[app] Turistický Deník - zjistěte seznam vizitek v okolí

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
NiceOne
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 630

Post by NiceOne »

Vypadá to dobře! Již jsem počítal vizitky ručně.

Jen nevím s těma procentama. Mám obavu, že počet vydaných vizitek roste rychleji než počet navštívených, takže většině uživatelů bude to procento spíš klesat, což bude deprimujicí. Jestli by nebyl lepší absolutní počet vizitek. Nebo volba v nastavení procenta vs. absolutní počet. Já bych bral absolutní počet.

Napadl mě ovšem úžasnej nápad na vylepšení, se kterým mě asi pošlete do .... pryč. :) Každá vizitka má na sobě čárovej kód. Nebylo by možné propojit tento čárovej kód s databází vizitek? Člověk by si jenom vyfotil kód a vizitka by se mu objevila v databázi? Asi ne že? :)
shicola
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by shicola »

Máš pravdu, sám jsem k tomu také dospěl. Zobrazuju pouze počty vizitek a po klidnutí i ty procenta.

S tím focením čárovejch kódů - nemyslím si, že by to bylo v praxi rychlejší, než si udělat v textaku seznam a dat to na skydrive a pak to natahnout jako zálohu ....
Screen Capture.jpg
Screen Capture.jpg (24.67 KiB) Viewed 5595 times
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Ja jsem si myslel, ze je to blbost :)
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Tak jsem letos poprvé použil Turisticky denik a opět jsem se utvrdil v tom ze ta aplikace je super. Poprvé jsem využil i sdílení na Facebooku a je to bezva. Zena používá aplikaci pro Android a shodli jsme se ze ta pro Windows je o dost lepší.

Stále mě zlobí to opakované hlášení o vypnuté GPS při každém návratu do seznamu vizitek. Nelze v aplikaci použít nějakou proměnnou která se nastaví při od kliknutí hlasky aby to už neotravovalo az fo příštího spuštění?

Jinak super!

Diky.
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Zdravim, diky za pochvalu.

Mel jsem za to, ze to hlášení je již opravené. Proverim to a případně to opravím a poslu na market.

ShiCola
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Ahoj,

tak přeci jen jedna reklamace. Pokud na facebooku kliknu na prispevek vlozeny aplikaci, tak me to sice odkazuje na adresu Napr. http://www.turisticky-denik.cz/vylet/1698-kojal.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ale tato neexistuje a hodi me to na adresu http://turisticky-denik.cz/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslim, ze problem je v tom "www", protoze
adresa http://turisticky-denik.cz/vylet/1698-kojal.htm" onclick="window.open(this.href);return false; existuje
adresa http://www.turisticky-denik.cz/vylet/1698-kojal.htm" onclick="window.open(this.href);return false; neexistuje

Je otazkou, zda to www tam vklada aplikace nebo facebook.

Předem dík za opravu!

NiceOne
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

fixnuto adminem TD :)
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Super. Diky moc! Taky me toto reseni napadlo :)
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Oprava hlášení o nezapnutém zjišťování polohy odeslána ke schválení do Store.
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Staženo, otestováno. Hláška již neotravuje, díky!

Jen se mi zdá, že se tato verze déle spouští. Po spuštění se objeví úvodní zelená obrazovka na cca 1s, poté cca 6s tma a až pak se objeví menu. Nezáleží na tom, zda je zapnuta GPS či nikoliv. Nejsem si ovšem zcela jist, zda to takto nebylo již pře aktualizací.
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Teda, to teda koukam, jak rychle to schvalili.
Co se tyka rychlosti spousteni, na me staricke Omnii 7 s WP 7.8 mam do 2 vterin nabehnuto do seznamu okolnich. Pak se jeste ceka na GPS.

EDIT:
Zkus restart telefonu, jeste to vecer otestuju na manzelcine L620...
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Tak bohužel potvrzuju chování, jak jsi popisoval. Je to způsobeno aktualizací databáze známek, která mezitím proběhla.
Pokusím se to vyřešit s adminem TD, eventuelně budu muset udělat ještě jednu opravu v aplikaci.
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Ahoj,

tak jsem dnes opet testoval turisticky denik a narazil jsem zase na jeden problem u prispevku na facebooku. Pokud pridam prispevek, tak ten obsahuje odkaz na spravnou vizitku na stranky turistickeho deniku, ale obrazek v prispevku na facebooku ukazuje uplne jinou vizitku.
Napr. u vizitky 1791-Vysoka pec ve Stare huti u Adamova se ukazuje obrazek od vizitky 1662-Stepansky pochod za jeslickami do Vranova. To stejne se zobrazuje i u vizitky 1792.

U vizitky 1762-Býčí skála se zase zobrazuje obrázek od vizitky 1810 - Alexandrova rozhledna u Adamova,....

Mám ovšem podezření, že s tím nic nenaděláš, protože to dělá facebook sám. Vezme fotku nějaké vizitky ze stránky na kterou příspěvek odkazuje. Můžeš to potvrdit?

Dík!

NiceOne
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Ahoj, je to přesně jak popisuješ. Kdyz jsem implementoval funkci sdílení na fb, pídil jsem se, jak tam dat obrázek - nejde to , není na to api. V té dobe ani fb automaticky nepřidával fotky ze stránky, vadilo mi to, ale nic jsem s tím nezmohl. Ted už fb fotku dava, asi vezme první ze stránky, ale asi bere tu z toho spodního caruselu. Zkusím to jeste probrat s adminem TD, jestli by stránka nesla nejak optimalizovat, aby bral fb tu správnou fotku. Ale nemohu nic slibit.

Jinak problém s tím lagem při opakovaných startech (viz minule prizpevky) asi bude nejak souviset s paměti a s velikosti datového souboru se seznamem vizitek. Na mé omnii už to nedělá na L620 se to děje při druhém a dalsim startu. Muze to nekdo prosím otestovat i na jiných telefonech?
NiceOne
nováček
nováček

Re: [app] Turistický Deník - zjistěte seznam vizitek v okolí

Post by NiceOne »

Myslim ze by stačilo správně otagovat správný obrázek ve stránce td. Řeší to např. Tady: http://blog.marshi.cz/2013/12/18/jak-ri ... -zobrazit/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://stackoverflow.com/questions/1161 ... book-share" onclick="window.open(this.href);return false;

S těma lagama se netrap. Pokud to nemá vliv na funkci...:)
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Myslis jako na funkci zivocichare ? :-)
Samozrejme se to pokusim opravit, ale nebude to tak rychle.

Ten obrazek na FB bude snad v pondeli vyresenej, jsem domluvenej s adminem TD, ze se na to v pondeli podivame.
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Tak sdílení na fb vyřešeno. Fotku to už vybere spravnou. Diky za tip, admin TD to implementoval...
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Otestovano, funguje bezvadne :) Diky tobe i adminovi TD!
NiceOne
nováček
nováček

Post by NiceOne »

Ahoj,

po delší době jsme opět vyrazili :) Mám tu opět jeden námět na zlepšení.

Z databáze vizitek z neznámeho důvodu zmizela absolventská vizitka č. 14 - Boskovické běhy. Dříve tam na 100% byla, v aplikaci jsem si ji přidal. Po aktualizaci dat však nejde najít ani v aplikaci ani na webu TD. Dotaz na TD jsem jiz napsal. Myslím, že tebe se to netýká, protože vizitka chybí i v aplikaci pro Android.

Souvisí s tím však problém v aplikaci pro Windows Phone. Kromě vizitky č. 14 mi z navštívených vizitek zmizely i všechny vizitky, které jsem navštívil před touto vizitkou. A já blbec si toho nevšiml a dal "provést zálohu". Tím pádem jsem přišel o všechny dříve navštívené vizitky :(

Proto bych měl námět na zlepšení. Bylo by možné, aby zálohování nepřepisovalo dříve provedené zálohy, ale aby se s každou zálohou vytvořil nový soubor a ten předchozí zůstal zachován? V případě, že dojde k nějakému problému bych si pak mohl vybrat zda chci obnovit poslední zálohu, nebo některou z dříve provedených? (to bych klidně provedl ručně přes OneDrive, nemusí to umět aplikace)

Dík za zvážení.

NiceOne
shicola
přispěvatel
přispěvatel

Post by shicola »

Ahoj, na to, že Ti zmizely vizitky před tou absolventskou se podívám. Plánuju větší upgrade a rád bych předělal ten datový zdroj, tak se zaměřím i na toto. S těmi zálohami, kdysi jsem o tom takto uvažoval, ale nakonec jsem udělal jednodušší variantu, zvážím to znovu. Díky za feedback.
Post Reply

Return to “Aplikace a software”