Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)
-
uni
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi
Cheetah007: Je to o provozovateli daného webu, v době, kdy brouzdání z mobilních OS má stále větší a větší podíl je jen na něm, jestli chce těm lidem něco ukázat nebo nikoli. Kvůli němu nebudou lidi do nekonečna používat "IE a Flash" když to "6 z 7" systémů nepodporuje....
Když opravdu nutně potřebuji na něco, co neumí neflash prezentaci, tak použiji vzdálenou plochu z domácího Windows serveru.
Když opravdu nutně potřebuji na něco, co neumí neflash prezentaci, tak použiji vzdálenou plochu z domácího Windows serveru.
- Cheetah007
- smartmaniak

- Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB
Re: Proč zvolit Windows Phone či nezvolit ? (volná diskuze)
Jj mas pravdu ;)
Tak tady je Android 4.2.1 JB v reálu, běžící na QuadCore MTK s 1GB RAM, po čtrnácti dnech používání, bez toho aniž bych používal cleanery, čistil cache, používal task killery a podobné zhovadilosti co spíš škodí, než pomáhají.
Opravdu to někomu připadá jako samozasír..í, lagující srač.a? mě teda ne...a že WP běží stejně obstojně jen s DualCore a polovinou RAM? a co má být?....vzhledem k pořizovacím nákladům je mi to zcela jedno,Quad core čína stojí totéž/míň jak lumia 520 u které jsem také občas zaznamenal drobné cuknutí, stejně jako asi dvakrát ve videu...spíš je to ale zadělaným displejem a prst špatně klouzal.
Hlavně v sys běží jen dvě jádra, jde o optimalizaci, android v tomto founu je až na tři app, prakticky čistý a akceleraci prostředí má na starost GPU
Telefon má ROOT (především kvůli odemykáním, přejetím přes proximity sensor) a instalováno 38app+2game.
http://videobam.com/RcWLk" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak tady je Android 4.2.1 JB v reálu, běžící na QuadCore MTK s 1GB RAM, po čtrnácti dnech používání, bez toho aniž bych používal cleanery, čistil cache, používal task killery a podobné zhovadilosti co spíš škodí, než pomáhají.
Opravdu to někomu připadá jako samozasír..í, lagující srač.a? mě teda ne...a že WP běží stejně obstojně jen s DualCore a polovinou RAM? a co má být?....vzhledem k pořizovacím nákladům je mi to zcela jedno,Quad core čína stojí totéž/míň jak lumia 520 u které jsem také občas zaznamenal drobné cuknutí, stejně jako asi dvakrát ve videu...spíš je to ale zadělaným displejem a prst špatně klouzal.
Hlavně v sys běží jen dvě jádra, jde o optimalizaci, android v tomto founu je až na tři app, prakticky čistý a akceleraci prostředí má na starost GPU
Telefon má ROOT (především kvůli odemykáním, přejetím přes proximity sensor) a instalováno 38app+2game.
http://videobam.com/RcWLk" onclick="window.open(this.href);return false;
- Cheetah007
- smartmaniak

Zajímavé...video tu už nějakou dobu je, android funguje stále stejně tak jako na něm a ti co jej nazývají lagující sračkou stále nikde, aby se to pokusili napadnout

Počkej, co se tím snažíš dokázat? Že všechny ty ostatní problémy s Androidem jsou výmysl?
- Cheetah007
- smartmaniak

Vůbec jen jsem chtěl dokázat že pokud je systém dobře vyladěn a výrobce tam nenacpe svoji nadstavbu a x nesmyslů, šlape plynule a bez záseků či jiných problémů...to že na to většina výrobců, tedy optimalizaci kašle je smutný..
Pokud to chodí takhle je mi zcela jedno že je to slepenina linuxu+javy, normálního uživatele tohle sotva zajímá.
Pokud to chodí takhle je mi zcela jedno že je to slepenina linuxu+javy, normálního uživatele tohle sotva zajímá.
A proč mám jako zákazník hledat toho jednoho výrobce s tím jedním povedeným výrobkem (což nemusí být zárukou u dalších), když můžu vybrat z dvou s jistotou fungujících OS, dražší iOS s iPhonem a levnější výrobci používajíc WP8, kde se dá za opravdu krátké peníze koupit velmi slušný výrobek.
Tak čekám co z toho vyleze. No - Android jistě zvládá mnoho věcí, které nám s WP jsou zapovězeny. Když si ho uživatel hledí, pak jistě nemá výraznější problémy.
Já mám zatím na WP - Lumia 920 přes 90 aplikací a více než 65 her. Kromě toho ještě pár giga videí a hudby. Taky se mně to nelaguje a nemusím restartovat. Všechny aplikace jedou plynule až na jednu dvě hodně náročné hry, které v určitých nejvytíženějších chvílích lehce škubnou. Ovšem zde mohu přemýšlet také o nedoladěnosti aplikace, ne o problémech systému.
Upřímně přiznávám, že po poslední OTA aktualizaci občasně zaznamenávám lehké zpoždění při spuštění, nicméně mám v rukávu ještě HR s případným přehráním FW přes PC. Protože se stav momentálně uklidnil, HR neřeším. Jinak OS nepadá, nevykazuje významné anomálie.
Já mám zatím na WP - Lumia 920 přes 90 aplikací a více než 65 her. Kromě toho ještě pár giga videí a hudby. Taky se mně to nelaguje a nemusím restartovat. Všechny aplikace jedou plynule až na jednu dvě hodně náročné hry, které v určitých nejvytíženějších chvílích lehce škubnou. Ovšem zde mohu přemýšlet také o nedoladěnosti aplikace, ne o problémech systému.
Upřímně přiznávám, že po poslední OTA aktualizaci občasně zaznamenávám lehké zpoždění při spuštění, nicméně mám v rukávu ještě HR s případným přehráním FW přes PC. Protože se stav momentálně uklidnil, HR neřeším. Jinak OS nepadá, nevykazuje významné anomálie.
- Cheetah007
- smartmaniak

Tak to už je myslím každého věc s tím hledání toho nej telefonu, já chci otevřenost a hledání se vyplatilo, JB4.2 jede jak po másle.
Ohledně iOS hele už to není co bývalo a verze 7.0.4 co do plynulosti žádná sláva, snad to napraví 7.1.
MgX
Tak WP jsou výborný systém nikdy jsem nepsal opak, ale ta uzavřenost mi vadí a ev. unlock je snad jen na samsung ativ, já mám rád když si prostředí, funkce a vzhled mohu doladit podle sebe a to v současných verzích možné není...čas ukáže zda to někdo prolomí.
Když si člověk na iOS udělá JB nebo na Android ROOT také podstupuje riziko že už to "nemusí být ono" tady to nebude jinak.
Ohledně iOS hele už to není co bývalo a verze 7.0.4 co do plynulosti žádná sláva, snad to napraví 7.1.
MgX
Tak WP jsou výborný systém nikdy jsem nepsal opak, ale ta uzavřenost mi vadí a ev. unlock je snad jen na samsung ativ, já mám rád když si prostředí, funkce a vzhled mohu doladit podle sebe a to v současných verzích možné není...čas ukáže zda to někdo prolomí.
Když si člověk na iOS udělá JB nebo na Android ROOT také podstupuje riziko že už to "nemusí být ono" tady to nebude jinak.
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
S plynulostí iOS 7.0.4 nemam sebemenší problém 
Ano, je na každém, ale u WP nešlápneš vedle, kdežto jako obyč uživatel, budu brát například Samsung S4 jako špičku s Androidem a hle dle diskuzí narazím.... O tom jsem psal.
- Cheetah007
- smartmaniak

Jde o to kde, na iPhone 5 je to v pohodě ale na iPadu Mini u některých gest to cuká, je to známý bug a 7.1 jej má odstarnit...beta verze to dokazují.
murder
V případě galaxy je špičkový hw a taky cena, TW odflákli strašným způsobem a za ty prachy je to pro výrobce přinejmenším ostuda....je lepší nahrát čistou verzi, na některých trzích se s ní prodává i ofiko
Jinak souhlas u WP ci iOS máš jistotu, jedna platforma u androidu si musíš ten pravý najít, výrobců a modifikací je hafo + že google dává výrobcům v sw upravách takřka volnou ruku.
murder
V případě galaxy je špičkový hw a taky cena, TW odflákli strašným způsobem a za ty prachy je to pro výrobce přinejmenším ostuda....je lepší nahrát čistou verzi, na některých trzích se s ní prodává i ofiko
Jinak souhlas u WP ci iOS máš jistotu, jedna platforma u androidu si musíš ten pravý najít, výrobců a modifikací je hafo + že google dává výrobcům v sw upravách takřka volnou ruku.
Mně vadilo a vadí, že nejsou dostupné některé běžné funkce. Ale stav se postupně vylepšuje. Například nemožnost volit vlastní zvonění pro SMS. Pravda - kucí to vyřešili po svém a omezili délku vyzvánění, což mě naštvalo. No a nemožnost volit vlastní hlasitost zvlášť - taky není moderním přístupem k userovi. Jak ale píšu - stav se lepší. Já hledal stabilní telefon, i když jsem šťoura, co rád zkoumá věci. Jenže se mně dříve několikrát stalo, že potřebuji nutně volat a musel jsem restartovat telefon, což není záležitost vteřiny. Tato zkušenost ve mně vyvolala onu potřebu mít stabilní OS v telefonu a stabilní telefon, ač za cenu jistých omezení. Ty dvě popisované výše jsem - samozřejmě - nemyslel ... to není/nebylo omezení, ale projev inženýrské demence.Cheetah007 wrote: MgX
//já mám v rámci rodiny a přátel hlavně uživatele s běžným telefonem anebo Androidem. Nově máme doma taktéž Nexus 4 od LG. Zatím nevypadá špatně - funguje bez restartů a anomálií. Výkon výborný, jen výdrž. Ale to je problém povšechně. WPčko mám sám. Ale nevadí mi to
Ale stále odmítáš pochopit, proč to mám řešit? Když s WP8 funguje vše a kupodivu skoro stejně rychle od nejlevnějšího po nejdražší a funguje to stejně až do max zaplnění.
- Cheetah007
- smartmaniak

Já to chápu proboha, je to na každém já jsem spokojenej takhle co je na tom k nepochopení?

MgX
Tak oddělenou hlasitost a další, třeba tolik žádané notifikační centrum bude v updatu co se chystá.
MgX
Tak oddělenou hlasitost a další, třeba tolik žádané notifikační centrum bude v updatu co se chystá.
-
mceza
Mě se zdá, že Cheetah007 se nás tady snaží nenásilnou formou přesvědčit, že ty Androidy, co se nám v našich rukách sekaly a lagovaly neexistují. A že WP je naprd, protože si ho nemohu unlocknout. Osobně nevím, proč bych si ho měl odemykat. Při jeho koupi jsem věděl, co čeho jdu a jaká jsou omezení. A nevidím důvod, abych se je snažil nabourat.
Telefon mám na komunikaci a zábavu a nevím, v čem by mi mohl odemčený telefon lépe pomoci...
Telefon mám na komunikaci a zábavu a nevím, v čem by mi mohl odemčený telefon lépe pomoci...
Hele a nebude to jeho neznalostí? Výše píše, že mává nad proximity aby tel odemkl. On třeba jen neví že může zmáčknout postranní tlačítko a posunutím prstu směrem nahoru po displeji telefon odemkne. Nebo že místo postranního tlačítka stačí 2x poklepat na displej. ;) To bude určitě to nutné odemčení co tak příšerně svazuje.
-
mceza
Murder: Tak a máš to! Teď budeš označen za zaslepeného ignoranta, co kritizuje Android výrazy "reklamosystém" a na Windows Phone v životě neřekl nic špatného!
- Cheetah007
- smartmaniak

Zase reci...doporucuji precist si moji predeslou reakci co jsem psal f nemeckovi
K tomu to co jsem psal pod videem nebylo mireno na murdera...chce to nejdriv cist a az pak tady psat podobne kravoviny.
Vy proste androidy hazite vsechny do jednoho pytle
A to nelze.
Murder
Proc neznalost na co zase narazis? Pouzivam i alternativni zpusob odemykani tak jako majitele nekterych lumii, je probudi poklepanim na displej, ja to delam prejetim prstu nad proximity sensorem.
K tomu to co jsem psal pod videem nebylo mireno na murdera...chce to nejdriv cist a az pak tady psat podobne kravoviny.
Vy proste androidy hazite vsechny do jednoho pytle
A to nelze.
Murder
Proc neznalost na co zase narazis? Pouzivam i alternativni zpusob odemykani tak jako majitele nekterych lumii, je probudi poklepanim na displej, ja to delam prejetim prstu nad proximity sensorem.
Tak take pridam jedno do mlyna
V mem kruhu rodinnem a pratel je par lidi vyuzivajic Android a jeden s iOS a jeden s WP8.
Takze napriklad kolegova zena ma Samsung Galaxy S Dual sim. Kdyz vidim jak po nem chce aby neco udelal a on to neudela hned, tak stale neco macka a pak ho radeji odlozi. Ale to bych videl zpusobene vykonem a uzivatelskym zachazenim. Mam pocit ze na Android se musi opatrne a zlehka.
Dale je tu otec s Samsung Galaxy SII. Docela beha, ale je nestastny z neustalych aktualizaci sluzeb ktere nepouziva a ani netusime k cemu slouzi. Samsung push, nebo jak se to jmenuje, dale co nepotrebuje tak Google+, no ale to je tim ze je to telefon Googlu. Tak tady bych to videl docela dobre.
Pak tu mame bratra s iPhone5. On je to zarputily jablickar, takze nerekne nic spatneho na stranu iOS :D Ale muzu rict ze jo, ze to beha pekne. Ale mockrat jsem to v ruce nemel, takze hodnotim tak vseobecne.
No a pak ja a pritelkyne s WP8. Ja jsem spokojenej. Zprvu jsem si myslel ze se neobejdu bez moznosti ktere ma Android, ale neni tomu tak. Moznost vlastniho zvuku na sms uz je, to mi chybelo asi tak nejvic :D Jinak nejsem zas tak narocny uzivatel. Jsem rad ze mam Waze, Mapy.cz, to vyuzivam tak nejvic, nejaka app na geocaching uz taky je pouzitelna, takze dobry.
No a pritelkyne ho ma od vanoc a je spokojena. Kdyz vidim jak ,,testuje" hry a aplikace (stahnout, spustit, libi-necham, nelibi-odinstaluju), tak si myslim ze by tel. s Androidem brzo cekal HR. Ale treba se pletu.
Takze treba me ukamenujte, privazte ke kulu, ale ja ve WP8 vidim jen pozitiva a budoucnost.
Takze napriklad kolegova zena ma Samsung Galaxy S Dual sim. Kdyz vidim jak po nem chce aby neco udelal a on to neudela hned, tak stale neco macka a pak ho radeji odlozi. Ale to bych videl zpusobene vykonem a uzivatelskym zachazenim. Mam pocit ze na Android se musi opatrne a zlehka.
Dale je tu otec s Samsung Galaxy SII. Docela beha, ale je nestastny z neustalych aktualizaci sluzeb ktere nepouziva a ani netusime k cemu slouzi. Samsung push, nebo jak se to jmenuje, dale co nepotrebuje tak Google+, no ale to je tim ze je to telefon Googlu. Tak tady bych to videl docela dobre.
Pak tu mame bratra s iPhone5. On je to zarputily jablickar, takze nerekne nic spatneho na stranu iOS :D Ale muzu rict ze jo, ze to beha pekne. Ale mockrat jsem to v ruce nemel, takze hodnotim tak vseobecne.
No a pak ja a pritelkyne s WP8. Ja jsem spokojenej. Zprvu jsem si myslel ze se neobejdu bez moznosti ktere ma Android, ale neni tomu tak. Moznost vlastniho zvuku na sms uz je, to mi chybelo asi tak nejvic :D Jinak nejsem zas tak narocny uzivatel. Jsem rad ze mam Waze, Mapy.cz, to vyuzivam tak nejvic, nejaka app na geocaching uz taky je pouzitelna, takze dobry.
No a pritelkyne ho ma od vanoc a je spokojena. Kdyz vidim jak ,,testuje" hry a aplikace (stahnout, spustit, libi-necham, nelibi-odinstaluju), tak si myslim ze by tel. s Androidem brzo cekal HR. Ale treba se pletu.
Takze treba me ukamenujte, privazte ke kulu, ale ja ve WP8 vidim jen pozitiva a budoucnost.
- Cheetah007
- smartmaniak

Urcite znovu opakuji ze wp je dobry system a ma budoucnost stejne tak jako konkurence, je dobre ze clovek na moznost volby z techto tri, proc jsou ale uzivatele ostatnuch os od nekterych trolu nezstale napadani zesmesmovani a hlavne android je to verejne oznacoval za neskutecne odflakly a nestabilni os tohle pise zejmena jeden znamy trol ktery zde jeste nereagoval, bud to ma jako napln prace nebo je tim presvedcen.....co mi o nem napsal zdejsi mod ani nechtejte vedet a nebudu zde sirit.
Send from TapaTalk
EDIT:
Pokud jsem něco s win používal, byl to skvělý smartphone Motorola MPx220, škoda že výrobci od véčkové konstrukce a nedotykových tel. či smartphonů, prakticky upustil, mám jej jako pracovní foun a nemůžu si vynachválit.
Motorola MPx220 WM2003 SE v4.21.1088 (Build 14326.1.2.0)

Send from TapaTalk
EDIT:
Pokud jsem něco s win používal, byl to skvělý smartphone Motorola MPx220, škoda že výrobci od véčkové konstrukce a nedotykových tel. či smartphonů, prakticky upustil, mám jej jako pracovní foun a nemůžu si vynachválit.
Motorola MPx220 WM2003 SE v4.21.1088 (Build 14326.1.2.0)