Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

Když nechceš mít v telefonu FB kontakty a alba, jdi do nastavení účtu a FB odeber

pokud nechceš takto razantní krok a bude ti stačit nemít FB kontakty mezi svými ostatními, jdi do hubu "lidé", dej nastavení (...) a zvol filtrovat kontakty. Tam můžeš zobrazování FB vypnout (ale při vyhledávání budou dostupné)

příště poprosím otázky týkající se systému (a nikoliv pouze l920) směřuj do patřičného tématu - WindowsPhone - operační systém. :-)
lubo182
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Post by lubo182 »

-Pavel- wrote:Kolik dnešních telefonů vydrží při normální aktivitě více dnů. Je jich málo. U 920 mám v poklidu den a když je klid i dva. To je super, měl jsem telefony, co nedali ani den.

O vydrži baterie je v tomto tématu napsáno dost, takže radím pročítat téma a né ho plnit pořád tím samým. Že vás baví pořád ladit výdrž baterie a už vůbec nechápu, že máte potřebu o tom dokola psát.
Riesit sa to bude, kedze som si telefon kupoval aj kvoli vydrzi baterie. Pokial viem, vsade sa hovori o super vyladeni WP8, o tom, ako je system nenarocny a ako sa daju manazovat funkcie na pozadi. Moj predchadzajuci telefon Xperia Arc S s 4,2'' displayom a 1500mAh bateriou vydrzal v pohode 3 dni a bol to nevyladeny Android, kde v pozadi boli pospustane kadejake sluzby a aplikacie. Preto ma zaraza, ze niekomu vadi preblikajuci krizik pri listovani spustenych aplikacii ale nutnost kazdy den restartovat telefon, aby ako-tak ukazoval spravnu hodnotu vydrze baterie uz nikomu nevadi. Ved je to dost zavazny bug a je smutne, ze to vyvojari nedokazu odstranit nejakou aktualizaciou.
A ak niekto napise, ze sa mam vratit k Androidu, tak nie, k tomu sa uz vracat nechcem 8-)
cardi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S5

Post by cardi »

To bych chtel videt co jsi s tim mobilem delal ze vydrzel tri dny :D asi jsi to moc nezatezoval a na netu jsi nebyl casto. to ze ti v pozadi neeco malo bezelo no docela cumim ...
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

lubo182: Já ti nevím.. já žádný podobný problém nemám. Baterka mi vydrží s rezervou do večera a to si s telefonem hraju dost dlouho a je rok starý. Žádný jiný smartphone mi nevydržel o mnoho více, spíše byly na výdrž horší. A baterka mi ukazuje správně.. je pravda, to nezkoumám pomocí nějakých aplikací, to mi přijde ujeté. Stačí mi ikonka nahoře a v případě poklesu na kritickou mez upozornění. A když už jsem v nouzi, podívám se v nastavení. A vždycky mi to fungovalo dobře.
Třeba máš vadný kus se špatnou baterkou a třeba to prostě opravdu jen moc řešíš - co když je chyba v tebou používané aplikaci?
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by murder »

Baterku neřeším od příchodu iPhone na cz trh, prostě večer napíchnu a ráno sundám. Je to cena za chytrá zařízení a lobby bateriového průmyslu nic lepšího do světa zatím nepustila...
Už se těším na bezdrátovou nabíječku, ježíška bohužel už nestihne, ale doufam, že přijde co nejdříve. Chytrý Číňan našel stejné PSČ v USA, tak mi ji poslal i s kryty na tel. pro kluky, přes USA, ale je zábavné sledovat jak mi jde balíček z Číny přes Michigan v USA :D
M.BoBo
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5

Post by M.BoBo »

Pánové (mimonaut., -Pavel-)
Co se tady do něj do chudáka navážíte? Problém s výdrží u Lumie se řeší od počátku, ještě když já jsem Lumii měl. Je pravda, že vydrží, pokud nemáte žádné služby puštěné na pozadí, a nepoužíváte různé notifikace či battery monitory, ale proč bych to měl dělat?? Na Androidu či BB OS 10 jsem to také bez problémů používal, baterie díky tomu nešla radikálně dolů jako zde. Na reklamaci to není (byla by zamítnuta), protože telefon v továrním stavu nejeví známky rychlého vybíjení. Je to problém Lumie a WP a aplikací, které běží na pozadí a WP toto moc nedává.
V minulosti byla rada, vypnout Skype, počasí a battery monitory a bude dobře, ale znovu otázka proč bych se měl omezovat, když jinde to funguje?
Navíc není jediný, ozývaly se zde i jedinci, kterým se přes noc baterka vysosala na nulu, že je ani budík nevzbudil, taky to není vada kusu, ale obecná vada Lumia vs aplikací spuštěných na pozadí.
Na Androidu, díky těmto službám na pozadí, také nejde baterka rapidně dolů, stejně tak se také neplní diskuse na XDA o tom, že výdrž padá při používání aplikací na pozadí, tam se výdrž jako taková řeší kernely apod..
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

mmmm. Hele už mě to fakt nebaví. Podívej se na vlastní příspěvky, kolik z nich bylo konstruktivních nebo k tématu. Pořád se rozčiluješ a neustále osočuješ ostatní, že něco dělají jinak, než si představuješ.. Hlavně že kritizuješ OT, když víc jak polovina tvých příspěvků je OT. Tohle ber jako veřejné varování. Ty různé "Pavly" si prostě odpusť.
A platí to pro všechny. Tečka.
mceza

Post by mceza »

Také se přikládním k vytvoření samostatného tématu o vybíjení přes noc. Akorát se tím špiní tato diskuze a rád bych si dal téma o vybíjení do seznamu ignorovaných. A ne, že kdykoli přijdu na fórum, je tu 10 příspěvků od mmmm., jak je to katastrofální problém.
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by Rehor J Zacek »

Taky hlasuji pro založení tématu o vybíjení...
mato289
smartguru
smartguru
Zařízení: Xiaomi Mi Max

Post by mato289 »

taktiež som za vytvorenie nového vlákna..tiež mám nejaké skúsenosti s nesprávnym ukazateľom a nočným vybíjaním..
TMASKA
smartguru
smartguru
Zařízení: SGS2

Post by TMASKA »

jak jsem psal pred casem ze nesu 920 do servisu , jelikoz mi dole po bocich vrzal kryt a slo to jakoby prohnout ten bakelit :)
servis uznal reklamaci , vymenili mi tam nejake konektory , kryt a vse je tet pevne jak ma byt
jestli ma nekdo podobny problem tak se reklamace nebojte
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Post by murder »

O bateriích a výdrži diskutujte zde:
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=170&t=34678" onclick="window.open(this.href);return false;
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak

Post by mimonaut »

OT: Díky za vytvoření tématu, příspěvky z poslední doby jsem přesunul tam.
bouskat
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL

Post by bouskat »

Mam takový malý problém... Když vyfotím fotku pomocí nokia camera tak se mi fotka uloží treba 8x ta samá Nevite někdo co stim? Diky.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

a nefotíš přes smartcam ? Ta udělá několik snímků na jednou, ale tuším, že ihned neukládá.
bouskat
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL

Post by bouskat »

Prave ze ne. Mam to na fotak. Smart cam ukazuje jednu az kdyz se otevre takjich je vic me to v galerii ukazuje xkrat tu samou fotku. Brecketing taky nemam zaply.
Katie
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 920 - red, iPhone 6 64 GB

Post by Katie »

Ahoj, chci se zeptat co znamená to kolečko s tečkou uprostřed vpravo na displeyi :D - viz. obrázek :). Děkuji
Attachments
wp_ss_20131217_0001.png
(174.64 KiB) Downloaded 575 times
delfin
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by delfin »

To se zobrazuje, když telefon (aplikace nebo systém) zjišťuje polohu přes GPS.
mceza

Post by mceza »

Upřesním (tím, že zobecním) - toto kolečko signalizuje, že je právě aktivní geolokace. (Tedy cokoli v mobilu vyhledává polohu. Nutně to ale nemusí být přes GPS)
l0lz
smartguru
smartguru
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Post by l0lz »

Katie wrote:Ahoj, chci se zeptat co znamená to kolečko s tečkou uprostřed vpravo na displeyi :D - viz. obrázek :). Děkuji
vypnuť to môžeš: nastavenia/poloha/vypnúť :D
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”