Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650
maxxz: Není zapotřebí celý soft. update. u jedné Lumie jsem si všimnul, že bylo zapotřebí stáhnout celou jazykovou sadu nebo její část. A celý proces pak naskočil v phone update, ale bez změny na OS. Velice podobně jak na Windows 8.1.
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Re: Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
Tak pak je to v pořádku, pak nemam problém.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Všímám si různých chyb v novém systému. Kromě zmršeného našeptávače, který slova nenabízí i když je zná, což je pro mne zmlsaného předchozí funkční verzí naprosto zásadní průšvih se občas špatně aktualizují i třeba systémové livetile, např. telefon a Store už mi dvakrát ukazovali událost, i když byla dávno vyřešena. To se mi nikdy s žádnou předchozí verzí WP nestalo. Rovněž mi dnes vytuhnul telefon a musel jde ho dvojhmatem resetovat, na to s l920 taky nejsem zvyklý. Některé nefunkční věci jako např. vypnutí řazení fotek podle data nebo občasné nezafungování vyplňování hesel v IE (a neustále doklola se opakující otázka, jestli pro danou webovku chci vyplňovat heslo automaticky, což očividně nefunguje), to všechno taky nepotěší. Zrovna tak jsrm narazil na několik webů, které se dříve zobrazovaly korektně a nyní mi na nich poskakují prvky.
Chyb je v novém systému víc než v předchozí verzi a v té bylo chyb víc než minulé. Microsoft sice zrychlil v přidávání nových funkcí, ale polevil v testování. Čím dál tím víc se vzdaluji 100% stabilitě a funkčnosti mého prvního WP telefonu - omnii7.
Sry, ale jestli tohle není "beta", MS mne dost nas..supí..
Chyb je v novém systému víc než v předchozí verzi a v té bylo chyb víc než minulé. Microsoft sice zrychlil v přidávání nových funkcí, ale polevil v testování. Čím dál tím víc se vzdaluji 100% stabilitě a funkčnosti mého prvního WP telefonu - omnii7.
Sry, ale jestli tohle není "beta", MS mne dost nas..supí..
100% souhlas s mimonautem. Chyb tam je spousta ... drobných, ale když se to nasčítá, tak je to poměrně znepokojivý ... alespoň pro mě. Samozřejmě pokud půjde systém v tomto stavu do ostrého provozu. S WP 8 a Black jsem byl poměrně spokojen a nevyhlížel další update tak netrpělivě. Teď bych si velice přál, aby toto byla jen BETA. Zatím ale vše nasvědčuje opaku. Něco se ještě pořeší aktualizací aplikací, ale rozhodně to nebude spása celého systému.
-
finchcz
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy A5 (2017), Lumia 920 (WP8.1)
me se taky treba stalo, ze se mi pri poslechu hudby pres sluchatka zasekla hlasitost (neslo zeslabit ani zesilit), nastesti pomohl restart...
taky porad doufam, ze tohle neni ostra verze. ale vzhledem k tomu, ze je za dvermi 630ka, tak nevim nevim...
taky porad doufam, ze tohle neni ostra verze. ale vzhledem k tomu, ze je za dvermi 630ka, tak nevim nevim...
Tak me telefon zlobil po updatu taky, ale po HR zatím ok. Přisel jste někdo na to, jak pridat vlastní slova do slovníku? Nebere si je systém automaticky sám po napsání?
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ja jsem zatím nenarazil na zadny problém, tak snad to u toho zustane..
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Kumunjakomme chybi v intelig datech podrobne vyuziti jednotlivymi aplikacemi?
Kdyz provedu hard reset a predtim udelam zalohu, obnovi se mi potom opravdu vse?
ani s Game Hub? :D-Pavel- wrote:Jestli tato " beta " bude fungovat jak funguje dodnes, nemohu být, více než spokojený. Po upgradu proveden HR a neřeším opravdu žádný problém, ťuk, ťuk. Zas to vypadá na spokojené a nespokojené, jako u všeho.
-
finchcz
- stálý přispěvatel

s daty aplikaci nepocitej, ty k tomu jeste nejsou uzpusobeny...Dr.Y wrote:Kdyz provedu hard reset a predtim udelam zalohu, obnovi se mi potom opravdu vse?
Ja nejspis to hodim do tovoraniho. Protože je to hruza dneska se seknul 3x a to je docela hodne
nejsem na to zvyklej. Pak ta slovni zásoba.
Jinak pouzivam 1520.
Radsi si pockam na ofiko doufam ze stim něco udelaji!
Jinak pouzivam 1520.
Radsi si pockam na ofiko doufam ze stim něco udelaji!
- Cheetah007
- smartmaniak

Vsimli jste si nedotazenosti tech prepinacu ve vysuvne liste nahore? dotknu se wi-fina to se aktivuje kdyz jej chci vypnout dotknu se znova ale to uz me to hodi do nastaveni a tam jej musim posuvnikem postaru vypnout.....
-
finchcz
- stálý přispěvatel

Cheetah007 ano to jsem si taky vsiml a cekal, bych ze to bude naopak. kdyz zapnu wifi, tak me to hodi do nastaveni, abych si pripadne zvolil, ke ktere se chci pripojit (v pripade ze ne defaultni). a kdyz ji chci vypnout, tak ji chci proste vypnout. leda ze by to kluci mysleli tak, ze kdyz ji vypnes, tak si hned nastavis, za jak dlouho se ma automaticky zapnout...
idealni stav by mohl byt tak, jak tomu je na androidu. pouhy stisk zapne/vypne, delsim podrzenim me to hodi do nastaveni...
idealni stav by mohl byt tak, jak tomu je na androidu. pouhy stisk zapne/vypne, delsim podrzenim me to hodi do nastaveni...
- Cheetah007
- smartmaniak

Jj je to tak jak pises a ja zacinam nabyvat dojmu ze verze ktera bude dostupna pozdeji vsem bude vyladenejsi a tahle stale neni finalni.
Ja mam s DP WP8.1 v podstate iba jeden problem. Tym je vydrz baterky. Bol som zvyknuty, ze moja L925 s prehladom do vecera vydrzala, t.j. rano z nabijacky a vecer (22:00-23:00) 50-60% baterky. Teraz som rad, ked sa mi do 20:00 nevyslaha uplne na nulu. Pouzivanie presne take iste, nastavenie background taskov presne take iste, 4 mailove ucty nastavene na "as items arrive" (tak ako na BLACK), dokonca mam teraz aj vypnute sledovanie polohy, ktore som mal na BLACK zapnute.
Rozmyslam, ze cez vikend spravim HR, ale nechcem prist o data aplikacii. Ked to HR nakoniec urobim a vydrz bude stale zla, tak nahodim spat BLACK.
Inak, na WP8.1 som si po pociatocnych trabloch zvykol. S chybami som sa nestretol (game hub nepouzivam, music hub nepouzivam, video hub nepouzivam, cortana - dobra na vyblbnutie, ale po 1 dni vypnuta, resp. vrateny region na SVK), aj ked ma rozculuje zmena polohy hlavneho tlacidla na volanie/ukoncenie hovoru, raz je v dolnej tretine obrazovky, inokedy uplne naspodu, nechapem, ale snad sa to zmeni.
Rozmyslam, ze cez vikend spravim HR, ale nechcem prist o data aplikacii. Ked to HR nakoniec urobim a vydrz bude stale zla, tak nahodim spat BLACK.
Inak, na WP8.1 som si po pociatocnych trabloch zvykol. S chybami som sa nestretol (game hub nepouzivam, music hub nepouzivam, video hub nepouzivam, cortana - dobra na vyblbnutie, ale po 1 dni vypnuta, resp. vrateny region na SVK), aj ked ma rozculuje zmena polohy hlavneho tlacidla na volanie/ukoncenie hovoru, raz je v dolnej tretine obrazovky, inokedy uplne naspodu, nechapem, ale snad sa to zmeni.
-
mceza
Já jsem s verzí vesměs spokojen. Nic se mi neseká, nic nepadá, vše je rychlejší než bylo. Pouze mi nefunguje správně našeptávač a teď jsem měl problém, že mi celý den z lockscreenu nechtěla zmizet už prošlá událost. Pomohlo odebrání kalendáře z lockscreenu a jeho opětovné přidání.
Už jen právě lockscreen a omezené možnosti VPN dávají tušit, že toto úplně finální verze není. Doufejme, že je to jen ranný build pro účely developerů, aby měli dost času vyladit svoje aplikace a upravit je na nové API.
Dvě zásadní věci pro WP, kterými se odlišuje od konkurence je integrace sociálních sítí a výborná stabilita a odladěnost. O to první teď má přijít záměrně, takže o to víc jako fanoušek tohoto systému doufám, že si dají záležet na tom druhém...
Jsem pro nové funkce, vítám je, ale ne za cenu zhoršení těch stávajících.
Už jen právě lockscreen a omezené možnosti VPN dávají tušit, že toto úplně finální verze není. Doufejme, že je to jen ranný build pro účely developerů, aby měli dost času vyladit svoje aplikace a upravit je na nové API.
Dvě zásadní věci pro WP, kterými se odlišuje od konkurence je integrace sociálních sítí a výborná stabilita a odladěnost. O to první teď má přijít záměrně, takže o to víc jako fanoušek tohoto systému doufám, že si dají záležet na tom druhém...
Jsem pro nové funkce, vítám je, ale ne za cenu zhoršení těch stávajících.
- Cheetah007
- smartmaniak

Me ta vydrz prijde taky horsi vecer jsem to sundal z nabijecky a rano ve ctvrt na sest bylo 96% byla aktivni wifi a data ale s zel jsem nic nedelal.
Jeden vyvojar nevzpomenu si psal ze to maji na svedomi snad ulohy na pozadi nekomu to radil dacse to jeste nejak upravovat a kde?
To ze zmizela integrace fb a fb chatu f lide mi trochu vadi zacinal jsem tomu prichazet na chut ac meli ci zlepsovat ale kvuli tomu downgradovat nebudu telefon je o poznani sviznejsi a ty vylepseni co se mi libi a zminoval jiz drive se mi moc libi.
Jeden vyvojar nevzpomenu si psal ze to maji na svedomi snad ulohy na pozadi nekomu to radil dacse to jeste nejak upravovat a kde?
To ze zmizela integrace fb a fb chatu f lide mi trochu vadi zacinal jsem tomu prichazet na chut ac meli ci zlepsovat ale kvuli tomu downgradovat nebudu telefon je o poznani sviznejsi a ty vylepseni co se mi libi a zminoval jiz drive se mi moc libi.
-
mceza
Jak bylo milionkrát napsáno... úlohy na pozadí vypneš v Battery Saveru...
- Cheetah007
- smartmaniak

Dekuju treba to trochu pomuze