Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Problém s nabíjaním - ikona stavu batérie aj po celonočnom nabíjaní nezobrazuje plný stav.Musím telefon resetnúť a až po tom ukazuje plný stav.Skúsil som aj appku insider ale aj tá funguje rovnako.Nevie niekto kde je problém? Dík.
Ahoj, jsem čerstvým vlastníkem Lumie 820, na kterou jsem přešel z Xperia Mini pro s Androidem a měl bych pár dotazů. Jedná se například o dlaždice aplikací zobrazující stav baterie nebo počasí, které se mi většinou aktualizují až po tom, co aplikaci ručně otevřu. Do té doby se neaktualizuje, maximálně na starší hodnotu. Je to chyba telefonu, nebo je to normální? Dál bych se chtěl zeptat, jestli existuje možnost nastavit si jako vyzvánění libovolnou mp3 ze složky hudba, nebo jdou jen vyzvánění ze složky ringtones? Je nějaká možnost zablokovat přístup do telefonu bez zadání PINu? Zjistil jsem totiž, že když PIN nezadám, můžu s telefonem normálně pracovat, akorát nefungují služby SIM (internet, sms, hovory). Příjde mi to jako docela fatální věc v případě ztráty. Poslední dotaz je asi zbytečnost, ale počítám, že žádný file browser asi na WP8 není. Jinak je telefon skvělý, rychlý, kvalitní. Žádný záseky v porovnání s Androidem. Aplikace fungujou... je to z droida trochu nezvyk 
- jaroslavii
- smartguru

- Zařízení: Lumia 830
na vyzvánění s mp3 je potřeba program ringtone maker, lze upravit skladbu max na minutu zvonění, jde to dobře. i na sms s novou aktualizací.
No, pokud hodím mp3 přímo do složky ringtones, tak jde nastavit, ale tohle zkusím, díky.
- mato289
- smartguru

- Zařízení: Xiaomi Mi Max
patdevast wrote:Ahoj, jsem čerstvým vlastníkem Lumie 820, na kterou jsem přešel z Xperia Mini pro s Androidem a měl bych pár dotazů. Jedná se například o dlaždice aplikací zobrazující stav baterie nebo počasí, které se mi většinou aktualizují až po tom, co aplikaci ručně otevřu. Do té doby se neaktualizuje, maximálně na starší hodnotu. Je to chyba telefonu, nebo je to normální? Dál bych se chtěl zeptat, jestli existuje možnost nastavit si jako vyzvánění libovolnou mp3 ze složky hudba, nebo jdou jen vyzvánění ze složky ringtones? Je nějaká možnost zablokovat přístup do telefonu bez zadání PINu? Zjistil jsem totiž, že když PIN nezadám, můžu s telefonem normálně pracovat, akorát nefungují služby SIM (internet, sms, hovory). Příjde mi to jako docela fatální věc v případě ztráty. Poslední dotaz je asi zbytečnost, ale počítám, že žádný file browser asi na WP8 není. Jinak je telefon skvělý, rychlý, kvalitní. Žádný záseky v porovnání s Androidem. Aplikace fungujou... je to z droida trochu nezvyk
aktualizovanie live tiles je obmedzené systémom na raz za 30 minút, len je treba vybrať si aplikaciu, ktorá aktualizovanie live tiles aj podporuje..
Re: Nokia Lumia 820: Všeobecná diskuze
Pre pin nastav zabezpecenie v sekcii zamykacia obrazovka. Je rozdiel medzi pinom na simkarte a pinom na zamykacej obrazovke
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Je. V nastavení zamykací obrazovky si můžeš nastavit heslo.patdevast wrote: Je nějaká možnost zablokovat přístup do telefonu bez zadání PINu?
Ok, díky přátelé. Jsem zase o trochu chytřejší. Aplikace podporující live tiles mám, akorát mi právě přišlo zvláštní, že se neaktulalizuje jejich status okamžitě. Jedna z mála výhod widgetů androida. Ještě jsem si na všechny ty změny nezvyknul.
Ahoj všem, neporadíte mi jak z uvedeného přístroje odstranit emailové účty, které jsem si tam vložil a už je nepotřebuji? Děkuji
nastavenia -> email+konta
Ó jak jednoduché, moc děkuji. Furt se s tím potýkám a něco hledám, objevuji atd
...
Tak jsem opět objevil nějakou blbost. Nicméně dotaz zní: jaký je rozdíl mezi aplikací Chytrý fotoaparát a Smart Cam? Chytrý fotoaparát mi nešel nastavit na spoušť foťáku, Smart Cam jde. Navíc u Smart Camu jde přepínat mezi ostatními foto aplikacemi. Je teda Chytrý fotoaparát pouze starší/betaverzí Smart Camu, akorát s přeloženým názvem do čj?
- mimonaut
- smartmaniak

Je to totéž. Smartcam se ale v poslední verzi stejně přestěhoval do aplikace Nokia Camera.
- jaroslavii
- smartguru

Jo, 820 neni spatny mobil, jen me stvou nedostatky v systemu. Treba jednotne zvuky nebo orezany player. No, to je oproti androidu velky rozdil, ty prehravace, mel by na tom microsoft zapracovat.
Ahoj všem, jako nový majitel Lumie 820 jsem se dlouho potýklal s výdrží baterky. Až jsem na netu našel a tlf. nastavil podle: http://www.nokia.com/cz-cs/podpora/faq/ ... c=FA136400" onclick="window.open(this.href);return false;. Od té doby zdá se býti vše o dost lepší ...
- jaroslavii
- smartguru

Jo, to jsou dobré tipy. Mě se výrazně zlepšila výdrž po nainstalování GDR3. 
Ahoj, pořád tady čtu GDR2 nebo GDR3, ale nevím co to je a a už vůbec nevím jak to dostat do tlf
, neporadíš, jsem v tom trochu laik, díky nebo jak zjistím jestli to tam už třeba nemám
...
Vyřešeno, jak jednoduché
...
Vyřešeno, jak jednoduché
Ja som prešiel nedávno z Androidu (HTC One V) na Nokiu 820 a svoju voľbu vôbec neľutujem. Zo začiatku tu bol trošku problém sa preorientovať vzhľadom na iné prostredie (napr. s piatich obrazoviek na jednu skrolovaciu, a pod). Ďalej trošku iné názvoslovie, zvyknúť si kde čo hľadať, a tak ale rozhodne s tým už problém nemám. Som skutočne vysoko spokojný; najmä s kvalitou obrazu, zvuku, s rýchlosťou a jednoduchosťou ovládania. Jasne že som našiel aj nejaké nedostatky, ale nemyslím, že by boli nejak zásadné.
Môj dotaz bude možno znieť trošku od veci, ale predsa len by som sa chcel spýtať znalejších ohľadom aktualizácie GDR:
Vygooglil som si nejaké články kde sa píše hlavne o tom čo táto aktualizácia rieši. Tak napríklad tu:
http://www.mobilmania.cz/clanky/windows ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
sa uvádza, že aktualizácia je zatiaľ prístupná iba pre vývojárov a jej inštaláciou automaticky prichádza užívateľ o záruku.
Zaujímali by ma teda podrobnosti o tom kedy asi bude GDR3 prístupná pre všetkých užívateľov a ako ju bude možné legálne získať?
(telefón nebol kúpený cez žiadneho mobilného operátora, ale priamo v obchode).
Môj dotaz bude možno znieť trošku od veci, ale predsa len by som sa chcel spýtať znalejších ohľadom aktualizácie GDR:
Vygooglil som si nejaké články kde sa píše hlavne o tom čo táto aktualizácia rieši. Tak napríklad tu:
http://www.mobilmania.cz/clanky/windows ... fault.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;
sa uvádza, že aktualizácia je zatiaľ prístupná iba pre vývojárov a jej inštaláciou automaticky prichádza užívateľ o záruku.
Zaujímali by ma teda podrobnosti o tom kedy asi bude GDR3 prístupná pre všetkých užívateľov a ako ju bude možné legálne získať?
(telefón nebol kúpený cez žiadneho mobilného operátora, ale priamo v obchode).
- mimonaut
- smartmaniak

Tyhle tipy ale udělají z telefonu mrzákaKito wrote:Ahoj všem, jako nový majitel Lumie 820 jsem se dlouho potýklal s výdrží baterky. Až jsem na netu našel a tlf. nastavil podle: http://www.nokia.com/cz-cs/podpora/faq/ ... c=FA136400" onclick="window.open(this.href);return false;. Od té doby zdá se býti vše o dost lepší ...
BTW jsou to v některých případech naprosté nesmysly.. Opravdu si myslíš, že vypnutí vibrací nějak prodlouží výdrž telefonu..
Samozřejmě jsem všechny návrhy nevyužil
. Mimochodem co má větší odběr datové připojení nebo vifina?
, děkuji