Microsoft představil novou verzi Windows Mobile

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Microsoft představil novou verzi Windows Mobile

Post by Jiří Hrma »

Na konferenci Mobius 2007, která aktuálně probíhá v Amsterdamu, představila společnost Microsoft novinářům novou verzi operačního systému Windows Mobile. Celá prezentace se bohužel odehrála za uzavřenými dveřmi, nebylo povoleno ani fotografování a novináři se o své dojmy zatím nesmějí příliš dělit.

Image

Microsoft představil nový Windows Mobile 6.1, který bude dostupný pro smartphone i Pocket PC zařízení. Nejedná se o plnohodnotný operační systém, ale spíše o upgrade, který by mělo být možné aplikovat na všechna zařízení s Windows Mobile 6.

Podle slov novinářů, kteří měli možnost shlédnout funkce nového systému, jsou dojmy velice pozitivní; například Jason Dunn ze serveru PocketPCthoughts.com ve svém článku nešetřil slovy jako úžasné, výborné a perfektní. Zřejmě se tedy máme na co těšit.

Myslím si, že nové WM6.1 přinesou velký zvrat v možnostech ovládání. Microsoft se tak bude snažit konkurovat iPhonu, ovšem nesmíme zapomínat, že změny v systému nesmějí být příliš drastické, aby nebyla ovlivněna funkčnost všech dříve napsaných aplikací pro tento systém. Sám jsem na funkce nového systému velice zvědavý, a jakmile se objeví nějaké další informace, dozvíte se o tom.

Image
Jak bude asi nový interface systému vypadat?

Microsoft poskytne výrobcům WM6.1 v 1. čtvrtlení příštího roku, a jak již bylo zmíněno, upgrade by měl být dostupný na většinu stávajících komunikátorů, nicméně konečné rozhodnutí o poskytnutí je vždy až na výrobci samotném. Plnohodnotnou verzí Windows Mobile by měl být až systém pod kódovým názvem Photon (WM7).

Tip: Přečtěte si také naši starší bleskovku o WM6.1 Standard.

Zdroje: EngadgetMobile, PPCthoughts
Peteer
nováček
nováček

Post by Peteer »

na to jsem zvědavej, vypadá to moc good, ale že by konkuroval Iphonu?Nu, uvidíme.o)
ziminix
VIP
VIP
Zařízení: ...

Post by ziminix »

Mohlo by to byt Zumobi(po starem ZenZui) ne? Alespon bylo receno, ze to bude upgrade na stavajici WM.
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

Takže nakonec bude nová verze i na pocket pc? Původně se říkalo že to bude jen na smartphony?
No nějaký ten upgrade co se týče ovládání by určitě neuškodil... iphone bych si nekoupil, není to telefon pro mě ale jsem rád že je, jinak by se to s tím ovládáním nepohlo...
Třeba u nastavení budíku mi vadí že to jde jen těžko nastavit rukou. Nemusím šahat na display, ale podle mě by to mohlo jít přes kurzorový kříž a klávesy
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

ano, v puvodni bleskovce se psalo, ze upgrade bude jen pro smarty, ale nakonec se dockaji obe platformy :-)

Jinak na internetu se objevil tento obrazek, ktery by mohl signalizovat zmeny v interface OS, i kdyz prilis mnoho toho zatim nenaznacuje. A take se muze jednat o dilko sikovneho grafika... uvidime az se na internetu objevi dalsi detaily ;-)
Image
gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Post by gulii »

Vypadá to na nové fonty :) Jsou velmi podobné těm ve Win Vista :???: Už se těšim :)
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”