GPS

Diskuze o Windows Phone a Windows 10 Mobile aplikacích. Máte tip na zajímavý program? Šup sem s ním!
Post Reply
miple
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: sonyericsson

GPS

Post by miple »

Prosím o radu a srovnání GPS navigace v telefonech. Jedno z kritérií výběru mobilu je u mne funkčnost navigace. Takže porovnání navigace v Nokia Lumia a navigace v Androidu. Tuším že je to Locus. Která je lepší a proč? Vybírám svůj první dotykáč. Více u mne převažuje WP 8, 8.1 nad Androidem. Ještě bych se ale něco chtěl dozvědět o té navigaci. Nokia má navigace zdarma a of-line plně funkční, jak to má Android? A další porovnání. Jde mi hlavně o turistiku, kolo apod. V autě ji nepotřebuji.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Re: GPS

Post by matoman »

Ak ti ide o turistiku sú pre WP (rovnako ako android) dostupne offline seznamacke mapy.cz. Ktoré obsahujú i turistické vrstvy a trasy.
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

GPS

Post by uni »

Na Androidu je jednoznačně nejvíce tur. aplikací/map.
U Androidu není k dispozici zdarma navigace (ale je to od tebe dost zmatený dotaz, GPS-satelitní systém, mapy-turistika, navigace-plánování tras, ...). Je tam milion jedna navigačních aplikací (ale ty to nějak zmateně spojuješ s tur. mapami...).
Tedy celkově, Android-více tur. aplikací, více navigačních aplikací, větší výběr HW.
Locus je možné označit za nejlepší dostupnou mapovou aplikaci v které můžeš provozovat pravděpodobně nejlepší mapové podklady, ale opět, asi mícháš aplikaci, mapy, navigaci a vše pod zkratku GPS.
miple
přispěvatel
přispěvatel

GPS

Post by miple »

Nerozumím tomu co míchám dohromady.Snad vše co popisuješ souvisí se vším. To co jsi vyjmenoval je snad obecně GPS, nebo snad ne? Na co mi bude navigace bez map, mapy bez navigace, to vše bez aplikace. To celé je snad GPS.
miple
přispěvatel
přispěvatel

Re: GPS

Post by miple »

matoman wrote:Ak ti ide o turistiku sú pre WP (rovnako ako android) dostupne offline seznamacke mapy.cz. Ktoré obsahujú i turistické vrstvy a trasy.
Jak je to s plánováním tras. Funguje to jako u plnotučné tur. navigace? Třeba že si doma v PC naplánuji cestu a potom ji natáhnu do přístroje a v terénu dám vést po trase a následně mne vede to po té plánované cestě?
uni
smartmaniak
smartmaniak

GPS

Post by uni »

GPS-globální poziční systém=satelitní sít Americké armády na oběžné dráze, kompatibilní zařízení získávají informace o poloze (pokud vojáci amíků tohle zrovna dovolují). Glonass je Ruská obdoba, aplikace je aplikace, mapa je mapa, navigace je navigace. Rozhodně to není všechno GPS. Jen to využívá služeb GPS nebo Glonassu (příp. bezdrátové sítě pro méně přesnou polohu). Když si např. na mapě necháš určit polohu z BTS (např. v budově), GPS jako takový nehraje absolutně žádnou roli (ty satelity nahoře) a není to "teď koukám na GPS" nebo jak si to představuješ.
Ne, aplikace nemá import tras, offline neumí plánovat, nemá navigační modul. Jsou to mapy a aplikace zdarma:)
EDIT: btw., je to aplikace zdarma, tak to vyzkoušej, ne?:)
miple
přispěvatel
přispěvatel

GPS

Post by miple »

Já o koze ty o voze. Tak jinak. 1 nemám na čem vyzkoušet, v dotaze bylo výběr telefonu, 2 jaký tedy operační system pro navigaci v mobilu, Android nebo Win8?
mceza

GPS

Post by mceza »

Oba OS nabízí množství více či méně kvalitních aplikací. Řekl bych, že z pohledu navigačních aplikací je to poměrně jedno, do kterého půjdeš. Určitě bych rozšířil požadavky o další parametry.
miple
přispěvatel
přispěvatel

GPS

Post by miple »

Hlavně podklady pro turistiku a kolo.Možnost naplánování trasy v pc a přetažení do telefonu. Následně dát navigovat a povede mne to po naplánované trase, tak jako u Garminu. Nastavení průjezdných bodů apod.
uni
smartmaniak
smartmaniak

GPS

Post by uni »

Android, SmartMaps + PC Manager. Už od dob Windows Mobile. Žádná Amerika, používal jsem na HTC HD2, používal na Desire Z, používám na Galaxy S4. Musel jsem si přes root odemknout Samsungem zablokovaný Mass Storage (fakt přínos pro uživatele:/, předešlé modely s tím potíž neměly), abych nemusel vyndavat pam. kartu do čtečky (pro spuštění Managera). Předpokládám, že toto pro WP s jeho "podporou" pam. karet dostupné není.
Nějaké přenášení tras by snad měly umět i Google mapy, ale ty jsou pro turistiku apod. nepoužitelné. Jinak si nevybavuji nikoho, kdo by dělal mobilní a PC aplikaci...
Post Reply

Return to “Aplikace a software”