaniak

- Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Mám zajímavou otázku do pranice, který mě značně trápí v posledních dnech. Minulý týden jsem natáčel zhruba hodinový záznam L920 ve FHD (sežralo to 50% baterky). Záznam byl rozdělen asi na 3 části. Když jsem se pokoušel video sestříhat na PC (Pinnacle 17), tak se mi po 10 minutách strašně začal rozjíždět obraz od zvuku.
Nadávajíc jsem to zkusil sestříhat v Adobe Premiere Pro a stejný výsledek. S videem jsem se nakonec nějak popral, ale jestli by se toto mělo opakovat vícekrát, tak asi zešílím. Co jsem pátral na netu, tak se jedná o problém spojený s VFR (variable frame rate) se kterým snad žádný video editor neumí pracovat, ba dokonce jsem ani nenašel nějaký způsob, jak video převést do constant frame rate.
Už od loňska jsem byl přesvědčen, že letos nechám archaickou DV kameru doma a natočím celou dovolenou pouze na Lumii, ale toto mi výrazně udělalo čáru přes rozpočet. Máte s tím někdo zkušenosti?
PS.: Natáčí L1020 také VFR stejně jako L920?
Nadávajíc jsem to zkusil sestříhat v Adobe Premiere Pro a stejný výsledek. S videem jsem se nakonec nějak popral, ale jestli by se toto mělo opakovat vícekrát, tak asi zešílím. Co jsem pátral na netu, tak se jedná o problém spojený s VFR (variable frame rate) se kterým snad žádný video editor neumí pracovat, ba dokonce jsem ani nenašel nějaký způsob, jak video převést do constant frame rate.
Už od loňska jsem byl přesvědčen, že letos nechám archaickou DV kameru doma a natočím celou dovolenou pouze na Lumii, ale toto mi výrazně udělalo čáru přes rozpočet. Máte s tím někdo zkušenosti?
PS.: Natáčí L1020 také VFR stejně jako L920?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
A cim jsi to natacel?Defaultni WP aplikaci nebo aplikaci Nokia Camera?
-
veigy
- smartmaniak

Nokia Camera... A ještě dodávám, že když si video pustím normálně v PC, tak vše běží OK, ale jakmile začnu stříhat, začne se mi mocně desynchronizovat zvuk od videa...
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Zkus http://www.avs4you.com/AVS-Video-Editor.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; nebo ten ReMaker, nemam s nim problem
-
xxxdvorixxx
- nováček

- Zařízení: iPhone 5S / Macbook Pro / Lumia 930
Mám stejný problém. Natáčím s 920 přednášky. Naposledy jsem si z videosouboru exportoval zvukovou stopu před střihem a až pak dělal. Taky Premiere Pro.
Mimo to, jak je na tom spolupráce s externím mikrofonem? Umí to Lumie?
Mimo to, jak je na tom spolupráce s externím mikrofonem? Umí to Lumie?
-
veigy
- smartmaniak

Vyzkouším doma, ale neočekávám zázraky... Hlavně když jsem zvyklý na pinnacle/premiere, tak se mi moc nechce přecházet na nějakej skoro noname soft :/
Ot: to máš pravdu už jen ze zásady
.
A co že to je noname, když to umí víc, než ten "značkový". Promiň ale tohle budu hodnotit vždy jako laciné pokrytectví.
A co že to je noname, když to umí víc, než ten "značkový". Promiň ale tohle budu hodnotit vždy jako laciné pokrytectví.
-
xxxdvorixxx
- nováček

- Zařízení: iPhone 5S / Macbook Pro / Lumia 930
Asi neumí např. propojení s After Effects? 
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Připojení čeho s AE? :-O
-
veigy
- smartmaniak

Na rychlo jsem vyzkoušel program a musím říct, že je to asi dobré. Nicméně ovládání toho programu je značně krkolomné a to nemluvím o tom, jak je pomalý a seká se :( Tím samozřejmě neříkám, že by na tom Pinnacle nebyl s rychlostí také tragicky. Máte ještě někdo nějaký tipfinchcz wrote:Zkus http://www.avs4you.com/AVS-Video-Editor.aspx" onclick="window.open(this.href);return false; nebo ten ReMaker, nemam s nim problem
dufam, ze legalxxxdvorixxx wrote:Asi neumí např. propojení s After Effects?
veigy,
jop tip mam, kup si poriadne PC alebo to pust cez Intel Quick Sync.
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
ovladani je otazka zvyku a co se tyka "pomalosti", po pridani videi se tato cachuji, cili staci pockat par minutek. celkove mi rychlost a odezvy prijdou minimalne stejne, jako treba zminovany pinnacle...veigy wrote:Na rychlo jsem vyzkoušel program a musím říct, že je to asi dobré. Nicméně ovládání toho programu je značně krkolomné a to nemluvím o tom, jak je pomalý a seká se :( Tím samozřejmě neříkám, že by na tom Pinnacle nebyl s rychlostí také tragicky. Máte ještě někdo nějaký tip
-
veigy
- smartmaniak

Jak říkám, Pinnacle je na tom také tragicky. Určitě si s programem zkusím ještě pohrát a uvidím, co z toho vyleze...
To CageJ: To mi chceš říct, že mam nějak podprůměrný, nebo špatný PC?
PS.: Když se to nechá nacachovat, tak se rychlost doopravdy zlepší. Zatím jsem tedy nepřišel na to, jak nějak sofistikovaně upravovat zvuk, ale snad se s tím poperu. Škoda ještě také, že pokud mi program bude vyhovovat, tak budu muset řešit další licencování :/
To CageJ: To mi chceš říct, že mam nějak podprůměrný, nebo špatný PC?
PS.: Když se to nechá nacachovat, tak se rychlost doopravdy zlepší. Zatím jsem tedy nepřišel na to, jak nějak sofistikovaně upravovat zvuk, ale snad se s tím poperu. Škoda ještě také, že pokud mi program bude vyhovovat, tak budu muset řešit další licencování :/
Ještě muzes zkusit Sony Vegas.
mas dvojjadro, co ako od toho cakas? a k tomu mobilneveigy wrote: To CageJ: To mi chceš říct, že mam nějak podprůměrný, nebo špatný PC?
-
veigy
- smartmaniak

Myslím si, že mám dost moderní a výkonný PC, na to aby tam mohly programy běhat svižně. Stejně tak si myslím, že dobré dvoujádro s TB až na 3.3 GHz je naprosto dostačující, co se týče výkonu, ačkoliv chápu, že desktopovému kousku na 4ghz se rovnat nedá.CageJ wrote:mas dvojjadro, co ako od toho cakas? a k tomu mobilneveigy wrote: To CageJ: To mi chceš říct, že mam nějak podprůměrný, nebo špatný PC?
na serioznu pracu s videami ti treba minimalne 4-jadro a este lepsie i7 4c/8t, teda 3770/4770/4790.. Ak nemas teda na 39/49xx.. 2-jadra su kancelarske procesory a maximalne vhodne do notebookov...
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
zde jsou Přesunuté příspěvky z topicu lumia 920
-
iljusin66
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7
Videostřižny vždy byly extrémně nadupané stroje s videokartami s HW podporou, jinak nestíhaly. A to nemluvím o profi mašinách které jsou jednoúčelové. Takže i když máš výkonný stroj, tak jeho výkon nemusí být pro střihání videa z L920 dostatečný.
-
veigy
- smartmaniak

Jo, Ok to beru, ale když například v Pinnaclu kliknu na Import, nebo Export a program se na 15s nepoužitelně sekne nebude asi tak uplně o výkonu. Pracuju s Pinnaclem už dost dlouho na to, abych měl vypozorováno že i při vzrůstajícím výkonu PC (hlavně SSD) je program stále stejně pomalý...
Ale zpět k tématu. Víte někdo podstatu, proč třeba Pinnacle, nebo Adobe Premiere s tím pracovat neumí a nějaký skoro noname projekt jo? Dělá stejné problémy i např. L1020? Ještě možná vyzkouším ten Vegas, jestli to nebude lepší...
Ale zpět k tématu. Víte někdo podstatu, proč třeba Pinnacle, nebo Adobe Premiere s tím pracovat neumí a nějaký skoro noname projekt jo? Dělá stejné problémy i např. L1020? Ještě možná vyzkouším ten Vegas, jestli to nebude lepší...