Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
godzilak
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Post by godzilak »

mimonaut wrote:
godzilak wrote: Ale vyloženě mi vadí v galerii to seskupování podle nabídky měsící (datumů), který tam vyloženě překáží a tako to že když chce člověk jen fotky z mobilu musí se přeovat do záložky alba, kde opět musí vybírat další záložku
Nenapadlo tě podívat se v galerii do nastavení? :-) Zrovna tohle řazení jde totiž vypnout :-)
Jo to mi napadlo, taky jsem to odkřížkoval (seskupovat pfotky podle času a místa), ale to nemá to žádný vliv, pořád to vypadá stejně ...
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 6S Silver, Galaxy S20+

Post by p.a.Ť.o »

robsol wrote: Dále nerozumím tomu proč když smažu notifikace v notifikačním centru tak mi dále svítí na samotné dlaždici :-(
U ceho konkretne?
Scaladek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 950 XL

Post by Scaladek »

robsol wrote:Dále nerozumím tomu proč když smažu notifikace v notifikačním centru tak mi dále svítí na samotné dlaždici :-(
A to já to zase chápu a ocenil bych, kdyby to tak opravdu fungovalo. Vysvětlím. Přijde mi notifikace (jakákoliv), stáhnu odkudkoliv - třeba ze hry/filmu/galerie - roletku, zjistím jestli se tím chci nebo nechci zabývat, podle toho buď otevřu nebo odsunu. A teď:

> v případě, že otevřu, a notifikovanou akci vyřídím, očekával bych, že vše od dané aplikace zmizne z notifikačního centra i z dlaždice. Protože jsem to viděl, protože jsem se tím zabýval. Jenomže ne, například u WhatsAppu sice zmizí notifikace na dlaždici, ale v notifikačním centru zmizí jen ta zpráva, která mi došla jako poslední a na kterou jsem tak jakoby odpovídal. Když mi jich došlo třeba pět, čtyři tam zůstanou.

> V případě, že odsunu, očekával bych, že číslo na dlaždici zůstane. Nechci se jí zabývat teď, ale později, takže nechci aby strašila v notifikačním centru, ale chci o ní stále vědět, tedy mít číslo na dlaždici. Takhle se chová například IM+, ale Gmail i Outlook číslo na dlaždici ztrácejí.

Je to rozporuplné chování, každá aplikace si to dělá jinak a osobně očekávám, že si s tím vývojáři pohrají a poladí to, aby to fungovalo. Nevím jak vám, ale mně přijde logický způsob, který jsem tu popsal. :)
martintrojanek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520 Black Windows Phone 8.1 GDR1 DP

Post by martintrojanek »

Jenom k Te rychlé zmene hlasitosti, pokud to tu tedy již nekde není, staci tuknout do aktuálního čísla nastavení hlasitosti a zvuky se ztlumi (resp. Vyzvaneni), po dalším kliknutí se nastaví původní nastavená hlasitost.
mceza

Post by mceza »

Scaladek wrote:Je to rozporuplné chování, každá aplikace si to dělá jinak a osobně očekávám, že si s tím vývojáři pohrají a poladí to, aby to fungovalo. Nevím jak vám, ale mně přijde logický způsob, který jsem tu popsal. :)
Je třeba myslet na to, že Windows Phone 8.1 s notifikačním centrem vyšel včera. SDK vyšlo před dvěma týdny. Téměř nikdo se nestačil připravit na nové změny. API notifikací a chování Live Tiles se změnilo, ale jejich implementace a použití v aplikacích dosud ne. Koneckonců jde o Developer Preview verzi systému, která slouží právě k tomu, aby si vývojáři mohli na novém OS otestovat nové funkce aplikací a podle toho své aplikace upravit.

Proto se Live Tiles a notifikace zatím chovají, jak se chovají. Ale nebojte, určitě už všichni pracují na nových funkcích :-)
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by myscho »

Tak dnes cez noc telefon spapal len 4% baterky co je prijatelne. A ten 1 min refresh dlazdic je zaujimavy pri app Bing pocasie, vobec nedrzi predpoved a mam nastavene aktualizacia predpovedi len cez Wifi, to aby som bol vkuse na nete aby drzalo predpoved...
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Freeloader »

po dlhsom pouzivani myslim ze tie notifikacie v action centre su dost chaoticke, chce to este stweekovat to

notifikacia na dlazdici, banner, v action centre, na lockscreene a ked to chcete prekombinovat aby to bolo spravne musite nad tym rozmyslat a nastavovat si to vsetko zvlast a aj tak to je naprd, suhlasim s nazorom vyssie, spravy tam ostanu aj ked ich precitam
hujer
smartguru
smartguru
Zařízení: Alcatel Idol 4S (Win10)

Post by hujer »

Podle mých zkušeností a testů se úlohy na pozadí u Wp8.1 spouštějí standardně co cca. 20 minut (u WP8.0 to bylo okolo 30 minut). To znamená, že je to o třetinu častěji než postaru, což může také znamenat větší spotřebu baterie atd.
Pro kratší interval musí být ale připravená (a zkompilovaná) daná aplikace a obávám se, že to musí být výhradně jen build pro WP8.1 tedy nový .appx formát (nikoliv xap) - nekompatibilní s WP8.0.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Dělá si ze mě MS srandu, nebo v systému opravdu chybí skenování barcodes a detekce hudby? A přitom bych přísahal, že ta hudba tam ještě předevčírem byla...
Michal Mazanec
nováček
nováček
Zařízení: Honor 8

Post by Michal Mazanec »

Ahoj, stává se vám taky, že chvilku trvá než se dlaždice dokreslí? Třeba sjedu až na poslední dlaždice a trvá 1-2 sekundy než se všechny dlaždice normálně zobrazí. Mám Lumii 720.
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

tslany wrote:Dělá si ze mě MS srandu, nebo v systému opravdu chybí skenování barcodes a detekce hudby? A přitom bych přísahal, že ta hudba tam ještě předevčírem byla...
Spust si fotak, dalsi aplikace, bing vision a je to tam. Mam teda US oblast, kvuli Cortane.
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iP 8+

Post by Petulinek »

tslany wrote:Dělá si ze mě MS srandu, nebo v systému opravdu chybí skenování barcodes a detekce hudby? A přitom bych přísahal, že ta hudba tam ještě předevčírem byla...
Barcody jsem už normálně skenoval z vyhledávání, Bingu. Otevřu, dole ikonka oka
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by myscho »

WP 8.1 Dev ledva vysla a uz idu suskandy o dalsich updatoch :) Windows Phone 8.1 GDR2 vraj prinesie podporu 2K rozlisenia a Snapdragon 805 (zeby Lumia 1820 ?)
eb221364
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 930

Post by eb221364 »

nevite nekdo jak nastavit aby se mi Cortana poustela pouze dlouhym podrzenim lupy a kliknutim na lupu Bing ?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

p.a.Ť.o wrote:Spust si fotak, dalsi aplikace, bing vision a je to tam. Mam teda US oblast, kvuli Cortane.
To je hovadina, tohle bych snad ani nenašel... Nedá se vytvořit nějaká live tile nebo nějaký jiný rychlý způsob (krom povelu Cortaně)?

Petulinek: No jo, když já ale nevím, zda se nějak dá Bing vyvolat, když mám Cortanu, resp. zatím se mi to nijak nepovedlo :-)
p.a.Ť.o
smartmaniak
smartmaniak

Post by p.a.Ť.o »

Hovadina to je, souhlasim :)
Scaladek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 950 XL

Post by Scaladek »

Taky jsem na to nepřišel, když mám Cortanu... A ono jí jde nějak říct, aby spustila foťák a naskenovala QR kód? Nepřišel jsem jak...
marcoama
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iP6/ SGSIV / iPAD mini2

Post by marcoama »

Mám dotaz ohledně WP. Lze mít vícero stejných zařízení na jednom profilu, podobně jako u Androidu? Jde mi o to, zdali lze v korporátním prostředí vytvoři účet, například pro 10 zařízení (tablety, mobily) a nakupovat centrálně aplikace a služby z jednoho místa pro všechny - uživatel jen může aktualizovat, správce má oprávnění na instalace aplikací, mazání, nákup apod.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Jde. Buď můžeš mít několik zařízení na jednom účtu, nebo lze zařízení no rozličných účtech managovat prostřednictvím firemního nastavování, kde můžeš určit, co jednotlivý uživatelé mohou a co nemohou, případně zkombinovat oboje.
Vojtong
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Vojtong »

Skusal niekto hovor prepnut na skype? Mne to nefunguje, tlacidlo je "mrtve" neda sa zapnut. Dik za odpoved.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”