HTC S730 "Wings" skutečně obsahuje GPS modul

Diskuze o operačním systému Windows Mobile 6/6.1/6.5 a dalších vývojových větvích (6.5.x)
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

HTC S730 "Wings" skutečně obsahuje GPS modul

Post by Jiří Hrma »

HTC S730 je velice očekávaným nástupcem oblíbeného Voxe, oproti kterému navíc nabídne řadu vylepšení. Těšit se můžeme například na podporu UMTS/HSDPA, 400MHz procesor a pravděpodobně i integrovanou GPS.

Image Image
Zobrazit hardwarové parametry HTC S730

Když se před několika měsíci na veřejnost dostaly první specifikace HTC S730, byl v nich zanesen i GPS modul, nicméně před nedávnem výrobce tuto informaci vyvrátil a v oficiálních specifikacích zmínka o GPS jednoduše chybí. To, že bude GPS modul u Wingse chybět mi při nedávném rozhovoru prozradil i Tomasz Lesniak (HTC Area Manager), nicméně se zdá, že Wings GPS opravdu obsahuje.

Image Image

Nasvědčují tomu nejen tyto fotografie, ale také to, že Wings využívá zcela stejný chipset jako nedávno recenzovaný HTC TyTN II, a ten GPS modul obsahuje. Uvidíme tedy, jak se celá situace nakonec vyvine, jisté ale je, že fyzicky je čip pro GPS v modelu S730 přítomen. Je tedy na výrobci, zda jej v oficiální ROM zpřístupní nebo se o to bude muset zasloužit uživatelská komunita. Tak či onak, Wings bude výborným smartphone telefonem, který udělá pod vánočním stromečkem radost spoustě uživatelů.
weevil
nováček
nováček

Post by weevil »

Nechápu politiku HTC. Jakoby se snažili aby si jejich přístroje nekonkurovali navzájem.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Ja jsem tohle nechapal uz u HTC P3600 "Trinity", tam to bylo podobne, a po cca pulroce vydalo HTC ofiko GPS-enabled ROM, snad bude ale s GPSkou Wings spolupracovat hned od zacatku... a kdyz ne, xda-dev to jisti ;-)
MrProchy
nováček
nováček

ale co antena ...

Post by MrProchy »

problém bude, pokud finální kusy nebudou mít na chipu připojenou anténu, tak jak to má třeba první Tytn. V tom případě ani xda-dev nic nezmůžou :/

A bohužel to tak zatím vypadá, aspoň podle této recenze, který by již měla být z finální HW, s testovací ROM.

http://www.coolsmartphone.com/article745.html

Taky mne s tím HTC hrozně štve, že takhle mlží. A co mne štve především, že zákaznící v čipu zaplatí za GPS, které pak nemohou využívat.
IMHO, HTC to dělá čistě z důvodu, aby zákaznící měli proč upgradovat. Což je docela hnusná taktika.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

dyžtak vezmu měďák, pájecí stanici, cín, šroubováky a to by bylo abych na HTC nezvítězil :lol: :wink:
Post Reply

Return to “Windows Mobile 6/6.1/6.5/6.5.x”