LG G2 nebo SGS4

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

LG G2 nebo SGS4

Post by uni »

Tak já myslím, že u S5 se očekává stejný? chipset-tedy výkon, výměnnou baterii nepovažuješ za klad, nějak nevím, co by jsi chtěl od S5ky lepšího než od G2? Navíc bude cena tak o 1/3 vyšší....
Reptal
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 930

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

Každý píše, jaký to bude supertelefon, tak mě jen zajímalo, jestli ty funkce navíc vůbec mají plné využití. Jinak v displeji nebude moc velký rozdíl, výkonu mají oba na rozdávání, že to ani pořádně nevyužiji a foťák už nebude taky moc velkej rozdíl. Proto jsem se ptal jestli má ještě něco navíc kvůli čemu by se vyplatilo čekat ale jak tak čtu tak ani moc ne. A nejsem ani zarytý fanoušek jedné značky :)
uni
smartmaniak
smartmaniak

LG G2 nebo SGS4

Post by uni »

No co ti na to mám říci, vyplynulo mi, že telefonu ani nedáš kloudně "pokouřit":-), já např. využiji USB OTG pro připojení gamepadu, USB UMS pro provoz jako flash disk, USB MTP pokud potřebuji přístup k datům v PC i v telefonu,.. atd. atd. To ty si musíš určit, co z "super telefonu" užiješ. My to za tebe nerozhodneme:-)
Více méně mám pocit, že z tvé strany ani nijak nevyzněly nároky na přístroj.
Reptal
nováček
nováček

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

Co chci? Tak hlavně velký krásný displej abych se mohl koukat na filmy ale aby se dal telefon ovládat i jednou rukou, mám vcelku velkou ruku. Na telefon výborný fotoaparát a hlavně v noci, většinu fotek co pořizuji mám mezi 20 - 24 hodinou ale zase nechci WP takže lumia padla. Připojení USB k telefonu, dobrý výstup na sluchátka i z reproduktoru. To jsou hlavní přednosti co hledám. Jinak díky za rady
uni
smartmaniak
smartmaniak

LG G2 nebo SGS4

Post by uni »

A pravda, ono téma intenzity svitu diody. To jsem zapomněl, bohužel zrovna poměrně exotický parametr (moc se v testech nezohledňuje), na pátrání. Snad jediné co je k vyzdvihnutí je iPhone 5s, který obsahuje dvě diody s odlišnou barevností a umí tak dobře vyvažovat barvy ve špatných podmínkách a pak několik přístrojů (např. Nokia) obsahující příp. xenon. U Androidů se s tím výrobci ale moc nepářou...
Výstup, opět iPhone, sekunduje Samsung S4, u ostatních pak pátrat, zda obsahují stejný DAC, opět, poměrně exotický parametr (u někoho ale prioritní nebo významný), na pátrání.
Např. u LG hodně dbají na displej, ale přeci jen je to levnější než iPhone nebo Samsung, tak někde ušetřit musí, na ráně je samo foťák a kvalita zvukového výstupu.
Reptal
nováček
nováček

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

Zase např. S4 nemá optickou stabilizaci oproti G2, čiliž bych řekl že G2 by i v noci mohla fotit lépe a potom tu ještě konkuruje ta S5 který by měla mít také optickou stabilizaci a nový snímač ale to nevím co se od toho dá očekávat. Samsung má např. oproti sony vysoce svítivou diodu :D když jsem porovnával diodu u S3 a u Z1c tak ta z1c byla úplná "bludička" proti samsungu. Nevím jak na tomhle je LG. A ještě ta S5 má mít i nějaký nový tip diody ale na bližší info musím jedině počkat do pondělí.
michael.zeleny
nováček
nováček
Zařízení: Huawei Ascend P6

LG G2 nebo SGS4

Post by michael.zeleny »

Osobně bych se určitě přikláněl ke G2. Hlavní výhoda je displej, pokud chceš hodně koukat na filmy, je to ideální, LG si na kvalitu displejů prostě potrpí. Další věc je poměrně velká kapacita baterie, což je u dnešních smartphonů určitě plus. A co se týče aktualizací, další se chystaj, s těma nebude problém ;-)
Reptal
nováček
nováček

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

Tak koupeno LG G2 32 GB verze a k tomu spigen slim armor, zítra má přijít tak už se nemůžu dospat :D
michael.zeleny
nováček
nováček
Zařízení: Huawei Ascend P6

LG G2 nebo SGS4

Post by michael.zeleny »

Tak jak to vypadá, jak jsi s G2 spokojenej? :-)
Reptal
nováček
nováček

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

Z telefonu jsem úplně unešen :D splnil všechna má očekávání a dvojklik na displej je hrozně návykový :D Fotoaparát skvělí a ta přisvětlovací dioda, která mě tak moc zajímala sice není jedna z nejvýkonějších ale taky to není žádná "bludička" takže maximální spokojenost. Co se týče spigenslim armoru už trochu méně. Telefon dost zvětšuje ve všech směrech a je i těžší. Né, že bych byl nějaká fajnovka ale jde to vcelku znát. Kazí to celkový dojem a držení telefonu. Přemýšlím jen nad koupí Ochranné fólie screenshield na celé tělo telefonu. Displej a záda :) Aby byl částečně chráněn a zachoval si své "ladné křivky" :D
IvanGS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G2 32 GB, Nexus 7, Asus Transformer TF700T

LG G2 nebo SGS4

Post by IvanGS »

Se Spigenem máš pravdu, zvětšuje rozměry a "deformuje" původní tvary telefonu. Na druhou stranu telefon účinně chrání, můžeš ho odkládat na displej, výsledný tvar je zajímavý zase jinak (dost lidí se mne ptá co to mám za mobil) a větší rozměry nemusí vždy vadit. Proto mám krytů víc a střídám podle příležitosti a nálady, nejvíc frekventované jsou originál flipy Quick Window (černý a bílý) a 3 Spigeny Slim Armor v různých barvách. Telefon se mi tak zřejmě nikdy neomrzí:-).
Reptal
nováček
nováček

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

Zas tolik obalů není nic pro mě :D Jinak ten original quick window nebo tak se to píše, to se nacvakává i na zadní kryt že ? není to jak u S4 že vyměníš celý kryt ? Jinak jako spigen to dobře chrání a třeba na ryby nebo na sporty si ho brát budu ale takhle do riflí na nákupy zas něco nenápadnýho není na škodu :D
IvanGS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G2 32 GB, Nexus 7, Asus Transformer TF700T

LG G2 nebo SGS4

Post by IvanGS »

Quick Window se nacvakne na kompletní telefon a rozměry zvětší max. o milimetr na každou stranu, není to jako u Galaxy, kde musíš sundat původní kryt. Zadní kryt má povrchovou úpravu jako telefon takže zezadu vypadá stejně. Je aktivní, v okně přijímáš ukončuješ hovory, típneš budík, ovládáš přehrávač, zobrazíš počasí nebo několik typů hodin. Otevřením a zavřením flipu telefon probouzíš a uspáváš, jednoduchá bezvadná věc. Při focení i jinak můžeš flip otočit o 180° a zadní tlačítka i čočka fotoaparátu jsou v okně. Flip zpočátku lehce odstává, doporučuji ho častěji otáčet o 180 stupňů a telefon odkládat oknem dolů, aby se co nejdřív "pant" uvolnil a flip dosedl na místo. Nillkin dělá podobné pouzdro, ale je to humus (tedy podle mého názoru), který mi ani nefungoval, zpracování horší, "pant" byl měkký takže se flip posouval nahoru a dolů a nelícoval s obrysem telefonu, ani informace v okně tedy nevyplňovaly přesně okno. Povrch zad nic moc, nemá otvor pro not. diodu (je údajně vidět tím že prosvítá), je ale levnější a má magnet na přichycení flipu, který stejně možná funguje až po nějaké době, kdy se vše uvolní. Osobně nejsem tak bohatý abych si kupoval takové levné věci, originál Quick Window je myslím chytré a elegantní řešení.
Reptal
nováček
nováček

LG G2 nebo SGS4

Post by Reptal »

To kdyz to otocis a mas v okne fotak me zajimalo tak to je perfektni a kdyz mas to quick pouzivas folii na displej nebo uz neni vubec potreba jo a je nejakej mod na baterku ze kdyz zhasne displej vypne se wifi a mobilni data ?
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”