[app] Chronos Calendar - alternativa interního kalendáře
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
[app] Český Chronos Calendar (od 17.3.2013)
Ano, autorem je jediný člověk a natolik se do kalendáře zakousl, že snad žije jen pro něj. Překlady pro něho samozřejmě vytvářejí nadšenci z celého světa, taktéž mu dodávají podklady národnostních odlišností a zvyklostí, různých svátků a jmenin...
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Klobouk dolu, nedej boze kdyby presel na jiny OS a prestal se aplikaci věnovat.Je to vazne vynikajici kalendar.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
No,jak to ma tu obri cislici napravo a na druhe strane prazdne misto. Proc tam neni jmeno? Nenasel jsem nic v nastaveni, takze zadny zazrak to neni.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Nastaveni Live tile je opravdu bohate a lze tam mit i jmeno, v podstate cokoliv chces.
Chce si s tim pohrat,ty moznosti jsou velke.
Chce si s tim pohrat,ty moznosti jsou velke.
-
Flynn
- smartmaniak

Než začneš aplikaci podrobovat kritice, nejprve si vyzkoušej možnosti v nastavení. Máš na vybranou z desítek témat různých barev a provedení a ani v tom ti nikdo nemůže zabránit, aby sis je nakonec upravil dle svého.jaroslavii wrote:No,jak to ma tu obri cislici napravo a na druhe strane prazdne misto. Proc tam neni jmeno? Nenasel jsem nic v nastaveni, takze zadny zazrak to neni.
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
No,tak jsem to zkusil nastavit a neco se da, tak beru kritiku zpet. Je videt od nich snaha, kritizovat je snadne.
-
Flynn
- smartmaniak

Menší upřesnění pro tebe coby nepozorného čtenáře příspěvků: aplikace není od NICH, ale od NĚHO. A to už je co říct. Jediný člověk, kterého (nebo spíše jeho aplikaci) znají lidé ze všech koutů a zákoutí světa. To se opravdu každému nepřihodí.
A pár zajímavostí pro všechny: např. Číňani do svých překladů používají nevhodné a sprosté výrazy, což se pak nelíbilo Microsoftu a nechtěli pustit aplikaci k aktualizaci, takže vývojáři musí kontrolovat ještě toto. Mnozí překladatelé se s tím zase nepářou a použijí aplikaci poEdit, která vytvoří strojový překlad. On sám musel některé překlady do čínštiny a ruštiny dodělávat pomocí Google translatoru, protože se nemohl zkontaktovat s autory původních překladů. Na tomto poli tedy nemá o kuriózní i humorné situace nouzi, protože automatický překladač dokáže někdy výrazy zcela změnit, což nakonec vypadá komicky.
A pár zajímavostí pro všechny: např. Číňani do svých překladů používají nevhodné a sprosté výrazy, což se pak nelíbilo Microsoftu a nechtěli pustit aplikaci k aktualizaci, takže vývojáři musí kontrolovat ještě toto. Mnozí překladatelé se s tím zase nepářou a použijí aplikaci poEdit, která vytvoří strojový překlad. On sám musel některé překlady do čínštiny a ruštiny dodělávat pomocí Google translatoru, protože se nemohl zkontaktovat s autory původních překladů. Na tomto poli tedy nemá o kuriózní i humorné situace nouzi, protože automatický překladač dokáže někdy výrazy zcela změnit, což nakonec vypadá komicky.
-
bigjohn
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Ulefone Power 3 (Nova Launcher)
tak, tak, riešili sme zrovna prekladové problémy.... 
Lze nějak nastavit, aby mi Chronos Calendar - velké díky za tento kalendář - zobrazoval i popisy událostí z Google kalendáře? Pouze mi napíše hodinu, trvání události, ale bez popisu a vždy jí zobrazí jako SOUKROMOU - i když není jako soukromá zadána...Co dělám blbě, díky..... 
-
Flynn
- smartmaniak

Ptal jsem se vývojáře a ten mi odpověděl v tomto smyslu: "Toto je, bohužel, asi známý problém Microsoftu. Bug (?) ve WP8. Ten nějakým způsobem převádí všechny události z Google na soukromé. Vím, že to je na ho..o. Nemůžu ale nic dělat. Vyřiď mu, že je mi líto, ale že toto způsobuje OS."
Zde nějaké odkazy na uvedený problém http://www.hannesbiribauer.com/wordpress/?p=318" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ijsmblog.com/2013/08/microso ... phone.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zde nějaké odkazy na uvedený problém http://www.hannesbiribauer.com/wordpress/?p=318" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.ijsmblog.com/2013/08/microso ... phone.html" onclick="window.open(this.href);return false;
@Flynn: díky, i když ta odpověď není moc povzbudivá....škoda.
Todle je snad nejzajímavější pasáž a řešení v nedohlednu:
The GDR2 update - which Nokia is bundling with its Amber update for Lumia phones - includes a change of method for Google sync. Instead of using its own ActiveSync method for syncing contacts and calendars, Microsoft has been forced to use the CalDAV and CardDAV systems preferred by Google.
In fact, Google threatened to stop new Windows Phone users from syncing with its calendar and contacts, but was persuaded by Microsoft to extend the deadline until after GDR2 is released.
Todle je snad nejzajímavější pasáž a řešení v nedohlednu:
The GDR2 update - which Nokia is bundling with its Amber update for Lumia phones - includes a change of method for Google sync. Instead of using its own ActiveSync method for syncing contacts and calendars, Microsoft has been forced to use the CalDAV and CardDAV systems preferred by Google.
In fact, Google threatened to stop new Windows Phone users from syncing with its calendar and contacts, but was persuaded by Microsoft to extend the deadline until after GDR2 is released.
-
Flynn
- smartmaniak

Dnes se dostavila nová aktualizace, která přináší tyto změny:
V1.9.0.21
- Stiskem prostředního tlačítka menu (střední terč s časem) a klepnutím na terčík s běžcem, se přepíná do vyhledávače určitého dne.
- Automatické doplnění začátku času události "HH:MM" v režimu 24h a přeskočení do pole pro konec události.
- Automatické doplnění konce času události s "HH:MM" v režimu 24h a přeskočení do pole s předmětem, pokud je prázdné.
- Rychlá úprava času začátku / konce přímým zápisem dle vzoru: "830" => "8:30".
- Rychlá úprava času začátku / konce dle tohoto vzoru: "083" => "08:30", "113" => "11:30".
- Dílčí opravy české a slovenské verze.
V1.9.0.21
- Stiskem prostředního tlačítka menu (střední terč s časem) a klepnutím na terčík s běžcem, se přepíná do vyhledávače určitého dne.
- Automatické doplnění začátku času události "HH:MM" v režimu 24h a přeskočení do pole pro konec události.
- Automatické doplnění konce času události s "HH:MM" v režimu 24h a přeskočení do pole s předmětem, pokud je prázdné.
- Rychlá úprava času začátku / konce přímým zápisem dle vzoru: "830" => "8:30".
- Rychlá úprava času začátku / konce dle tohoto vzoru: "083" => "08:30", "113" => "11:30".
- Dílčí opravy české a slovenské verze.
Škoda, že tato aktualizace neřeší zobrazování všeho z Google Kalendáře jako "soukromé" a tudíž bez popisu.
(ale chápu, že to asi není vina této skvělé aplikace)
(ale chápu, že to asi není vina této skvělé aplikace)
Tak jsem dal Chronosu už několikátou šanci a vypadá to, že u něj už konečně zůstanu. Všechny události se mi načetly, potud vše v pořádku, ale nové, zadávané přes Chronos, se už nesychronizují dále do kalendáře na účtu. U Week View to fungovalo naprosto spolehlivě. Jen podotýkám, že zadávám do správného kalendáře, né do vnitřního.
Nemáte někdo stejný problém? Nevím, kde co více nastavit. Díky.
Nemáte někdo stejný problém? Nevím, kde co více nastavit. Díky.
-
mmme
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7
To znám také. Napíšu poznámku v Chronosu a často čekám několik desítek sekund než se se synchronizuje. Velmi otravné. Dřív to bývalo hned.
-
Flynn
- smartmaniak

Svoje připomínky byste měli směrovat na autora na FB Chronos. Odpoví vám určitě, ale musíte komunikovat anglicky https://www.facebook.com/ChronosCalendar" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Flynn
- smartmaniak

Další aktualizace z dnešního dne přináší tyto změny:
V1.9.0.31
- Přepínač v editoru dlaždic pro zobrazení barevného označení událostí na dlaždici pomocí barevné značky
- Možnost vypnout/zapnout zobrazení událostí na dlaždici, které jsou přiřazeny k různým kalendářům - v nastavení synchronizace účtů
- Nějaká vylepšení animace stránek
- Zobrazení uplynulých a zbývajících dnů v roce se odečítají od ledna 2014, čili 1.ledna = 1:364, 31.prosince = 365:0
V1.9.0.31
- Přepínač v editoru dlaždic pro zobrazení barevného označení událostí na dlaždici pomocí barevné značky
- Možnost vypnout/zapnout zobrazení událostí na dlaždici, které jsou přiřazeny k různým kalendářům - v nastavení synchronizace účtů
- Nějaká vylepšení animace stránek
- Zobrazení uplynulých a zbývajících dnů v roce se odečítají od ledna 2014, čili 1.ledna = 1:364, 31.prosince = 365:0
-
Flynn
- smartmaniak

-Pavel-
To bude tím, že WP už nemám na datové připojení, neb ho už nikam nenosím, takže aktualizace kontroluji ručně vždy brzo ráno (bez dat se market neaktualizuje a wifi se po uspání odpojuje - fantastická vlastnost WP 7.x!). Proto jsem na Chronos přišel také až dnes ráno a teprve odpoledne jsem měl čas to sem hodit. Ta informace je spíše pro méně zdatné uživatele WP, jako je jeden můj známý, který by ani nevěděl, že je Chronos v češtině, kdybych mu to kdysi po pár týdnech neřekl
.
To bude tím, že WP už nemám na datové připojení, neb ho už nikam nenosím, takže aktualizace kontroluji ručně vždy brzo ráno (bez dat se market neaktualizuje a wifi se po uspání odpojuje - fantastická vlastnost WP 7.x!). Proto jsem na Chronos přišel také až dnes ráno a teprve odpoledne jsem měl čas to sem hodit. Ta informace je spíše pro méně zdatné uživatele WP, jako je jeden můj známý, který by ani nevěděl, že je Chronos v češtině, kdybych mu to kdysi po pár týdnech neřekl
-
Flynn
- smartmaniak

Na V1.9.0.32 jsem aktualizoval už ráno, ale protože se nejedná o "velkou aktualizaci", ani jsem o tom neinformoval. Jde jen o jediný bod a to jsou drobné úpravy dlaždice. Byly tam ale zjištěny nějaké chyby v zobrazení bílého textu událostí na transparentním pozadí (kteréžto nastavení nová aktualizace zřejmě umožňuje), autor se omlouvá, zaslal do marketu nový update a doufá, že za 1 až 2 dny bude k dispozici.
Jinak se jedná o efekt paralaxy, který přinese WP 8.1 a s tím již nyní počítá Chronos. Více o tom na http://www.wpcentral.com/windows-phone- ... allax-view" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak se jedná o efekt paralaxy, který přinese WP 8.1 a s tím již nyní počítá Chronos. Více o tom na http://www.wpcentral.com/windows-phone- ... allax-view" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 640DS
jediná věc, co mě štve, je to zdlouhavé připojování a ověřování na začátku
pokud jsem někde kde je blbý signál, appka je na nic a musím událost zadat v nativním kalendáři