Problém s účtem na outlook.com/skydrive

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Post Reply
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Post by Radim Stehlík »

Mohl by někdo zkušenější poradit s mým problémem s používáním poštovního klienta na Live účtu (Skydrive)
Mám problém v tom, že účet na Live mám udělanej na mejl který končí @seznam.cz
A v telefonu to nedokážu spárovat. V telefonu mám daný gmail synchronizaci, ale ten klient, co je na Live účtu se mi tam nepřidá. Když to tam zadávám a do pole uživatel napíšu email adresu, tak mi vyskočí, že byly nějaké problémy.

Když se na email připojím na počítači, tak se do sloužky Outlook dostanu, mám tam ty 2 uvítací mejly.. A když si odtud odešlu email na Gmail účet, tak to normálně v pořádku přijde. Dám odpovědět a nic nedorazí.

Mám dojem, že se to někde zasekne kvůli té koncovce @seznam.cz.
Ale nový účet se mi zakládat nechce, tady mám 25GB, mám to založeno již dlouho když ještě bylo tolik. Teď už je jen 5GB.

Samozřejmě je varianta, že budu dál používat gmail účet, ale když už jsem i MS, tak bych rád používal jejich řešení.
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 930

Post by fredysz »

No pockej, tve live id/ms account je teda ve tvaru @seznam.cz a tak sis ho pridal i pri prvnim zapnuti telefonu? No tak pak jednoduse vlez do nastaveni uctu -> ucet microsoft a zaskrtni ze chces synchronizovat maily...
hamoun
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia 930 (W10M)

Post by hamoun »

mam taky seznam.cz a vse normlane jede ....
u ucet MS mam *.seznam.cz - nijak ho nesynchronizuju ..
mam ho jen jako ID pro app ...
Tade
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

Post by Tade »

Já mám také trochu problém. Mám účet u MS zaregistrovaný na seznam.cz ... synchro funguje, všechno v pohodě. Mám u toho nastavenou synchronizaci mailu, takže už jsem nemusel přidávat další mailový účet v telefonu. Maily mně chodí, ale když chci odeslat mail, tak se mi po čase vrátí email, že se doručení opozdilo a na cílový mail nic nepřijde. Není to pro mě taková tragédie, protože maily z telefonu téměř neposílám, ale nechápu, proč s tím je problém. Navíc jsem to zkoušel i přes web v počítači a tu aplikaci outlook.com nebo jak se to jmenuje. Přes mail, na který je celý účet u MS synchronizovaný neodešlu mail ani z webu, ale mám tam ještě alias účet a ten je také u seznam.cz ... paradoxní je, že přes ten to maily normálně odesílá, pokud se na něj v menu přepnu. Takže seznamovej mail vlastně nefunguje jen u toho, na který mám registrovaný celý účet.
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Radim Stehlík »

fredysz: jo, při prvním zapnutí jsem to tam tak dal..
Ale v emailu jsem dal google účet (ten chodí), Skydrive (s tím @seznam), FB + Twitter.
Pak tam mám ještě volbu Outlook.com - to jsem si myslel, že je ten klient na skydrive..
Ale takytam je Hotmail - to asi je starej email co bylo @msn.com a @hotmail.com ne?

Vím že jde asi o uplnou blbost, ale když se podívám na ikonu, tak to má jinou než to logo outlooku.
Ještě se zeptám jako uplný nováček - u androida byl gmail klient a pak klient na ostatní mejly.
Tady je to propojený, takže i ten skydrive email by se tahal do současnýho klienta, nebo by se mi udělala další dlaždice?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

kašlat na seznam..
Tade
smartguru
smartguru

Post by Tade »

To bych nejradši udělal ... bohužel bych zase musel dělat HR a nastavovat všechny kontakty, pokud bych si založil fungl nový účet u MS. Ale bylo by to nejlepší, s tím souhlasím.
Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Radim Stehlík »

to je v háji... jakou koncovku máte na LIve účtu? @xxxx?
Podle mě to je tím koncem @seznam.cz...
Proč se mi nestáhnou ty mejly, co jsou v skydrive/outlook složce nechápu..
Ještě jsem teď zkusil vypnout přesměrovávání pošty s klasickýho seznamu na gmail.
Takže bych měl poznat co je ze seznamu a co z live..
Ale mám dojem, že mám něco někde blbě :-)

Edit: tak je to přesně ono.. z Webu ze skydrive si pošlu mejla na gmail. dorazí...dám odpovědět a odpověď nepřijde na Skydrive Outlook, ale na klasický Seznam.cz.

Ale přece nezahodím 25GB prostor na Skydrive.. to raději budu dál používat Gmail :-(
Tade
smartguru
smartguru

Post by Tade »

No nakonec jsem si založil fungl nový účet u MS s koncovkou outlook.com a už je to v pohodě. Pokud bych měl ale 25 GB prostoru, taky bych to asi nechal u seznam.cz :-D ... Bohužel se mi teď stalo to, že se do kalendáře nesynchronizují narozeniny od kontaktů z FB, což mně taky docela vadí ...

Edit: Tak problém s narozeninami vyřešen. Na netu jsem si vyhledal, že se to po najetí do kalendáře přes webovou aplikaci synchronizuje. To se ale stalo až po tom, co jsem se do účtu přihlásil přes IE a najel do kalendáře. Používám totiž Operu 12.16 a občas Operu 16. V ní prostě ta synchronizace neproběhla.
mceza

Post by mceza »

Není třeba zakládat nový účet, pouze přidáš nový alias @outlook.cz/com a ten nastavíš jako primární. Pak musíš udělat HR telefonu a vše běží stejně - stejný kalednář, kontakty, SkyDrive. Dokonce se do ostatních služeb můžeš přihlašovat pod starým aliasem.
Tade
smartguru
smartguru

Post by Tade »

Aha, díky za odpověď, ale už to mám hotové na novém účtu :) Já o tom aliasu věděl. Dokonce jsem ho před nějakou dobou přidával asi i jako primární ... bohužel jsem si ale neuvědomil, že telefon musí projít HR, aby se to mohlo ,,přenastavit". Teď už je to jedno, kontakty jsem exportoval do souboru a importoval na nový účet, takže docela bez problému.
Tomet
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Omnia W

Post by Tomet »

Mám podobný problém. MS účet mám registrovaný na @seznam.cz a tuto adresu jinde nepoužívám. Primární emailovou adresu @email.cz mám také od seznamu.
Od zakoupení WP mám svou poštu z @email.cz přesměrovanou do MS účtu a vše přes 2 roky fungovalo až do včera. Včera přestala chodit Pošta. Na seznam.cz Pošta dojde, seznam přesměruje a mail je někde v p.... už nedorazí.
I když ho pošlu přímo ze seznamu, tak do outlooku nepřijde. Z gmailu mi pošta chodí v pořádku.
Myslel jsem si tedy, že nad tím vyzraju tak, že poštu na seznamu přesměruji do gmailu a ten následně do MS. Omyl! Opět ticho po pěšině.
Gmail mi alespoň napíše tuto chybu :
Pošta byla odmítnuta z důvodu zásad služby Outlook. IP adresa poštovního serveru, který se připojuje ke službě Outlook, vykázala chování podobné dolování dat oborů názvů. Pokud nejste správce e-mailu nebo sítě, obraťte se na poskytovatele e-mailových nebo internetových služeb s žádostí o pomoc.

Už ztrácím s MS nervy, to začal MS blokovat poštu seznamu nebo co to znamená? Už si s tím hraju 3 hodiny a nic jsem nevymyslel. 2 roky to chodilo bez problému a od dnešní půlnoci to z ničeho nic nejde?
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by fredysz »

Kasli na presmerovani a nech rovnou Outlook.com pracovat s postou na seznamu - proste jej integruj přes pop3. V Outlooku ozubene kolecko -> další nastaveni posty -> pridat ucet pro odesilani a prijmani

Pak vlez do Vase emailove ucty a dole vyber ucet, který chces používat jako primarni.

Outlook bude pak odesilat i prijmat postu rovnou přes seznam.cz
Tomet
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Tomet »

Tak jsem to měl ze za začátku a když jsem si poslal email, tak přišel cca za 10min. U přesměrování přišel okamžitě. Dnes jsem toto také zkoušel a maily choděj pořád do 10 min, outlook.com píše problém při načítání pošty, nicméně vše přišlo. Jen nevím jestli se na to mohu spolehnout..
fredysz
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by fredysz »

Pouzivam to takhle uz 3 roky a zadny problém jsem nemel. Jediny problém je s tim zpozdenim, protože přes pop3 ma proste outlook onen desetiminutovy interval...
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Tohle sem kdysi řešil, SMTP server seznamu se bohužel dostal na nějakej spamovej blacklist a MS ho blokuje. Bohužel je to celkem častej jev. Jediný co ti zbejvá, tak je si počkat, až o odtamtud máznou. Nikdy netrvalo déle než týden.

Co se týče nastavení POP3, pokud to máš přes něj nastavený, tak outlook kontroluje seznamovou schránku jednou za 15min, maily tedy nechodí insta. Interval přenastavit nejde.
Tomet
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Tomet »

Díky za vysvětlení, trochu se mi ulevilo :) Ten interval se mi právě nelíbí. Kolikrát se někde registruji a potřebuji email hned nebo různé autorizace atd. To už mi přijde lepší nastavit emailový účet v telefonu a tabletu přímo na seznam s 15 min kontrolou a když budu potřebovat nějaký mail okamžitě, tak provést synchro ručně.

Teď jsem to tak nastavil. Lepší email za 15min než žádný :) . Za týden to zkusím zase přesměrovat.
Tomet
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by Tomet »

Tak včera večer přestaly emaily chodit úplně, odchozí i příchozí. Outlook.com má nastavený plný přístup ke schránce na seznamu a fungovalo to přesně dva dny. Teď outlook píše, že je vše synchronizováno v pořádku, přestože ve schránce na seznamu je přes 40 nových emailu. Končím s MS účtem, poštu jsem nastavil přímo na seznam a vše chodí.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Jede vám outlook.com? Mi jede jen v mobilu, outlook 2013 píše, že je nepřipojen, přes webovky se tam taky nedostanu :(
angelafmy
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: samsung

Post by angelafmy »

Pak vlez do Vase emailove ucty a dole vyber ucet, který chces používat jako primarni.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”