už nějaký pátek jsem spokojeným uživatelem Blackberry. Prvně 8800 a momentálně 8520.
8520 je na konci své životnosti a tak koukám po náhradě. Opět bych rád Blackberry, protože klávesnice je bezva věc a žehlící prkno už doma mám
momentálně mám vyhlídlé buď starší BB 9700 za 1.500,- nebo nové BB Q5.
9700
+ systém, který znám
+ nebudu muset měnit BBDM v počítači (nevím, jestli by eee901 dala ten nový BB Link)
+ slušný foťák (dle recenzí)
+ slušná výdrž baterie, nad 3 dny by asi nemělo být problém, moc nevolám; baterie se dá vyměnit
+ cena
- potřeba BIS, sice jej mám, ale tahle zpráva http://blackberryczech.cz/diskuze/viewt ... =19&t=3526 mě docela překvapila. sice mi BIS bez problémů zapli znovu, ale... nemáte s tím někdo zkušenosti? používáte ještě někdo ten "levný" internet za 177 + k tomu BIS?
Platit zbytečně ten dražší tarif by se mi nechtělo. zvlášť, když takhle platím cca 170,- měsíčně za komplet volání i s internetem
Q5
+ nepotřeba BIS
+ nový OS
+ moc se mi zamlouvá "nový" kalendář a Remember - používám BB hlavně jako diář a přístup na mail
+ synchronizace kalendáře a kontaktů s outlook.com (je to tak,že?)
+ mohl by mi fungovat Meteoservis z androidu
- menší výdrž baterie - nemáte někdo reálnou zkušenost?
- cena (momentálně pro mě)
- jsou to omalovánky
- podle recenzí špatný foťák
Recenze jsem četl na oba dva. Co se týká ceny a znalosti systému, tak se mi moc zamlouvá ta 9700, ale mám obavu, jestli ta poplašná zpráva o BIS není třeba pravdivá. bez něj by to bylo na houby, už jsem si zvykl
Q5 se mi líbí i vzhledově i novým systémem. Ale je to víc peněz najednou. A vzhledem k tomu, jak občas s telefonem zacházím...
Poradíte něco?
Díky moc!
Brůča
PS: to je ale blbé omezení se smajlíky