[app] Aponia GPS Navigation
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
[app] Be-On-Road
Tak jsem konečně včera jakžtakž rozchodil a mám další postřehy. Navigace někdy po Praze úplně vyhodí mapu z obrazu (zmizí cesty a domy a zůstane jen trasa a šedé pole) a musí se skočit do menu a zpět (to je bug) a má špatně nastavené otáčení mapy, takže se někdy stane, že člověk vidí na displeji v zatáčce následujících pár metrů (trasa zatáčí z dipleje do strany a není vidět) a než se otočí, člověk třeba stihne vjet na špatný výjezd.. (to není bug, to je vlastnost)
tímto se s navigací be-on-Road prozatím loučím a ponechám zatím spát, kdyby náhodou přišla nějaká větší aktualizace, v což sice nevěřím, ale třeba v aponii někdo čte diskuse (asi jim pošlu link) a zamakaj.
na první pohled toho totiž nabízí BOR hodně, bohužel, ve značně nedokonalém balení..
tímto se s navigací be-on-Road prozatím loučím a ponechám zatím spát, kdyby náhodou přišla nějaká větší aktualizace, v což sice nevěřím, ale třeba v aponii někdo čte diskuse (asi jim pošlu link) a zamakaj.
na první pohled toho totiž nabízí BOR hodně, bohužel, ve značně nedokonalém balení..
Re: [app] Be-On-Road
Zdá se, že pan Mimonaut je nějak MIMOnaut a podle mě má úplně jinou aplikaci, než my ostatní 
-
mceza
[app] Be-On-Road
Teda Pavle, nic ve zlém, ale hájíš ji tu jako kdyby to byla opravdu nepřekonatelná navigace a kdokoli tu z nás vypsal nějaké postřehy v čem se nám nelíbí, tak si to hájil. Napsat mimonautovi, že jeho hodnocení není objektivní, protože předtím měl (vinou aplikace!) problémy s jejím spuštěním?
Já ti neberu, že se ti líbí, ale trochu nadhledu by neuškodilo. Víc lidí tu vypsalo různé problémy a ty ji furt jen hájíš
Jsem rád, že je pro WP k dispozici další offline navigace, ale mě prozatím také neuspokojila. Sice narozdíl od Nokie nabízí zajímavé online funkce (Here Mapy je mají většinou taky, jen ne pro ČR), ale její současný design, stabilita, rychlost a chování z ní moji primární navigaci v telefonu rozhodně neudělají. O to víc, když Here mapy mají Navteq podklady zdarma...
Já ti neberu, že se ti líbí, ale trochu nadhledu by neuškodilo. Víc lidí tu vypsalo různé problémy a ty ji furt jen hájíš
Jsem rád, že je pro WP k dispozici další offline navigace, ale mě prozatím také neuspokojila. Sice narozdíl od Nokie nabízí zajímavé online funkce (Here Mapy je mají většinou taky, jen ne pro ČR), ale její současný design, stabilita, rychlost a chování z ní moji primární navigaci v telefonu rozhodně neudělají. O to víc, když Here mapy mají Navteq podklady zdarma...
[app] Be-On-Road
Nejen Here mapy, ale cely systém WP ma mapove podklady Navtequ zdarma. Proto uz vůbec nechapu, proc bych za ne mel platit, když licenci uz zaplatil MS...mceza wrote:O to víc, když Here mapy mají Navteq podklady zdarma...
- mimonaut
- smartmaniak

[app] Be-On-Road
A bacha.. Žere jako kyselina.. Doporučuju mít tel. na napájení. Včera mi tři hoďky vycucly téměř celou baterku. 
Přesně, tu vyšší spotřebu musím potvrdit i já. Ale zase to asi není nějak horší jak u ostatních navigací.
[app] Be-On-Road
Mám dotaz ohledně toho, proč vám nestačí ta od Nokie? Není to rejpání, jen mě zajímá, co jí chybí.. Doteď jsem jezdil podle navigace ze Symbianu a teď mám týden L925 a navigace mi maximálně vyhovuje a osobně mi nic neshází. Respektive nevím co mi navigace může víc nabídnout 
-
mceza
[app] Be-On-Road
U Here Drive+ mi chybí zejména ty funkce, které jsou jinde ve světě dostupné. Například aktuální informace o stavu provozu, omezeních a podobně. V Rakousku je radost s tí jezdit, tady je to jen další hloupá navigace.
Mapové podklady má bezkonkurenční, rychlost a stabilita excelentní. Trochu bych ještě poladil vyhledávací algoritmy. Občas to jsou neuvěřitelné vyhlídkové jízdy, kudy se mě to snaží vést...
Také neumí příliš dobře (spíše vůbec) jízdní pruhy. Při navigování ve městě nebo na složité dálniční síti je to velmi praktická věc.
Mapové podklady má bezkonkurenční, rychlost a stabilita excelentní. Trochu bych ještě poladil vyhledávací algoritmy. Občas to jsou neuvěřitelné vyhlídkové jízdy, kudy se mě to snaží vést...
Také neumí příliš dobře (spíše vůbec) jízdní pruhy. Při navigování ve městě nebo na složité dálniční síti je to velmi praktická věc.
[app] Be-On-Road
Neumí dobře jízdní pruhy? Na to jsem u Symbianu docela spoléhal
Tak uvidím jak to v praxi bude fungovat.. Jestli dobře chápu, tak ani tyto mapové podklady (Here Drive+) neovládají čísla popisných? V nastavení vidím možnost zobrazit Dopr. situace, to se tedy netýká ČR?
Sorry za OT..
Sorry za OT..
[app] Be-On-Road
Nechci tu vyvolat žádnej flame, jen jsem zvědavej.. To, že je možnost výběru je pochopitelně jedině dobře, jen člověk musí vědět, co si vybrat, resp. co mu která navigace nabídne navíc.. To by nebylo špatné téma založit téma něco jako "Rozcestník navigací"..
-
mceza
[app] Be-On-Road
Kubas: Pruhy umí značně zjednodušeně ("Nyní se držte vpravo, vlevo..."). Původní Symbianová je uměla lépe. Dopravní situace v ČR prozatím nefunguje. V zahraničí hodně využívám. Čísla popisných umí, ale ta, co jsem osobně zkoušel.
Here Drive+ je téměř tak dobrá, jako byla Symbianové verze. Ještě tam chybí nějaké drobnosti, ale i tak v poměru cena x výkon je to v dnešní době nejlepší mobilní navigace. Za ty peníze (zadarmo) nemá konkurenci.
Here Drive+ je téměř tak dobrá, jako byla Symbianové verze. Ještě tam chybí nějaké drobnosti, ale i tak v poměru cena x výkon je to v dnešní době nejlepší mobilní navigace. Za ty peníze (zadarmo) nemá konkurenci.
[app] Be-On-Road
Pokud jde o Here Drive+, tak je to navigace celkem OK, jen má jeden drobný neduh. Pokud se neřídíte přesně vypočtenou trasou, tak Vás bude navigace ještě několik km vracet zpět na původní trasu, což je při objížďkách nepraktické. Z tohoto pohledu se Navigon chová lépe. Já na známé trasy používám Waze (pochybuji že Be-On-Road žere více baterku
), protože tam je jedinečný přehled o aktuální dopravní situaci. Jinak používám ke spokojenosti Navigon.
-
vaclavjirovsky
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 720, 800
[app] Be-On-Road
ještě jsem navigaci pořádně neodzkoušel, ale UI se mi taky moc nelíbí. Nicméně to, že musím při každém spuštění stáhnout novou mapu (nějakou kterou jsem jsem ještě nestáhl), je bug app nebo jsem na něco nepřišel?
- mimonaut
- smartmaniak

[app] Be-On-Road
Je to bug. Měl jsem to samé. Po stažení dvou map to přestalo, ale! je potřeba ukončovat aplikaci křížkem v navigaci (menu / v pravo dole)
Jestli není lepsi poradne auto s navigaci!! Sorry za OT.Proste v mobilu jakakoli jen jako nouzovka a ta od Nokie zadara stačí.
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
Díky za tip, až budu potřebovat někam trefit, tak si pudu místo navigace do mobilu za pár stovek koupit auto s navigací za třista litrů 
- mimonaut
- smartmaniak

[app] Be-On-Road
Tukneš v horizontálním rychlém menu na ikonu kompasu (tam kde se mimo jiné volí 3D / 2D). Bohužel, logika těch ikon je přesně opačná - svítí vypnuto, nesvítí zapnuto..
-
Radim Stehlík
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 640DS
[app] Be-On-Road
BOR je fakt na h***o...na androidu dobrá, ale tady jsem měl telefon v nabíječce během cesty a během 1:40 minut mi to sežralo z 90 na 30%. To prostě není normální... Nokia navigace se v klidu dobije telefon na full...
-
mceza
Cena vestavěné navigace v libovolném autě mnohonásobně překračuje cenu telefonu, musíš si dokupovat mapové podklady a hlavně jejich aktualizace, sw bývá mizerný a nemůžeš ho měnit.icepoint wrote:Jestli není lepsi poradne auto s navigaci!! Sorry za OT.Proste v mobilu jakakoli jen jako nouzovka a ta od Nokie zadara stačí.
Ne, přestože nyní budu kupovat nové auto, kde je možné dokoupit navigaci (7" dotykový displej je už v autě, ještě zbývá dokoupit navigační SW), tak jsem se rozhodl tuto možnost prozatím nevyužít. Za cenu Lumie 1020 bych si koupil jen horší mapové podklady...
Navíc software v telefonu se vyvíjí rychle. Zatímco auto mi vydrží 6-8 let, tak výměnu mobilu provádím častěji. Takže zatímco bych musel více jak 6 let žít se stejným navigačním SW, se stejnými funkcemi, sledoval bych, jak svět navigací jde mílovými kroky dopředu...
Ne, opravdu to pro mne není důvod si připlácet za něco, co telefon zvládne stejně dobře.
To nezvládne.Spravna navigace má jít ovládat hlasem či z volantu,byt umistena tak at nepřekáží a zároveň v zorném uhlu řidiče,byt velká a přehledná.Mel jsem XC90 a tam vyjížděla z palub.desky,geniální,Touareg ji má sice blbě uprostřed panelu,ale údaje jsou i na displeji před řidičem.Idealni samozrejme HUD.Aktualizace map dokupujes v telefonu i v aute,záleží na výrobci.Mobil mam primárně jako nouz.navigaci.Navic hlas.navigace v aute se přizpůsobí hlasitosti okolnímu hluku,rychlosti.Omalovanky rozptyluji a zneprehlednuji.Na správnou navigaci se dokonce ani nemusíš koukat,staci hlas.Mobil musím dat do držáku,zapojit dobijeni(dobra,Nokia má indukční).Ergonomie ovládání za jízdy není bezpečná.Ale 100lidi,200nazoru.Ja jsem rad za free Nokia navigaci jako nouzovku.