TapTap Keyboard - pište bez stylusu!

Diskuze o programech pro Windows Mobile
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

TapTap Keyboard - pište bez stylusu!

Post by bkf1 »

Zdravím všechny,
jistě hodně z Vás vyzkoušela můj prográmek na psaní SMSek TapTapSMS (http://www.taptapsms.wz.cz) a možná se Vám zalíbil tento nový způsob vkládání textu. Sliboval jsem, že vytvořím přímo klávesnici a slib jsem dodržel... takže tady to je... Ještě připomínám, že na tento nový styl psaní je potřeba si zvyknout napsáním několika SMSek nebo jiného textu (mě osobně to taky trvalo několik hodin :lol: ).

Jinak obecně tahle kláveska, je na "krátké" psaní jako jsou SMSky, poznámky, upomínky v kalendáři atd. Pokud bych psal mail nebo něco jiného delšího, tak beru do ruky stylus nebo hardwarovou klávesnici. Softwarově se to podle mého názoru ideálně ani nedá řešit. Zvětšením kláves se připravíte o místo na psaní, použití systému psaní jako je na mobilech se také nedá pořádně použít protože v opakovaném stisknutí "ničeho" není žádná jistota a snadno dojde k překlepu a různé pokusy typu HTC hybridní dotyková kláveska (na principu klasického mobilního psaní akorát v jednom tlačítku máte pouze 2 znaky – na mobilu jsou 3) taky nic moc neřeší. Moje kláveska poskytuje vyrovnaný poměr pohodlí a rychlosti, který je možné plně vyžívat v jakémkoliv prostředí a v jakémkoliv stavu vědomí :lol:

PS: zkoušel jsem si měřit, jak dlouho mi trvá napsat 160 znaků stylusem a jak dlouho na TapTap Keyboard a vyšlo mi to přesně 1/2, což je pro mě důkaz opravdu vyrovnaného poměru všech vlastností, které uživatel od klávesnice požaduje.

PS2: Jsem tedka uplne nahodne zjistil, ze mi moji technologii sproste ukradl bez jakekoliv zminky, ze jde o muj napad: http://tikilabs.com/app/tikinotes/

Screeny:
Image Image

Stahujte na http://www.taptapkeyb.ic.cz/
Instalujte do PDA ne na kartu!!! Kláveska běží jak na WM5 tak i na WM6, WM6.1, WM6.5 a WM6.5.3 ;) (jenom teda na starších WM6 jsou s ní problémy :/ např. na verzi 5.2.1933 (Build 18533.0.7.0) jede bez problémů).

UPDATE1: VGA verze (vysoká/nízká kvalita)
UPDATE2: Nový černý skin.
UPDATE3: Opraveno chybějící rovnítko ve znacích a doplneno pár znaků.
UPDATE4: Opraven problém s odinstalací.
UPDATE5: Přidána podpora vlastního rozložení znaků a skinů.
UPDATE6: Přidány dva nové panely (navigační & panel základních operací).
UPDATE7: Verze pro HVGA displeje.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

mmm, velice pěkný počin :)
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: ZTE Blade

Post by Monk »

No soft sa dal installnut na WM6 Pro ale vypada to tak ze nefunguju spodne klavesy.
Nech tuknem na hociktoru tak to pise stale ABCD a to aj pri Cislach.
Horne pisemena a cisla funguju napr 1234 ale tie spodnejsie 567Enter sa chovaju ako ABCD
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

hmmm... skusim na to mrknout...
olda
VIP
VIP
Zařízení: LENOVO A 7010

Post by olda »

Tak na HTC Charmer funguje bez problémů.Parádní věc.Moc dobrá práce.Máš mé uznání.Ahoj Olda :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Monk wrote:No soft sa dal installnut na WM6 Pro ale vypada to tak ze nefunguju spodne klavesy.
Nech tuknem na hociktoru tak to pise stale ABCD a to aj pri Cislach.
Horne pisemena a cisla funguju napr 1234 ale tie spodnejsie 567Enter sa chovaju ako ABCD
Zkus instalovat tohle http://www.taptapkeyb.wz.cz/files/test1.cab a zkusit na numerickem panelu ve skupine 1-2-3-4-5-6-7-Enter jestli funguji spodni klavesy...
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Monk »

No stale to robi to iste.
Spodny riadok sa chova ako ABCD vo vsetkom od cisiel po znaky.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

To MONK:
Sakra to je fakt divny :/ vidim ze mas HTC Touch... instalovals tam neco dalsiho po tom, co jsi ho koupil? Posli treba co mas v "Pridat/odebrat programy". A jakou mas ROM (verze, je oficialni/neoficialni)? Jo a dela to opravdu i na numerickem panelu, kde jsou dole tlacitka 5-6-7-Enter? A instaloval jsi CAB z pameti PDA nebo z karty?
Monk
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Monk »

No romku mam original od HTC zatial som ju nemenil.
Mam tam naistalovane este HTC Virtual Keyboard TCMCP nejake to malovanie Total Commander a same hry.
Instaloval som to z karty to .cabko
no_mur
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek

dá se nějak víc integrovat do systému?

Post by no_mur »

nainstaloval jsem si tento softík a nápad je to celkem slušnej, jen by mě zajímalo, esli se to dá víc zapustit do systému, tzn. když dám ve zprávách odpovědět, tak se mi objeví klasický okno+klávesnice (tento soft funguje stylem spustím aplikaci, napíšu novou zprávu..)

další připomínku mám k zadávání příjemce -> můžu buďto zadat číslo, anebo se dostanu do adresáře, kde můžu vyhledat jméno psaním, ovšem už ne na té velké klávesnici, nýbrž na klasické, malé, prstem nepoužitelné klávesnici, takže celá výhoda softu se ztrácí... škoda, tohle mi přijde dost nedotažený, ale věřím že to tvůrce dopiluje :)

(anebo dělám něco špatně?)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

TO no_mur:
Mno moc ti nerozumim ale mam pocit ze mas problem s nastavenim klavesky na hlavni klavesku... to nastavis v IM Selectoru (ke stazeni taky na mych strankach)...
PS: po nastaveni TapTap Keyboard jako hlavni klavesky musis vypnout a zapnout PDA ;)
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Monk wrote:No romku mam original od HTC zatial som ju nemenil.
Mam tam naistalovane este HTC Virtual Keyboard TCMCP nejake to malovanie Total Commander a same hry.
Instaloval som to z karty to .cabko
Zkus oddinstalovat HTC Virtual Keyboard i TapTap Keyboard a pak zkus nainstalovat TapTap Keyboard primo z PDA ne z karty...
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

VGA verze je uz venku ;)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

WVGA verze by nebyla? dik
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

No to by teda nebyla :) A na jake masine bys to chtel pouzivat?
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

olda wrote:Tak na HTC Charmer funguje bez problémů.Parádní věc.Moc dobrá práce.Máš mé uznání.Ahoj Olda :wink:
dikec vazim si toho ;) snazim se vzdycky na svet vydavat jen veci prvotridni kvality a ne jak treba hromada amateru, co vydavali hromadu ruznych stejnych modifikaci klasicke obycejne klavesnice... pripomina mi to trochu jak ted se objevila hromada ruznych variaci na zcela neuzitecnou nepraktickou hamatnou blbost jmenem "HTC kostka"... to je jen dukaz toho, jak to dneska je se svetem... nekdo se vys*re na talirek, mysli si jaky nevytvoril dilo a vsichni dokola ho jeste kopiruji... profesionalni amaterismus proste k tomu se neda nic rict dalsiho... jinak vzhledem k tomu, ze ostatni se radsi budou zabyvat kostkama a podobnyma marnyma blbostma, nez by mi pomohli, tak mi uvedeni myho UI bude trvat opet hodne dlouho (staci se podivat jak dlouho trvalo nez jsem se dostal od TapTapSMS k TapTapKeyboard) takze vyděržaj pionier urcite nezklamu tomu ver ;) :)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

na emulátoru a jeslit seženu UMPC (např Mivvy UM400) levně tak bych tam dal ten emulátor a valil bych na tom :twisted:
olda
VIP
VIP
Zařízení: LENOVO A 7010

Post by olda »

To bkf1:nemáš zač.Dobrá práce se má vždy ocenit.Touch kostka je opravdu na nic.Měl jsem ji nainstalovanou a šla velice rychle pryč.Tak ještě jednou fakt dobrá práce.Měj se a Ahoj Olda :wink:
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

tslany wrote:na emulátoru a jeslit seženu UMPC (např Mivvy UM400) levně tak bych tam dal ten emulátor a valil bych na tom :twisted:
Unika mi smysl emulatoru na UMPC, kde bezi XPcka :/ Tahle klaveska je pro realny stroje, ktery bezi na Windows Mobile Professional 5/6 a ne pro nejaky emulatory ;)
tslany
smartmaniak
smartmaniak

Post by tslany »

Uniká my smysl schánět blbou navigačku na XPčka, když na WM6 mužu mit lepší :twisted: Ale ne, vážně, technika de kupředu a měl by si vystaráno na dobu, kdy už bodou WVGAčka aj do normálních PDAček. A taky honit se s touchpadem po displeji po OnScreen XP keyb. když zrovna potřebuju něco rychle napsat a nemužu vysunout keyb. (možná ju tam třeba ani nemám) tak je IMHO lepší stisknout tlačítko a potom fpoho klikat na velký lávesce :wink:
Post Reply

Return to “Aplikace”