Kvalitní smartphone s fotoaparátem do 7 000 Kč

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Nemyslím jen aplikace typu stopky, ty já v Androidu 4.4.2 mám v základu, myslím multimediální aplikace a především hry!! Ty jsou hlavně pro Android a iOS a to my nevymluví ani htcjirka ani bahamut:D. Tomu se vážně musím smát. A bahamute, měl jsem Lumii 920 od začátku (listopadu 2012) , tak vím o čem mluvím a prošel jsem si všemi dostupnými systémy ne jako Ty:)
PS: Tím samozřejmně nikoho neodháním od WP, ba naopak v ceně kolem 3 tis doporučuju Lumii 520, v ceně do 7 tis pokud jde o fotoaparát tak mohu doporučit taky Lumii 920, ale pokud chce někdo multimedia a smartphone, který něco dovede, tak se musí podívat jinde.
PPS: Stejně tak nemohu doporučit Windows phone jako dobrou koupi pro puberťáka, puberťačku nebo někoho kdo rád hraje. Zde si prostě nezahraje, a tečka.
PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

Post by PetrCBR »

Vime vsichni ze iOS a android jsou u nekterych typu aplikaci dal .. to nikdo nepopira. Jde o to, ze se situace pomalu ale jiste zlepsuje.
nissut
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920 GDR3, Nexus 7 4.4.2

Post by nissut »

M.BoBo wrote:Nemyslím jen aplikace typu stopky, ty já v Androidu 4.4.2 mám v základu, myslím multimediální aplikace a především hry!! Ty jsou hlavně pro Android a iOS a to my nevymluví ani htcjirka ani bahamut:D. Tomu se vážně musím smát. A bahamute, měl jsem Lumii 920 od začátku (listopadu 2012) , tak vím o čem mluvím a prošel jsem si všemi dostupnými systémy ne jako Ty:)
PS: Tím samozřejmně nikoho neodháním od WP, ba naopak v ceně kolem 3 tis doporučuju Lumii 520, v ceně do 7 tis pokud jde o fotoaparát tak mohu doporučit taky Lumii 920, ale pokud chce někdo multimedia a smartphone, který něco dovede, tak se musí podívat jinde.
PPS: Stejně tak nemohu doporučit Windows phone jako dobrou koupi pro puberťáka, puberťačku nebo někoho kdo rád hraje. Zde si prostě nezahraje, a tečka.
s tym celkom suhlasim. ale bohuzial pre android sa vybera mobil na fotky a nie na hry:) takze lumia 920 je najlepsia volba - sam ju mam a nelutujem ani korunu, co som o ziadnom z predchadzajucich telefonov nikdy nemohol povedat...

Inak co tu este nezaznelo, tak obrovska vyhoda je zabudovane bezdratove nabijanie...nie je nic pohodlnejsie ako vecer pokladat telefon (po tme) na podlozku, namiesto zapasenie s microUSB kabelom (a ze to niekedy clovek trafi aj na tretikrat, ze?:) )
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

M.Bobo: od doby kdys měl l920 se v nabídce software dost věcí změnilo. Spousta AAA titulů mezi hrami, multimediální přehrávače s podporou všemožných formátů včetně flac a titulků u videa, nová FB aplikace, instagram a jiné.. Před rokem byly WP někde jinde ;-)
Krissstl
nováček
nováček
Zařízení: Nokia

Post by Krissstl »

mato289: Moc děkuji za odpověď.

zlieva: Super, děkuji moc za odpověď.

-Pavel-: Moc vám děkuji jak za tuto reakci, tak za tu následující. Co se týká váhy, to jsem se dočetla na různých diskuzích a recenzích. Určitě si chci jít mobil vyzkoušet do prodejny, tak uvidím, co to s mou rukou udělá. :grin: Ne, ale vážně- určitě se před koupí půjdu na mobil do prodejny podívat a vyzkouším oba OS, abych věděla, který mi více vyhovuje. Každopádně Lumia 920 je zatím stále mezi mými favority a fotky z ní vychvaluje opravdu mnoho lidí. Ještě jednou vám děkuji za rady.

bahamut: Moc vám děkuji za pomoc i přínosné informace.

M.BoBo: Děkuji moc za odpověď. Právě to menší množství aplikací a nemožnost si s WP tak vyhrát jako s Androidem beru u Lumie 920 jediné mínus. Očividně ale Androidy v této cenové relaci fotoaparát srovnatelný s Lumií nemají.

Všem vám ještě jednou moc děkuji za ochotu mi pomoct, opravdu si toho cením. :-) Mohla bych vás ještě všechny poprosit o radu, co byste mi prosím doporučili ze smartphonů, které by ale měly Android, kdybych trochu polevila ze svých požadavků na fotoaparát? Zkrátka že by byl fotoaparát alespoň ucházející, plus dobrý výkon telefonu, do cenové relace 7 000 Kč? Chci si jít totiž oba OS vyzkoušet příští týden na prodejnu a kdyby náhodou nastal případ, že mi bude více vyhovovat Android, tak abych měla nějaký přehled i o kvalitních smartphonech s Androidem. Co tak ale čtu, tak si myslím, že by mi měl WP vyhovovat a tím pádem bych si koupila 100 % Lumia 920, protože očividně opravdu splňuje vše, co požaduji.
Za všechny odpovědi vám předem moc děkuji. :-)
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”

Post by biscuit84 »

Tak ako uzivatel 3 platforiem (Android,iOS,WP) by som Ta ale chcel upozornit na niektore nedostatky WP, ktore Ti vadit mozu ale i nemusia, zalezi od preferencii. WP ma napr. jednotnu hlasitost (okrem budika), dalej v nom nenajdes notifikacne centrum, nemoznost ukladat kontakty na SIMkartu.... To len aby si potom nebola prekvapena :) kazdopadne Lumia 920 ma naozaj super fotak a s aplikaciami to tiez nie je taka bieda, ako by sa mohlo zdat. No a napravu vyssie spomenutych obmedzeni sice slubuje MS v dalsich aktualizaciach. ale co je na tom pravdy, si musime este nejaku chvilu pockat...

No a pokiaľ Ťa zaujimaju Android zariadenia s kvalitnym fotakom, mna napr. velmi prijemne prekvapil Xiaomi Red Rice. Navyse subjektivne mi jeho nafstavba MIUI pride ako ta najodladenejsia, aka na Android moze byt :)
Krissstl
nováček
nováček

Post by Krissstl »

Děkuji moc za upozornění, jsem jen ráda, když mi někdo napíše i nedostatky. :-)
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by biscuit84 »

tak za malo, ja sa snazim kazdu platformu posudzovat kriticky. WP je tu na SM dost preferovany, ale ako som napisal, ma svoje muchy, ktore mozu byt pre niekoho zasadne...
PetrCBR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 520, iPhone 5, Huawei P9 Lite

Post by PetrCBR »

Nedostatky ma kazdy system. Dulezite je jestli budes mit podporu od vyrobce i za rok. U WP clovek nevi co bude za par let, ale predpokladam, ze MS ho padnout nenecha. Nove verze iOS vetsinou podporuji 3-4 posledni typy iPhonu a android je trochu rarita, protoze nikdo dopredu nevi co na jakem telefonu pujde a co ne.
Krissstl
nováček
nováček

Post by Krissstl »

Nepřehledné je to teda strašně, to je pravda. Jenže jelikož mi to u naprosté většiny příspěvků bohužel nabízí pouze možnost citovat (a ne odpovědět, jak teď u vás), tak mi nic jiného nezbývá. Nebo jestli to jde ještě i nějak jinak, tak bohužel nevím jak, protože se této diskuzi poprvé. Tak se omlouvám. :-)
robert.b
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Re: Kvalitní smartphone s fotoaparátem do 7 000 Kč

Post by robert.b »

Ja som predal svoj xiaomi mi2 koli lumii 920 [SMILING FACE WITH SMILING EYES] tiez som chcel dobry fotak... A urobil som dobre, hoc mi2 bol vynikajuci telefon s vynikajucim android prostredim miui... Lumia slape jak hodinky a ako vravel jeden kolega, nuti ta sam fotit... Videa su super, ked pustim na velkej obrazovke az sa cudujem...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Post by Flynn »

OT: Kristýno, tak použij Citovat a citaci zkrať na to nejnutnější, stačí nechat jméno a kousek věty kvůli tomu, aby se citovaný uživatel mohl orientovat, k čemu tvá reakce patří (smazat vše zbytečné mezi značkami quote), anebo ji rovnou celou vymaž, což ale nebude k ničemu. V tom případě to bude stejné, jako stisknout Odpovědět u posledního příspěvku :)
EDIT:
robert.b: I já se nestačím divit, jak kvalitní video natáčí můj android telefon za necelých 5000. Při přehrávání na FullHD TV je to naprostá bomba. A věz, že vím, o čem mluvím.
robert.b
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 920

Re: Kvalitní smartphone s fotoaparátem do 7 000 Kč

Post by robert.b »

Taj skus natacat akcnejsie v slabsich svetelnych podmienkach.. Neverim ze tvoj android ma opticku stabilizaciu obrazu, sekundarny mikrofon.. Ja nie som zastanca ani jedneho systemu, kazdy ma svoje pre a proti, lumia s windowsom mi vyhovuje, to je vsetko... Easy to use... Robi to co ma a velmi dobre...
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

OT: Novák 5: Co si to ke mně dovoluješ, ty sprosťáku! :twisted:
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Pokud se ještě rozhoduješ, tak další super koupě telefonu je Blackberry Z10 teď v akci u T-Mobile za 5999Kč
http://www.t-mobile.cz/web/cz/osobni/te ... #prodchars" onclick="window.open(this.href);return false;
Narazil na ní kolega milennium a dle mého je to lepší telefon než Lumia 920 a lépe se ovládá (jinak řečeno ovládání je návykové). Jen fotoaparát má Lumia o třídu lepší, ale zle nefotí.
Krissstl
nováček
nováček

Post by Krissstl »

Vláďo: Děkuji moc za radu, to je také možnost, ale asi nejpřehlednější to bude tak, jak psal pan Pavel. Každopádně ti vážně moc děkuji za radu. :-)
-Pavel-: Novák 6: :tlem: Moc děkuji za radu i vám, takhle to bude mnohem lepší. :-) Je pravda, že to bylo extrémně nepřehledné, jen jsem nevěděla, jak to vyřešit. Takže ještě jednou děkuji.
M.BoBo: Moc děkuji, podívám se na něj. Ještě se rozhoduji a dávám si ještě pár dní na pročítání recenzí, diskuzí a porovnávání, protože bych nerada jednala unáhleně. :-)
Krissstl
nováček
nováček

Post by Krissstl »

Byl mi zde navrhovaný i smartphone Blackberry Z10. Koukala jsem se na něj a co jsem se zatím dočetla, tak se mi líbí. Nemáte s ním prosím ještě někdo nějakou zkušenost? A ještě vypadají celkem zajímavě HTC One X a Xiaomi Red Rice, tak kdybyste prosím měli třeba postřehy i k těmto dvěma, byla bych vám vděčná. Je mi jasné, že foťákem se rovnat L920 nemůžou, ale spíše mě zaujali výkonem. Děkuji moc. :-)
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Post by Flynn »

Kristýno, čti, pokud ti nikdo zde neporadí a pokud sis to již sama nevyhledala:
Blackberry: http://www.mobilmania.cz/clanky/blackbe ... -a-1323499" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mobil.idnes.cz/blackberry-z10-re ... lefony_vok" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mobilni-telefony.heureka.cz/blac ... 0/recenze/" onclick="window.open(this.href);return false;
Xiaomi: http://mobilni-telefony.heureka.cz/xiao ... e/#section" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mobil.idnes.cz/recenze-smartphon ... lefony_vok" onclick="window.open(this.href);return false;
HTC One X: http://mobilni-telefony.heureka.cz/htc- ... e/#section" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mobil.idnes.cz/htc-one-x-a-samsu ... lefony_vok" onclick="window.open(this.href);return false;
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by biscuit84 »

Pokial chces Android, tak nevahaj a ber Xiaomi Red Rice. Z toho telefonu som nadseny. Skvele odladena MIUI ROMka, obstojne HW parametre, ktore za takuto cenu nemas sancu kupit, fotak tiez nadpriemernej kvalita (s L920 sa samozrejme rovnat neda). Aj konstrukcne perfektne spracovany. BB Z10 je tiez super telefon, ale postrada tiez dost aplikaci a tie, ktore sa emuluju z Androidu nemusia vzdy fungovat spravne...
nemecek_f
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 820

Post by nemecek_f »

Blackberry Z10 je rozhodně zajímavá volba. Ale aplikace budou ještě větší problém než na Windows Phone. HTC One X bych vyškrtl. Telefon jsem si zkoušel na roadshow, když byl nový a díky Sense tam byla znatelná pomalost (a to šlo o skoro nepoužívaný kus), plus je podle mě ošklivý (zadní strana).

O tom Xiaomi nevím nic, ale osobně bych do něj nešel. S nadšením jsem si koupil před nějakým časem Huawei G300, protože za nízkou cenu nabízel dost, jenže trpěla kvalita zpracování, displej a další věci.
Post Reply

Return to “Jaké zařízení si mám koupit?”