Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Wertigo
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Post by Wertigo »

g3nyus wrote:Nvm co tu pořád řešíte me baterka vydrží při hraní her nonstop tak za 4h kaput jak na wp8/8.1 lumia 920 zdá se že cca rozdíl 10min hraní

No...tak buď rád :)
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by Freeloader »

lenze ja hry nehram, velmi zriedkavo.. a nemyslim si ze je normalne prist o 30% baterky ked mam zapatu wifi a viber hodinu :))

a to mam vypatu polohu, sync, NFC a appky v pozadi, nechcem si predstavit co by to bolo keby to pozapinam
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge

Post by marYan »

pridavam svoju skusenost s baterkou. na pozadi mi stale bezi lockmix, fb messenger, setric baterie, forecast, chronos a whatsapp. kazdu hodinu synchro 2 x mailova schanka. data nevypinam vobec. bezne pouzivam telefon tak, ze so spustenim vyssie uvedeneho, cca 20telefonatov, 30min hudba, 10min navigacia,10-20min web, cca 10 sprav na whatsapp, messenger.
najprv som instaloval wp 8.1 bez HR a baterka isla oproti wp 8 vyraznde dole (vydrz max den).
urobil som HR, obnovil som vsetko zo zalohy ale nebola v tom vyrazna zmena. (mozno by sa hodilo urobit HR a nerobit obnovu zo zalohy co sa mi nechcelo)
niekto tu pisal, ze vybil baterku uplne do vypnutia a nasledne nabil telefon. tak som to skusil a momentalne bezim po nabiti 13h, zostavajuca vydrz baterie 90% (odahodavy cas do vybitia 1d 20h). Vyzera to,ze to pomohlo (budem sledovat par nabiti/vybiti, ci to bude stabilny stav, alebo sa to zhorsi)
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Ano, baterka ma klidne po 13h 90%, ale je to temer po nepouzivani, a kdo tvrdi, ze mu pri pouzivani vydrzi telefon klidne 2 dny, tak lze, protoze ho nepouziva.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Tak tuhle zkušenost nemám. Zkusil jsem již dvakrát HR a následně čistou instalaci. Baterku jsem vytloukl až do samovypnutí se telefonu 3x a nijak to nepomohlo. Jedu na tom už týden, to by se to prý mělo usadit ale nějak nic. Telefon mi nevydrží ani den, normálně to bere cca 10 procent za hodinu, když pustím nějakou hru nebo brouzdám chvíli po netu, bere cca 30 procent za hodinu a je za chvilku vyšťavený. Takže závidím těm, co jim vydrží i den, oproti WP8 v podstatě se stejnou konfigurací o 30-50 procent horší výdrž.
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Dr.Y »

Ja netrpim vyraznym samovybijenim, ale staci zacit pouzivat IE, viber ci fb messenger a baterka jde vyrazne dolu.
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge

Post by marYan »

jasne ze ked telefon nepouzivas (pripadne vypnes wifi, data, alebo prepnes aspon z 3G na 2G) tak ti vydrzi omnoho dlhsie. pouzivam ho normalne ako som pisal.
rozdiel vidim minimalne uz v tom, ze predtym som odpojil fon z nabijacky o 23:00 a rano o 7:00 som mam cca 90% baterky. teraz je to rano 100% (mailove schranky sa mi synchronizuju rovnako ako predtym kazdu hodinu).
netvrdim, ze je to staly jav (preto som pisal, ze to budem sledovat) ale vidim vyrazne zlepsenie pri rovnakom pouzivani
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Dr.Y »

Jo tak to funguje i u me. 100% pri nepouzivani telefonu vydrzi nekolik mnoho hodin. Ale jit spat treba s 60%, tak rano mam tak 50% treba. Pres noc proste vzdy dam telefon na nabijecku do rana a do dalsiho vecera vetsinou vydrzim.
Martin1102
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: předchozí L820 , stávajcící L930

Post by Martin1102 »

Ahoj nestkal se nekdo s 8,1 ze mu treba rano nezazvonil budík?
mě se to stalo dnes ráno, zvuky nastaveny i aplikace na 15 a stejne ticho jen to blika na displ.
vyzkousel sem to hned po tom a stalo se to zas, nevite nekdo co s tim?

druhá vec, po aktual na 8,1 se mi obcas stane ze mi zustane svitit displ a nezhasne, vcera sem na to koukal a schválne to nechal jak dlouho to bude a svitilo to 7min pak uz to bylo cely horky jak prase tak sem to zamknul lock tlacitkem z boku jinam by to snad shorelo :( smutné

L820 8.1
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

Stává se to, pokud jsi nedělal po upgradu HR.
Stačí budík původně nastavený ve WP8 smazat a nastavit znovu.
Pokud máš takovéhle problémy, doporučoval bych udělat Hardreset a nastavit vše znovu...
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus

Post by steelspace »

Toto je developer preview, které nemá odpovídající "protikus" ve firmwaru od Nokie a takové problémy se tudíž dají čekat.
Krayzie
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950, iPhone SE

Post by Krayzie »

Po update som mal s baterkou dost problem (nevydrzala ani den), min. tyzden som to neustriehol (doslo k samovypnutiu pre nedostatok stavy) a odvtedy mam vydrz lepsiu o cca 30%, t.j., rano o 7:00 z nabijacky, vecer o 23:00 mam stale 25-35%.
Momentalne mi to postacuje, ale dufam, ze s CYAN sa vydrz znovu predlzi (aspon na povodny cas cca 2 dni). Ked pride CYAN urobim aj HR bez obnovy zo zalohy (teraz sa mi ho robit nechce).
Inak od DP, ani jeden samovolny restart, takze aspon taka mala naplast za tu baterku.
lujetu
nováček
nováček
Zařízení: HTC 8X

Post by lujetu »

marYan wrote:jasne ze ked telefon nepouzivas (pripadne vypnes wifi, data, alebo prepnes aspon z 3G na 2G) tak ti vydrzi omnoho dlhsie. pouzivam ho normalne ako som pisal.
rozdiel vidim minimalne uz v tom, ze predtym som odpojil fon z nabijacky o 23:00 a rano o 7:00 som mam cca 90% baterky. teraz je to rano 100% (mailove schranky sa mi synchronizuju rovnako ako predtym kazdu hodinu).
netvrdim, ze je to staly jav (preto som pisal, ze to budem sledovat) ale vidim vyrazne zlepsenie pri rovnakom pouzivani
Já teda nevím jak vy, ale na mém HTC 8X po vypojení z nabíječky hned objeví 99% - a ve standby režimu (wifi zapnutá, synchronizace mailu, Messenger, Skype) si za hodinu vezme klidně 5% baterie. To není zrovna málo, ale beru to, protože ty programy na pozadí si prostě něco vezmou. Ale je fakt, že se občas bojím telefonu dát trochu zabrat, protože nevím, jestli by vydržel do večera. Hlavně teda, když zapnu mobilní data - to ta baterka letí hodně rychle dolů...
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Vyzkoušeno (než bude nový firmware):

- mobil dát nabíjet
- po několika vteřinách odpojit a po chvilce znovu připojit
(u mne to řešilo problém s pomalým dobíjením, měřený odběr byl jen okolo 480 mA,
po znovuzapojení stoupl na cca. 900)
- nabíjet do 100% a po dosažení max. nabití nechat ještě cca. 15 minut připojeno
- zapnout WiFi (s vypnutým WiFi sense) a mobilní data nastavit jen 2G (edge, u 3G klesá 5 a více % za hodinu nečinnosti)
+ když si vzpomenu, ukončit "uspané" aplikace na pozadí (podrž šipku pro seznam aplikací)

Výsledek:
Z původních cca. 12-16 hodin výdrže po WP8.1 updatu (+HR) zlepšeno na 36 hodin.
Lenhy88
nováček
nováček
Zařízení: lumia 1520

Post by Lenhy88 »

Zdravím dají se nějak zobrazit obrázky krizovatek v testech na http://etesty.mdcr.cz/Default.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
A dále mam problém s padanim wifi spadne cca po 15 min. poté musím znovu vypnout a zapnout wifi, signál 4-3 carky jiná zarizeni nemaji problém (stolní pc,noťas,android mobil)
finchcz
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)

Post by finchcz »

Lenhy88 wrote:Zdravím dají se nějak zobrazit obrázky krizovatek v testech na http://etesty.mdcr.cz/Default.aspx.." onclick="window.open(this.href);return false;.
nejsou to obrazky, ale flash animace, takze nejdou...
Lenhy88
nováček
nováček

Post by Lenhy88 »

Dekuji za odpověď a nevíte zda to bude umět opera nebo zda to někdy půjde.Na androidu jsem takové problémy neresil tam jde vše (jen 5 minut) ale tohle slo.
iljusin66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7

Post by iljusin66 »

Opera na WP? No to si asi počkáš ;) Každopádně to nemá co dělat s prohlížečem, ale s tím, že firma Adobe ukončila vývoj Flashe a nevydává žádné nové verze, maximálně tak tento neskutečně děravý kus software stále dokola záplatuje. Proto se Flash ve WP (doufám!) neobjeví a je to dobře. Ty to samozřejmě teď aktuálně vidíš jako nevýhodu WP (nemůžeš si udělat na telefonu testy z dopravních předpisů), ale z pohledu výkonnosti a bezpečnosti telefonu je jedině dobře, že Flash je zapovězen, jelikož je to skutečně obrovský zdroj problémů.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Post by Daniel Fibikar »

Však ani pro Android už není aktuální flash a Adobe podporu odsekly už snad před 2 roky.
Lenhy88
nováček
nováček

Post by Lenhy88 »

To nevím ale na předchozím telefonu galaxy s2 jsem mel operu a tam vše šlo.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”