Občasná nemožnost volání, nutný restart sítě
Poslední dobou se množí stížnosti na občasnou nemožnost volání, výpadky sítě.
Způsobuje to nejspíše nekvalitně nakonfigurovaná síť v kombinaci s určitým druhem sim a nekvalitními komponenty při rychlém budování LTE sítí a jejich neplnohodnotných derivátů jak je v CZ a SK v posledních letech zvykem.
Problém se vyskytuje na telefonech s podporou LTE napříč operačními systémy.
Zde prosím dále diskutujte...
Způsobuje to nejspíše nekvalitně nakonfigurovaná síť v kombinaci s určitým druhem sim a nekvalitními komponenty při rychlém budování LTE sítí a jejich neplnohodnotných derivátů jak je v CZ a SK v posledních letech zvykem.
Problém se vyskytuje na telefonech s podporou LTE napříč operačními systémy.
Zde prosím dále diskutujte...
Re: Občasná nemožnost volání, nutný restart sítě
Tento problém se vyskytuje na různých telefonech, nemusí se projevit na všech. Dle zkušeností uživatelů se jedná o určitou kombinaci BTS, SIM, OPERÁTORA.
Jelikož to dělají různé telefony s podporou LTE různých OS, nebude problém v telefonech.
Ale nejspíše v "překotně" budované síti, že je to u různých operátorů lze jednoduše vysvětlit "sdílením" sítí a používáním stejných levných komponentů od Huawei. Tam bude asi největší problém.
Jelikož to dělají různé telefony s podporou LTE různých OS, nebude problém v telefonech.
Ale nejspíše v "překotně" budované síti, že je to u různých operátorů lze jednoduše vysvětlit "sdílením" sítí a používáním stejných levných komponentů od Huawei. Tam bude asi největší problém.
Pavle, problém mám jen na jedné BTS v Chlumci nad Cidlinou, je to prostě sítí...
Operátor TescoMobil v síti O2
Operátor TescoMobil v síti O2
-
Daniel Stiegler
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650
Já tyto problémy měl také a co jsem si nechal vyměnit MicroSIM za MicroSIM LTE, tak ty problémy přestaly. Ani jeden výpadek a že těch sítí za den vystřídám.
(Vodafone).
(Vodafone).
Mně se u L820 občas taky ukazovala síť jako nedostupná. Mám Tesco Mobile (pod O2). Vyřešilo to Nastavení - mobilní síť - Výběr sítě - automaticky. Asi to nevyřeší problémy všech a je možné, že dostupnost nebyla jen v určitých místech .. už si nejsem úplně jistý, každopádně kdo může, tak to vyzkoušejte.
Zrovna se mi to opět stalo před pěti minutama. Mám taky volbu sítě automaticky, max. rychlost 3G, zkoušel jsem už i 4G, 2G, ruční volba sítě, downgrade na Amber, nepomůže nic. Děje se to jen na určitých místech. Když už jsem moc vytočený, vrazím SIMku do telefonu, který neumí 4G a je po problému. Operátor Widlefoun. Vysledovaná místa: Praha 9 Vysočany, Praha 6 Juliska. Někdy pomůže jen přepnout max.rychlost sítě, někdy pouze restart telefonu
Hmm, myslel jsem si to. Jako občas někde v domě (záchod, koupelna, možná sklep) signál nemam. To je ale asi normální nebo se to dá u smartphonu předpokládat. Také záleží, jak telefon člověk uchopí (kde jsou antény) atd. No třeba to někomu pomůže. I kdyby to byl jen jeden nešťastník, jako jsem byl chvíli já.
Takhle to mám v logu. Vypnutí večer do flightu, ráno zapnutí a pak najednou odpoledne začal signál kolísat, ač telefon ležel na stole stále na stejném místě, najednou GSM bez dat, po restartu 3,5G...
- Attachments
-
- wp_ss_20140401_0001.jpg (51.98 KiB) Viewed 10486 times
Stává se také někomu, že při příchozím volání telefon číslo volaného neidentifikuje přestože je uložené v seznamu pod jménem a ukáže pouze telefonní číslo?
Ano, restartuju telefon a je to ok.. Stalo se mi to za poslední dva měsíce asi dvakrát.
Ten problem s cislem, nemate ho v seznamu 2x?
-
vklaus
- nováček

- Zařízení: NOKIA Lumia 1020
Tak mi dnes vypadl signál už 2x. Telefon jsem měl v ruce, takže kdo ví jestli ne vícekrát. Bohužel podruhé to bylo včetně bonusu - chyba SIM karty. Takže restart telefonu, a po 15 minutách opět chyba SIM karty. A jak už jsem ti psal - je úplně nová... A protože to dělalo i se starou, tak to asi kartou nebude. A tato v jiném telefonu funguje bezvadně.
Takže co? Další reklamace?
Takže co? Další reklamace?
-
vklaus
- nováček

POZOR - možná zajímavé zjištění. U šuplíčku na SIM mi zřejmě chybí jeden zobáček (jak přidržují kartu na místě).
Něco jako viz zde:
http://www.mobilejaw.com/content/2012/0 ... imTray.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tím pádem se tam neudrží nedrží a možná se i lehce pohybuje v telefonu... Znovu jsem totiž kartu vložil a ona se najednou chytla. Na pár minut.
Něco jako viz zde:
http://www.mobilejaw.com/content/2012/0 ... imTray.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tím pádem se tam neudrží nedrží a možná se i lehce pohybuje v telefonu... Znovu jsem totiž kartu vložil a ona se najednou chytla. Na pár minut.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
Me taky signal vypadava, mam nastaveno 4G. Vypadava dost casto Lumia 820.
Tak u tebe jde evidentně o závadu suplíčku na sim, výměna a budeš v pohodě. To s tématem nemá nic společného (nemyslím ve zlém). Tady jde o to, že signál máš, jdou data, ale nezavoláš si. Musíš restartovat síťové připojení.
Nemberdych wrote:Ten problem s cislem, nemate ho v seznamu 2x?
-
vklaus
- nováček

Ale u mě to začalo (letos v lednu) něčím podobným. Mobil zcela funkční, vidím sílu signálu (ale myslím, že vedle nebylo žádné písmeno), kolega sedící vedle mě mi volal a byl jsem nedostupný. Restart a pak už OK. To se mi stalo několikrát - že se mi lidi nemohli dovolat, ale mobil fungoval. Až ve druhé fázi to přešlo k tomu, že mi najednou vyběhl dialog Chyba SIM karty...
Já mám signál v pohodě, ale v určitých místech nejde telefonovat ani posílat SMS...data jsou OK...
Ano to píšu....
Přijde mi zvláštní, že když dotelefonuju, telefon mi ukazuje plný signál a H a Cellular Live Tile i po refreshnutí i v logu v tu chvíli ukazuje EDGE a 1 čárku signálu. V tom rozporu je něco podezřelého...
Po chvíli zmizí data úplně, vidím jen GSM bez dat. Přepnutí na 2G a zpět na 3G způsobí, že sice vidím zase v telefonu H ale telefon je nedostupný a v logu vidím jen GSM bez dat. f**k off Vodafone
Po chvíli zmizí data úplně, vidím jen GSM bez dat. Přepnutí na 2G a zpět na 3G způsobí, že sice vidím zase v telefonu H ale telefon je nedostupný a v logu vidím jen GSM bez dat. f**k off Vodafone