Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Tohle ale může být u některých prodejců dost risk.
Znám prodejce (megatel a jejich pár dalších přezdívek), kde u několika případů hodili telefon do vody a reklamaci neuznali, protože byl telefon utopený..
Znám prodejce (megatel a jejich pár dalších přezdívek), kde u několika případů hodili telefon do vody a reklamaci neuznali, protože byl telefon utopený..
tet si nejsem jisty jestli jsme se dobre pochopili.
myslel jsem tim co jsem psal o neco vyse , JESTLI MI MUZE OBCHODNIK , PRODAVAC , rict ze se jim to nezda jako zavada a ze mi telefon do servisu nepošlou ? ( prece to nejsou zadni servisaci aby rozhodovali co poslou a co ne do servisu )
presne toto mi bylo dneska receno ze majitel obchodu rozhodne jestli mi foun poslou do servisu nebo neposlou , zatim porad nevim , nikdo se neozvat , tak snad poslali. ( nejaky servis tam maji ale pozarucni , to asi nema zadny vliv na danou situaci)
ano telefon je v zaruce ( mam ho teprve cca 4 mesice ))
myslel jsem tim co jsem psal o neco vyse , JESTLI MI MUZE OBCHODNIK , PRODAVAC , rict ze se jim to nezda jako zavada a ze mi telefon do servisu nepošlou ? ( prece to nejsou zadni servisaci aby rozhodovali co poslou a co ne do servisu )
presne toto mi bylo dneska receno ze majitel obchodu rozhodne jestli mi foun poslou do servisu nebo neposlou , zatim porad nevim , nikdo se neozvat , tak snad poslali. ( nejaky servis tam maji ale pozarucni , to asi nema zadny vliv na danou situaci)
ano telefon je v zaruce ( mam ho teprve cca 4 mesice ))
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze
Vyjádření k reklamaci bez ohledu na to kde jsi telefon koupil má právo vždy podat prodejce. S nim jsi v poměru kupující - prodávající, nikoliv se servisem. Je hloupost aby ti to neposlali do servisu, ale vyjádření k reklamaci má vždy prodejce.
V te chvíli mas nárok si udělat znalecky posudek a pak s tím jit k soudu, samozřejmě můžeš pozadovat i proplacení posudku, když jsi v právu a soud ti da zapravdu.
Taktéž i když ti prodejce přijme telefon na reklamaci má právo reklamaci řešit dle svého, tedy může ti klidně zamítnout reklamaci (nikoliv záruku, tu zamítnout nelze).
EDIT: Taktéž je otazkou zda-li lze něco povazovat za vlastnost výrobku či za opotřebení způsobené používáním (spotřební věc typicky sluchátka, maji záruku 24 měsíců, ale dle zákona je vlastně je na ne záruka 6 měsíců, protože kabely jsou věc spotřební, která se v průběhu používání opotřebovává), lze takto nahlížet i na volny kryt apod. Je to Otázkou prodejce, servisu, výrobce jal se k tomu staví, je to sviňárna ale může se tomu stát. Toto je velmi složitá problematika a kazdy si zákon vykládá jinak (prodejce, servis, právník, soudce, koncový zákazník apod.)
V te chvíli mas nárok si udělat znalecky posudek a pak s tím jit k soudu, samozřejmě můžeš pozadovat i proplacení posudku, když jsi v právu a soud ti da zapravdu.
Taktéž i když ti prodejce přijme telefon na reklamaci má právo reklamaci řešit dle svého, tedy může ti klidně zamítnout reklamaci (nikoliv záruku, tu zamítnout nelze).
EDIT: Taktéž je otazkou zda-li lze něco povazovat za vlastnost výrobku či za opotřebení způsobené používáním (spotřební věc typicky sluchátka, maji záruku 24 měsíců, ale dle zákona je vlastně je na ne záruka 6 měsíců, protože kabely jsou věc spotřební, která se v průběhu používání opotřebovává), lze takto nahlížet i na volny kryt apod. Je to Otázkou prodejce, servisu, výrobce jal se k tomu staví, je to sviňárna ale může se tomu stát. Toto je velmi složitá problematika a kazdy si zákon vykládá jinak (prodejce, servis, právník, soudce, koncový zákazník apod.)
TMASKA
Určitě se nenech odbyt on nemá co posuzovat od toho je servisní technik, pokud nemáš servis nějak daleko raději to tam dodnes sám.
Určitě se nenech odbyt on nemá co posuzovat od toho je servisní technik, pokud nemáš servis nějak daleko raději to tam dodnes sám.
ptam se zatim jen hypoteticky jelikoz porad nevim co a jak , ale doufam ze to bude ok , obchod mam velice rad a nikdy zadne problemy nebyly , snad poslou , servisak vymeni cely kryt a budou vseci spokojeni 
920 pouzivam jako druhy telefon takze neni ani moc pouzivany tak 2 krat za mesic ho nekde vemu ale uz podruhe ta sama podle meho zavada , to nastve. ( kdyz uz se nokia chvasta jake nemaji lumie 720 920 925 atd skvelou konstrukci ) nechci pomyslet jak by foun vypadal zas za mesic staleho pouzivani , to by vrzalo a prohybalo se i ve spanku
tet jsem si vsim ze lide meli a asi i maji podobne problemy
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 8&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
ZMENME TEMA CO ? jak se tesite nebo uz i nekdo mate BLACK ?
920 pouzivam jako druhy telefon takze neni ani moc pouzivany tak 2 krat za mesic ho nekde vemu ale uz podruhe ta sama podle meho zavada , to nastve. ( kdyz uz se nokia chvasta jake nemaji lumie 720 920 925 atd skvelou konstrukci ) nechci pomyslet jak by foun vypadal zas za mesic staleho pouzivani , to by vrzalo a prohybalo se i ve spanku
tet jsem si vsim ze lide meli a asi i maji podobne problemy
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 8&start=20" onclick="window.open(this.href);return false;
ZMENME TEMA CO ? jak se tesite nebo uz i nekdo mate BLACK ?
Zdravím, kamarád shání 920 Black a celkem neúspěšně. Nevíte kde by se dala ještě koupit?
děkuji
napr. tu: http://www.max-shop.cz/nokia-lumia-920-black" onclick="window.open(this.href);return false;
Ajo, děkuji. Už třetí kamarád co jsi půjčil mou 920ku a tak se mi zalíbila, že jde do ní. 
Jen takovy dotaz, ma nekdo taky ze pri spusteni app na foceni se optika aktivuje a o neco je vzeprena a kdyz vyjizdi cocka, tak v tom trosku klapne? A dalsi vec, zapnul jsem si glance screen a v noci jsem si vsiml ze vedle predniho fotaku sviti nejaka cervena dioda. To je infra led? Pred zapnutim to nesvitilo.
-
mceza
Odkud ti vyjíždí čočka? Čočka je akorát stablizována proti otřesům, ale nikam nevyjíždí. To klapnutí by mohlo signalizovat právě to uvolnění pevného uchycení modulu. Když si k foťáku přiložím ucho, tak to také slyším. Jinak ne.
To červené bude nejspíše proximity senzor nebo čidlo jasu. Nevím, jak u jiných revizí 920, ale u mé rozhodně nesvítí. Maximálně se při jistých situacích může odrazit od senzoru světlo a ten se červeně blýskne. Je to ale jen odraz světla.
To červené bude nejspíše proximity senzor nebo čidlo jasu. Nevím, jak u jiných revizí 920, ale u mé rozhodně nesvítí. Maximálně se při jistých situacích může odrazit od senzoru světlo a ten se červeně blýskne. Je to ale jen odraz světla.
Ta "červená dioda" je proximity senzor.
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Čočka samozřejmě vyjíždí - v rámci autofocusu se posunuje pro zaostření v rozmezí několika málo milimetrů. A ano, to cvaknutí je zcela normální. Na některých kusech je zřetelnější, někde méně.
Dekuji za odpovedi ;) A jeste dalsi vec, nevim zda to je sw chyba ci vlastnost, ale pri spusteni napriklad Waze, je z casti kde je repracek na hlasite prehravani slyset takove piskani a vrceni. Vsiml jsem si toho nedavno v noci, kdyz byl kolem klid.
-
mceza
Celý rozsah není ani milimetr ;) A nejedná se o vyjíždění čočky, ale opravdu jen o doostřování. Když se řekne vyjíždění, tak si představím vysunutí objektivu.mimonaut wrote:Čočka samozřejmě vyjíždí - v rámci autofocusu se posunuje pro zaostření v rozmezí několika málo milimetrů. A ano, to cvaknutí je zcela normální. Na některých kusech je zřetelnější, někde méně.
To pískání a vrčení je opravdu vlastnost. Poprvé jsem to zaznamenal před nějakou dobou já a bylo mi potvrzeno, že nejsem sám, komu to dělá. Dělá to u náročných aplikací nebo zejména her. Po jejich ukončení to chvíli vrčí a pak přestane. Jestli jde o nějaký neodstíněný šum z procesoru? Těžko říct. Každopádně se nejedná o chybu.
No s tim ,,vyjizdenim cocky" jsem to popsal blbe, ale vy to chapete ;)
Tak jsem rad ze ty vlastnosti nemam jen ja, ale s tim vrzanim telefonu, jak nekdo psal o par postu vejs, s tim jsem se teda nesetkal. Jediny divny zvuk je pri vybracich, ale to jsem nekde cetl, ze to je proste taky vyrobni vlastnost, ale ne kazdy ji ma. Nj, proste spotrebni zbozi :(
Tak jsem rad ze ty vlastnosti nemam jen ja, ale s tim vrzanim telefonu, jak nekdo psal o par postu vejs, s tim jsem se teda nesetkal. Jediny divny zvuk je pri vybracich, ale to jsem nekde cetl, ze to je proste taky vyrobni vlastnost, ale ne kazdy ji ma. Nj, proste spotrebni zbozi :(
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
To je take u L920 reklamovatelne,bylo to vadnymi motorky.Neni to vyrobni vlastnost,je to vec normalne k reklamaci.Jediny divny zvuk je pri vybracich, ale to jsem nekde cetl, ze to je proste taky vyrobni vlastnost
No jo, to je hezky, ale me se vazne nechce poustet Lumii na nejakou dobu z ruky a vracet se k Nokii 6303 nebo Htc one touch pro u ktereho nevydrzi baterka vic nez par hodin a je silene pomalej :D Ale pokud mi reknes, ze po reklamaci budou vybrace silnejsi, tak nad tim budu uvazovat. Pritelkyne ma totiz L925 a je to dost znat, ze jsou na ni vybrace silnejsi oproti me L920, tak jestli to je motorkem.
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Ne,u L920 byly motorky,ktere delali chrastivy "bordel",to je k reklamaci.Se silou vibraci jsem nemel nikdy problem,je dostatecna a vzhledem k tomu,ze jsem vlastnil i L925 spolecne s L920 v jeden cas,mohu rict,ze vibrace byly stejne silne,nebo nijak znatelne odlisne.
mne sa tiez zmenili vybracii z vibracii na, no nazval by som to skorej zvukove upozornenie. Ale tiez to koli tomu nebudem reklamovat, zatial... az keby sa toho nazbieralo viac...