Nokia Lumia 1520: Všeobecná diskuze

Diskuzní fóra věnovaná modelům Lumia 1520, 1320 a fotomobilu 1020
Post Reply
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Nokia Lumia 1520: Všeobecná diskuze

Post by mberdych »

Bohuzel je to obava legitimni, je to macek.
Jumbo78
moderátor
moderátor
Zařízení: iPhone 7+ 256 GB

Post by Jumbo78 »

Já už po ní koukal, že bych zkusil jako náhradu za NOTE 2, ale ještě nenastal čas...
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Chlapy, jde asi o zvyk, ale zatim mi vubec nevadi.

Drzet v jedne ruce nejde, neprakticke a koleduje si to o upusteni, ve dvou rukach je to OK, vse je prijemne velike, klavesnice mohla byt o fous mensi, ale pise se na ni dobre.

Kvalita mikrofonu je vynikajici, fotky me zatim v horsim osvetleni moc nenadchly, ale musim to vic otestovat.

Vydrz baterie zatim nemohu hodnotit ale jestli prezije 24 hodin jsem spokojen.

Uvidime, ale velikost mi kupodivu zatim nevadi :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Vydrzi budes opravdu nadsen.Ja tu velikost nedal.
hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Google Pixel 2

Post by hudyss »

já si na velikost zvyknul velmi rychle. A výdrž baterie je luxusní.
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 8

Post by Freeloader »

maxxz wrote:
Vydrz baterie zatim nemohu hodnotit ale jestli prezije 24 hodin jsem spokojen.
24 hodin?

pokial viem 1520tka ma 3400mAh baterku takze vydrzi aj 3 dni co som cital recenzie tak baterka TOP
samozrejme pokial neplanujes 10 hodin denne hrat sa hry na tom a mat cely den zapate 3G
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

3G samozřejmě zapnuté celý den mít budu, hry moc nehraji, takže to nehrozí, ale stačí mi výdrž 24 hodin, L920 mi v ostrém provozu vydržela sotva 15 hodin nabitá, přežila tak zhruba pracovní den.

Zatím ale jak říkám nemohu hodnotit, ale už teď vím, že ta výdrž 3 dny nebude u mě reálná. ráno jsem vyndal z nabíječe (7 hodin) a teď mám 82 % baterky v 10:36. Ale ono to chce jí nechat pár cyklů nabít a vybít, i když se říká, že už to není potřeba, ta výdrž se většinou ustálí po pár cyklech nabíjení.

Jinak pánové, nemám moc velké ruce, ale zatím si nemohu stěžovat. Drtí mi teda trošku kapsu a je velmi nepraktické jej někde jen tak vytáhnout, když přijde zpráva, zvlášť třeba když jste na nákupu, ale na druhou stranu je to lepší než jsem čekal.
Jednoruč to používat, alespoň mě nejde.
Displej je úžasný, hlavně čitelnost venku, páni nechápu co na GSMareně psali, že je průměrná ta čitelnost, mě přijde vysoce nadprůměrná.
Daniel Stiegler
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650

Post by Daniel Stiegler »

maxxz : Lumia 1520 vydrží v ostrém provozu tak den a půl. Mám ji měsíc a něco a rozhodně není schopna dosáhnout třech dnů. To jen v případě vypnutý datových služeb.
Lumia 920 mě začala též strašit když mi nevydržela ani den :D.

Máte někdo zkušenosti s bezdrátovým nabíjením? Někde jsem četl a i z doslechu vím že to není nic moc dobrého pro samotný akumulátor... Co je na tom pravdy?
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Počítám tak zhruba tu výdrž jak píšeš, nečekám nic lepšího :-) .

Podle mě by to nemělo být nijak špatné pro akumulátor, předpokládám, že tam Nokie ty baterky vybavuje nějakým obvodem, který to řídí správně, aby nedocházelo k poškození akumulátoru.
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Freeloader »

maxxz wrote: Ale ono to chce jí nechat pár cyklů nabít a vybít, i když se říká, že už to není potřeba, ta výdrž se většinou ustálí po pár cyklech nabíjení.
neviem kde sa podel moj prispevok dal som ho odoslat a zmizol ;oI

nevadi napisem to znova, co sa tyka tych vybijacich cyklov tak to je uz minulost nie? nedavno som kupoval lumiu 925 a pytal som sa znameho ci tak este funguju baterky povedal ze to bolo tak pri tlacitkovych telefonoch uz davno netreba telefon uplne vybijat pri kupe, vraj pre tieto baterky je najlepsie ich uplne nevybit, ale priebezne ich nabijat lebo uplne vybitie ich poskodzuje alebo skracuje zivotnost
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by Miroslav Havlíček »

Ta baterka si skutečně po pár dnech a několika nabíjecích cyklech „sedne“ a vydrží pak podstatně delší dobu. Jak je psáno výše, rozhodně ale není dobře ji úplně vybíjet.
Stepis
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: lumia

Post by Stepis »

Mam ji od vánoc. první měsíc jsem mel telefon za první ten vibit ale pak se to zlepšilo a vydrží mi 2dny bez problémů. Mame zapnute GPS, Wifi, BT, synchronizace a automaticky displej. Ovládání telefonu jednou rukou bez problémů ale pouze s krytem. Psaní nezvládnu nemam tak velké prsty.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Tak zkušenosti:

Kvalita zpracování: vše je příkladné, nic nevrže, vše lícuje správně, v ruce působí solidně.

Displej: uzasne jemný, výborně čitelný na sluníčku, dotyk reaguje bez problémů :), trosku mi vadí plýtvání místem systému. Internet je na téhle placce vynikající.

Fotoaparát: za dobrého světla podává skvěle detailní snímky s reálným podáním barev. V horších světelných podmínkách hodne šumu az bych řekl na můj vkus hodně, ztrácí detaily, ale to je pochopitelné.

Výkon: vše bezi stejně jako na předchozí Lumii, trošku rychleji spouští aplikace, hry samozřejmě bezi lépe (hlavne GTA, ale i tak se na nejvyšší detaily zakuckává)

Baterka: zatím přežívám den, ale už mam od rana (7:00 vytažení z nabíječe) pouhých 20%, snad se to ještě ustálí.

Velikost pro mě bylo velké dilema, které ale zmizelo po zakoupení. V pohodě se to dá, nelze jej ovládat jednoruč, ale jinak super. Kapsu trosku drti a v létě se do šortek nevejde ( budu řešit asi panskou kabelcickou) .

Tohle je nejlepší telefon jaky jsem kdy měl :)
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Freeloader »

normalne ti ho zavidim :-D ale dovod preco som donho nesiel ale zvolil som 925 je ze 6,0 je proste moc velky displej, je to placka a nedokazal by som mat tak velky telefon, 4,5 je ideal, max do 5,0 by som siel ale viac ne, skoda ze nespravia daku mini verziu
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Tak "mini" verze snad dojde (Lumia Icon). Velky displej je velmi návykový, dneska jsem si srovanal L1520 s Ativem a vše je tak malé na Ativu, nemohl bych zpět na menší.... L925 je v podstatě L920 v jiném těle, L920 jsem mel moooc rád, ale už bych jí zpět mít nemohl.

Je to těžký, ale zvyknout na velikost mi trvalo velmi malou chvíli, asi jsem hodne přizpůsobivý jedinec
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Post by mberdych »

Problem 1520 je, ze velky displej opravdu nevyuziva. Tedy spis problem WP a jeji browser je na ten displej vylozene plytvani. IE uz vazne potrebuje refresh.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

S prohlížečem problém nemam. Startscreen využívá prostor dobre, problém je ale všude okolo, nabídky, klávesnice, apod. Coz by snad mela aktualizace vyřešit, inu uvidíme. I tak mě ale vyhovuje.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Takze pánové /dámy, ráno jsem v 6:00 telefon odpojil z nabíječe, při dost velkem zápřahu (IM, maily, internet, nejake chvilky hraní GTA) , je teď 20:49 a mám 40% baterky, coz je dle mě super výkon.

Je skoro neskutečné jak je takhle krabička návyková, jakoby všechno bylo vedlejší (velikost, váha, nedostatky WP). Telefon běží neskutečně rychle, stabilně, prohlížení internetu je pohodlne, rychlé, maily, prohlížení dokumentů vše je tak krásně veliké. Displej je úžasný.

Skutečně mam radost, tohle je nejlepší krabička, kterou jsem kdy měl. Toť asi vše k mým poznatkům.
Ujko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Lumia 640 XL, Motorola Moto X Play

Post by Ujko »

výdrž l1520 je neskutečná, jsem nadmíru spokojen, ale máte ještě někdo problém s dotykovou vrstvou?
občas se chová nestandartně, zkoušel jsem i Nokia Software recovery tool, všechny aktualizace a je to
pořád stejné, možná mám špatný kus
není to nic tragického, ale občas mi to vadí, l920 co jsem měl tím netrpěla, ale 1520 už bych nevyměnil
Daniel Stiegler
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, 920, 928, 650

Post by Daniel Stiegler »

Ujko: Můžete více definovat slovíčko nestandardně?
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 1520/1320 a 1020”