Docela dost se mi zalíbila Lumia 720, má ji kamarádka a co jsem tak zběžně viděla, myslím, že bych zkousla i ten WP, celkem mě to i láká, víc, než Android... Neznám ho, musím si to ještě prostudovat, ale co vím, tak spousta lidí argumentuje tím, že Android má oproti WP spoustu aplikací, her a možností přizpůsobení celého vzhledu. Je mi to k prdu, byla jsem tím nadšená ze začátku, ale stejně hry hraju minimálně a jediné, co tam mám podle sebe je prázdná hlavní tapeta jen s hodinami a pár aplikací na vedlejších tapetách. Aplikace, které chci, jdou i na WP, to už jsem si zjistila. Taky jsem zjistila, že L720 se přestala vyrábět. Prvně mi ji heureka.cz našla v osmi obchodech, všechno neznámá distribuce a teď mi ji to našlo v jedenácti obchodech a u dvou píšou CZ distribuci. Tak nevím, připadám si jak blbeček =D Každopádně doteď jsem dospěla asi ke třem adeptům - L820, L920 a L925, přičemž L925 řadím až jako nejposlednější možnost + L720, pokud ji teda ještě někde seženu. Je dost drahá a má dobrý foťák, který zase tak nechci. Chtěla bych poradit, který byste mi doporučili, v diskuzích pod články čtu různé názory a nějak si nemůžu vybrat.
Jak říkám, foťák nepotřebuju. Na focení mám pořádný foťák a s mobilem nějakou momentku vždycky udělám, nepotřebuju kdovíjakou kvalitu, za kterou jen budu zbytečně připlácet.S velikostí a váhou mobilu problém nemám, když bude těžší, vůbec mi to vadit nebude. Co ve mně vyvolává rozporuplné pocity je baterie. Současná XJ má kapacitu 1 750 mAh a vyměnitelnou baterku, na výdrž jsem si zvykla ( obvykle ji nabíjím každou noc, když to nechám vytřískat, vydrží mi tak den a půl, pak už šetřím, kde se dá, abych dojela z práce domů, využití mobilu napíšu pozděj ). L720 má 2000 mAh a nevyměnitelnou baterku, což by s touhle kapacitou neměl být problém. L820 má 1 650 mAh, vym. bat., což je sice fajn, ale připadá mi to málo. L920/925 má 2000 mAh a nevym. bat.
Mobil využívám hodně na psaní SMS/zpráv na fb. Jsem zvyklá mít fb aplikaci spuštěnou furt kvůli upozorňování na příchozí zprávy, celkově internet využívám poměrně dost. Semtam si na cestu do práce pustím nějakou hudbu, ale nepřeháním to. Hry hraju minimálně, občas si něco vyfotím. Téměř nevolám, využívám výhradně SMSky.
Kvůli těm zprávám požaduju dobrou citlivost displeje, s čímž by snad tyhle mobily problém mít neměly, kámoščina L720 reagovala perfektně. Taky chci klávesnici nastavenou jako na klasickém mobilu, jde to? Na QWERTY jsem si nezvykla
Rozdíl mezi IPS LCD a AMOLED displejem nějak neřeším, stejně nevím, jaký je v nich rozdíl
To je asi tak všechno, určitě jsem chtěla ještě něco, ale teď mě nic nenapadá. Už se mi z těch recenzí a parametrů motá všechno dohromady, tak bych uvítala, kdyby mi někdo byl schopný poradit, který z těhle mobilů je nej... Pokud to vůbec někdo dočetl až do konce
Díky.