Nokia Lumia 1020: Všeobecná diskuze
Nokia Lumia 1020 problém s Bluetooth
Zdravím všechny,
mám takovou potíž s NL1020, mám ji tedy asi 3 dny, ale stále nemohu přijít na to, jak se připojit k notebooku přes bluetooth. Mobil vidí PC, PC mobil, úspěšně se to spáruje, ale spojení nevydrží, po pár vteřinkách se přeruší. Když dám znovu připojit, průběh stejný. Už jsem zkusil kdejaké nastavení v notesu, v mobilu mě nic moc nenapadlo, co bych měnil na nastavení... Přitom mi PC skrze BT komunikovalo s minulým mobilem a minulý mobil komunikoval i s novou Lumií... Neměl někdo podobný problém? Předem dík za reakce...
mám takovou potíž s NL1020, mám ji tedy asi 3 dny, ale stále nemohu přijít na to, jak se připojit k notebooku přes bluetooth. Mobil vidí PC, PC mobil, úspěšně se to spáruje, ale spojení nevydrží, po pár vteřinkách se přeruší. Když dám znovu připojit, průběh stejný. Už jsem zkusil kdejaké nastavení v notesu, v mobilu mě nic moc nenapadlo, co bych měnil na nastavení... Přitom mi PC skrze BT komunikovalo s minulým mobilem a minulý mobil komunikoval i s novou Lumií... Neměl někdo podobný problém? Předem dík za reakce...
- Daniel Fibikar
- smartmaniak

- Zařízení: Microsoft Lumia 950
Nedávno jsem také hledal nějaký slušný tutoriál pro manuální nastavení a našel jsem toto :
http://www.photoextract.com/cs/clanky/37.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to sice pro normální foťáky, což znamená, že třeba nelze nastavit clonu, ale pro základní pochopení je to super a rozhodně to pomůže.
http://www.photoextract.com/cs/clanky/37.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to sice pro normální foťáky, což znamená, že třeba nelze nastavit clonu, ale pro základní pochopení je to super a rozhodně to pomůže.
Špatně jsem se dotázal
Myslel jsem jak zvládá expozičně náročnější scény (světla a stíny), tedy jaký má dynamický rozsah.
-
mmme
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Smart Ultra 6, Lumia 1020, Omnia 7
Jen zajímavost. 1020ka se mi vrátila z reklamace. Dle popisu byl vyměněn konektor. Vypadá to ale, že měnili minimálně i displej, pže typické černé fleky na displeji těchto founů, které jsem měl i já, najednou nejsou 
Rovnaky problem mam s Lumiou 800 aj 920. Je to i vo Win7, 8, i 8.1, netusim cim to moze byt.Azazel wrote:Zdravím všechny,
-
dodlane.tv
- nováček

- Zařízení: Nokia Lumia 1020 64GB
Ahoj, právě jsem to zkoušel s Lumií 1020 a telefon jsem spároval s Win7. Umí to tři profily: OOP, AV source a AV Remote Control Target, takže lze posílat soubory mezi sebou a pak přehrávat na PC hudbu uloženou v telefonu, toť vše.Azazel wrote:Zdravím všechny,
Zkusil jsem tedy něco z Lumie přehrávat na PC za současného přenosu souborů z PC přes bluetooth do Lumie a šlo to. Přehrávání bylo plynulé a čisté (v rámci MP3), přenos pomalý.
Pak jsem k Lumii připojil bluetooth sluchátka a pustil si v nich hudbu z Lumie a opět za současného přenosu souborů z PC přes bluetooth do Lumie a šlo to. Přehrávání bylo plynulé a čisté (v rámci MP3), přenos pomalý.
Přenos dat směrem z Lumie za současného poslechu hudby (ať již v PC či ve sluchátkách) způsoboval nepravidelné výpadky přehrávané skladby ale po restartu Lumie a opakování přenosu za současného poslechu bylo přehrávání plynulé a přenos pomalý. Tím pomalým přenosem myslím rychlost cca 400kbps - on A2DP profil má určitě velkou režii, takže na to FTP už tolik nezbývá.
děkuji za odkazKasprik wrote:http://www.digimanie.cz/recenze-nokia-l ... eview/5310
Spíš bych bral osobní zkušenost, jak jsem psal, normálních uživatelů, např. na mobilmanii jsou jen asi 4 fotky a nikdo s 1020 fotky nějak neprezentuje, tak si říkám, zda to není způsobené ne moc dobrým foťákem. Mám Nokia 808 a přemýšlím o upgrate.
Jak je to s výdrží baterky? Na Nokia 808 nemám problém vydržet dva dny (focení i s bleskem, GPS, hudba cca 2 hodiny, internet cca 2 hodiny, smsek asi tak 10 a telefonáty cca 1 hodina).
Aplikace jízdní řády je opravdu tak dobrá, jak je prezentováno na windowsphone.com (http://www.windowsphone.com/cs-cz/store ... 2722ab3911" onclick="window.open(this.href);return false;)? Je škoda, že 1020 nezvládne lépe a rychleji HDR focení, jako např. Samdung, který při pořízení jednoho snímku udělá opravdu dobrou HDR fotku.
Je možné využít jiný vyhledávač než bing?
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
je. v IE z adresního řádku můžeš hledat i googlem, pokud si to nastavíš. Ale jestli se mohu zeptat, proč nepoužít bing?
Bing je na WP8 velmi dobře použitelný a víceméně podává stejné, ne-li lepší výsledky i při hledání českého kontentu.. a hlavně rychleji, přehledněji a bez reklam..
Bing je na WP8 velmi dobře použitelný a víceméně podává stejné, ne-li lepší výsledky i při hledání českého kontentu.. a hlavně rychleji, přehledněji a bez reklam..
-
Scaladek
- přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 950 XL
Skromě doporučuju recenzi 1020 na MM a dalších serverech, kde jsou všude hromady fotek a videí z reálného prostředí...Nio5830 wrote:... např. na mobilmanii jsou jen asi 4 fotky...
Spousta fotek (včetně možnosti stažení ve full-res) je také v naší galerii http://smartmania.cz/galerie/nokia-lumia-1020-318" onclick="window.open(this.href);return false;
-
mmme
- stálý přispěvatel

Nio5830, co tě prosím tě vede k přechodu z 808 na 1020?
-
dodlane.tv
- nováček

Ahoj,
asi měsíc vlastním NL1020 s 64GB paměti a tato se neustále restartuje a zatuhává
Provedl jsem mnoho resetů včetně hard resetu, ale nic se nezměnilo. Nicméně dříve než telefon budu reklamovat se mi asi povedlo odhalit příčinu tohoto chování. Stačí prostě vypínat WiFi - viz.příspěvek http://discussions.nokia.com/t5/forums/ ... rue/page/1" onclick="window.open(this.href);return false;
Popis chování telefonu:
- telefon občas zatuhne při nabíjení. Pomůže jen reset
- telefon se samovolně restartuje i několikrát denně. Sice jsem to nikdy neviděl na vlastní oči, ale odložím-li ho po hovoru a po nějaké době si chci opět zavolat, svítí na něm výzva k zadání PINu k SIM kartě a teprve potom se telefon k síti přihlásí a nebo je telefon ve vypnutém stavu ( tmavý displej ) a vůbec nereaguje na zapnuti a k jeho oživení je třeba stisknout kombinaci tlačítek volume down a power on
- při sdílení internetu přes WiFi a současném poslechu hudby pomocí přes Bluetooth připojených sluchátek, telefon zamrznul a pomohl jen reset
Vypnutím WiFi tyto problémy zmizely.
Telefon vykazuje i další chyby, které vypnutí WiFi neodstranilo:
- dotykové ovládání občas generuje doteky aniž bych se displeje dotknul
- při poslechu hudby pomocí přes Bluetooth připojených sluchátek najednou tyto ztichly a při pokusu zapnout či vypnout bluetooth zamrzl ovládací panel Bluetooth - přepínač byl zašedlý. Sluchátka jsem vypnul, hudba hrála ale nebylo nic slyšet ani z reproduktoru. Pomohlo jen vypnutí telefonu, nicméně tento se vypínal nezvykle dlouho. WiFi bylo vypnuté.
- store mi vůbec neukazuje že jsou dostupné aktualizace pro nainstalované aplikace
Oproti iOS, který mám na iPadu je vidět celková nedotaženost systému, všechno se tam dělá zbytečně složitě - ukončování aplikací tlačítkem zpět, neexistující notifikační centrum, nemožnost jednoduchého On/Off HW (WiFi, Bluetooth, GPS,mobilní data) s indikací stavu na hlavní obrazovce, chaotické system settings (kdyby se tam dalo alespoň třídit dle abecedy) ... škoda že se Microsoft více nesnaží a obzvláště mimo USA
asi měsíc vlastním NL1020 s 64GB paměti a tato se neustále restartuje a zatuhává
Popis chování telefonu:
- telefon občas zatuhne při nabíjení. Pomůže jen reset
- telefon se samovolně restartuje i několikrát denně. Sice jsem to nikdy neviděl na vlastní oči, ale odložím-li ho po hovoru a po nějaké době si chci opět zavolat, svítí na něm výzva k zadání PINu k SIM kartě a teprve potom se telefon k síti přihlásí a nebo je telefon ve vypnutém stavu ( tmavý displej ) a vůbec nereaguje na zapnuti a k jeho oživení je třeba stisknout kombinaci tlačítek volume down a power on
- při sdílení internetu přes WiFi a současném poslechu hudby pomocí přes Bluetooth připojených sluchátek, telefon zamrznul a pomohl jen reset
Vypnutím WiFi tyto problémy zmizely.
Telefon vykazuje i další chyby, které vypnutí WiFi neodstranilo:
- dotykové ovládání občas generuje doteky aniž bych se displeje dotknul
- při poslechu hudby pomocí přes Bluetooth připojených sluchátek najednou tyto ztichly a při pokusu zapnout či vypnout bluetooth zamrzl ovládací panel Bluetooth - přepínač byl zašedlý. Sluchátka jsem vypnul, hudba hrála ale nebylo nic slyšet ani z reproduktoru. Pomohlo jen vypnutí telefonu, nicméně tento se vypínal nezvykle dlouho. WiFi bylo vypnuté.
- store mi vůbec neukazuje že jsou dostupné aktualizace pro nainstalované aplikace
Oproti iOS, který mám na iPadu je vidět celková nedotaženost systému, všechno se tam dělá zbytečně složitě - ukončování aplikací tlačítkem zpět, neexistující notifikační centrum, nemožnost jednoduchého On/Off HW (WiFi, Bluetooth, GPS,mobilní data) s indikací stavu na hlavní obrazovce, chaotické system settings (kdyby se tam dalo alespoň třídit dle abecedy) ... škoda že se Microsoft více nesnaží a obzvláště mimo USA
-
mmme
- stálý přispěvatel

Pristroj jdi reklamovat. Co se tyce nedotazenosti systemu: ukoncovat apps netreba. Vypinani a zapinani wifi a pod. se da pripnout na HS pomoci ruznych aplikaci. Notif. centrum taktez netreba. Vse muzes videt na live tiles. Filozofie tohoto systemu je proste jina nez u iOS...
-
dodlane.tv
- nováček

Reklamovat půjdu určitě.mmme wrote:Pristroj jdi reklamovat.
mmme wrote:Co se tyce nedotazenosti systemu: ukoncovat apps netreba.
Souhlasil bych v případě, že by vše fungovalo tak jak má. Avšak špatně napsané aplikace dokážou pěkně rychle vycucnout baterku i na pozadí, MS by to měl lépe kontrolovat, než to pustí do Store (tady ale narážíme na jistou honbu za množstvím aplikací na úkor kvality)
Aplikacemi přeci nebudu řešit to, co by měl systém umět již v základu.mmme wrote:Vypinani a zapinani wifi a pod. se da pripnout na HS pomoci ruznych aplikaci.
Tady bych nesouhlasil. Ne všechna upozornění jsou zprávy na nějaké live tile. Telefon mi pípne na stole, ale já se k němu dostanu později, protože třeba vařím a mám špinavé ruce. Když ho pak za pět minut vezmu, tak to abych prohlédl všechny live tiles na HS a zjišťoval co to bylo, pokud to tedy vůbec zjistím, protože ne všechna upozornění jsou zprávy na nějaké live tile ? Mně naopak notifikační centrum dává smysl.mmme wrote:Notif. centrum taktez netreba. Vse muzes videt na live tiles.
Já bych to nazval spíše uživatelskou přívětivostí ...mmme wrote:Filozofie tohoto systemu je proste jina nez u iOS...
-
mmme
- stálý přispěvatel

Rozumim tvym vytkam. Ja sam jsem na WP zvyklej a tebou popisovane nedostatky neresim. To, co ma telefon umet v zakladu je dost subjektivni.
Notifikace: Na mem HS mam zpravy s integrovanym chatem FB, maily, zmeskane hovory, kalendar a pocasi (driv k tomu patrily messengery IM+ a WhatsApp). Vsechny informace co potrebuju vidim ihned po odemceni telefonu. Jednoduchost sama.
Prepinace: ty neresim uz vubec. Wifi se pripojuje automaticky, nebo stejne jednoduse je vyhleda.. Mobilni data vypinam a zapinam jednou denne. Vyreseno live tile.
Ukoncovani apps: WP7 pouzivam dva a pul roku, WP8 nekolik dnu nebo tydnu. Nepotkal jsem app, ktera by me jakkoli zlobila.
I na chaos v nastaveni jsem si zvykl.
Ja tu nechci obhajovat jak moc jsou nebo nejsou WP dobre. Vyhovuji mi, tecka. Pouzivam je od prvotni verze a zvykl jsem si. Dle mne je prave uzivatelska privetivost- jednoduchost v praktickem pouzivani na slusne urovni.
Notifikace: Na mem HS mam zpravy s integrovanym chatem FB, maily, zmeskane hovory, kalendar a pocasi (driv k tomu patrily messengery IM+ a WhatsApp). Vsechny informace co potrebuju vidim ihned po odemceni telefonu. Jednoduchost sama.
Prepinace: ty neresim uz vubec. Wifi se pripojuje automaticky, nebo stejne jednoduse je vyhleda.. Mobilni data vypinam a zapinam jednou denne. Vyreseno live tile.
Ukoncovani apps: WP7 pouzivam dva a pul roku, WP8 nekolik dnu nebo tydnu. Nepotkal jsem app, ktera by me jakkoli zlobila.
I na chaos v nastaveni jsem si zvykl.
Ja tu nechci obhajovat jak moc jsou nebo nejsou WP dobre. Vyhovuji mi, tecka. Pouzivam je od prvotni verze a zvykl jsem si. Dle mne je prave uzivatelska privetivost- jednoduchost v praktickem pouzivani na slusne urovni.
-
iljusin66
- častý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 950 -> Samsung S7
Nikdy, opakuji NIKDY, žádný (ŽÁDNÝ) správce repozitáře aplikací (ať už se jmenují Play, Apple Store, Windows Store, či nějak jinak) neuhlídá aby se do nabídky nedostaly aplikace které obsahují chybu. A už vůbec nemá šanci odhalit která aplikace žere málo či hodně baterky neb není definováno co je málo a co hodně. Co je pro některé aplikace málo, může být pro jiné hodně. Důležité je, jak je systém odolný proti chybám aplikací. Ať už chybám úmyslným či neúmyslným. Tady je na tom WP velmi dobře, byť za cenu omezení, která přijdou lidem mnohdy nepochopitelná. Aplikaci která ti neúměrně žere baterku ohodnoť ve storu jednou hvězdičkou, dopiš tam, že je to nenažranec a odinstaluj ji. Buď se vydavatel chytí za nos a spraví to nebo si časem neškrtne. Nechtějme za každou cenu nahradit vlastní mozek za nějaké cizí automatizované procesy.dodlane.tv wrote:Souhlasil bych v případě, že by vše fungovalo tak jak má. Avšak špatně napsané aplikace dokážou pěkně rychle vycucnout baterku i na pozadí, MS by to měl lépe kontrolovat, než to pustí do Store (tady ale narážíme na jistou honbu za množstvím aplikací na úkor kvality)
-
dodlane.tv
- nováček

Tomu rozumím a z toho také pramení můj povzdech nad nemožností nějak jednoduše ukončit aplikaci (která třeba zlobí). A nejsem sám viz. http://windowsphone.uservoice.com/forum ... ask-screen" onclick="window.open(this.href);return false;iljusin66 wrote:Nikdy, opakuji NIKDY, žádný (ŽÁDNÝ) správce repozitáře aplikací (ať už se jmenují Play, Apple Store, Windows Store, či nějak jinak) neuhlídá aby se do nabídky nedostaly aplikace které obsahují chybu.
-
dodlane.tv
- nováček

Já tu nechci zase WP nějak hanět. Je to systém, který jsem si vybral dobrovolně, ale jelikož vlastním i iPad 4, srovnání se nabízí samo. Kamarád má tuším Lumii 820, před ní nikdy žádný chytrý telefon nevlastnil a nemůže si WP vynachválit. Je to takový můj betatester. WP jsem mu poradil já a po jeho zkušenostech zakoupil Lumii 1020. Bohužel jsem natrefil na vadný kus a z toho pramení také moje mírné rozčarování.mmme wrote:Ja tu nechci obhajovat jak moc jsou nebo nejsou WP dobre. Vyhovuji mi, tecka. Pouzivam je od prvotni verze a zvykl jsem si. Dle mne je prave uzivatelska privetivost- jednoduchost v praktickem pouzivani na slusne urovni.
-
mmme
- stálý přispěvatel

Mi vykladej. 1020ku jsem koupil, pet dni vlastnil a sla na reklamaci. Po dvanacti dnech se vratila. Pak jsem ji mel tri dny a uz je zase na oprave 
Hlavně aplikace, které na symbian nejsou a již nebudou (např. ap vyhledávání spojů, ap týkající se fotoaparátu a úprav fotek) a také měl láká fotoaparát, který (por mě) dělá lepší nebo spíše líbivější fotky. To jsou asi ty nejhlavnější důvody, ale když teď čtu příspěvky, které se tu čerstvě objevily, tak nevím a zatím tedy budu čekat zda aktualizace přinese zlepšení.mmme wrote:Nio5830, co tě prosím tě vede k přechodu z 808 na 1020?