Mobil do 6,000 + -

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Post Reply
Essex
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Nokia

Mobil do 6,000 + -

Post by Essex »

Ahoj,

Chtěl bych poradit nějaký mobil do zhruba 6 000,- + -
Můj požadavek na mobil je aby byl schopný pořídit kvalitnější fotku, a dalo se na něm občas něco zahrát, GPS. Nějaké ty aplikace (mazelock{či podobná mazelocku}, a pár dalších blbostí) Na tom moc nesejde.
Co se týče OS netuším co je lepší jestli Android nebo Windows Mobile. Tak snad jestli mi někdo osvětlí ? :D

Já zvažoval Lumii 720 či 820 dále jsem se nějak nedostal. Ale zase prý WM je šrot tak jak ? :D

Za každou radu díky :)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Mobil do 6,000 + -

Post by Flynn »

Za prvé to není Windows Mobile, ale Windows Phone. To je propastný rozdíl. Pokud jsi slyšel, že to je šrot, tak máš špatný zdroj informací a doporučuji ti, než se tady začneš ptát, aby sis pročetl vlákna v sekci Windows Phone a Android. Pro info o Androidu navštiv také AndroidForum.cz
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Mobil do 6,000 + -

Post by mimonaut »

Přesně tak. Jako šrot to možná označí někdo, kdo ten systém v životě neviděl.
Stejně tak můžeš označit za šrot jakýkoliv jiný systém, podle nálady.. Pokud to někdo říká, chce být zajímavý, to je vše.
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Mobil do 6,000 + -

Post by Thompson »

Měl jsem to, je to šrot, ale pokud chceš WP do 6k, pak jedině L920.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Mobil do 6,000 + -

Post by GreenArrow »

Pokud chceš telefon na hry, vzal bych bazarovej iPhone 4S. Za 6 tisíc seženeš kvalitní kousek.
Thompson
smartguru
smartguru

Mobil do 6,000 + -

Post by Thompson »

Taky jsem za 4S.
Essex
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: Nokia

Mobil do 6,000 + -

Post by Essex »

http://mobilni-telefony.heureka.cz/noki ... wgodMngAow" onclick="window.open(this.href);return false;
, http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xperia-p/" onclick="window.open(this.href);return false;
a nebo tento mě zaujal dost http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony ... wwodzjEAkA" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeden z těchto dvou. Který teda ? Výhody nevýhody ? :)

PS: Já neřekl že to tvrdím o tom WP, ale že jsem to zaslechl :)

Jinak dokázal by mi někdo říct výhody a nevýhody co se týče android a WP? Něco jsem četl, ale nějak moc mě to neosvítilo.
Figgo182
nováček
nováček
Zařízení: Blackberry Q5, Nokia Lumia 820

Mobil do 6,000 + -

Post by Figgo182 »

Já osobně jsem pro Lumii 920. Foťák je v této cenové kategorii top. Výhody WP (Nokia) jsou navigace zdarma, bonusové aplikace od Nokie, v případě Lumie 920 i bezdrátové dobíjení a něco by se ještě našlo. Dále považuju za výhodu uživatelské prostředí (věc názoru), svižnost systému, integrace sociálních sítí do systému (Facebook, Twitter, LinkedIn) a herní centrum Xbox live. Nevýhody jsou pro někoho nedostatek aplikací, uzavřenost systému a že některé funkce jako třeba notifikační centrum ve WP prostě chybí. Některé chybějící fukce do systému doplní aktualizace na WP 8.1, kterou by měli dostat všechny WP telefony.

iRozhodoval bych se mezi Lumií 920 a tim IPhonem 4S (bazarovym). U Xperia P by mě odradilo 16 GB bez možnosti rozšíření pam. kartou a Xperia T vypadá dost lacině (zase věc názoru).
GreenArrow
Ban
Ban

Mobil do 6,000 + -

Post by GreenArrow »

Pokud jo trváš na androidu, tak Nexus 4 bazarový. Pokud vybíráš nový do 6 tisíc, tak kromě lumie 920 bude všechno utrpení.
langpi999
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 1020 YELLOW

Mobil do 6,000 + -

Post by langpi999 »

urcitě lumie 920 nebo 925 ale ta je malinko dražší díky prostě bezkonkurenčnímu designu kvalitě a zpracování .. sám jej mám a mohu vřele doporučit ... jsem nesmírně rád že mnou vydělané peníze jsem neinvestoval do iSHEEP nebo dokonce robůtka... windows phone-jednoduchý svižný stabilní systém
GreenArrow
Ban
Ban

Mobil do 6,000 + -

Post by GreenArrow »

Nešlo by to příště bez těch výkřiků o robotovi a ovcích?

EDIT: Naopak, lumii 925 bych rozhodně nedoporučoval kvůli malé vnitřní paměti a AMOLED displeji. Pokud WP, tak jednoznačně 920, 925 je horší.
mceza

Mobil do 6,000 + -

Post by mceza »

GreenArrow wrote:Pokud jo trváš na androidu, tak Nexus 4 bazarový. Pokud vybíráš nový do 6 tisíc, tak kromě lumie 920 bude všechno utrpení.
Chce, aby fotil. To se o Nexusu říct nedá.

Přikláním se k 920.
Thompson
smartguru
smartguru

Mobil do 6,000 + -

Post by Thompson »

Všechno s WP je utrpení...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Mobil do 6,000 + -

Post by htcjirka »

Jak pro koho, pro me naopak WP je jiz dlouhodobe vysvobozenim.
Také doporucuji skvělou nejen cenou L920.
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Mobil do 6,000 + -

Post by Tade »

Brácha má Xperia t a je celkem spokojen. Jestli se ale nepletu, nemá Lte, takže na to pozor. Jinak za mě L920, skvělý telefon za ty peníze. Ja mam 820 a nic jiného než Wp bych nechtěl. Ale to je věc individuální. Doporučoval bych nastudovat neco o WP, přeci jen to je rozdíl od Androidu, tak ať pak nejsi zklamaný. Jinak WP8.1 bude pro všechny modely s wp8, tam budou velmi podstatné pozitivní změny - to je potřeba brat v úvahu.
Miroslav Havlíček
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Mobil do 6,000 + -

Post by Miroslav Havlíček »

Pokud nevadí ta cca tisícovka nad původní limit, taky určitě doporučuji Lumii 920, v opačném případě Lumii 820. WP je jednoduchý, bezpečný a svižný systém, který si tu řada lidí i přes jeho nedostatky právem oblíbila.

Android má oproti WP výhodu třeba v počtu dostupných aplikací a širší škálu funkcí, pro méně zkušené uživatele ale může být složitý, matoucí a občas i nebezpečný. Vím, o čem mluvím, mám takových lidí s Androidem kolem sebe více. Když instalují aplikace, všechno odsouhlasí a odklikají a pak se diví, když se jim telefon zpomalí a neustále jim odněkud vyskakuje reklama. To se na WP stát prakticky nemůže, aplikace mají jasně vymezené hranice a nemůžou si v systému dělat, co chtějí.
michael.zeleny
nováček
nováček
Zařízení: Huawei Ascend P6

Mobil do 6,000 + -

Post by michael.zeleny »

Jak tady bylo řečeno výše, já bych se přikláněl k Nexusu 4, je to fakt dobrej telefon za docela přijatelnou cenu, akorát je právě tu 1000 nad Tvůj limit...když jsem si ho zkoušel, měl jsem z něho super pocit a jako hlavní výhoda tohohle telefonu je displej, ten je parádní :-)
tgriger
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Microsoft Lumia 950XL White

Re: Mobil do 6,000 + -

Post by tgriger »

Nexus 4 :-)
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”