Windows Phone 8.1: Všeobecná diskuze
Sluzby na vyhladavanie polohy mam zapnute, ale tym lokalizovanie myslim, ze ked stratis telefon, tak si ho vies na dialku prezvonit atd., toto nastavenie nejde
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
To Sinpa:
Nastavení / Klávesnice / upřesnit
Zobrazovat klávesu s čárkou, když je dostupná.
-
mceza
V Nastavení -> Klávesnice a tam vybereš klávesnici a u ní to najdešSinpa wrote:Tohle nastavení najdu kde?
Také nevím, ale ani na Windows 8 Here mapách jsem na to nepřišel :D Na PC mi to jde jen kolečkem myši, ale já na to přijdu! :DSinpa wrote:Budovy jsou pěkné, ale jak naklopit mapu jako ve videu jsem nepřišel. Nejspíš to musí podporovat mapový podklad
myscho: Nejde jako že tapneš a nic? Udělej soft reset telefonu.
Hmm tak jak na to koukam nejvetsi čara je prave u nej xD seriously? xD pak nastavení facebook a hudba hmm to vsechno povipínam
Ale vsiml jsem si ze jsem mel 4 aplikace , ktere tzv: spí a jedna z nich byl i sporic. Tak jak na to koukam sporic je tam akorat tak na skodu 
Našel ji vůbec někdo?Nenašel jsem v nastavení položku USB Settings. Buď jsem slepej, nebo ji tam nemám. Naštěstí Cotrana je hodná holka a na dotaz „USB settings“ mi je vyhledala. Takto najde prakticky vše v telefonu. Super.
Cortanu nemá, tam dostal jsem se tam pomocí tlačítka lupy - USB nastavení
Tuhle volbu mám zašedloumaxxz wrote:To Sinpa:
AD 1) ... po naistalovani FB appky, sa ti v hubu Ludia prida funkcia a vidis statusy atd.. komentare ta ale presmeruju na FB appkuJakub Karásek wrote:WP8.1 jsem si zatím nainstaloval na sekundární telefon a o instalaci na primární zatím nepřemýšlím. V podstatě byly přidány věci, které jsem nepotřeboval, zatímco věci, které jsem používal, byly radikálně změněny nebo odstraněny. Jistě, nový Internet Explorer je super, stejně jako pár dalších zajímavých věcí, ale věcí, které mi vadí je patrně více. Nejvíce mě štve:
1. Odstranění integrace Facebooku. Upřímně už dříve mi nepřirostly k srdci aplikace FB, respektive FB messenger, v němž nejde psát zprávy v landscape režimu a prakticky jej nelze vypnout do offline režimu. Novinky jsem sledoval v hubu Lidé a v něm také komentoval, lajkoval, stejně tak rychle sdílel vlastní fotografie a statusy. Nyní jsou všechny tyto kroky nesmírně pomalé (obzváště na slabším připojení) a hlavně nezapadají do filosofie systému. Pro mě jednoznačně největší fail WP8.1.
2. Seznam her v seznamu aplikací. V hubu Hry mám nainstalováno cca 70 her. Chápu, že je to neobvyklý počet, ale to nic nemění na tom, proč bych měl mít tento rozsáhlý seznam v seznamu aplikací. Ten po otevření pod písmenem A ukazuje hned 7x Angry Birds. Fail.
3. Kalendář přišel o denní agendu. Je hezké, že máme nové náhledy, ale přehled všech následujících událostí a hlavně úkolů na jednom místě mi bude hodně chybět. O nepodpoře landscape režimu raději nemluvím.
5. Našeptávač nepoužívám, takže jsem si logicky změn nevšiml, i když chápu, že ostatní to může pěkně štvát. Měli nechat původní slovník a přidat mu podporu pro swipe.
AD 2) suhlasim je to blbost
AD 3) je tam , ale skryta
AD 5) slovensky slovnik je rovnaky, zda sa, ze pri ceskom sa pouzila ina vzorka, ale, ze je konecne pouzitelna klavesnica, tu nikto nespomenul
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Teď jsem to zkoušel přes online a jak prozvonění, tak zamknutí, tak vyhledání mi běží.myscho wrote:Sluzby na vyhladavanie polohy mam zapnute, ale tym lokalizovanie myslim, ze ked stratis telefon, tak si ho vies na dialku prezvonit atd., toto nastavenie nejde
Jakub Karásek:
Vaše zklamání chápu, jednoznačně Vám vadí to, že je odstraněna integrace v People hubu, nicméně berte to takto, nyní může MS a programatoři 3 strany s People hubem dělat daleko víc, lépe podporovat nové funkce a reagovat pružněji, nehledně na to, že se chystá nová verze FB app, jak již psal Joe Belfiore.
Já naopak tleskám, konečně nebude muset MS vše řešit aktualizací celého systému a bude stačit aktualizace aplikace.
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Také jsem ji měl zašedlou, stačí přidat například anglickou klávesnici, volba "odšedne", tak ji zaškrtnou a po té odebrat anglickou klávesnici. Logiku to nemá, ale jde to takSinpa wrote:Tuhle volbu mám zašedloumaxxz wrote:To Sinpa:
Cez PC to mozno ide, ale v telefone sa k tomu neviem dostat, tuknem a ziadna odpovedmaxxz wrote: Teď jsem to zkoušel přes online a jak prozvonění, tak zamknutí, tak vyhledání mi běží.
jojo, prave som to siel napisat :DJakub Karásek wrote: Také jsem ji měl zašedlou, stačí přidat například anglickou klávesnici, volba "odšedne", tak ji zaškrtnou a po té odebrat anglickou klávesnici. Logiku to nemá, ale jde to tak
EDIT: Nasiel som dost vizualnu kravinu, snad to odstrania..
v Music hube, pri prechadzani pesnickami horna lista je nahradzovana ''nacitava sa'' a neustale to retardovane preblikava..
To robi aj v Hrach, dookola nacitava hry, najprv zobrazi vsetky a potom to preblikne a uz su rozdelene ako Xbox a zvysne
-
mokashi
myscho wrote:Cez PC to mozno ide, ale v telefone sa k tomu neviem dostat, tuknem a ziadna odpovedmaxxz wrote: Teď jsem to zkoušel přes online a jak prozvonění, tak zamknutí, tak vyhledání mi běží.
A proc bys telefon hledal z telefonu,kdyz ho mas v ruce?
Nejde o to, ze ho chcem hladat, len o to, ze ta moznost nereaguje
Volání:
Při příchozím hovoru se už nemusí posunout lišta nahoru, a pak teprve zvolit, jestli zvednout nebo odmítnout hovor. WP8.1 to mají přímo. Paranoidně se zeptám, jestli se u Nokií nepřijme/neodmítne hovor sám pouhým pohybem displaye v kapse?
V historii se zobrazuje jméno posledně volaného/volajícího a v závorce počet událostí. To je mnohem přehlednější. Kliknutím se nyní přímo volá, podržením se zobrazují časy délky hovorů s daným kontaktem. Super věc, konečně.
Zprávy a Hudba:
Smíchám dvě věci dohromady. Nikdy jsem nekritizoval Metro za plýtvání místem, ale zde jsou dvě položky, které tam nemají co dělat. První je ve Zprávách, nahoře je malý nadpis ZPRÁVY a pod ním zůstala položka menu Vlákna. To je snad nějaký nedodělek, mělo to opodstatnění ve WP8 kde byl ještě Chat, ale tady mi to přijde jako hodně nadbytečné.
Druhá je v hrozném hubu Hudba. Informace o interpretovi a názvu skladby jsou miniaturně zobrazeny dole, ale nad obrázkem alba je obrovský nápis Přehrává se (i když se třeba nic zrovna nepřehrává).
Btw, jak lze dostat do Hudby jako pozadí fotku interpreta a obrázek alba? MPA nefunguje, otagováno mám správně.
Při příchozím hovoru se už nemusí posunout lišta nahoru, a pak teprve zvolit, jestli zvednout nebo odmítnout hovor. WP8.1 to mají přímo. Paranoidně se zeptám, jestli se u Nokií nepřijme/neodmítne hovor sám pouhým pohybem displaye v kapse?
V historii se zobrazuje jméno posledně volaného/volajícího a v závorce počet událostí. To je mnohem přehlednější. Kliknutím se nyní přímo volá, podržením se zobrazují časy délky hovorů s daným kontaktem. Super věc, konečně.
Zprávy a Hudba:
Smíchám dvě věci dohromady. Nikdy jsem nekritizoval Metro za plýtvání místem, ale zde jsou dvě položky, které tam nemají co dělat. První je ve Zprávách, nahoře je malý nadpis ZPRÁVY a pod ním zůstala položka menu Vlákna. To je snad nějaký nedodělek, mělo to opodstatnění ve WP8 kde byl ještě Chat, ale tady mi to přijde jako hodně nadbytečné.
Druhá je v hrozném hubu Hudba. Informace o interpretovi a názvu skladby jsou miniaturně zobrazeny dole, ale nad obrázkem alba je obrovský nápis Přehrává se (i když se třeba nic zrovna nepřehrává).
Btw, jak lze dostat do Hudby jako pozadí fotku interpreta a obrázek alba? MPA nefunguje, otagováno mám správně.
-
Jakub Karásek
- redaktor

- Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Není, skrytý je pouze přístup k seznamu úkolů, ale agenda, která zobrazuje všechny nadcházející události v kalendáři včetně úkolů bez děr pro volné dny je pryč a nebo je skrytá skutečně pořádně.CageJ wrote:AD 3) je tam , ale skrytaJakub Karásek wrote: 3. Kalendář přišel o denní agendu. Je hezké, že máme nové náhledy, ale přehled všech následujících událostí a hlavně úkolů na jednom místě mi bude hodně chybět. O nepodpoře landscape režimu raději nemluvím.
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Ad. šipka na klávesnici - nevšimnul jsem si, že by chyběla, ale je pravda, že jsem vypnul veškeré autokorekční a doplňovací fičůry, včetně té, která převede dvakrát stisknutý mezerník na čárku,
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
nove featury ok...ale o tie stare prist mi vadi viac ako ziskat tie nove...na wp8 budem dokedy sa bude dat...
inak priklad za vsetko...mama ma 520tku a pouziva integrovany fb chat...bo na male pismenka v official messengeri prd vidi...a vo wp som nastavil velke pismo...sak teraz nebude moct ani uzivat...no a tie dalsie veci ako live tile na music, artist art lockscreen background, silent mode na jeden tap, games v zozname app atd atd atd....ani jedno z novych nepotrebujem (resp moze byt explorer, action centre)
proste po nokii X u mna druhy a dalsi fail...som rad ze mam lumku uz len ako sekundarny telefon...primary je ajfounek...
inak priklad za vsetko...mama ma 520tku a pouziva integrovany fb chat...bo na male pismenka v official messengeri prd vidi...a vo wp som nastavil velke pismo...sak teraz nebude moct ani uzivat...no a tie dalsie veci ako live tile na music, artist art lockscreen background, silent mode na jeden tap, games v zozname app atd atd atd....ani jedno z novych nepotrebujem (resp moze byt explorer, action centre)
proste po nokii X u mna druhy a dalsi fail...som rad ze mam lumku uz len ako sekundarny telefon...primary je ajfounek...
Tak Action Centre aj Music player sa maju este co ucit, prikladom by im mohol ist Symbian Belle refresh
-
imperator
- smartmaniak

- Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver
nehovorim ze hudba je top 1 na telefonoch...ale minimalne telefony uz dost nahradili prehravace...mp3kove...co ma apple...v pohode prehravac na telefone...itunes + wifi sync...
co mame na wp - windows media player - wtf co je to za soft ? ako z 98mickovych windowsov...windows phone metro appku co nevie syncovat hudbu...a windows phone desktop app na syncovanie hudby paradoxne aj z itunesu ale len cez kabel...cele rozhadzane...xbox music nepodporovane a drahe...nokia mix radio viazana na krajinu sim karty... tvole...co dodat...a pritom...by sa to dalo celou jednou appkou nadherne prepojit na telefone, PC a xboxe...
co mame na wp - windows media player - wtf co je to za soft ? ako z 98mickovych windowsov...windows phone metro appku co nevie syncovat hudbu...a windows phone desktop app na syncovanie hudby paradoxne aj z itunesu ale len cez kabel...cele rozhadzane...xbox music nepodporovane a drahe...nokia mix radio viazana na krajinu sim karty... tvole...co dodat...a pritom...by sa to dalo celou jednou appkou nadherne prepojit na telefone, PC a xboxe...