Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
flemo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 Black

Post by flemo »

Mal som GDR3 ako developer preview, a ked vysla aktualizacia BLACK, normalne sa ponukla cez OTA.
zvalo
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Post by zvalo »

moja skusenost so spotrebou energie: s Cortanou cez noc 15% a bez nej 3%. len som zmenil krajinu z USA na SK aby som deaktivoval Cortanu a spotreba je ok. (L1020)
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

Ja i kdyz mam zemi na CZ tak v inteligentnich datech je videt ze cortana ac nema byt aktivni si stahla <1MB mate to take tak?
Co se tyka spotreby tak vse v poradku a vydrz je stejna jako u WP8 hodne pomohlo vypnuti inteligentni wifi a ulohy spiric baterie na pozadi.
stomas
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820

Post by stomas »

zvalo: naprosto stejná situace jako u tebe. S Cortanou za noc - 10 až 15 procent a bez ní za noc ubylo procento. Lumia 820
Tyris22
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 620

Post by Tyris22 »

Zdravím, měl bych pár otázek ohledně nastavení WP 8.1, které jsem zcela nepochopil.

1. V nastavení Xbox Music je položka "Zobrazit vysílanou hudbu v kolekci". Nepochopil jsem co to znamená, nenašel jsem změnu při jeho vypnutí a zapnutí. Jenom jsem se dočetl, že to aplikaci zpomaluje.

2. Dále by mě zajímalo, zda je možné v novém hudebním přehrávači zobrazit obrázek umělce na pozadí (nemyslím obrázek alba)? V původním přehrávači jsem si stáhl aplikaci MPAtool, která autorům přidělila obrázek. Ta ve WP8.1 nefunguje.

3. Dále bych byl rád za vysvětlení nastavení synchronizace e-mailu. Konkrétně co znamená "podle mého využití" a "při doručení položek"

4. Jsem jediný, komu se některé aplikace nezavírají šipkou doleva, jedině tažením dolů, nebo křížkem? Všiml jsem si toho u aplikace Kalendář a Spořič baterie.

5. Existují nějaké oficiální ankety k aplikacím jako je ta pro Xbox Music? (http://1url.cz/Sadr" onclick="window.open(this.href);return false;)

6. Nenašel jsem nikde, že by někdo psal o zrušené položce v nastavení Wifi. Dříve šlo nastavit, aby se Wifi vypínala po vypnutí displeje. Nyní toto nastavení zrušili a Wifi je buď zapnutá neustále, nebo ji musím ručně vypnout. To jsem jediný, komu toto hodně schází? Je to pro mně největší nedostatek WP 8.1
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

4.
Mam to stejne kalendar a sporic displeje nelze ukoncit sipkou zpet, jedine krizkem ci tazenim dolu v seznamu spustenych aplikaci.
Zkousel jsem i nektere ostatni systemove (ne vsechny) a ty se sipkou zpet ukoncuji.
6.
Tahle moznost uz oproti WP8 schazi ms to zcela nepochopitelne zrusil.
Tomet
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by Tomet »

Cheetah007 - 6. MS nic nezrušil. Ta možnost ve WP 8.1 pořád je. Nefunguje jen na Lumiích. Nejspíš se vrátí až s updatem Cyan.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Tyris22 wrote:Zdravím, měl bych pár otázek ohledně nastavení WP 8.1, které jsem zcela nepochopil.

1. V nastavení Xbox Music je položka "Zobrazit vysílanou hudbu v kolekci". Nepochopil jsem co to znamená, nenašel jsem změnu při jeho vypnutí a zapnutí. Jenom jsem se dočetl, že to aplikaci zpomaluje.

2. Dále by mě zajímalo, zda je možné v novém hudebním přehrávači zobrazit obrázek umělce na pozadí (nemyslím obrázek alba)? V původním přehrávači jsem si stáhl aplikaci MPAtool, která autorům přidělila obrázek. Ta ve WP8.1 nefunguje.

3. Dále bych byl rád za vysvětlení nastavení synchronizace e-mailu. Konkrétně co znamená "podle mého využití" a "při doručení položek"

4. Jsem jediný, komu se některé aplikace nezavírají šipkou doleva, jedině tažením dolů, nebo křížkem? Všiml jsem si toho u aplikace Kalendář a Spořič baterie.

5. Existují nějaké oficiální ankety k aplikacím jako je ta pro Xbox Music? (http://1url.cz/Sadr" onclick="window.open(this.href);return false;)

6. Nenašel jsem nikde, že by někdo psal o zrušené položce v nastavení Wifi. Dříve šlo nastavit, aby se Wifi vypínala po vypnutí displeje. Nyní toto nastavení zrušili a Wifi je buď zapnutá neustále, nebo ji musím ručně vypnout. To jsem jediný, komu toto hodně schází? Je to pro mně největší nedostatek WP 8.1
1. Netuším.
2. Prozatím nelze.
3. Při doručení položek znamená push, tedy automaticky jakmile dorazí na server se ti objeví emailová notifikace v telefonu. Druhá podle mě funguje tak, že stahuje emaily podle toho jak moc telefon používáš a emaily kontroluješ.
4. Pokud mají povoleno běžet na pozadí, tak se šipkou nezavírají.
5. Netuším.
6. Ta položka tam momentálně není u Lumia telefonů, Ativ S jí tam údajně má, takže je možné, že se ještě tato položka objeví časem při oficiální aktualizaci.
Tyris22
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tyris22 »

4. Nezavřu je šipkou, i když mám úlohy na pozadí vypnuté.
6. Tak pokud by se tam pro Lumie měla někdy objevit, tak to mám radost. Bohužel, než vyjde aktualizace Nokie, tak mi zešediví vlasy... :-(
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by Freeloader »

-Pavel- wrote:
Freeloader wrote:nezaznamenal niekto problem s AmazingWeatherHD poslednym updatom? appka sa v polke instalovania zrusi, nejde to updatnut ani nanovo preinstalovat
U mě dobrý. Já nemám s touto aplikací problém, během pár dnů proběhli asi 3 aktualizace a pokaždé instalace úspěšná. Jedině opakovaně zkoušet. :)
skusal som uz asi 15x, stale nic .. moze to byt tym ze spravil dake opatrenia proti tym co stale dokola stahuju trial? :D lebo to som robil ja :-D
mokashi

Post by mokashi »

Tyris22:tak je nezavirej a usetris za barvu na vlasy.Fakt nerozumim reseni takovych hlouposti.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Take nechapu nektere porad a pomalu uplne vsechno zavirat..
Tyris22
přispěvatel
přispěvatel

Post by Tyris22 »

mokashi: To si špatně pochopil, mě netrápí ty aplikace co se nedají zavřít, ale ta zrušená položka nastavení Wifi. To mě dost štve.
Nechci mít zapnutou Wifinu neustále. Žere to baterii a každou chvíli mi příjdou notifikace z Messengeru, i když jsem na PC. Ve výsledku dělám neustále to, že Wifi manuálně vypínám a zapínám, několikrát deně (když zapnu PC, když nechci být rušen, když jdu ven, když jdu spát...). Dříve byla Wifi zapnutá, jen když jsem telefon používal, a ke kontrole e-mailů, Messengera, FB a podobně stačilo jen stisknout tlačítko napájení a za pár vteřin mi přišli oznámení.
CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Post by CageJ »

http://xboxmusic.uservoice.com/knowledg ... now-availa" onclick="window.open(this.href);return false;
Dr.Y
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Huawei P9 Lite White

Post by Dr.Y »

Pokud nechces byt rusen, doporucuji velmi funkci Quiet hours, funguje ale jen pod usa regionem a jazykem. Je to obdoba Do not disturb z iphonu jestli znas.
mokashi

Post by mokashi »

Tyrix22: tohle je trosku problem,nicmene ja mam porad zapnute i data i wifi a zas mi neprijde,ze by to zralo nejak vice,oproti WP8.Ale pokud to chces vypinat,tak mas pravdu,je to trosku slozitejsi.
rufak
nováček
nováček
Zařízení: lumia 820

Post by rufak »

Co hovorite na toto? http://wmpoweruser.com/massive-list-of- ... es-leaked/" onclick="window.open(this.href);return false; somarina?
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by Freeloader »

fake

tak vela funkcii urcite do tak maleho updatu nedaju
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Bylo by to fajn tolik veci najednou ale neverim tomu.
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak

Post by Cheetah007 »

Ve store je nove i seznam aplikaci/historie stazeni, mam jich tam celkem 790! Spoustu jeste kdyz jsem pouzival WP7 na HTC HD7 jednotlive smazat nejdou na google play to treba jde, zkousel jsem jeste na windowsphone.com ve svem uctu v historii nakupu aplikace o nichz vim ze uz nikdy nebudu pouzivat smazat ale asi to take nejde....moznost by byla vytvorit nove LiveID ale to delat nechci.
Celkem bych uvital kdyby smazani jednotlivych polozek z historie ms uzivateli umoznil takhle je v tom jen binec.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”