Nokia Lumia 920 - výdrž baterie

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Souhlas,ty jsem nikdy nepouzival a ani nemel chut nekdy pouzivat.Papa to na kazdem OS.Aplikace peclive vybiram a odmenou me je perfektne stabilni system vcetne te vydrze.
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

Presne tak..app na batériu sú peklo...po odinštalovaní značný vzostup výdrže.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by matoman »

Nepride mi, zeby app na bateriu zrala nejako baterku. Prakticky sa spusta raz za 30 minut a spyta sa systemu kolko ma este baterky. Co samosebou nezere nic. Mozno nieco zapise do textaku. To tvrdenie, ze to zerie plati snad iba na androide. Daleko viac zeru background agenti, ktori nieco tahanu z netu parsuju xml,json, generuju livetile. a spol. Baterkove app su v pohode.
mceza

Post by mceza »

Však baterkové aplikace minimálně ty livetile generují. Sám je delší dobu nepoužívám, drobný pokles spotřeby jsem od té doby zaznamenal, ale není moc výrazný.
matoman
smartmaniak
smartmaniak

Post by matoman »

tu co pouzivam ja negeneruje, iba nastavy systemovu dlazdicu a systemove cislo, ziadne generovanie obrazkov, ktore by mohlo zrat baterku. Stale si myslim, ze je to mytus z androidu.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Většina těchto měřičů ještě zapisuje hodnoty do grafů, uploaduje na skydrive, zapisuje do své isolat storage do souboru historii nabíjení a výdrže, do toho stihne upozorňovat na nízké stavy baterie apod. a běží celou dobu na pozadí a generuje si livetile.

Po odinstalaci mám markatní nárust ve výdrži, do té doby co jsem z práce vracel v 6 hodin večer se skoro prázdnou baterii, dneska domů jdu s baterii na 40%.
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

Zkusím ji odinstalovat jestli se mi stane ještě samovolné vybití. :) uvidíme...

Povolené úlohy na pozadí mám pouze: Facebook Beta, Chronos Calendat a Weathet Flow.

EDIT: Zatím pozoruji zlepšení. :-) večer 100%, ráno taky 100%, nevím zdá se mi to lepší tak vidíme ještě časem. :-)
pavlik.mracek
nováček
nováček

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by pavlik.mracek »

Ahoj, mám s 920 trápení ohledně výdrže na baterii.
Mám aktualizaci GDR3 (vývojářskou) a před jejím nainstalováním byla výdrž super - po celodenním zápřahu s WiFi, GPS, horou aplikací na pozadí atd. jsem se domů vracel s 50%.
Teď si však již druhý měsíc (od kterého to GDR3 mám), že výdrž je špatná. Občas se stane, že už při návratu domů telefon klekne - a když ne cestou, tak za pár minut doma --> Kritický stav nabití baterie.
Přitom telefon používám o dost míň než předtím, na pozadí běží jenom FB, GPS vypnuto a přesto je po 10 hodinách vybito.
Jelikož tohle před updatem nebylo, svádím to na něj.

Děje se tohle i někomu z vás, kdo tenhle update máte? V případě, že by byl problém v něm, radši bych se vrátil na GDR2 - možnost "vykřížkovat" aplikaci a nějaké další drobnosti mi za takovouhle katastrofální výdrž vážně nestojí.
PS: Jakou ROM byste mi doporučili, pokud je chyba skutečně v GDR3? A jaké jsou cesty k nahrání? Mám full-NaviFirm, takže Rom mohu stáhnout a flashnout jakoukoli, spíš jde o to aby měla tu dobrou výdrž..

Díky za rady :)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Rom na navifirm jsou oficialni a jsou vsechny nastejno nejen co se vydrze tyce.
Jinak GDR3 mam od prvopocatku a zadne snizeni vydrze se nekona.Takze ani u tebe to nebude souviset s GDR3.Zrejme te bude zlobit nejaka aplikace.Mozna se nevyhnes obnoveni tovarniho nastaveni.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Rozhodně to nebude GDR3. Mám jí taky a výdrž se nejen nezhoršila, ale i mírně zlepšila a hlavně už se mi nestává, že by se mi z ničeho nic vycucla baterka..

Rozdíl po předchozích nedávných malých dvou updatech v rychlosti (už se nezadrhávají animace) je taky zásadní plus.
zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Re: Nokia Lumia 920 - výdrž baterie

Post by zlieva »

Tak u mňa je GDR3 v podstate odkedy vyšla a tiež nepozorujem že by sa vydrž znížila.
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

Post by hamoun »

zakaz vse na pozadi, vypni BT, GPS, Data, Wifi ... vypnout, zapnout ...
a sleduj, co se bude dit .. postupne pak pridavej ...
lubo182
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by lubo182 »

Ahojte. Tiez po aktualizacii na GDR3 som nespozoroval zhorsenie vydrze baterie. Akurat ma tento vikend moja mila 920-tka prekvalipa, pretoze v piatok vecer som isiel spat s cca 60%-tami a rano sa zobudim a telefon bol uplne mrtvy. Neinstaloval som ziadne nove aplikacie, pouzivam na noc rezim lietadlo a nebezia mi ziadne ulohy na pozadi. Myslim, ze dam telefon na reklamaciu, pretoze mi je nanic telefon, ktory ma rano nezobudu do prace, pretoze sa cez noc z nicoho nic vybije bateria. Toto sa mi uz davnejsie stalo a to som mal este GDR2.
Keby na tomto telefone bola lepsia vydrz baterie a bateria by aj realne ukazovala, kolko % kapacity ma, bol by to suprovy telefon.
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Minulý týden se mi to na720 stalo taky. Mohla za to aktualizace filtru hovoru a sms. Po aktualizaci se sám zapnul a baterka letěla silene doku. Po vypnuti je vše zase ok.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Pouzivam fitlr hovoru po celou dobu co vysel az po posledni aktualizaci a baterii me to nikdy nesezralo,takze bych na tento program nesazel.Baterii nezere.
nektar69
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: LG G2

Post by nektar69 »

Mě se totéž stalo z pátku na sobotu, a to snad z 75% a ráno zcela vybito. Od té doby naopak vydrž dlouho a bez problémů. Mám Ativ S. Třeba šlo o nějaký globální problém, netřeba hned řešit reklamaci.
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Dokud jsem ten filtr nevypnul, tak to zrálo baterku před očima, tak nevím. Po vypnuti to hned přestalo a nic jiného jsem nezapínal, nevypínal ani neinstaloval.
zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Post by zlieva »

No ja tiež používam ten filter odkedy vyšiel a to nonstop a baterku to nežerie....
crixol
nováček
nováček

Post by crixol »

Tak mi drobet došla trpělivost a zkusil jsem si menší testíky.
test dle gsmareny.com kde jim video přehrávalo něco kolem 6hodin a 20minut (bohužel nevím v jaké kvalitě), tak mě vydržel jen 4hodiny a 20minut. (vypnutá veškerá synchro,mod letadlo+hard reset)
test dle mobilenet.cz kde jim video z yt přehrávalo kolem 4hodin a 16minut (HD,střední jas,50% zvuk do sluchátek), tak mě něco kolem 2 a půl hodiny i s módem letadlo..telefon mám přes měsíc a tak baterie by si již měla sednout..je to několikátá lumie a tak nevím zda se stím smířit, počkat na zmenšeninu 1520 či reklamovat. :cry:
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by MgX »

U Lumie 920 je škoda, že výrobce neosadil silnější akumulátor. Hned by to potlačilo část kritiky, resp. probírání výdrže. Osobně bych si klidně pár korun za vyšší kapacitu připlatil ... a rád.

Další věcí, kterou sleduji, je rozdílnost vybíjení při různorodém užití. Samozřejmě - je to běžné a logické. Rozdíl, zda poslouchám hudbu na sluchátka, nebo hraji náročnou hru a zvuk mám do reproduktorů telefonu. Proto bych alespoň na krátký čas rád vyzkoušel nějakou aplikaci, která by vypsala činnost jednotlivých aplikací a jejich potřebu vysávat akumulátor. Bohužel - zřejmě nic takového zatím není. Aplikace by člověku posloužila k jednoznačnějšímu určení, že dnes jsem skutečně hru hrál hodinu, na netu byl půl a volal deset minut ... zatímco včera jsem hru hrál dvě hodiny, na netu byl deset minut a volal půl hodiny ... vždy ještě s výpisem vytížení aku.

Momentálně jsem schopen neustálým hrabáním v telefonu a činností s ním, vymlátit aku za tři-čtyři hodiny. Dříve mi vydržel více než 24 hodin. Jenže protože mé využití nyní je výrazně jiné než před pár týdny, nemohu kritizovat telefon a psát, že výdrž klesla. Prostě to nevím - nejsem schopen momentálně posoudit. Musel bych ho využívat opět jako dřív a porovnat si to. Jak ale uvádím...drobná aplikace na cosi takového by byla přínosem - porovnal bych si to hned.

Poslední věcí je ukazatel stavu nabití. Zde bych si tipl, že je nepřesný. Resp. se snaží více držet procenta po nabití, ale následně rychleji klesá. Občas nabiju foun, pracuji s ním, a když koukám na stav, vidím třeba 96 %. Pak pokračuji v činnosti zhruba stejný čas, ale ukazatel najednou padne k 84 %, což je pro mě podstatný rozdíl.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”