Telefon s androidem

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Post Reply
miple
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: sonyericsson

Telefon s androidem

Post by miple »

Tak se dívám po novém mobilu. Ve hře je Nějaká Lumia s Win8 nebo Android. U toho Androidu všude čtu jak se to seká a padá. Co jsem tak vyčet, tak je to spíš problém nástavby od výrobce. Předběžně mám ve výběru HTC Desire 601 Nebo LG Optimus 9 II. Třeba o nástavbě od Samsungu se moc dobře nepíše. Jak je to u HTC a LG? Pořád mám tak nějak z toho Androida strach.
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB

Re: Telefon s androidem

Post by Cleric »

Pokud Android tak určitě ber LG Optimus L9 II. Lepší foun za tyto prachy nekoupíš. Prostředi ma odladene na výbornou, tady se LG opravdu pochlapilo.
miple
přispěvatel
přispěvatel

Telefon s androidem

Post by miple »

tak ten je okolo 5.5tis. Kdybych třeba ještě 2tis přidal, co v této cenové relaci? Ale s displejem max těch 4.7", spíš méně. Nebo je jednoo zda je telefon za 5 nebo 7 tis. Rozdíl by pak byl až někde okolo 10000,-. To už ale za telefon nedám. Pokud bych za telefon měl dát těch 7500,- tak pak by byla ve hře ještě Lumia 920.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Telefon s androidem

Post by uni »

Tedy už téma "GPS" nehraje takovou roli, že je stále zahrnut výběr i z WP8? Příp. sekání apod. se dá cca SW cestou vyřešit, třeba zde SmartServisem, ale pokud si vybereš přístroj, který bude mít nic moc čitelnost venku, tak to už nedoženeš. Pokud máš nějak striktní rozpočet a je potřeba navigace, klidně si u WP Lumií přičti ušetřený litr za kvalitní navigační aplikaci (nikoli mapy, už jsme probírali).
michael.zeleny
nováček
nováček
Zařízení: Huawei Ascend P6

Telefon s androidem

Post by michael.zeleny »

Určitě doporučuji LG L9 II, nabízí velmi dobrý poměr cena/výkon. Má velmi kvalitní displej, slušný foťák (fotí dobře i v horších světelných podmínkách), dobrý výkon (2jádro 1,4 GHz, 1024 MB RAM), nadprůměrnou výdrž baterie (pomáhá mu v tom baterie o kapacitě 2150 mAh)
miple
přispěvatel
přispěvatel

Telefon s androidem

Post by miple »

[quote="uni"]Tedy už téma "GPS" nehraje takovou roli, že je stále zahrnut výběr i z WP8?

Podle té věty to mám chápat tak,že WP8 není pro navigaci ta správná volba?
Manek49
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 5C

Re: Telefon s androidem

Post by Manek49 »

Naopak, s WP 8 Nokií (od WP 8.1 s jakýmkoliv telefonem) dostaneš offline navigaci zdarma.
uni
smartmaniak
smartmaniak

Telefon s androidem

Post by uni »

miple: Má smysl toto řešit zde, když jsi to řešil v jiném vlákně, kde se za a) určilo, co je GPS a navigace, za b) co který systém +/- nabídne? Ale dobře, pokud se bavím o navigaci (tedy trasa odněkud někam, zahni tu, zahni tam), tak Lumia s podporu GPS/Glonass a Here(+) bude za danou cenu pravděpodobně bezkonkurenční kombinace.
Pokud jde o to provozovat jiné navigační aplikace, různé mapy, jít po chtěné funkcionalitě, Android s nabídkou na Google Play nemá konkurenci (min. co do rozsahu-vhodnosti, ne nutně co do kvality).
Ale mám pocit, že se fakt duplikuje téma...
Resp. tam jsi se ptal na mapy a turistiku "garminování", tady zase hovoříš o navigaci, tak jsem z toho stále zmatený. Ale v obou případech platí, že na Androidu jsou možnosti větší.
frydas
nováček
nováček
Zařízení: xiaomi mi2s 32GB

Telefon s androidem

Post by frydas »

Lg L9 II , nubia z5s mini ... U nokií je fakt výhoda té navigace no :)
uni
smartmaniak
smartmaniak

Telefon s androidem

Post by uni »

Jak píše frydas, pokud nejsou tvé nároky na mapy a navigaci nějak specifické nebo vysoké, vezmi Lumii, do ní dostaneš podařený 8.1 update (monotéma posledních dní na tomto webu), je tam zdařilá navigace Here(+) zdarma, přihraj tur. Mapy.cz také zdarma a máš základní (kvalitní) výbavu bez jakékoli koruny navíc a offline.
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”