1)Líbilo se mi, že dle recenze smartmanie na YT šel změnit výchozí vyhledávač Bing za Google. Já tam tuhle možnost ani po stažení aktualizací nemám. Z toho sem dost špatnej, protože Bing je snad to nejhorší. Jedno ze 3 "tlačítek" je tím pádem k ničemu a je to minimálně nepohodlné.
2)Byl to dárek, takže nevím, kde byl kupován,ale chtěl sem EU distribuci a ta prý byla i u prodejce uvedena. Nicméně telefon poprvé najel, jak sem později pochopil ve vietnamštině. Nějak záhadně se mi ho z těch klikyháků podařilo přepnout do CZ,ale po aktualizaci, když třeba kliknu na kalendář, kterej je česky, tak dny jsou stejně popsaný vietnamsky a stejný to je na obrazovce zamčenýho telefonu. Čas, datum a nějaký vietnamský slova (ano,dá se předpokládat jaký). V nastavení -> klávesnice mám položky Angličtina (USA), Čeština a Vietnamština (dle toho sem poznal co to vlastně všude bylo za klikyháky), pak lze další klávesnice přidávat, ale nějak nevidím,jak bych tu zpropadenou Vietnamštinu a nejlíp i Angličtinu mohl smazat. Registroval sem se přes telefon i u Nokie (vše česky) a přišel mi od nich vietnamskej mail. Fakt super. Neví někdo co s tím?
Tyhle dvě věci mi nějak kazí radost z jinak moc pěknýho telefonu. Ještě sem s ním nikde nebyl, ale podle ukazatele síly signálu se mi zdá, že sem si dost pohoršil od minulýho telefonu. Byl by někdo tak hodnej a poradil mi s tím?