Lumia 920 překrytování a záruka?

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Post Reply
Thompson
smartguru
smartguru
Zařízení: Apple iPhone SE 64GB SG + Apple Watch series 2

Post by Thompson »

Jednoduchá otázka, mám černou lumii 920, chci ji překrytovat na žlutou, je možné to udělat, tak aby to nikdo nepoznal a platila záruka?Za předpokladu, že při případné poruše dám zpátky černý kryt.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Ano lze,žádne plomby tam nejsou,stačí tedy,když nezanecháš uvnitř otisky a nebudou orýpané šroubky a jiné komponenty uvnitř telefonu..
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

A pokud by to poznat šlo, to přícházím o záruku kvůli změně krytu?
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 950XL

Post by mimonaut »

leč FW je u některých distribucí podle barev, takže by se na to mohlo přijít..
mceza

Post by mceza »

GreenArrow wrote:A pokud by to poznat šlo, to přícházím o záruku kvůli změně krytu?
Evidentně nejsi seznámem s konstrukcí modelu Lumia 920. To není jen o oddělání dvou šroubků, vycvaknutí a nacvaknutí nového krytu...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

Je to pevný,uživatelsky nevýměnný kryt,je tedy jasné, že se na to vztahuje záruka.
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Přístroj se identifikuje podle IMEI a podle S/N... Minimálně podle toho jde přesně poznat o jaký přístroje se jedná... A samozřejmě podle fw...
Nehledě na to, jakékoli překrytování "podomácku", přináší vždy riziko. Pokud nemá člověk vhodné vybavení, není šikovný a zkušený, tak to v servisu skoro vždy poznají...
Takže bych se na to vyprdnul...
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

Taková technická. Dejme tomu, že ten zadní kryt rozbiju a nechám si to vyměnit jinde, třeba levněji, než v oficiální nokia opravně(protože po pádu mi to samozřejmě na záruku nevezmou). Tím chcete říct, že přicházím o záruku?
ransot
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus

Post by ransot »

pomocka pre kutilov....

Code: Select all

http://www.youtube.com/watch?v=ASwgppXNKaU
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

GreenArrow wrote:Taková technická. Dejme tomu, že ten zadní kryt rozbiju a nechám si to vyměnit jinde, třeba levněji, než v oficiální nokia opravně(protože po pádu mi to samozřejmě na záruku nevezmou). Tím chcete říct, že přicházím o záruku?
Kdyz ti telefon upadne a nechas si ho opravit v autorizovanem servise,zaruka dal bezi a není nijak do budoucna dotcena.
Pokud si to nechas spravit v neautorizovanem servise a bude to videt,prichazis o komplet záruku, logicke.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

To máš jak s novým autem, jezdíš na garančky - záruka běží, necháš si ale vyměnit olej támle u Franty v garáži za čtvrtinu, a záruka v čoudu.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

Tak tohle je už naštěstí překonaný blud. Složitější opravy se ale v autorizovaném servisu dělat musejí.
mceza

Post by mceza »

Překonaný blud? U většiny (píšu většiny, ale nesetkal jsem se s automobilkou, která by to tak nepraktikovala) výrobců automobilů musíš pravidelně dojíždět do autorizovaného servisu na prohlídky. Při tom ti i vymění olej, případně jiné kapaliny.

Pokud ti nějakej Franta (nebo klidně ty - vyměnit olej zvládne i moje přítelkyně) vymění olej v garáži, tak to není problém (leda, že bys motor nesprávným olejem poškodil a následně to reklamoval).

Jen u většiny servisů dochází při garanční prohlídce k automatické výměně oleje. Takže ti ten nový olej vymění.

Nechceš? Není problém, ale v lepším případě to zapíšou do elektronické knihy jízd, v horším přijdeš o záruku.

Tohle všechno je způsob, jak výrobci kompenzují servisům ušlé zisky při trendu prodloužených záruk.
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

Přesně jak píše @mceza...
Taky nechápu, proč by to měl být překonaný blud... Na "garážisty" opravdu nejsem zvědavý. Autorizovaný servis je pro mně vždy zárukou seriózního jednání. Garážista nebude mít nikdy takové zázemí, zkušenosti a vybavení, jako autorizovaný servis... Ale hlavně mi nebude garantovat záruku... Jinak nic proti garážistům a amatérským opravářům (sám k nim teď patřím)...
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Post by htcjirka »

nofu wrote:Tak tohle je už naštěstí překonaný blud. Složitější opravy se ale v autorizovaném servisu dělat musejí.
Kdepak,pokud zakaznik jede na olej ci jinou opravu ke "garazistovi" v pripade zavady nebo uplatneni garance musi dolozit z prohlidek u garazisty - originalni protokol podle ,ktereho se prohlidka dela,originalni vytisk z oficialni diagnostiky,doklad o pouzitem materilu(specifikace oleje apod).Nemali jednu z mnoha veci a temer ve 100% pripadech nema,muze si nechat o zaruce zdat.Navic pokud zakaznik jezdi ke garazistovi ,muze zapomenout na pripadnou pozarucni kulanci a apod.
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Post by nofu »

dost OT: zajímalo by mě, co si jako myslíte, že garážista udělá hůř, při prosté výměně oleje? Jako sorry, ten si dokážu vyměnit sám.
mceza

Post by mceza »

Nejde o to, zda udělá něco hůř. Jde o to, že za to nezaplatíš autorizovanému servisu ;)

Nedejbože do toho může nalejt olej, který při stejné kvalitě stojí polovinu...

Já jsem třeba musel jezdit se svým autem každý rok na záruční prohlídku, kdy mi za 750 Kč zkontrolovali karoserii (co na ní asi kontrolovali?), za 500 zkontrolovali podvozek (nové auto, málo jeté, bez problémů, co tam kontrolovali?). Samozřejmě se musel vyměnit olej (pod výhružkou, že když si ho vyměním sám, zapíšou mi to do el. knihy jízd a klesne cena vozu).

Po třech letech jsem dostal vynadáno, že brzdovou kapalinu tam mám moc starou a že se musí okamžitě vyměnit. Když řekli cenu, tak jsem jim poděkoval a vyměnil jsem si ji doma sám. Mám veterána, u kterého ještě donedávna byla možná původní brzdovka. U nového auta je ale po dvou letech dle specifikací výrobce na výměnu...

Auto už není v záruce, tak si na něm dělám všem sám (kromě pravidelné výměny oleje, dolití vody do ostřikovačů a občasného umytí s ním nikdy nebyla žádná práce - opravdu parádní automobil!)

A proč to musí dělat všechno autorizované sevisy? No aby měl servis práci...

Ale to už jsme hodně OT, s výměnou krytu telefonu to nesouvisí. Kryt telefonu Lumie 920 není uživatelsky výměnná součástka a proto může opravdu dojít ke ztrátě záruky v případě, že by při následné reklamaci na to servis přišel. Nějak nechápu, co je na tom nepochopitelného.
murder
smartguru
smartguru
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Re: Lumia 920 překrytování a záruka?

Post by murder »

Jen drobný dotaz, jsem na Smartmanii ve vlákně řešícím výměnu krytu na Lumii 920???

Jste tady pánové silně OT!!!
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”