Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
zlieva
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: NOKIA LUMIA 620/ LUMIA 920 Black/ LUMIA 950 SS

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Post by zlieva »

Ako som písal, Bing počasie nespôsobuje takéto vybíjanie, mám ho dlhodobo pustené a nikdy som s tým nemal problém. Skúsil by som vypnúť komplet všetky aplikácie na pozadí a potom postupne po jednom zapínať tie, ktoré naozaj potrebujem aby bežali na pozadí.
jkubovic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Xiaomi Redmi 4 Note LTE Global, MS Lumia 640 DS,

Post by jkubovic »

Skús vypnúť aj navigáciu Here drive+.
Sinpa
smartstar
smartstar
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Post by Sinpa »

Na 720 mi na pozadí běží kdeco a za noc mi padne o 6-10%
Tím to asi nebude.
Image
hatys
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 920

Post by hatys »

Mně už přijde, že to musí být nějakej systémovej bug. Aplikacema co mám to není - odzkoušeno. Zkusím ještě GDR3, ale vzhledem k tomu, že GDR2 nepomohlo moc tomu nedávám. Takže vy co s tím problémy nemáte buďte rádi a ostatní vydržte, třeba to nějaká další aktualizace vyřeší. :roll:
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

Mám GDR3 už dlouho a už asi 2x se mi přes noc vybil téměř.
hatys
nováček
nováček

Post by hatys »

chytil123: Tak ti děkuji moc si mě potěšil. :roll: Nezlobte se na mě, ale tohle není dobrá reklama.

for all: Nezkoušel jste to někdo reklamovat?
Scaladek
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 950 XL

Post by Scaladek »

Hoj všem,

mám otázku na všechny, kdo používají Endomondo, Runtastic a další podobné aplikace. Z ničeho nic se mi začalo pravidelně stávat, že Lumia 920 v půlce trasy ztratí GPS a už ji nechytne (opětovně se chytla jen jednou, po asi 5 km)... Někdy je to dřív, někdy později, nikdy to není na stejném místě (vliv prostředí). Přitom počáteční lokace je blesková (+/- dvě vteřiny, data a všechno mám zapnuté)... Endomondo běží pod lockscreenem a všechny ostatní apps vždycky vypnu... Krapet mě to se*e, když z uběhnutých 10+ km máte zaznamenané třeba jenom 3... Nevíte někdo,čím by to mohlo být? Nesetkal se někdo s podobným problémem?

Díky :wink:
chytil123
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 920

Post by chytil123 »

Určitě to není moc fajn pro ty co se rozhodují jestli koupit to ano, ale říkám jen pravdu no. :)
Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL

Post by Jakub Karásek »

Scaladek wrote:Hoj všem,
mám otázku na všechny, kdo používají Endomondo, Runtastic a další podobné aplikace. Z ničeho nic se mi začalo pravidelně stávat, že Lumia 920 v půlce trasy ztratí GPS a už ji nechytne (opětovně se chytla jen jednou, po asi 5 km)...
Jednou se mi stalo, že mi přestalo endomondo trackovat přestože gps signálu bylo na rozdávání. To byl zrovna životní výšlap na Sveti Jure v Chorvatsku, to mě dost nasralo. Ale jinak celkem spokojenost, jsem zvědav, jak bude fungovat na L920, až na jaře poprvé šlápnu do pedálů
karel55555
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Samsung Galaxy S9

Post by karel55555 »

Používám obě app. nejednou na 820, možná jednou či dvakrát jsem ztratil GPS ( na pár vteřin), ale při zataženém počasí nebo v hustém lese), jinak to funguje parádně. K.
cardi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S5

Post by cardi »

chytil123 wrote:Mám GDR3 už dlouho a už asi 2x se mi přes noc vybil téměř.
ahoj taky jsem si všiml ze to občas veme více baterky než by melo, ale to je podleme tím ze to nemá jeste pořádně vyladeno, kdo vi ;)
mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black

Post by mlndsk »

Mate uz nekdo Black FW? Nokia pry zacala testovat a dokonce i s vybranymi uzivateli.
hatys
nováček
nováček

Post by hatys »

Já vím, že si baterka musí sednout, ale mobil mám půl roku a ještě si teda nesedla ani náhodou. Tak nevím za jak dlouho se to má ustálit. :roll:
icepoint
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 800,920

Post by icepoint »

Třeba ta slečna používá tu přední kamerku na focení sebe sama,pro soc.sítě,hambárny pro přítele a tak a ten očekává kvalitu no,nechápete nikdo :-):-):-)
Cheetah007
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Sony Xperia M2, iPad Mini 32GB

Post by Cheetah007 »

hatys wrote:Já vím, že si baterka musí sednout, ale mobil mám půl roku a ještě si teda nesedla ani náhodou. Tak nevím za jak dlouho se to má ustálit. :roll:
Tak většinou výrobci v manuálech píši tuším po třech nabijecich cyklech.
cardi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S5

Post by cardi »

hatys wrote:Já vím, že si baterka musí sednout, ale mobil mám půl roku a ještě si teda nesedla ani náhodou. Tak nevím za jak dlouho se to má ustálit. :roll:
A co ti běží na pozadí za apl.?
Scaladek
přispěvatel
přispěvatel

Post by Scaladek »

K problemum se ztratou GPS signalu: i kdyz beham ve meste, to misto, kde k tomu doslo, bylo zrovna na dost velkym prostranstvi (v okoli jeden panelak cca 50 metru daleko)... Kazdopadne, vysledoval jsem, ze ke ztrate GPS dochazi vzdy vecer kolem 19 hodiny (+/- 10 minut)... Nemohlo by to mit neco spolecneho s nejakou cinnosti, kterou telefon denne vykonava v priblizne stejnou dobu? Dotaz na aktualizacni server, odesilani polohy MSFT za ucelem sledovani telefonu pro jeho snadnejsi nalezeni, neco takoveho? Ta casova souhra mi prijde vice nez podezrela... Dik za dalsi tipy...;)
mceza

Post by mceza »

A dělá to na stejném místě? Kolem 19h hodiny dává např. hromadnou výzvu dispečink DPMB všem vozidlům o jednotném čase a venkovní teplotě. Po sedmé hodině se navíc pomocí DCF signálů synchronizují v Brně světelné křižovatky

Začíná mě to bavit. Budeme to zkoumat? :D Asi půjdu s 920 běhat :D
Scaladek
přispěvatel
přispěvatel

Post by Scaladek »

Udelalo to trikrat v rozmezi asi kilometru... Na Lesne, tam, kde semafory nejsou a pokud si vybavuju, tak v tom okamziku ani okolo nejel zadny prostredek MHD (muze jet jen po silnici pet metru ode me, nikde jinde)... Jeste jednou to udelalo, kdyz sem zahybal na 28. rijna ze smeru od Detske nemocnice smerem do Luzanek... Tam je samozrejme semafor a prostredku MHD tam bylo dost...

Krome toho, ze se to deje +/- ve stejnou dobu me ale mnohem vic zarazi to, ze ten telefon neni potom schopen se chytnout... Proto si myslim, ze za to muze neco v telefonu, co docasne odstavi komunikaci GPS a aplikace, a ta nasledne neni schopna tu komunikaci zase zprovoznit... Mozna by to slo obejit tak, ze v okamziku ztraty GPS bych mereni pozastavil a znovu spustil (cimz by doslo k opetovnemu fixu na satelity), ale mobil mam v zadni kapse, na displej fakt celou dobu cucet nebudu, to je neprijatelny... :tlem: A vzhledem k tomu, ze beham s nabitym telefonem, ukoncenyma vsema apps mimo Endomondo a pocatecni fix je do dvou vterin, nemyslim, ze bych mel vadnou GPS nebo tak neco... A navic to zacalo delat behem poslednich 14 dnu, a to se s telefonem zadna zmena v podobe jineho nastaveni, nove nainstalovane app ci tak neco neudala...
iljusin66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7

Post by iljusin66 »

Co mě tak napadá - rychlé vybíjení může způsobit:
- "zapomenutá" aplikace běžící na pozadí = zkus vypnout aplikaci a zakaž ji běh na pozadi + restart telefonu
- špatný signál 3G = zkus přepnout mobilní data na 2G
- "vadná" wifi v dosahu místa kde jej v noci máš položený. Jukni jestli se telefon nesnaží stále připojovat, odpojovat. Můžeš případně zkusit wifi vypnout.
- vypni Bluetooth, máš-li jej zapnutý
Tohle všechno bych zkusil. Kdyby už se nevybíjel, tak pak postupně zkoušej vrátit vše do původního stavu.

Má osobní zkušenost mi říká, že může být i vadná nabíječka. Měl jsem jednu která při odpojení způsobovala zamrznutí telefonu, případně následovalo rychlé vybíjení.

Pak už mě napadá jen uvedení telefonu do továrního stavu a případně doinstalace GDR3
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 930/925/920 a 900”