Šestipalcový tabletofon Nokia Lumia 1320 se sice v ČR začne prodávat až v průběhu prvního kvartálu příštího roku. V Hong Kongu, na Tchaj-wanu a v Singapuru se novinka začala prodávat před několika dny a věřím, že spousta z vás o tomhle kousku přemýšlí, proto zakládat toto vlákno. Doporučená cena pro český trh zatím nebyla stanovena, nicméně odhaduji, že se bude pohybovat někde okolo hranice 9 500 Kč včetně DPH. Například v Hong Kongu se Lumia 1320 po přepočtu prodávat za hruba 8 300 Kč.
Vypadá zajímavě, i to HD rozlišení bych asi zkousnul ale ten 5 Mpix foťák v této kategorii je podle mě výsměch... Kdyby to stalo pod 7 tisíc neřeknu, ale za cenu lehce pod 10 tisíc tam mohli dát alespoň Pureview 8,7 Mpix z L920 nebo alespoň poměrně slušný 6 Mpix z L720.
Jinak na me působí pozitivně, najde si své fanoušky, stejně jako dela levný Galaxy Mega.
Ten foťák je doslova ostuda. Vydat to kdokoli jiný, tak jen pokrčím rameny, ale že zrovna Nokia? Firma, která si na špičkových fotomodulech zakládá. Její fotoaparáty v top modelech nemají konkurenci a oni tam dají tohle?
Je to velká škoda. Když už ne Pureview, tak alespoň něco co na papíře vypada lákavě... Ten 6 Mpix z L720 je velmi dobrý, nestandardní ale dobrý. Rozhodnutím dat tam jen 5 Mpix nevalne kvality by mel někdo z Nokie dostat facku a to obří.
Pokud půjde cena dolů jako u tebou zmiňovaných modelů, stále v tom nevidím problém Naopak vidím pozitivum v rostoucí nabídce nokiáckych telefonů. Chci levnou ale vybavenou, dobře fotící Lumii? Je tu 920ka. Nej fotoaparát? 1020! Velky displej? 1320. Big display s super foťák? 1520! Plus dalsi hafo lowendů.
Za 2 měsíce bude za 7 tisíc Taky bych chtel v 1020ce lepší HW pže rychlost foťáku je tragická. Mám ale smůlu. Můžu brát, nebo nechat bejt. Konkurence je naštěstí veliká.
Cena za par měsíců není relevantní pro porovnání výbavy v dobe uvedeni produktu. Ano za pul roku za cenu 5 tis. to může byt super kauf;) o to tu ale nejde.
Mám prostě jinej pohled na věc. Jeste rok a půl zpět měla Nokia tři čtyři téměř shodné telefony v nabidce a MS restartoval platformu. Nyní začínají byt konečně konkurenceschopnými a já to s povděkem kvituji. A nějaký 5timegový hrozný foťák to nezmění.
V tom případě ale já o koze ty o voze. Ja jsem rád, ze Nokia rozšířila portfolio aby se dalo vybírat. Jen si nemyslím, ze v tomto případě šetřili na správném místě.